Pro zachování alejí a stromů podél našich řek a potoků...


Nepřihlášený uživatel

/ #3

2014-02-20 08:54

Dobrý den, pane Hamáčku,

v první řadě Vám chci poděkovat za to, co děláte. Alej u Orlice miluji a nedokážu si přestavit to místo bez stromů. Přeju proto Vám i všem ostatním, kdo se snaží s touto úřednickou idiocií bojovat, co nejvíc úspěchu.

A chtěla bych se Vás zeptat, zda nevíte něco o značkách na stromech v dané aleji. Chodím tamtudy každý den do práce a před několika dny jsem si všimla kovových štítků natlučených na stromech. Jsou na všech již dříve tečkami označených stromech. Nejdříve jsem si jich ani nevšimla nebo jim příliš nevěnovala pozornost, protože jsou otočené od cestičky - tak aby nebyli chodci na očích. Takže se musíte zaměřit na hřebík, který je tu a tam vidět zboku.
Řekla bych, že jsou tam tak týden.
Je to dlouhý truhlářský hřebík a jím přibitá malá kovová značka s číslem. Zatím jsem se dívala po těch na levém břehu (víc k Malšovicím) a tam jsou čísla vzestupně seřazená od Železňáku k okruhu.
Jsou tam dva řádky čísel - horní menší, spodní větší. Na tom spodním řádku je šestičíslí, které vždy začíná 653 a následuje pořadí - 825, 826, 27, 28...

A dále jsem si všimla, že na té samé straně hned od Železňáku dále po hrázi je na několika stromech natažený zelený drát. Vede od lampy za mostem k asi pěti dalším stromům. Je dost vysoko a důkladně přivázaný na to, aby si někdo musel dát práci a přinést žebřík a natáhnout ho tom. Na tom cca pátem stromě končí klubkem smotaným mezi větvemi...

Zavolám i na magistrát pro nějaké další informace, ale chci znát i Váš názor. Prosím Vás, nevíte, co mohou kovové značky a případně i drát znamenat?
Vzhledem k tomu, co se kolem těch stromů děje, mě napadají samé černé scénáře.

Budu Vám vděčná za jakékoli informace a ještě jednou Vám přeju hodně sil a zdaru ve Vašem boji s větrnými mlýny.

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Jarmila Macková
yamie@email.cz



PS.: Jestli budete potřebovat dobrovolníky, kteří se půjdou ke stromům přivázat, tak ač podobné kousky obvykle nedělám, v tohle případě se mnou můžete počítat:)!