Petice proti oplocení Stěnovického lesa a kamenných lomů

PS

/ #164

2011-07-28 04:01

Několik postřehů z dnešního veřejného zasedání zastupitelstva za účasti pana Graubera:
Tak jsme my "bezvýznamní" vesničané ze Štěnovic měli příležitost naživo poznat "úspěšného pana podnikatele" Graubnera. Úvod jeho vystoupení byl opravdu hustý (moje osobní stručná interpretace, zvukový záznam pořizoval syn p.Graubnera): Vy, kteří jste nic nedokázali, nebudete mě, úspěšnému podnikateli, mluvit do toho, co si udělám se svými lomy. Makám od rána do večera a teď si chci dopřát pořádný barák na krásném reprezentativním místě.
Tohle byl asi jediný upřímný názor pana Graubnera, dále už to byla snůška arogantních prohlášení a výpadů, polopravd, účelových tvrzení, nesmyslných přirovnání a útoků na jakýkoliv nesouhlasný názor. Skutečnost je taková, že sice něco slíbí, ale udělá pravý opak, klidně přizná, že ani neví, co jeho společnost píše v žádostech adresovaných obecnímu úřadu, a na druhou stranu klidně tvrdí, jak jedná korektně a oplocením myslí na dobro občanů Štěnovic.
Je jasné, že od tohoto člověka se nedá čekat nic jiného, než že půjde bezohledně za svým cílem a nebude se příliš ohlížet na zákony a už vůbec ne na nějaký veřejný zájem občanů Štěnovic. Co je však zarážející a smutné je, že veřejný zájem občanů neříká nic starostovi (který o záměrech Graubnera musí vědět 3 roky) ani většině zastupitelstva. Podle průběhu dnešního jednání se Graubnerovi úspěšně daří taktika převést problém postavení soukromého sídla (kvůli legislativě maskovaného jako zázemí pro dobývaní nerostu) uprostřed asi nejkrásnějšího místa ve Štěnovicích na problém přehrazení cesty do lesa (pro Graubnera úplně bezvýznamné).
Takže občané Štěnovic, zaponeňte na lomy, ty už nejsou a nebudou pro vás, od teďka je tam GRAUBNEROVO.
Ještě zmíním jeden úspěšný kousek pana starosty: sice zajistil účast v této kauze klíčového pracovníka úřadu - vedoucího odboru výstavby Grubera, ale zvolil takový termín jednání, že p.Gruber (placený mimochodem z daní občanů Štěnovic) kvůli soukromému jednání po 30 minutách odešel.
Perlička na závěr z úst p. Graubnera: dobývání nerostu není těžba. Takže ti, co se tak bojí, aby se v lomech nezačalo těžit, mohou být v klidu, bude se maximálně dobývat.