Textilní továrny ve Frýdku-Místku za kulturní památku

mr nobody

/ #93 Re:

2014-03-04 17:39

#92: -

K příspěvku 91 a 92. Pánové krásná teorie. Ale vzhledem k tomu, že většina lidu (nebo alespoň já) myslí pragmaticky, dle aktuálních možností, které mám, tak pořád tady mluvíte o Hanoveru, a USA, a jiných koutech evropy. Nicméně se vraťte na zem, do Frýdku-Místku a rozhlédněte se, přečtěte si rozpočet města a navrhněte řešení této konkrétní situace. Teoreticky by z toho mohlo být vesmírné výzkumné centrum NASA pro evropu, ale tady? Také by z toho mohla vzniknout nádherná galerie obrazů nejslavnějších autorů české historie. Ale tady? Nebo by to mohla být centrála společnosti Maersk Logistic pro východní evropu, ale tady? Už celkem unaveně tady čtu ty snahy a odkazy. Ale JÁ SE PTÁM. Co konkrétního!!!!

Vy jste někdy vlastnili budovu, dům, statek, nebo fabriku? Já dům, a jen jeho udržení stojí peníze, a to má 150m2. Toto má kolik m2? 5, 10, 20tis.? To musí být miliony jen to držet. Opravit to? To musí být stovky milionů. Provozovat to? To musí být desítky milionů. Vy máte představu o nějakém osvíceném miliardáři, který toto bude financovat? Vy myslíte, že v dnešním stavu město toto utáhne? Vy myslíte, že nejsou lepší projekty? (souhlasím, schopný a neústupný manažer by město vedl lépe a hospodárněji, ale ten tam prostě není, a Vy levice, jste si zvolili co jste chtěli, tak teď nebrečte).

A k příspěvku 91, nedej bože, aby stát opět mluvil, do toho, jak bude toho, nebo onoho omezovat, brát mu majetek. Pokud to není kulturní památka a to tu i jinde xxx krát zaznělo, si vlastník může dělat co chce, a díky bohu, Vy, kteří si myslí, že mohou diktovat, tlačit a zastrašovat kohokoli, co něco vlastní, k tomu, aby se podřídil, naštěstí netvoříte zákony. Protože Vy by jste se chovali přesně jako Ti, které naši otcové trpěli dlouhá léta. Tleskám. Vivat AAA.