Petice proti nespravedlivému posuzování Lékařské posudkové služby

Szapet

/ #43 Jak je možné ... ?

2013-04-11 07:59

JAK JE MOŽNÉ, že MPSV v tomto článku http://www.mpsv.cz/cs/13898 LŽE o tom, že "Nový systém posuzování respektuje potřeby dětí" a tvrdí, že "nový systém posuzování zdravotního stavu a základních životních potřeb, který nabyl účinnosti 1. 1. 2012, nezhoršil postavení dětí s uvedeným zdravotním postižením, ale naopak více respektuje jejich potřeby." ???
JAK JE MOŽNÉ, že lékaři posudkových komisí berou na lehkou váhu zprávy a posudky doktorů - specialistů, které jim předkládáme a bezostyšně překrucují fakta směřujíc k jedinému cíli - přiznat co nejmenší a v nejlepším případě žádný stupeň PNP ?
JAK JE MOŽNÉ, že lékaři posudkových komisí si berou vlastně jako rukojmí pacienta specialistů ? Proč tedy nejsou napadány posudkovými komisemi posudky těchto specialistů a pokud vyjde najevo nějaká nesrovnalost nebo dokonce falešné údaje, PROČ nejsou lékaři, kteří píšou takové falešné posouzení zdravotního stavu tvrdě trestáni finančně i profesně ? Jednodušší je totiž posoudit to podle jakýchsi pofidérných kritérií, které neberou v úvahu širší souvislosti dopadu špatných rozhodnutí LPK a PNP nepřiznat ! Rukojmím tak zůstává pacient - žadatel o dávku ... Slova : "tak my vám to tedy tentokrát dáme" nebo "můžete být rádi" jsou v tomto případě naprosto nepřípustná a nesmírně ponižující !!! Rada ? Běžte se soudit ... :-(
JAK JE MOŽNÉ, že stát vynakládá obrovské prostředky na zjišťování stavu v rodině sociálními pracovníky (dojezd autem, čas strávený v rodině, vypracování posudku pro LPK, korespondence s rodinou ...) a tyto zjištění zpracovaná do posudku, jsou pak pro LPK v naprosté většině případu pouhým cárem papíru ???
JAK JE MOŽNÉ, že pro správní orgán je v naprosté většině případů naprosto rozhodující závěr LPK, když jak správní řád, tak i stanovisko ombudsmana k těmto záležitostem, jasně hovoří o nutnosti zhodnocení a brání v potaz VŠECH důkazních prostředků (posudky pedagogických center, škol a dalších případných účastníků řízení ...) ? A v případě jejich odmítnutí, MUSÍ správní orgán uvést v rozhodnutí, proč je nepřijalo a nezhodnotilo ku prospěchu žadatele ! To se také děje velmi zřídka !
JAK JE MOŽNÉ, že v rozhodnutí MPSV po odvolání se a jeho zamítnutí, stojí napsáno, že proti tomuto rozhodnutí už neexistuje opravný prostředek ? To je to SOCIÁLNO v názvu MPSV ? Že nám zatají, že se můžeme bránit ještě např. správním soudem ??? CO MÁ TOHLE ZNAMENAT ???
JAK JE MOŽNÉ, že ještě nikdo nežaloval lékaře LPK o náhradu škody, když jsme nuceni jejich špatná rozhodnutí napadat právě u těch soudů ? Vždyť tady se jedná o zneužívání pravomoci ... Jednou to může být omyl, třikrát chyba, ale tady se to děje soustavně !!!