Zábavní pyrotechnika pouze na Silvestra

Ondra S.

/ #170 Ondra Satanas

2014-01-11 20:28

Přílišné používání pyrotechniky v zimních měsících před silvestrem, třeba kolem vánoc a o vánocích, mě také trochu vadí, ale abych kvůli tomu hned podepisoval petici za další zákazy a potom mě pro každou menší petardu, nebo fontánku, či římskou svíci honila policie, tak to zase ne! V takové zemi plné zákazů nechci žít! To rozhodně ne!

Problém vidím v tom, že lidi s pyrotechnikou (obvykle petardami) nerozumně a nezodpovědně blbnou, házejí si to pod nohy a chovají se k sobě jako bestie. Já bych to sice přímo nezakazoval, ale spíše vedl lidi k zodpovědnosti a uvědomění si podstaty problému a pokud by s tím někdo blbnul, tak by spíše měl být upozorněn, že lidi v okolí obtěžuje hlukem a že by měl své jednání zkorigovat. Co se týče používání pyrotechniky v lese, tak tam tyto věci vůbec nepatří, protože rušení zvěře bude ohromné a nežádoucí.

Na druhou stranu menší večerní ohňostroj při příležitosti třeba oslavy kulatých narozenin lze tolerovat i během roku, pokud to někdo opravdu tak miluje, že bez toho nemůže být, ale zase házení petard kolem sebe jen tak pro pobavení už jako nadměrné obtěžování hlukem může být bráno, zvláště pokud je hází pod nohy kolemjdoucím, je to přestupek proti občanskému soužití, nebo výtržnictví i bez prosazováného zákazu.

Na druhé straně bezohlednost některých pejskařů, kteří nám nechají pravidelně srát psy přímo pod oknem a neuklidí to po nich si pak už žádá radikálnější řešení, když selže několikeré slovní upozornění, nezbývá, než hodit petardu přímo pod seroucího psa, který se sice strašně lekne a už nikdy se tam nevysere!