Chceme Bezáka českobudějovickým biskupem

Mečíř

#26 Proč abp. Bezák?

2014-03-14 13:18

Nepochybuji, že Benedikt XVI. měl k odvolání p. Bezáka jistě pádné důvody. Za této situace bych považoval jeho povolání na českobudějovický biskupský stolec za nevhodné.

Nepřihlášený uživatel

#27

2014-03-15 09:48

Ja(1935), som vždy rozlišoval vieru od cirkvi. Na hodinách náboženstva na gymnáziu nás veľmi priateľsky vyučoval páter Basilej, ktorý na naše zvedavé otázky odpovedal aj o tienistých stránkach cirkevných dejín. Arcibiskup Bezák chcel tieto dejiny vylepšiť...

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-03-16 19:16



Nepřihlášený uživatel

#29 Re: Petiční šílenci

2014-03-17 22:18

#2: Observant - Petiční šílenci

Monsignor Bezák nebol suspendovaný!!!

Speranza

#30 Speranza

2014-03-20 06:16

Arcibiskup Robert Bezàk je apoštolom novej civilizácie!

Nepřihlášený uživatel

#31

2014-03-23 18:34

nechápu jak je možné, že byl potvrzen můj podpis aniž bych tuto petici podepsal...Jen jsem kliknul na tuto stránku a nic jsem nepodepsal.Navíc s tímhle požadavkem nesouhlasím.Nechávám rozhodnutí o novém biskupovi na sv. otci a DS.Prosím o smazání mého podpisu.Děkuji...Kada.jaja@seznam.cz.jiri Kadlec

Nepřihlášený uživatel

#32

2014-03-24 15:45

Vďaka za vašu iniciatívu. Tento vzácny človek môže ešte veľa urobiť pre cirkev a je škoda, zavrieť ho do kláštora. Modlime sa, nech sa dobrá vecpodarí.

Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Proč abp. Bezák?

2014-03-26 22:22

#26: Mečíř - Proč abp. Bezák?

"Nepochybuji, že Benedikt XVI. měl k odvolání p. Bezáka jistě pádné důvody." ....... Ale kdo mu ty informace dával....?? A koho, nebo co chteli timto odvoláním zakrýt... Přemýšlejte.. Zdravím.

Marcus

#34 Re: Re: Vy jste se dočista zbláznili!

2014-04-14 05:37

#8: Jan Molnár - Re: Vy jste se dočista zbláznili!

Ale on velmi dobre vedel, preco bol odvolaný a je to dost vázné.

http://mariapro.cz/bezboznici-v-kodet-m-kuffa-r-bezak-odhaleni-video/

Kniha o Bezákovi:

Pravda o odvolanom arcibiskupovi Bezákovi!


http://www.magnificat.sk/wp-content/uploads/2014/03/Sebastian-Labo-Bezak-rukopis-imprimatur-2.pdf

Katolícký knaz, ktorý posobil na ABU v Trnave:

Bezák sa pekne vyfarbil, nevie zniesť ako ho ponížili. Stavia sa proti pápežovi a nikoho nerešpektuje ! Akou zbraňou bojuješ, takou zahynieš a to platí aj o Robertovi aj o Aničke Húščavovej, ktorá si fakturovala nie 20 EUR ale 40 EUR na hodinu, nech vysvetlí prečo posielala na ABU faktúry na 6000 EUR mesačne. Aké sprehľadnenie majetku a financií ? Nech teda povie, čo sprehľadňovala a nech dá dôkazy, lenže ich nemá, tak aspoň tliacha do vetra. Načo potreboval Bezák tri firmy s jednou Ančou ?? Bezák rozoštval tento cirkus a je mi z neho na zvracanie. A keby si pani Tódová preverila aspoň trošku fakty, zistila by kto s kým býva vedľa pána arcibiskupa Bezáka, kto je považovaný za pochybnú osobu. Toto Bezák vie a zamlčal to, pretože mu to nevyhovuje. Ale to asi preto, že chodí na dovolenky na nuda pláže aj s pochybným susedom Peťkom V. a jeho milencami. Bezák nie je hodný sedieť na stoličke arcibiskupa, preto musel byť odvolaný a som rád, že tak pápež urobil. A preverte si kto je Herdics a potom ho citujte. A už sa len ***** z toho Bezáka, čo nás všetkých klame a zavádza.

Môžem Vás ujistiť, že nie som arcibiskup. Zatiaľ. Poznal som oboch pánov arcibiskupov a mal som čest s nimi aj spolupracovať. Nie som proti Bezákovi, ale to ako sa správal na úrade a ku kňazom, ma úražalo. Píšem o veciach, lebo o nich viem a píšem ich tak, ako ich vnímam. Dúfam, že mi neberiete toto právo sa k veci vyjadriť, aj ked nezdielam Vas nazor. škre Vas to, ja viem, lebo je to pravda. Nemyslim si, ze arcibiskup Sokol bol takou velkou hanbou, ja cakam na den, ze mu nieco dokazu, lebo zatial o tom hovoria len media a Bezak. A cakam, ze nový audit ukaze aj Bezakove safarenie a nielen jeho, ale aj trnavskej fary. Podla skutkov posudzujme ludi, tie hovoria za vsetko. A hovorme o skutkoch pravdivo. Mimochodom, ked spominate list, ktorý napísal Bezák Sokolovi, je to prejav skutocnej ludskej malosti, to mi snad date za pravdu. Bezak vyhodil vsetkých a to sa mu vrátilo.
Odchod arcibiskupa Bezáka prináša jasné odpovede, ale vnímajú ich len tí, ktorých sa to týka, nie novinári, politici a ani ludia z námestí.... pre kňazov a ľudí žijúcich každodenný život veriaceho človeka, je odchod Roberta Bezáka z Trnavy jasným signálom, že to čo robil a ako to robil, nie je cesta správnym smerom. Pachuť do celej tzv. kauzy Bezák prinášate vy novinári, ktorí jednostranne píšete a nedáte si tolko námahy, aby ste zistili čo všetko porobil za tri roky v Trnave arcibiskup Bezák, ako postupoval v mnohých záležitostiach a pod. Očierňujete slovenských biskupov, že sa ho nezastali, že sa nevyjadrili.... nie je pre Vás jasným signálom že čiernou ovcou medzi nimi bol Bezák ? Nestačí Vám vyjadrenie, že mlčaním ho chránia ? Nemajú potrebu vytrubovať svetu vnútorné problémy a bôle, ktoré niekto spôsobil. Keby Vám povedali, čo všetko porobil, aj tak by ste neverili, lebo Bezák je pre médiá poloboh, a to len preto, že média sú plytké a redaktori nemajú ani páru o tom, ako to v Cirkvi funguje už stáročia. Píšete, že mohlo by to byť väčšie ako kauzy jeho predchodcu. Aké sú to kauzy ? Neviem o ničom takom čo by stálo za reč, ak nemyslíme na tvrdenia, ktoré nie sú ničím podložené, iba Bezákovým tvrdením, ktorý veriacim povedal aj to, že nevie, prečo ho odvolávajú.... Mali by ste vedieť aj to, že Anton Srholec je SUSPENDOVANÝ kňaz, takže ak chcete, aby Vaše články boli hodnovernejšie, mali by ste dávať priestor iným, renomovanejším kňazom, nie ľudom typu Srholec, Prachár a pod. Potom bude zodpovedaných možno viac otázok a medzi slovenskými katolíkmi bude menej pachute. A možno nielen medzi nimi....
Áno, katolíci sa radujú...
pretože počúvali jeho kázne a názory, ktoré sú proti učeniu Magistéria. Nič v zlom, ale občania, čo sa nevedia ani očenáš pomodliť a nechodia do kostola, nemajú žiadne právo spochybňovať a polemizovať o rozhodnutí pápeža. Kto menuje, ten aj odvoláva. Odporúčam prečítať si jasné vyjadrenie KBS aj Vatikánu. Rozumnému človeku stači... inak nechápem, ako si niekto môže tak nekriticky a vehementne zastávať človeka, ktorý v priamom prenose klamal a porušil pápežské tajomstvo. To je skutočne pokrokový arcipastier : klamár, ktorý nerešpektuje ani pápeža. 
Potupený arcibiskup nevídaných rozmerov
Po vyjadreniach nuncia aj KBS je myslim všetko jasné. Pán arcibiskup Bezák nás všetkých klamal, keď tvrdil, že nevie, prečo ho odvolali. Porušil pápežské tajomstvo, teda nerešpektoval pápeža. Povedal to Mikloškovi a ten to vytrúbil do médií. Rozpútali mediálnu hru. Nakoniec sa to obrátilo proti nemu, lebo KBS aj Vatikán dali slovákom jasne najavo, kde je pravda a kto je Róbert Bezák. Neustále poukazovanie na Sokola ma len utvrdilo v názore, že ani s tými Sokolovými miliónmi a neporiadkom čo Bezák našiel v Trnave, to tiež nebude celkom pravda. Kto Vám už dnes uverí, pán arcibiskup Bezák ? Zaujímavé je, že za Vami stojí kopec bezbožníkov, sionistov, slobodomurárov a neznabohov, pochybných aktivistov, pár novinárov, ale nikde nevidím biskupov, kňazov, diakonov, bratov rehoľníkov redemptoristov... nestojí za Vami ani Vatikán, ani kardinál Tomko, čo Vás do úradu presadil. Výsledky vizitácie musela byť asi prisilná káva, keď ste dostali takýto debakel. Potupenie arcibiskupa nevídaných rozmerov..... nuž, kto si čo navaril, nech si aj zje.


Podstatu odvolania arcibiskupa neprináleží hodnotiť nikomu okrem tých, ktorí mu úrad zverili. Rím dal, Rím vzal. Kauza Bezák nám ukazuje, že nemusí byť pravidlom, aby biskupi odchádzali do dôchodku až po dovŕšení 75 rokov života ako sme boli zvyknutí v našich zemepisných šírkach. V tomto smere je vec jasná. Čo nás mohlo vyrušiť a vyrušilo i mňa, je forma akou Róbert Bezák svoj úrad opustil. Napokon, táto vec sa stala predmetom nejednej, aj mojej kritiky.
Až neskôr som si uvedomil, že Róbert Bezák, čo do formy, zožal len to, čo počas vykonávania funkcie zasieval vo vzťahu ku kúrii, ktorú viedol. Sám som bol svedkom ako slúžil v katedrále omšu ním poverený kňaz, pričom jeden z dvoch emeritných biskupov „iba“ koncelebroval. Neštandardná situácia. Druhý trnavský emeritný biskup, vzhľadom na „svojské“ správanie nového arcibiskupa, Trnavu nakoniec „dobrovoľne“ opustil. Zostávajúci Mons. Štefan Vrablec si kritiku nenechával pre seba. Narozdiel od mena Bezák, meno Vrablec bolo známe aj v Ríme. Dokonca na najvyšších miestach, vrátane pápeža Benedikta XVI. (Vrablec v Ríme pôsobil veľkú časť života). Nebolo treba veľa, aby sa o nových „spôsoboch“ komunikácie Bezáka s emeritnými biskupmi dozvedeli aj vo Vatikáne. Práve oni napokon zlomili obľúbenému arcibiskupovi väz. Podcenil biskupov - dôchodcov. V tom sa František Mikloško zmýlil, alebo bol zámerne zavedený, keď hľadal za prípadom tretieho trnavského emeritu Jána Sokola. Róbert Bezák doplatil iba na to ako sa sám choval k druhým. Razancia s akou mu bola predstavená jeho vlastná „emeritúra“ dáva tušiť, čo dobre vedel. Viac ráz bol na danú záležitosť upozorňovaný. Dokonca kvôli tomu opustil funkciu aj Bezákov prvý generálny vikár. Arcibiskup zostával panovačne tvrdohlavý.
A ešte jedna drobnosť. V dňoch 18. – 20. júna zasadala za účasti apoštolského nuncia Mons. Giordana Konferencia biskupov Slovenska. Róbert Bezák sa na rokovaní vzdal funkcie predsedu rady KBS pre Slovákov v zahraničí. Vo funkcii ho nahradil biskup Mons. Jozef Haľko. Bezákovi bolo jasné, čo ho čaká. Vrátane dôvodov na odvolanie. František Mikloško bol vabank, ktorý mu nevyšiel. Takto sa osobné problémy neriešia. Zvlášť nie vo vzťahu k Vatikánu.

Nič z toho, čo som napísal, nemá za cieľ tvrdiť, že Róbert Bezák nebol obľúbeným duchovným, rovným a slušným chlapom. Možno zabudol, na čo zabúdame občas všetci: žiť život tak, aby sa nám v zlom nemalo čo vrátiť. Lebo Božie mlyny melú. Niekedy si dávajú načas a inokedy zas prekvapia svojou rýchlosťou.

Vlkolínec mi pomohol. Samota, ticho a Boh urobili svoje. Vrelo doporučujem. Nielen Róbertovi Bezákovi.



P.S.
Spätná väzba je jedným z najväčších darov nášho Boha. Väčšina problémov a nedorozumení začína, kde chýbajú. V prvotnom hodnotení prípadu Bezák som sa zmýlil. Nechal sa uniesť vášňami. Na chvíľu sa zo mňa stal človek davový. A ním som veľmi nerád. Preto toto zamyslenie. Dlhujem ho hlavne sebe. A svojmu svedomiu. Akoby dodal Milan Rúfus, pravda je vždy niečo viac ako len vidíme, čucháme, alebo hmatáme. Je to jadierko pod škrupinou... Praskla. Revolúcia sa nekoná. Neboli pripravení. Ľud ani revolucionár. Kauza Bezák tak, bohužiaľ, zostáva príbehom jedného muža. Nezvládnutou "One man show" z ktorej sa môžeme poučiť. My všetci.



pár komentárov:

ERIKA  9.3.2014 16:58:20
Bezákove stromy prinášajú červivé ovocie.
Veriaci vyčítajú kňazovi, že nemá úctu k bývalému arcibiskupovi, ale že on nemal úctu k starším kolegom-kňazom a dokonca ani k pápežovi, akoby nevideli.
Neuposlúchol, ignoroval odvolanie, táral v médiách, už to je dosť, aby sa kňaz dal modliť za jeho obrátenie. Navyše toto v Trnave vychoval.
Nemôžem uveriť, že jeden človek strhol na svoju stranu toľkých zaslepených.
Aká je vlastne naša viera, keď sa takto dokážeme správať k svojim kňazom, ako to predviedli títo veriaci.
To nevyzerá, že chodia do kostola na stretnutie s Bohom, oni sa chodili stretať s Bezákom a jeho plyšovými hračkami na oltári.
Nepoznám pána Bezáka osobne, ale pozorne som si vypočula všetky jeho vyjadrenia na Pohode, Pod lampou, a v rôznych televíznych debatách.
Bola som zdesená, čo tento človek hovorí, ako prezentuje svoju vieru a ako očierňuje svoju vlastnú cirkev a svojich kolegov.
Seba staval do pozície nedotknuteľného: -" kto do mkňa búši, búši do Krista...", ale sám útočil na biskupov, svojich kolegov a nezastavil sa ani pred útokom na Sv. Otca.
Jediné, čo by som mu uverila je, že ako sa vyjadril, -"najstrašnejšia preňho je predstava, že sa raz stretne zoči-voči s Bohom."



Ostrik 13.3.2014 10:59:21

Emeritní arcibiskup nekázal lidem Krista - lásku. Kázal sám sebe. Budoval si kult osobnosti.
Proto v trnavském kostele lidé nepřišli prosit za Bezákovo obrácení a jeho spásu. Svedení lidé si ho svévolně dali na oltář jako martyra! A k tomu si představují, že kněží budou na oslavu Bezákovy velebnosti pět hymny. Když ne, brutálně je napadnou. Asi v domění, že si je vychovají k obrazu emeritního arcibiskupa.
Je to trapné.

mike084 12.3.2014 13:23:30
kto chodil vyplakavat do satanskych medii ako sa mu krivdi kaddafi asi nie
toto vyvrcholenie ide na bezakovu hlavu

a ku kriziakom to bola nutnost osvietenskym kydom a verziam neverte

egomaniak s komplexom ublizenosti takpovediac judas tot robert bezak
ale svatenie ma urad ovsem oplul on sam

mike084 12.3.2014 13:19:15
bezak sa vyjadroval ako zaryty heretik o nevinne nemoze byt ani rec
aj podstatu schizmy naplnil
Marcus

#35 Re: Re: Petiční šílenci

2014-04-14 05:50

#3: Dědek - Re: Petiční šílenci

Nič nie je desivejšie ako svet dusený a zalievaný informačnou lávou, pri pravidelných výbuchoch žurnalistickej slovnej erupcie. Z krátera unifikovaných médií, napájaných telurickými pokynmi súčasných budovateľov Nového svetového poriadku, sa valí unisono nárek, či oslavná tiráda a zadusený svet lapá po dychu. Zmätený občanko sa pýta: som skutočne sám? Som jediný kto si myslí, že to tak nie je? Média trúbia do ohlúpnutia a postavičky liberálno-murárskeho orloja sa zjavujú jedna po druhej, aby odrapotali svoje sentimentálne frázy s dobre zaplateným planúcim pohľadom.

Kauza Bezák sa stala kameňom uholným pre slovenských liberálov, murárov, ekumenov, tolerantov, skrátka pre všetkých sluhov Krásneho nového sveta. Trúbia unisono na poplach. Ale povážte! Oni žialia nad tým, že Cirkev týmto aktom utrpí  a veriaci sa odvrátia od Cirkvi. Skrátka, Cirkev príde o dôveru. Toho náreku! Toho lamentovania! Toho strachu o dobro Cirkvi! Kto by si to pomyslel, že všetci tí protestanti, agnostici, židia, rockeri, homosexuáli, poslanci a podobné Božie dopustenia, tak milujú katolícku a apoštolskú Cirkev? Zdá sa, že by za ňu aj krv vycedili, len aby zostala bez poškvrny.

Zaiste máme všetci v dobrej pamäti, akými nehynúcimi sympatiami k Viere, Cirkvi a Nášmu Pánovi Ježišovi Kristovi, sa vyznačuje táto kamarila a boli by sme dokonalými bláznami, ak by sme čo i len na sekundu uverili v ich úprimnosť. Mená ako Štefan Hríb, Eugen Korda, vyskočený teológ Kocúr, Andrej Bán, etc. , etc. , sú dostatočne známe svojimi protikatolíckymi postojmi na to, aby sme pochybovali o tom, že im ide o skutočné blaho Cirkvi. Ak kričia na poplach tak z jediného dôvodu: ich exponent  v radoch Cirkvi Robert Bezák bol vypoklonkovaný a to s takou rýchlosťou a razantnosťou, akú od Vatikánu, topiaceho sa v anarchii pokoncilového aggiornamenta, nikto nečakal. Miera ich kriku je priamo úmerná miere ich šoku.

R. Bezák je taký istý skodca cirkvi, ako T. Halík. Hlása free mason-zednárskú agendu. Inak by ho mainstream- zednársko - zido media neoslavovali!

Ale o takýchto predpovedala bl. A. K. Emerichová:

Vidím takovou spoustu zrádců! Oni nesnášejí, když se jim říká, že je něco špatně. Všemu a každému dají za pravdu, jen aby se mohli dát oslavovat světem, nepřítelem Krista!

Budovali velikou a bláznivou církev, kde by si byli všichni rovni, a tam, kde stál oltář, bylo pusto a strašlivo…

Mělo to být pravé společenství nesvatých, jedno stádo pod jedním pastýřem, katolíci, evangelíci a všechny sekty se stejnými právy…“

„Viděla jsem obrovské množství lidí, kteří byli zaměstnáni bouráním dómu svatého Petra, ale také jiné, kteří se pokoušeli o jeho stavbu   spojení všech jejich pomocníků obepínalo celý svět a já jsem žasla nad spojitostmi. Ničitelé strhávali celé kusy zdiva a byli mezi nimi obzvlášť přívrženci různých sekt a odpadlíci.

Jako podle plánu a příkazů bourali ti lidé, kteří byli oblečeni v bílé zástěry s modrým lemem a kapsami. Měli zednická kladívka zastrčena za pasem, ale na strhávání zdí se sami nepodíleli, nýbrž jen kladívky na zdivu naznačovali, kdo, kde a jak má vybrat kus zdiva. Jinak byli oblečeni v šatech různého typu.

Byli to velcí, tlustí, vážení lidé i v uniformách s hvězdičkami, ale ti sami nepracovali, jen řídili celou akci. K mému zděšení jsem viděla mezi těmito zednáři i katolické kněze někdy hned nevěděli, kde bourat dál   aby si byli jistí, vyhledali jednoho ze svých, který měl velkou knihu, jakoby zakreslenou plány stavby a postupu ničení. Potom narýsovali zednickým kladívkem přesně, kde se má bourat dál   a hned bylo zdivo dole. Tito lidé bourali s naprostým klidem a jistotou, ale utajeně a byli stále jako na číhané.

Celou noc jsem se musela dívat, jak nepřátelé vláčí Pána Ježíše na Kalvarii a trýzní jej!

Alan

#36 Re: Re: Re: Petiční šílenci

2014-04-15 18:52

#35: Marcus - Re: Re: Petiční šílenci

Milý Marcus!

Hlavné prikázanie viery

"Milovať budeš Pána, svojho Boha, ..... a svojho blížneho, ako seba samého!"

Ja tam nevidím zátvorku, v ktorej by bolo "mimo liberálov, murárov, ekumenov, tolerantov, protestantov, agnostikov, židov, rockerov, homosexuálov, .....". Ty ju tam vidíš?????

Marcus
Nepřihlášený uživatel

#37 Re: Re: Re: Re: Petiční šílenci

2014-04-21 12:54

JM

#38 Re: Re: Re: Petiční šílenci

2014-05-05 06:50

#35: Marcus - Re: Re: Petiční šílenci

Markusi,

napadlo Vás někdy, že Ježíše zlikvidovala elita národa, ti moudří a učení lídři,

ta tehdejší hierarchie, které bylo všechno jasné?

 

Jirka

#39 Kde jste ho vyhrabali ???

2014-05-18 07:31

Nevím, jak jste na pana Bezáka přišli, ale myslím si, že to není vhodný kandidát na biskupa. Pominuli to,že není Čech, vím, že byl ve své diecézi velmi problematický a proto byl svatým stolcem odvolán. Já osobně bych navrhoval P.ThDr Vlastimila Kročila, PhD. Je to člověk velice schopný, inteligentní a rázný, který by udělal v diecézi pořádný průvan a zlepšíl situaci na všech frontách.
V první řadě je třeba udělat pořádek na církeních školách. Je třeba vyměnit celé vedení Biskupského gymnázia a nastolit pevný režim. Škola, která kdysi byla bezvadná morálně upadá !!
Natálie

#40 Lepší by byl ten, kdo zdejší poměry zná !

2014-05-18 12:35

Abych pravdu řekla, ani jednoho z nich osobné neznám. Ale také bych raději toho z Táborska. Jirko, na Bigy jsem kdysi studovala a byla to opravdu vyhlášená škola na úrovni. Dnes je tam situace úplně jiná (scházíme se s některými profesory a hodně známých tam má děti). Úroveň výuky pomalu klesá, což ale nadávám za vinu vyučujícím, protože na školu přicházejí stále slabší studenti nebo děti známých. Nejhorší jsou tam prý vztahy mezi některými učiteli. Je tam všude cítit napětí a dusno.
To všechno se přnáší na studenty. Někteří učitelé řeší svoje problémy před žáky a pomlouvají ostatní. Nikdo to neřeší, protože s nejednotným kolektivem se dobře manipuluje a ovládá. Dokonce jsem několikrát slyšela přejmenování naší bývalé školy na církevní satanskou školu.
No a co k tomu říci na závěr. Budu se modlit, aby zvítězil zdravý rozum a biskupem se stal opravdu člověk a svém místě. S tou změnou vedení Bigy s tebou Jirko souhlasím, snad nový pan biskup doživotní jmenování pana ředitele zruší. Tomu nám napomáhej Bůh. Natka
Zdena

#41

2014-05-24 15:05

Pan Heller si vybírá lidi podle sebe. Kandiduje za KDU ČSL, o které napsal v jednom svém článku Černoprdelníci na rozcestí. Ve svém programu hlásá jen nenávist a chlubí se svým expedicemi Vskutku velká praxe pro EP. Určitě má hodně plánů, kterými by ohromil občany této země, akorát je ve svém letáčku zapomněl uvést. Nevím, jak člověk takového charakteru může vychovávat naše děti. Píše, že nechce žít v zemi, kde mají komunisté téměř 20% hlasů. Měl by všechny občany, kteří takto hlasují zavřít. Druhá možnost je, aby si sbalil své šachy a bicí a odjel na další expedici třeba do nějakého pralesa a tam si užíval demokracie.
Max

#42 Re:

2014-05-25 06:32

#41: Zdena -

To jsem nepochopil ?  Pan Heller má být také naším biskupem ?????

Říha

#43 Re: Kde jste ho vyhrabali ???

2014-06-11 21:01

#39: Jirka - Kde jste ho vyhrabali ???

Podle mě by se pan doktor Kročil měl stát rovnou ŘEDITELEM Biskupského gymnázia a udělat tam pořádek. Jinak nemá význam tento ústav dále provozovat pod názvem církevní škola. S církví a učením Krista nemá tato škola vůbec nic společného !!!

Damián

#44 Re: Re: Kde jste ho vyhrabali ???

2014-07-26 19:58

#43: Říha - Re: Kde jste ho vyhrabali ???

Určitě souhlasím !   Maturoval jsem teprve nedávno.  Kromě profesorů, kteří mě něco naučili, ostatní -  slušně řečeno komunální odpad.  Nedivím se, že naši školu označili někteří rodiče, jako satanskou. Pokud chce někdo provozovat církevní školu, měl by mít na to LIDI.  Pokud je nemá, nemá cenu takovéto školy zakládat. Podívejte se, jakou má celé vedení a mnoho profesorů minulost !!! Jsem zvědav, co se stane, pokud vláda schválí, že provoz církevních škol nebude dotovat ?  Myslíte si, že bude církev svoje školy financovat ????  Souhlasím s panem Říhou, že by se vedení gymnázia měl ujmout pan doktor Kročil a udělat z tohoto ústavu opravdu církevní školu - nebo ji změnit na školu státní, popřípadě raději úplně zrušit !!!!!!

 

Libor Vetenga

#45 Re: Re: Kde jste ho vyhrabali ???

2014-10-22 21:38

#43: Říha - Re: Kde jste ho vyhrabali ??? 

 Zrušit snad ani ne, možná přejmenovat.   I když jsou tam hrozné poměry, pokrytectví, závist, intriky, nenávist, drby a podvody, přece jen je to třetí nejlepší škola v kraji po Jírovcovce a Jirsíkárně, tak si myslím, že by to byla škoda !!!

Kendy

#46 Re: Re: Re: Kde jste ho vyhrabali ???

2014-10-25 11:15

#45: Libor Vetenga - Re: Re: Kde jste ho vyhrabali ??? 

 Pane Vetengo, já bych řekla že čtvrtá nejlepší. Před Bigy se  dostává gymnázium Česká. Od té doby , co je tam nový pan  ředitel, jde škola hrozně nahoru. Přešla jsem tam z Bigy.   Učitelé sice nároční a přísní, ale usměvaví a pohodoví, žádné arogantní poznámky a ponižování . A mezi s sebou se také chovají pěkně.  Máme na němčinu paní profesorku Alenu Chytil, všechno dokonale vysvětlí, probere s námi výslovnost slovíček, přeložíme úvodní texty.  Umí perfekně německy. To se nedá s úrovní na Bigy srovnat. A navíc jsme museli neustéle poslouchat nějaké nářky, bědování a vyčítání a taky že smrdíme.  Na Jírovcovce mám sestru, je to fakt nejlepší gympl. Jejich studenti vyhrávají skoro všechny olympiády a soutěže. kam se hrabe Bigy i se svou němčinou !!!! Doufám, že až nastoupí nový pan biskup, tak s tím něco udělá. 

Josef Pešta

#47

2014-12-12 17:10

 

Z biskupství se stává totalitní strana, stěžují si věřící v Budějovicích....................., z církevní školy se stává odkladiště překábátěných komoušů.

Karel

#48 Re: Re: Re: Re: Kde jste ho vyhrabali ???

2015-02-13 21:35

#46: Kendy - Re: Re: Re: Kde jste ho vyhrabali ??? 

Hm, v hodinách bědovala a nadávala hlavně Vejskrabová.  Ona tam snad ještě uči ?  Vždyť už za mého studia byla v důchodu ???  nechápu !!!

Majda

#49 nový biskup ???

2015-03-22 20:42

No, když jsem  viděla nového pana biskupa, připadal mi takový ustrašený a zasněný.  Nevím Jirko jestli bude mít dostatek síly a energie, aby něco na Bigy změnil ! 

Petr

#50 Re: nový biskup ???

2015-04-15 19:38

#49: Majda - nový biskup ??? 

 Máš pravdu, první co bude muset vyřešit je církevní majetek a nepořádek na biskupství.  Na nějakou církevní školu mu nezbyde čas.