Zachování Letního kina Háječek

Tereza Bila

/ #8 Re: Re:

2011-06-29 11:43

#6: Kateřina Č. - Re:

Tak si davam ruku na srdce a prohlasuji, ze ja osobne jsem tam byla v uplynulych dvou letech snad na kazdem predstaveni.

Jinak pocet divaku byl az dosud dostacujici na to, aby se kino uzivilo. Dalsi vec je, ze mi nebrojime proti tomu, aby tam mesto postavilo prirodni amfiteatr (podle nas je to dobry napad), ale brojime za to, aby byla zachovana i funkce kina. Cela tato vec se rozpoutala pote, co provozovatel Letniho kina podal navrh na ukonceni provozu na mesto. Duvodem ukonceni provozu je to, ze nema dostatek financi na zmenu ze 35mm promitacky na digitalni projektor. To uz mu ale muselo byt naprosto jasne jiz minuly rok, ze tento rok uz to nepujde, ale nepodnikl nic na jeho zachrano a i pres to dostal od mesta dotaci ve vysi 1,2 milionu korun pro letosni rok jak na provoz kina Kotva, tak i na provoz Letniho kina, ale najednou Letni kino ukoncilo provoz.

Taktez nas stve pristup mesta, ktere se ani trochu nesnazilo najit nejaky kompromis pro zachranu kina a kino radeji urychlene zavrelo.