Petice Maršmeloun versus Anežský klášter
Je to velmi smutné,zvůle našich" úředníků" nemá žádnou mez....Tohle mohl vymyslet jen debil,který nemá ani ponětí o architektuře,citlivém zakomponování jiné stavby atd.V jedné pražské čtvrti mezi vilkami a zahrádkami vyrostlo neuvěřitelné hnusné monstrum,
prý rodinný domek o 2 patrech.Tento projekt má údajně 29 !! vyjímek.Tak mě už opravdu nic nepřekvapí....škoda,že nikdo nejspíš nebude potrestán za takovou prasárnu.
Za zločin, působící nenahraditelné ztráty, pak považuji zástavbu na kvalitní zemědělské půdě na sever od Prahy škatulemi zbytečných skladů a "paneláky na ležato" - houfy "papundeklových" rodinných domků bez zázemí...Přitom využití různých "brownfieldů" na území Prahy je celkem minimální !
Máte v obrázku u petice špatnou vizualizaci stavby, nová verze pokud vím, není tak barevná ale spíš v odstínech šedé. Jinak jsem ale PRO stavbu - pořád lepší, než zablácené parkoviště a posprejované zdi. Architekt se maximálně snažil, patří k top u nás a já jeho práci kvituji s povděkem! U nás málo lidí rozumí nejenom architektuře, ale evidentně i zásadám urbanismu.
Re:
Právě okolí anežského kláštera je ale příklad zrovna takového brownfieldu.
Kaplického Blob
Kaplického "Blob" na Letné být nomohl, tuto stavbu by radní klidně nechali postavit vedle historické stavby kláštera! Logické vysvětlení to nemá.
Jeví se mi to tak, že stavba té "krabice" vedle kláštery by byl pouze prvním krokem. Skončit by to v budoucnu mohlo (salámovou metodou - malých postupných krůčků) i zbouráním kláštera a zastavěním vznklého prostoru "modernou".
My máme dům 4 km od Ladova kraje a rekonstrukce se nám prodloužila skoro o rok.je to přes sto let usedlost nemůžeme ani nic zbourat a udělat to vše jak poručili oni je to zajímavé tedy.
Takže jsem proti takové strašidelné stavbě domu a vůbec se staví všude možně a uvnitř Prahy je určitě volných prostor na kanceláře a bytů -
zdravím s přáním krásného dne a rozumem v hrsti pro památkáře - micková
Re:
TENTO ČLOVĚK JE ASI ÚPLNĚ NĚKDE JINDE A NEZNÁ KOLORIT STARÉ PRAHY NEBO NENÍ Z PRAHY??
Je neuvěřitelné,že v historickém centru Prahy se může něco takového postavit a kvůli téhle stavbě se bude bourat historická stavba.To si radní tak málo váží krásné práce našich předků,jedinečnosti staré Prahy a vůbec jim nezáleží na tom,aby stará zástavba odkázala ve stejné podobě našim dětem? Ta moderní hrůza se tam absolutně nehodí!Všude se oprava nebo výstavba historických objektů konzultuje s památkáři a tady ne? Není jim hanba nebo peníze nade vše?
Zástavba v dané lokalitě mi nevadí,ale dům tohoto charakteru se tam nehodí.Je příliš moderní.Něco podobného taky vzniklo v Rybné ulici naproti Kotvě a je to hrůza.
Nevím proč bych měla podepisovat petici za odstoupení Miloše Zemana. Jsem ráda,že takovýto člověk zastává v naší republice tuto funkci. Je to prozatím nejlepší prezident.kterého Česká republika měla
Co je to za zhovadilost? Jestli tam tuhle ludru postaví, tak jim vlastnoručně vymlátím šutrama vokna a posprejuju fasádu.
Re:
Netvrdím, že nesouhlasím, ale tohle není petice proti panu prezidentovi, tady jste na petici proti zhovadilosti developerů a urbanistů a šlendriánu památkářů ;-)
Jdite do háje s takovým monstrem v centru Prahy, podobný zhovadilosti si stavějte na předměstí ahistorický centra měst nechte dejchat původní atmosférou.
Žasnu, zo dokáží za patřičný bakšiš úředníci schválit v památkové zóně.
Zdravím z Brna. Koukám, že je to všude stejně. Tady zase zastavili podobnými postmoderními krabicemi celé historické náměstí Svobody a jako bonus tam instalovali orloj ve tvaru černého kokota.
| This discussion has been closed. |