Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #340 "Bezpečné databáze? Úniky údajů nehrozí? ČR"

2013-07-24 16:45

Krátce z obsahu článku: "České sdělovací prostředky informovaly v červenci 2013 o závažné chybě v on-line informačním systému penzijní společnosti jedné z největších tuzemských bank. Uživatelé daného systému se díky tomu dostali k osobním údajům jiných klientů. Finanční instituce jsou přitom pověstné tím, že si na ochraně jakýchkoliv informací zakládají velké renomé a dokáží je bezchybně zabezpečit těmi nejmodernějšími prostředky. Nyní se ukazuje: Vždy tomu tak není.

***

Výše uvedená zpráva „přivedla novou vodu na mlýn“ všem odpůrcům tzv. povinného čipování zvířat i lidských bytostí (pasy, karty atd.), jelikož se až dosud stát, kraje, města i obce v ČR dušovaly: Osobní údaje občanů jsou u nás v naprostém bezpečí a proto nám je musíte - „Vážení přátelé“ - povinně pod hrozbou likvidačních pokut dle nejrůznějších našich obecně závazných vyhlášek sdělovat a my je uložíme do našich ´super bezpečných´ databází, abychom Vás měli pěkně pod kontrolou - tzv. na vodítku.

Web Necipujtenas.cz již v jednom ze svých minulých článků upozorňoval na fakt, že chyby se v těchto databázích vyskytují poměrně často. Některé obce mají osobní data svých občanů v uvozovkách zabezpečeny ´zápisem v excelovské tabulce´ úředního počítače. Nejde vůbec o nějaký ojedinělý incident. Bohužel za tuto tristní situaci jsou posléze často nuceni platit zcela nevinní občané."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/bezpecne-databaze-uniky-udaju-nehrozi-cr.aspx