Nechceme, aby příštím ministrem školství byl komunista!


Nepřihlášený uživatel

/ #143 náš vzor

2013-03-08 01:08

Odhalení: Pentagonu odkaz na iráckých mučení center

Exkluzivně: generál David Petraeus a "špinavé válek" veterán za komando jednotky podílející se mučení zatčených

Podíl 8000
inShare30
E-mail

Mona Mahmood, Maggie O'Kane, Chavala Madlena a Teresa Smith
Guardian, středa 06.3.2013 20.04 GMT
Přejít na komentáře (...)

Odkaz na video: James Steele: americká tajemný muž v Iráku

Pentagon poslal veterána USA o "špinavých válek" ve střední Americe dohlížejí sektářských jednotky policie výsadkových v Iráku, který zřídil tajnou věznění a mučení center získat informace od povstalců. Tyto jednotky provádí některé z nejhorších mučení během americké okupace a zrychlila země sestup do totální občanské války.

Plukovník James Steele byl 58-rok-starý vysloužilý veterán speciálních sil, když on byl nominován Donald Rumsfeld na pomoc organizovat polovojenských ve snaze potlačit povstání sunnitských, vyšetřování podle listu Guardian a BBC Arabic ukazuje.

Po Pentagon zvedl zákaz milicí šíitských spojují bezpečnostní síly, členství speciální policejní komando (SPC) byl stále více čerpány z násilných šíitských skupin, jako jsou brigád Badr.

Druhé zvláštní poradce, plukovníka ve výslužbě James H Coffman, pracoval po boku Steele ve vazebních zařízeních, které byly zřízeny s miliony dolarů amerických prostředků.

Coffman hlášeny přímo generál David Petraeus, poslán do Iráku v červnu 2004 organizovat a cvičit nové irácké bezpečnostní síly. Steele, který byl v Iráku 2003 - 2005, a vrátil se do země v roce 2006, reportoval přímo k Rumsfeld.

Obvinění, vyrobený USA a Iráku svědky v Guardian / BBC dokumentární, zaplést americké poradce poprvé v porušování lidských práv, kterého se dopustili komanda. Je to také poprvé, kdy Petraeus - kdo loni v listopadu byl nucený odstoupit jako ředitel CIA po sexuální skandál - byl spojen prostřednictvím poradce k tomuto zneužití.

Coffman hlášeny Petraeuse a popsal sám sebe v rozhovoru s americkým vojenským novin Stars and Stripes jako "oči a uši ven na zemi" Petraeus v Iráku.

"Oni pracovali ruku v ruce," řekl generál Muntadher al-Samari, který pracoval s Steele a Coffman za rok, zatímco komanda byli zřízena. "Nikdy jsem je viděl sebe v 40 nebo 50 krát jsem viděl je uvnitř zadržovacích středisek. Věděli vše, co se děje tam ... mučení, nejstrašnější druhy mučení."

Další Guardian hlášení potvrzuje další podrobnosti o tom, jak výslech systém fungoval. "Každý zadržovací středisko bude mít svůj vlastní výslech výbor," prohlásil Samari, mluví poprvé v informaci o roli USA ve vyšetřovací jednotky.

"Každý jeden byl tvořen zpravodajský důstojník a osmi vyšetřovatelé. Tento výbor bude využívat všechny prostředky mučení, aby zadržený přiznat, jako při použití elektřiny nebo pověsivše vzhůru nohama, vytáhl své nehty, a porazil je na citlivé části."

Neexistuje žádný důkaz, že Steele nebo Coffman mučil vězni sami, jen to, že byli někdy přítomni v zadržovacích střediscích, kde mučení se konaly a byly zapojeny do zpracování tisíců zadržených.

Guardian / BBC Arabic šetření byl zažehnut uvolnění utajovaných kulatiny amerických vojenských na WikiLeaks, že podrobná stovky případů, kdy američtí vojáci narazili mučených vězňů v síti zadržovacích středisek provozovaných v policejních komand přes Iráku. Soukromá Bradley Manning, 25, čelí trestu odnětí svobody až na 20 let poté, co se přiznal k úniku dokumentů.

Samari tvrdil, že mučení byla rutina ve SPC kontrolovaných zadržovacích středisek. "Vzpomínám si, 14-rok-starý, který byl svázán s jednou z knihovny sloupců. A on byl svázaný, s nohama nad hlavou. Tied up. Celé jeho tělo bylo modré z důvodu dopadu kabelů, se kterými se byl poražen. "

Gilles Peress, fotograf, narazil Steele, když byl na misi pro New York Times, navštívit jeden z komanda center ve stejném knihovně, v Samaře. "Byli jsme v místnosti v knihovně pohovory Steele a dívám kolem vidím krev všude."

Reportér Peter Maass byl také tam, pracovat na příběhu s Peress. "A i když to rozhovor se děje s Saúdské džihádistu s Jimem Steele také v místnosti, tam byly tyto hrozné výkřiky, někdo křičel:"! Allah, Allah, Allah " Ale nebylo to druh náboženské extáze, nebo něco takového, že se jednalo o výkřiky bolesti a hrůzy. "

Vzor v Iráku poskytuje děsivý paralelu k dobře zdokumentovaným porušování lidských práv spáchaných USA poučeni a financovány polovojenské družstva ve Střední Americe v roce 1980. Steele byl hlavou amerického týmu speciálních vojenských poradců, kteří vycvičených jednotek bezpečnostních sborů Salvadorská v protipovstaleckého boje. Petraeus navštívil El Salvador v roce 1986, zatímco Steele byl tam a stal se hlavním obhájcem protipovstaleckých metod.

Steele nereagoval na otázky z Guardian a BBC arabština o jeho roli v El Salvadoru a Iráku. On v minulosti popřel jakoukoli účast na mučení a veřejně prohlásil, že je "proti porušování lidských práv." Coffman odmítl komentovat.

Oficiální mluvící pro Petraeuse řekl: "V průběhu svých let v Iráku, generál Petraeus se dozvěděli o obvinění z iráckých sil mučení zadržených V každém incidentu, sdílel informace okamžitě s americkou vojenskou velení, velvyslanec USA v Bagdádu. ... a příslušné irácké vůdce. "

Guardian zjistil, že zapojení souhrnu údajů o přípravku jednotek "s mučením vstoupil do populární vědomí v Iráku, kdy byly některé z jejich obětí publicitu před televizním divákům na programu s názvem" Terorismus v rukou spravedlnosti. "

SPC zadržovacích středisek koupil video kamery, které jsou financovány americkou armádou, které slouží k filmu zadržených na show. Když přehlídka začala k pobouření iráckou veřejnost, Samari pamatuje je v domě generála Adnan Thabit - vedoucí zvláštních komand - když hovor přišel z kanceláře Petraeus je náročná, že se přestanou ukazovat umučili muže v televizi.

"Generál Petraeus je zvláštní tlumočník, Sadi Othman, zavolal předat zprávu od Petraeuse Všeobecných říkat nám nezobrazoval vězně v televizi poté, co byl mučen," řekl Samari. "Pak 20 minut později jsme dostali výzvu z iráckého ministerstva vnitra nám říká totéž, že generál Petraeus nechtěl, oběti mučení v televizi."

Othman, který nyní žije v New Yorku, potvrdil, že on dělal telefonní hovor jménem Petraeuse do čela Výboru pro sociální ochranu požádat ho, aby přestal ukazovat mučených vězňů. "Ale generál Petraeus nesouhlasí s mučením," dodal. "Chcete-li navrhnout, že on nemá podporu mučení horseshit."

Thabit je odmítali myšlenku, že Američané se zabýval nebyli vědomi toho, co dělají komanda. "Dokud jsem odešel, Američané věděli o všem, co jsem dělal, že věděl, co se děje ve výsleších a věděli, že zadržené osoby Dokonce i někteří z inteligence o zadržených přišel k nám z nich - že lžou.".

Těsně předtím, než Petraeus a Steele opustil Irák v září 2005, byl Jabr al-Solagh jmenován novým ministrem vnitra. Podle Solagh, který byl úzce spojený s násilným Badr milice Brigády, obvinění z mučení a brutality ze strany komanda stoupala. To bylo také široce věřil, že jednotky se vyvinulo do eskader smrti.

Guardian zjistil, že vysoce postavený Iráčané, kteří pracovali s USA po invazi varovala Petraeus o důsledcích jmenování Solagh ale jejich prosby byly ignorovány.

Dlouhodobý dopad financování a vyzbrojování to polovojenská síla byla, aby se uvolnil smrtící sektářský milici, která terorizovala sunnitské komunitě a pomohl klíčit občanskou válku, která tvrdila, desítky tisíc životů. Na vrcholu tohoto sektářského konfliktu, 3000 orgány měsíc sypané na ulicích Iráku.
CV: James Steele

Vietnam

Jim Steele první zkušenost války byl ve Vietnamu, kde 1965 - 1975 bojových amerických jednotek byl nasazen proti komunistickému severu vietnamské vlády a Viet Cong. 58.000 Američanů bylo zabito, zabývající ránu k národu sebevědomí a vede ke změně ve vojenské myšlení pro další konflikty.

El Salvador

1979 vojenský převrat uvrhl nejmenší země ve střední Americe do občanské války a kreslil v oblasti vzdělávání v USA a financování na straně pravicové vlády. Od 1984 do 1986 Steele - "protipovstalecké specialista" - byl šéfem amerického MilGroup z amerických speciálních sil poradců frontového praporů armády Salvadorského, která se vyvinula hrůzostrašnou mezinárodní reputaci pro své smrti družstva činností. Prof Terry Karl, expert na Stanford University v občanské válce salvadorskou, řekl, že Steele hlavním cílem bylo posunout boj od tzv. totální války, který pak znamenalo vraždu nevybíravé tisíců civilistů, na více "diskriminovat" přístupu . Jedním z jeho úkolů bylo klást větší důraz na "lidskou inteligenci" a výslech.

Nikaragua

On stal se zapojený do Íránu-Contra záležitost, která viděla výnosů z tajných zbraní prodeje od vysokými představiteli USA, aby Írán používá k financování Contras, pravice partyzány bojovali Daniel Ortega tyto levicové Sandinista vládu v Nikaragui. Steele běžel provozu na letišti Ilopango salvadorskou, odkud podplukovník Oliver North nelegálně běžel zbraně a zásoby k Contras.

Irák

Brzy po roce 2003 americké invaze do Iráku, nyní v důchodu Plukovník James Steele byl v Bagdádu jako jeden z nejdůležitějších činitelů Bílého domu, které vrací zprávy Donald Rumsfeld a působí jako osobní vyslanec ministrem obrany USA je na zvláštní irácká policie Commandos, jejichž inteligence-hromadící aktivity dohlížel. Čerpáno převážně z násilného milice šíitského, komanda vyvinul reputaci za mučení a později pro jejich eskader smrti aktivit namířených proti sunnitské komunity.

Vytisknout

Článek historie
Světové novinky

Irák ·
Americká vojenská ·
Blízký východ a severní Afrika ·
El Salvador ·
Nikaragua ·
David Petraeus ·
Spojené státy ·
Globální terorismus ·
Americas ·
Americká zahraniční politika

Právo

Torture

Další novinky

Více o tomto příběhu

James Steele

Pentagon vyšetřuje spojení mezi americkou armádou a mučení center v Iráku

Ministerstvo obrany říká, že "to bude nějakou dobu trvat," reagovat na 15 měsíců vyšetřování BBC arabštiny a Guardian

Od El Salvador do Iráku: muž Washingtonu za brutálních policejních komand

Video Podívejte se na celovečerní dokumentární film o tom, jak byl generál David Petraeus, velitel mnohonárodních sil v Iráku, spojené s speciálních sil veterána James Steele

http://www.guardian.co.uk/world/2013/mar/06/pentagon-iraqi-torture-centres-link
Video US Special Forces veterán odkazy generál Petraeus mučení v Iráku - video

Richard Norton-Taylor: Donald Rumsfield musí být obžalován za milicí Iráku

Podíl
inShare
E-mail