Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží

Občan Starého Města

/ #6

2013-10-16 10:27

5: Nevím proč bych měl jezdit do Holešovic za babičkou (žádnou tam nemám) a už vůbec nevím proč autem, když mi tam jede několik tramvají a metro, ale pokud bych tam autem musel, velmi rád si zaplatím jednorázový lístek do modré zóny nebo zaparkuju v zelené/oranžové. Protože chápu, že tím že tam dojedu autem, obtěžuju místní obyvatele. To bohužel nechápe mnoho lídí bydlících mimo Prahu 1, že dojížděním sem auty obtěžují nás obyvatele, poškozují naše životní prostředí, tvoří kolony v našich ulicích a zabírají nám místo. Není to problém jen pro ty co chodí pěšky, ale i pro ty co jezdí autem.
Ad řemeslníci: opravář kotlů nebo kominík za mnou chodí pěšky, mají provozovnu nedaleko. Pokud někdo musel dojet autem, měl lístek do modré zóny nebo zaparkoval v zelené. Případně parkoval na černo, ale raději mi o tom neřekl. Rád mu tu cenu proplatím, je to korunová záležitost a mám takový výdaj jednou za několik let.
Co je horší, že respektovanost modré zóny je velmi malá. U Zelené a oranžové je to snad ještě horší. A nejhroší ze všeho je, že v současném systému nemá Praha 1 možnost, jak omezit počet abonentních karet. Nejvíc se mi líbí parkovací systém ve Vídni.

Tahle petice mi přijde, že je namířená zejména proti obyvatelům Prahy 1 a jejim zájmům. Všichni se tu zdají být velmi starostliví o to, aby jsme neplatili parkování za řemeslníky, což je dojemné, ve skutečnosti tu chcete ale parkovat zadarmo kdekoliv a kdykoliv a zkracovat si přes centrum - středem - cestu po městě autem.