CESKÁ PROTI SLOUCENÍ

rodič

/ #341 GČ se pouze brání

2011-05-29 17:22

Průběžně sleduji jednotlivé reakce, ale zatím jsem nezaregistrovala žádný vstřícný krok ze strany GONu, jen slovíčkaření, ale žádné konstruktivní návrhy. Na seriózní argumenty nereagují, ačkoliv i jim by neměla být budoucnost GONu lhostejná.
Bohužel docházím k názoru, že jim opravdu o nic nejde. Jejich jméno bude zachováno, jejich sportovní zaměření se může dále rozvíjet. Jejich studenti zaplní místa víceletého oboru GČ.
Divíte se tedy, že se Gymnázium Česká brání?
Mám na GČ dva syny a mohla bych si říci, že jich už se to netýká, oni už nějak dostudují... Ale není mi lhostejná budoucnost GČ. Úsilí profesorů, kteří se i přes nedostatek financí snaží budovat nové učebny, shání nové vybavení, modernizují, prostě "jdou s dobou" a své studenty opravdu připravují tak, aby byli schopni dalšího studia na VŠ. Říkáte si, že to je snad normální? Ano. Protože to je hlavní zaměření Gymnázia Česká a toto své poslání opravdu plní.
Bude tomu tak i nadále? O čí likvidaci tady jde?
Proč rušit víceletý obor GČ, když poptávka stále převyšuje nabídku a jde o jedno z prestižních konkurenceschopných gymnázií v Českých Budějovicích?
Proč si naši námi volení zástupci nejprve nezjistili všechna pro a proti, místo aby rozhodovali "o nás bez nás"?
Proč se o tom veřejnost dozvěděla až tehdy, když už se s tím nedá v podstatě nic dělat?