NE záboru plochy RBC 1235 Radouč a navazujících pozemků


Nepřihlášený uživatel

/ #74 Komentář k prvnímu článku na mb-net

2013-10-31 10:03

Dobrý den,
tento komentář reaguje na původní článek uvedený na mb-net, s kterým jsem nemohl souhlasit. Proto jsem kontaktoval náměstka primátora pana Boušku a vysvětlil jsem mu, že petice reaguje na současný návrh změny č.4 územního plánu. Přestože došlo k redukci rozsahu záměru, který nyní počítá s výstavbou dvou sportovních hřišť, parkovacích ploch, objektu šaten, technického zázemí a oplocení, tak celou zbývající část z této vymezené plochy (jedná se o nyní keři zarostlý trojúhelníkový pozemek) bude možné v budoucnu využít případně zastavět v souladu s jejím vymezením jako plochy rekreace a sportu.
Přičemž vykácením, nebo zástavbou tohoto nyní keři zarostlého pozemku dojde ke zničení posledního možného úkrytu zde žijících zvířat včetně zvláště chráněných živočichů druhu koroptev polní. To bude mít za následek vytlačení většiny žijících zvířat z této části Radouče, a tím omezení funkčnosti případně zánik regionálního biocentra Radouč.
Odezva na petici a počty podpisů přitom dokazují, že současná Radouč má pro obyvatele Mladé Boleslavi ničím nenahraditelnou hodnotu a proto by měla být zachována ve své co nejméně zmenšené a pozměněné podobě i pro naše děti a příští generace.
Pan náměstek Bouška mi přislíbil, že celou záležitost ještě projedná s primátorem města panem Raduanem Nwelati a o výsledku jednání bude veřejnost informovat.
Výsledkem tohoto konstruktivního jednání je informace pana náměstka Boušky, že s ohledem na reakci obyvatel Mladé Boleslavi město upraví návrh změny č.4 územního plánu a upustí od dalšího záboru plochy (vlevo od stávajícího vedení VN) včetně zmiňovaného zarostlého pozemku a tuto plochu vymezí jako např. sídelní zeleň, kterou ani v budoucnu nebude možné jinak využít-viz nový článek
http://www.mb-net.cz/?page=cz,20270.hriste-u-radouce-zaberou-mensi-uzemi-nez-se-lide-obavaji

Závěrem bych chtěl tímto poděkovat všem občanům za jejich aktivní podporu k zachování Radouče a požádat Vás o co největší účast na veřejném projednání návrhu změny č.4 územního plánu dne 6. listopadu od 16 00 hod. v budově magistrátu.
S přáním hezkých dnů v krásné přírodě a to nejen na Radouči.
Jan Mlejnek