CESKÁ PROTI SLOUCENÍ

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno CESKÁ PROTI SLOUCENÍ


Nepřihlášený uživatel

#326 Re: Re: Re: Re: predmet

2011-05-29 01:33

#324: - Re: Re: Re: predmet 

 Na VŠ se chodí jenom z gymnázií?? To je pro mne novina.


Nepřihlášený uživatel

#327 Re: Re: Re: Žádné talenty na GONu?

2011-05-29 01:34

#299: - Re: Re: Žádné talenty na GONu?

Jenže konzervatoristé a ostatní studenti s uměleckým zaměřením v rámci svého "hraní a malování" navíc studují např. dějiny umění a další podobné věci týkající se jeho zaměření. Takže to skutečně podobné není.


Nepřihlášený uživatel

#328 Re: Re: Re: Re: Re: predmet

2011-05-29 01:36

#326: - Re: Re: Re: Re: predmet

Dobrá, samozřejmě na jakoukoliv jinou střední školu, reagovala jsem jen v té souvislosti, že se zde bavíme o gymnáziích. Ale to je snad zbytečné slovíčkaření.


Nepřihlášený uživatel

#329 Re: Re: Re: Re: Žádné talenty na GONu?

2011-05-29 01:49

#327: - Re: Re: Re: Žádné talenty na GONu? 

 O tomhle to nebylo. Bylo to o nesmyslnosti tvrzení, že si někdo svými přirozenými vlohami kompenzuje nějaké nedostatky.  Je snad něco závadného na tom, že existují školy, na které se kromě přijímaček dělají talentovky?  Opravdu se v Čechách bude o každém, kdo má nějaký talent, stále tvrdit, že si něco kompenzuje???


Nepřihlášený uživatel

#330 Re: Re: Re: Re: Re: Re: predmet

2011-05-29 02:14

#328: - Re: Re: Re: Re: Re: predmet 

 To, co Vám připadá jako zbytečné slovíčkaření, může přispět k vyjasnění věci.  Správně píšete, že sportovec plánující v budoucnu studovat VŠ, může absolvovat buď gymnázium nebo jakoukoliv jinou střední školu.  Stále se zde v diskusi zdůrazňuje rozdílnost obou projednávaných škol. Gymnázia Česká a GONu. Nepokládáte tedy GON za plnohodnotné gymnázium. Odtud je jenom krůček k tomu, abyste ho pokládala za jakoukoliv jinou střední školu a je po problému:-)

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-05-29 10:44


Lucie Bohoňková, 3.A, GČ

#332 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: predmet

2011-05-29 11:16

#330: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: predmet

Můžete mi vysvětlit, jak by problém řešilo, kdyby byl GON obyčejná střední škola, a ne gymnázium? Co je to, s prominutím, zase za argument?


Nepřihlášený uživatel

#333

2011-05-29 11:19

Rozumím nutnému důvodu sloučení něčeho neudržitelného naroubováním na něco zdravého. Nerozumím způsobu provedení. Jako rodiče jsme si vybrali TOTO gymnázium, které funguje a má skvělé reference. Držím palce v tomto boji.
Lucie Bohoňková, 3.A, GČ

#334 To se nám to zvrhlo...

2011-05-29 11:28

Zatím jsem se pročetla celou diskuzi, tak jak je tu vedena. Přes počáteční emotivní výstupy, kdy s námi všemi celá situace cloumala, jsem si myslela, že konečně dospěje do slušné úrovně a dojde se ke společným cílům, které už by bylo záhodno vytvořit. Tzn., aby zástupci GONu vytvořili o své připomínky k petici, které by do ní bylo možné zakomponovat, ev.alespoň s nimi vystoupit na zastupitelstvu v úterý. Také by bylo dobré, aby někteří účástníci diskuze konečně přestali tlachat kolem dokola o jedné věci, a to neustálém porovnávání, kdo je lepší, kdo horší. Protože oběma školám jde o to, aby sloučeny nebyly. A toho se přisprostlým přehazováním horkého bramboru nedosáhne. Musíme se spojit proti neprůhlednému politikaření vedení města a kraje.

Takže prosím ty, kteří tak ještě neučinili, a hodlají sem přidat příspěvek o tom, kdo je lepší, kdo horší (a ještě se o tom dohadovat), aby se pročetli celou diskuzí a přispěli sem inteligentním, pokud možno konstruktivním příspěvkem. Jinak je to pouhá ztráta času. (Ještě když je venku tak pěkně :))
Feebrmeisterstick

#335 2gym * (návrh + tolerance) = řešení

2011-05-29 11:47

Prosím, zanechte "zbytečných" diskuzí, které očividně nikam nevedou a pojďme se domluvit na dalších společných krocích. V pondělí a úterý musíme jednat i přesto, že jsou písemné maturity. Dopoledne není čas, tak tedy v poledne a odpoledne. Pokud nám (vám) jde o zachování našich škol, musíme pro to něco udělat SPOLEČNĚ a to třeba i v našem volném čase (kterého není v maturitním týdnu mnoho).

Prosím GON, aby sepsal své argumenty proti slučování, případně podmínky slučování někam na papír, abychom už také věděli s jakým partnerem to vlastně bojujeme proti kraji.

Dobrý den, sportu zdar, fotbalu zvláště!

Pavel Vebr, Oktáva GČ.

Nepřihlášený uživatel

#336 Re: Re: Re: host

2011-05-29 13:39

#21: - Re: Re: host 

 vaše nadanost? během posledních deseti let z vašeho "gymnázia" vyšlo si tak 10 sportovců, kteří to dotáhli na aspon zmínitelnou úroveň..

Lucie Bohoňková, 3.A, GČ

#337 Re: Re: Re: Re: host

2011-05-29 13:44

#336: - Re: Re: Re: host

Ano, dlaší příspěvek s podtitulem "hrách na stěnu házet". Prosím, nechte už tohodle handrkování. Tohle hloupý dohadování už musí přestat!

Feebrmeisterstick

#338 Výzva

2011-05-29 13:52

Prosím, berte v potaz jen ty příspěvky, u kterých je uvedeno jméno. Ať už jsou to příspěvky shazující GČ nebo GON, nám, kteým o něco jde by měly být jedno.

Jiří Krejčí

#339

2011-05-29 14:51

Dobrý den,

chtěl bych vyjádřit podporu petiční aktivitě. Jsem moc rád, že na České nezvítězilo to, čemu říkal T.G.Masaryk "lokajská morálka".
Pro studenty je tato kauza výbornou lekcí na téma občanská společnost a angažovanost. Z průběhu diskuse je bohužel patrné, že je pro mnohé velmi obtížné oprostit se od sebestředného uvažování my - oni. O to víc si vážím všech, kteří pochopili, že krajský návrh přinese sice možná úspory, ale především povede k těžko vyčíslitelnému ochuzení vzdělanostního i obecně kulturního potenciálu města.

Nenechme prosím Budějovice "kvůli penězům zchudnout".

ze vsi

#340 sloučení GC+GON

2011-05-29 14:54

Několik poznámek ke sloučení obou institucí
1. záměr kraje je odrazem nízké kulturní a politické úrovně a v neposlední řadě odborné jeho představitelů, hlavně těch, kteří jsou původně kantory, pardon učitélé, jejich vztahu k regionu a k jeho budoucnosti
2. o synergických efektech sloučení nejde, kraj nemá vyhodnocené již uskutečněné slučování, protože je ani mít nechce, ukázalo by se , že úspory se nekonaly. Komunální jako každá jiná politická garnitura používá vyčíslování uspořených peněz pouze účelově, pleskneme tam nějaké číslo, co bude zapadat.
3. ztráta zdravé rivality ve městě a jeho blízkém okolí( v české se srocují, hrají divadlo,veřejně recitují, dělaj randál jakože hudbu, dokonce se učí - na GONU jsou hodní, hezky si sportují)
4. podpora soukromého sektoru, který ale není zatím tou špičkou ve vzdělávání
5. snížením kapacity po roce 2020 znesnadnění dosažitelnosti gymnaziálního vzdělání pro sociálně slabší (kdy došplíchne populační vlna, která je již zřetelná na prvním stupni ZŠ - pravě v době dokončení sloučení)
6. Materiální a odborná krize technického školství, která snižuje dlouhodobě prestiž technických oborů hlavně na úrovni středního školství. Proklamace typu gymnázií mnoho, zrušmě je, ONI půjdou na účňák nebo na průmku a je to - je naprosto lichá, po maturitě stejně půjdou na práva či na ekonomku, ostatní do služeb, ale ztrátu konkurenceschopnosti hospodářství to neovlivní
7. osmiletá gymnázia jsou mimo jiné důsledkem ubohého stavu základního školství, Pání kantoři reprodukují na zkouškách z pedagogiky poučky o ideálních počtech žáků ve třídách - určitě to nejsou počty okolo 30, má se za to že to má být okolo poloviny, kam tedy s nadanými dětmi - opět ta zažvaněná krize školství. Základní školy jsou plné holotříd (od holobytu) - to je obraz první státní instituce státu v očích jejích budoucích občanů, se kterou se aktivně setkávají, frekventovaně holé stěny, přetěžování, hyperaktivní žáci, nároční rodiče a peníze, nedostatek účelně potřebných peněz.
8. Je snad cílem sestup na začátek vývoje našeho školství - jedna třída, jeden kantor, 80 dětí všeho věku, kantor jako písař na obecním úřadě, kantor jako sbormistr na kůru - náklady byly proti dnešním úplně nádherné, tedy nějaká ta otýpka dříví, několik grejcarů, mouka, vejce, jedno prase za rok - a taky se žilo a jak zdravě, byť kratší dobu.
9. Obézní děti a tělesná výchova jako neoblíbený předmět, to má zakrýt podpora sportovního lycea? Vždycky jsme se ušklíbali na Potěmkinovými vesnicemi jednoho velkonároda. Jo tak tahle akce je jedna z nich, ale v malém krajském jihočeském měřítku.
10. Jde tedy o gymnázium a o pravým jménem sportovní lyceum, či -li přestože obě školy mají v názvu gymnázium, nejde o dvě stejné školy. Gymnázium je o všeobecném vzdělání. U lycea jde o odborné - tady sportovní s výrazným podílem všeobecného. Není obsahově splněna podmínka, že jde o stejné školy. Opět politika - že černá je černá, my máme mandát tvrdit že je do běla, ta černá (syfra, nebyla to rudá)
rodič

#341 GČ se pouze brání

2011-05-29 17:22

Průběžně sleduji jednotlivé reakce, ale zatím jsem nezaregistrovala žádný vstřícný krok ze strany GONu, jen slovíčkaření, ale žádné konstruktivní návrhy. Na seriózní argumenty nereagují, ačkoliv i jim by neměla být budoucnost GONu lhostejná.
Bohužel docházím k názoru, že jim opravdu o nic nejde. Jejich jméno bude zachováno, jejich sportovní zaměření se může dále rozvíjet. Jejich studenti zaplní místa víceletého oboru GČ.
Divíte se tedy, že se Gymnázium Česká brání?
Mám na GČ dva syny a mohla bych si říci, že jich už se to netýká, oni už nějak dostudují... Ale není mi lhostejná budoucnost GČ. Úsilí profesorů, kteří se i přes nedostatek financí snaží budovat nové učebny, shání nové vybavení, modernizují, prostě "jdou s dobou" a své studenty opravdu připravují tak, aby byli schopni dalšího studia na VŠ. Říkáte si, že to je snad normální? Ano. Protože to je hlavní zaměření Gymnázia Česká a toto své poslání opravdu plní.
Bude tomu tak i nadále? O čí likvidaci tady jde?
Proč rušit víceletý obor GČ, když poptávka stále převyšuje nabídku a jde o jedno z prestižních konkurenceschopných gymnázií v Českých Budějovicích?
Proč si naši námi volení zástupci nejprve nezjistili všechna pro a proti, místo aby rozhodovali "o nás bez nás"?
Proč se o tom veřejnost dozvěděla až tehdy, když už se s tím nedá v podstatě nic dělat?

Nepřihlášený uživatel

#342

2011-05-29 19:28

Zásadně nesouhlasím se sloučením obou gymnázií. Dcera studuje již čtvrtým rokem prestižní gymnázium, nyní následkem úředního rozhodnutí se mění pravidla v průběhu hry - odchodem nejlepších pedagogů školy se zcela reálně sníží úroveň vzdělávání, nehledě na kapacitní možnosti školy, která je již v současné době plně vytížená. Šedivá Šárka - matka studentky
NECHTE NÁM ČESKOU !!!
Reg.

#343 Oč jde?

2011-05-29 19:31

Dovolím si shrnutí:
1/ nelíbí se mi vyvolávání nenávisti, zvláště tam, kde by měla být spolupráce - nu, to se tedy Kraji povedlo - obě školy místo toho, aby společně jednaly proti jednomu nepříteli, štvou se navzájem!
2/ jsem proti sloučení obou gymnázií
3/ je evidentní, že ten, kdo na sloučení doplatí nejvíc, bude Česká

Nepřihlášený uživatel

#344

2011-05-29 19:33

Jako absolvent školy nesouhlasím se sloučením obou gymnázií.

Nepřihlášený uživatel

#345 Re:

2011-05-29 19:46

#344: -

Vážená paní Radová,
v pátek jsem přerušila svoje státnicové internetové embargo a zuřivě sdílím, posílám všude kolem. Chci ještě vyjádřit podporu, držím Vám všem moc palce. Velký obdiv oktavánům, kteří se do toho pustili s takovou vervou, ač kvůli maturitám mají plné ruce práce i tak. Podle toho, co mi říkala Martina a Ester píše na Facebooku je to nakonec jedno velké politikum a z toho je mi na zvracení. Když vyšel před měsícem ten článek v Hospodářských novinách, úplně jsem se tetelila blahem a hrdě ukazovala svému příteli, který chodil na všude propíraný "úžasný a skvělý" PORG (mezi námi, ani náhodou :) ), že i naše nenápadné gymnázium patří mezi nejlepší (což my už věděli dávno :) ).

Přeju hodně sil a energie, vyřiďte to prosím všem bojovníkům z řad profesorstva, kteří věnujete tolik sil a lásky (byť to zní zatraceně pateticky) ještě pořád "naší" škole. A taky to vzkažte studentům, kteří se nevzdávají, jsou obdivuhodní, že se takhle angažují i ve chvíli, kdy školu vlastně opouští. Mám zítra druhou státnici (tu pekelnější naštěstí už úspěšně za sebou) jinak bych snad i přijela, tolik jsem se těšila až se zas přijdu do školy podívat v předprázdninové atmosféře a takhle se to hroutí... Předpokládám, že zasedání zastupitelstva se účastníte, natřete jim to (to vám vzazuji jako pilný účastník podzimní demonstrace proti koalici na pražském magistrátu, díky které jsem si užila svým pět minut slávy na fotce na třetí stránce Hospodářských novin :) ). A když to nevyjde, nebudeme ještě věšet hlavu, ještě mám čerstvě v hlavě správní právo, pokusíme se udělat všechno proto, aby bylo usnesení případně dodatečně zrušeno.

Držte se, myslíme na Vás všichni!

Eva


Nepřihlášený uživatel

#346

2011-05-29 20:07

Nemohu pochopit, že ti kteří takto zbrkle a nezodpovědně rozhodují, jsou většinou středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaní lidé.
J. Pokorný
Feebrmeisterstick

#347 Re: Re: (dě)Kujem! :D

2011-05-29 21:06

#345: - Re:

Ahoj Evo! Děkujeme za podporu, rád bych jen podotknul, že nejen my, studenti oktávy, ale spousta dalších se angažuje co to jde! I mnohem mladší ročníky, které se rozhodly jednat a iniciovaly tuto akci (jsem na ně pyšný). Přeji spoustu štěstí ke státnicím.

 

Pavel Vebr


Nepřihlášený uživatel

#348

2011-05-29 21:09

Je třeba tomu zabránit, z mnoha důvodů, na městě sedí lidi, kteří již mají svůj problém vyřešený a jsem přesvědčená o tom, že jejich děti a příbuzní budou mít vždycky studium v odpovídající kvalitě někde zajištěné, takže problémy našich dětí je vcelku vůbec nezajímají.
Tomáš

#349 Re: Re:

2011-05-29 21:23

#345: - Re:

Ahoj Evi :-)  ,

ačkoliv jsem většinou v kulturně/sociálních otázkách neaktivní, tentokrát mi to nedalo a rozšířil jsem to i u nás na matfyzu. Snad seženu pár podpisů i přes naše zkouškové...

PS: Paní Radová,držte se, jen tak naši školu nedáme!

Zdraví Tom

 

Lucie Bohoňková, 3.A, GČ

#350 Re:

2011-05-29 21:23

#348: -

To je možná to, proč se nesahá do soukromého školství. Právě tam mají totiž příbuzní a děti politiků zajištěné "odpovídající" vzdělání (rozuměj odpovídající příjmu).

Dále doufejme, že dojde k širší diskuzi, tak, aby bylo možné zastupitelům sdělit všechny okolnosti, jako např. "slučuje se gymnázium a gymnázium" , viz článek z Českého rozhlasu...