DRDS


Nepřihlášený uživatel

/ #168

2014-10-30 00:35

Jmenuji se Pavel Žák, jsem m.j řadu let znám i jako autor mnoha desítek nejpopulárnějších písní let 1966-88, které se v rozhlase hojně hrají až dodnes
Dlouhá léta jsem byl ovšem rovněž autorem a režisérem řady známých rozhlasových pořadů
JUNIOR 30
Dálnice pro písničku
režie Houpačky,Mikrofóra
3 x 60 a to stereo atd atp. a dlouhé řady dalších dalších
Mnohokrát jsem pracoval v rozhlase, v televizi i na jevišti jako režisér s dismaňáky a velmi blízce jsem znal i samotného pana prof. Dismana.
Poznal jsem jejich práci i pospolitost ze všech možných úhlů a dnes kdy moje vnučka Marie Žáková nadšeně navštěvuje dismančata nemohu uvěřit ani jako rozhlasový profík, ani jako divák, či prarodič tomu co a jakym zcela nepřijatelným způsobem se z moci čs. rozhlasu s tímto souborem má stát, nebo se již stalo.
Protože jsem po dlouhou řadu let s členy DRDS pracoval více než 200 krát, vím o čem mluvím. Chování, jakého jsme svědky nyní jak vůči souboru jako takovému, tak jeho uměleckým vedoucím nemohu a nechci chápat. Nesmyslná slova pana Simona i to s čím přichází samo ustřední vedení rozhlasu mi připadá tak příšerně a neuvěřitelně neprofesionální a nemorální (o lživosti, pokrytectví, nevděku a hlouposti ani nemluvě), že se začínám stydět, že jsem se skoro 40 let za rozhlasáka považoval. Takže protestuji a nesouhlasím co mohu.
Pavel Žák
režisér, scenarista, textař, hud.skladatel