Otevřený dopis na podporu kardinála Dominika Duky
Ti, kdož se strefují do kardinála Duky, nechť si prve zametou před vlastním prahem.
Pan kardinál Dominik Duka podpořil hlavu státu přímluvou za jeho zdraví a moudrost, by jeho skutky byly v souladu se Zákony Božími a se spravedností a pravdou Božího Slova. Jsem pevně přesvědčen, že pan kardinál takto jednal proto, že mu záleží na tom, aby v ČR se respektovala spravedelnost a pravda, která vychází ze základních principů Božího Slova. Jsem hrdý na svého duchovního Božího pastýře za jeho nebojácný postoj a příklad pro věřící lid v ČR. JEHO POSTOJ JEDNOZNAČNĚ UKAZUJE, ŽE JE DOBRÝM DUCHOVNÍM PASTÝŘEM, KTERÝ SJEDNOCUJE VE JMÉNU ZÁKONŮ BOŽÍCH LID ČR. MILOVNÍKŮM OTCE LŽI, KTERÝCH JE V ČR TAKÉ VELMI MNOHO, SE TO NELÍBÍ, ALE DNES POTŘEBUJEME MNOHEM VÍCE NEŽ V MINULOSTI DOBRÉ DUCHOVNÍ PASTÝŘE, KTEŘÍ JSOU V ZÁJMU SPRAVEDLNOSTI A PRAVDY NA ZÁKLADĚ UČENÍ BOŽÍHO SLOVA SCHOPNI ROZLIŠIT DOBRO OD ZLA A NEVÁHAJÍ SMĚLE SE VYSLOVIT PROTI UČENÍ A PRAKTIKÁM Z ŘÍŠE ZLA, KTEROU ŘÍDÍ PŘÍMO OTEC LŽI.
Jsem ateista, ale to co se tu poslední dobou děje už fakt moc a aby někdo útočil na našeho kardinála a podporoval tu špínu co se sem valí... Nemám jinou možnost, než s chutí podpořit našeho kardinála...
Zajímavé, že se tahle petice na podporu kardinála Duky netěší takové mediální pozornosti jako ta proti němu? Inu to j ta avizovaná nestrannost našich médií?
Re:
Plně s Vámi souhlasím. Jsem 99% ateista a petici jsem podepsala.
to pro mě není důvod, abych petici nepodepsala. Modlit se máme za hříšníky a za všechny naše bližní, zvláště za ty, kteří nás vedou. Tím, že mají moc, jsou ve velkém pokušení. Ale to, jak se někteří chovají k panu kardinálovi Dukovi, je hlavní důvod, proč podepisuji. On se přece musí s presidentem o mnoha věcech domluvit. Vyčítat mu to, je nespravedlivé, tedy přinejmenším. Ani Mojžíš nebyl bez chyb. Rozbil např. vzteky desky s Desaterem. A taky mu to nikdo nepředhazoval, Izraelité ho poslouchali dál, dokonce vypili i roztavené zlato, které jim přikázal vypít, když si udělali zlaté tele. To nevím, co by dnes panu kardinálovi říkali na podobnou aktivitu, určitě by na něj někteří, ti stálí oponenti, vytáhli lidská práva. Těžko se vede neposlušný lid.
Stojím za panem kardinálem. Věra Eliášková
Díky
Nejsem Křesťan ale Duku mám rád a respekuji ho jako vzdělaného a lásky plného člověka, proto podepisuji.
Petici jsem podepsal.Ač jako dítě jsem měl kdysi "svaté přijímání" v katolické církvi,dnes jsem následovník "Světlonoše"..
Nemusím samotného Duku,ale nikdo nemá právo mu přikazovat,nebo pranýřovat za to že někdo za někoho sloužil mši...
Sloužit mši si může za koho chce ikdyby to mělo být za smažený řízek se salátem...
Pražská kavárna se ve svém honu proti Zemanovi neštítí ničeho a klidně do svých pletich zaplete i kardinála Duku. Že se nestydí fašisti! Za panem prezidentem stojí větršina národa, takže si neuvědomují, že nejdou jen proti němu, ale proti vlastnímu národu. Jsou to vlastizrádci!
Otce Dominiku, dekujeme!
obzvlášť tragická je situace kolem tzv katolického týdeníku, který by měl stát na straně církve a jejich představitelů - v prvé řadě jejího nejvyššího představitele. Jeho prohlášení se však schovávají na páté, šesté straně psané drobným písmem. Celkově obsah a ideologické zabarvení tohoto periodika je otřesné. Nevím zda lze udělat v této věci nějakou nápravu, ale mám dojem že je to snad v moci církevních představených.
| This discussion has been closed. |