Pro zachování alejí a stromů podél našich řek a potoků...


Nepřihlášený uživatel

/ #477

2013-10-21 06:15

Včera jsme se byli projít ohroženou alejí. Bylo tam překrásně, teď když se stromy honosí pestrobarevným hávem. Zdá se, že stromy nejsou nemocné a že jsou v bezva kondici. Jen jsme si všimli, že se správce už poměrně dlouho o stromy nestará. Zřejmě je to finančně "nákladné" a tak, když by se stromy pokácely, by se ušetřilo dvakrát - za údržbu a pak ty extra příjmy za dřevo... do čí pokladny??? Stejně za nějaký čas ti "zodpovědní" zmizí ze scény a vlastně jsou díky nevyhovující legislativě zcela nepostižitelní!

Přiznám se, že nás také udivilo, že se "mapují" jen některé stromy, povětšinou ty nejvíce vzrostlé, a že se ostatní stromy zřejmě ani snad mapovat nebudou.... Šipka na kmeni přesně udává, od kterého místa se bude "mapovat"! Nebo snad kácet, až utichnou protesty a celá akce se dostane z povědomí???

Osobně nevěříme z těch všech výmluv ani slovo!!! Je známých dost příkladů, kdy se na kmeni stromu objevilo svítivé označení, a netrvalo dlouho a strom zmizel ze světa. Tak se to děje dnes a denně s jednotlivými stromy - např. nedaleko hospody U letců na Pouchově zařvaly dva krásné staleté stromy. Důvod??? A možná si toho ani moc lidí nevšimlo...

Proboha, lidi, snad si nenecháme zničit celou alej, která je spojena s dětstvím mnohých z nás a s budoucností našich dětí!!! Nenechme si ničit zeleň, která je tak typická pro naše město!!! Díky moc za petici a díky moc za podpisy všech nelhostejných Hradečáků!!!