Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / Čipování psů v Ostravě. / pro osvěžení paměti - autor MVDr.Nytra Jan/ / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-11-23 14:09

Moje čivavka má známku,za tuto známku platím každý rok.Považují čipování za bezpředmětné,bezúčelné a čivavku nenechám v žádném případě čipovat.

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-11-23 17:34

Dobrý den. Ráda bych se znovu vyjádřila k jednostrannému rozhodnutí našich zastupitelů a poukázala na nebezpečnost takovýchto "nařízení". Vyhlášku považuji za naprosto nesmyslnou, nic neřešící. Odmítám do svého psa cpát jakýkoliv čip, ať už je z polymeru nebo ze zlata jen proto, že si to jaksi pár mocipánů odhlasovalo. Platím poplatek městu, psa očkuji a psí výkaly sbírám a odnáším do koše. Mimochodem by nezaškodilo, kdyby jich bylo podstatně víc, jen tak na okraj.
Naopak bych brala, kdyby pro pejskaře byly vyčleněny zóny, kde se psi mohou svobodně pohybovat, jelikož pohyb potřebují.
Pes je úžasný tvor, bytost, která cítí bolest a prožívá radost, kterou přenáší na nás bytosti lidské, uvažující čím dál víc destruktivněji a nelogicky.
Nebezpečnost čipování vidím i v tom, že se velmi brzy dočkáme povinného čipování lidí, abychom se třeba někam nezatoulali a nebyl by ten správný přehled. Takhle nevypadá svoboda a tím pádem nežijeme ve svobodné zemi. Mám toho po krk!
S pozdravem Pavla Štanclová, nečipující :-)
R

#3 Re:

2013-11-24 21:23

#2: -

Dobrý den,

přijďte prosím toto Vaše přesvědčení sdělit zastupitelům na jednání Zastupitelstva města v prosinci 2013. Podrobnosti lze domluvit s autorem Petice. Děkuji . :)

Augiáš

#4 Už toho bylo dost

2013-11-27 10:55

Je to pořád dokola a mnoho povyku pro nic: Seberte svého psa (ne nutně doslova) a zaregistrujte ho tam, kde korupční tlak výrobců a distributorů čipů neuspěl či neproběhl, a protože jsou to lokality komerčně nezajímavé, ani neproběhne. Hned kolem Ostravy je spousta vesnic a městeček - máte tam přátele a známé? Nebo svoji chalupu? Využijte toho. Na rychtě budou rádi, neb každá kačka se počítá.

Samozřejmě zajděte na obec, kde byl dosud váš pes přihlášen, a odhlaste ho. Udělejte to demonstrativně, tj. se zdůvodněním, proč se pes "stěhuje", s vyčíslením, kolik jste obci za ty roky zaplatili, a že s tím je konec. Klidně zajděte za starostou, aby opravdu věděl, co a jak, a taky mu řekněte, že ve volbách už váš hlas nedostane.

Máte známého u protikorupční policie? Pohovořte s ním. Vzhledem k tomu, že čipování NEMÁ za současného stavu (bordel) žádný praktický význam, jde zcela jasně o věc korupční, z níž pro úzkou menšinu vyplyne zisk na úkor vykořisťované většiny. Každý zastupitel, který souhlasně zvedl své kopyto, je podezřelý. Každý propagátor, který se hlasitě zasazuje o čipování, je podezřelý. Jména jsou známá. Ať se kriminálka podívá na peněžní toky, sítě a kontakty.

Mimochodem, jak k tomu přijde pomyslný daňový poplatník, aby obec z jeho peněz (v případě statutárního města Ostrava nejen místních, ale i celorepublikových) DOTOVALA specifickou skupinu majitelů psů, kteří svolí k instalaci čipu? Jestli radní chtějí osobně něco podpořit, ať si nechají příslušnou částku stáhnout z platu. Všechno ostatní je zpronevěra.