Petice za výuku mravní výchovy

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za výuku mravní výchovy


Nepřihlášený uživatel

#26

2014-03-19 07:52

Moc bychom si přáli,my rodiče,aby zákonodárci se více věnovali výuce dětí,které se tak připravují do života.Škola by měla k výuce přistupovat v souladu s rodiči a né direktivně.

Nepřihlášený uživatel

#27

2014-03-19 20:04

Kéž by petice byla co platná!! Ono to s tou demokracií jde nějak do háje, i kdybychom pominuli nějaké ty konspirativní teorie.
Dík za možnost se vyjádřit.

Nepřihlášený uživatel

#28 Eva

2014-03-19 21:15

Děkujeme za podporu. Touto peticí se sjednocujeme v přání, aby naše děti, pro možnost svobodné volby, měly všechny informace k tomu potřebné. Ale nejen to. Důležité je, aby naše děti nebyly na školách vychovávány v opozici vůči tomu, co slyší doma. Aby naše společnost opravdu byla společností soudných lidí, kteří mají své jednání zakotvené v morálce. Rozhodně chceme tuto aktivitu dovést až do zdárného konce.

Nepřihlášený uživatel

#29 Re: Odpověď pro 24

2014-03-20 09:36

#25: Eva - Odpověď pro 24

abcdef

Zcela s Vámi souhlasím, paní Evo. Bez Boha je vše dovoleno: rouhat se proti Němu, zabíjet své bližní, smilnit, krást, křivě přísahat proti bližnímu, neodpouštět...Bez Boha si ani neuvědomujeme, že dobro a zlo jsou zcela reálnými kategoriemi, že náš smysl života netkví v pouhé kariéře, ale právě v tom, čeho si naše ateistická společnost vůbec necení- snažit se celý život dělat dobro. Stvořitel nepředurčuje člověku, bude-li dobrý či zlý, dostali jsme však svobodnou vůli opustit svou špatnost v každém okamžiku a začít znovu.

Paní Eva správně podtrhnula, že tam, kde jsou „morální normy zneváženy, se bude žít špatně všem, kteří chtějí žít slušný a poctivý život. I ateistům“. Z nevíry v Boha se rodí všechny ostatní hříchy na zemi. Když člověk nevěří a nebojí se Boha, nemá žádnou oporu, nemá naději, nemá radost, nemá cíl a často padá do všech možných nástrah, do propasti beznaděje. Ateistické pojetí života zabíjí lidskou civilizaci, jak to dnes vidíme se Západem, protože chybí poznání o pokračování věčného života: život je pouhá náhoda, žijeme jen jednou, naše špatné skutky nikdo nevidí a neodsoudí... Pokud ovšem nemáme víru, přišli jsme i o schopnost vidět, co je dobro a zlo.

Někdo, řekne, že má svědomí a nepotřebuje žádnou víru v Boha, cítí míru svých skutků. To je sice hezké, ale v současné době, kdy je Boží Pravda všemožně popírána a vysmívána, pouhé svědomí nestačí. Jak se dívat na spoustu etických problémů současné společnosti, pokud máme pouhé svědomí a neznáme Boží Pravdu? Jakým kritériem budeme posuzovat? Jen samotný rozum nestačí. Pokud není osvětlen Božím světlem, stáváme se oběťmi „rozumných“ vědců, vynálezců, politiků, ekonomů,...kteří svým suchým rozumem neslouží Bohu a dobru, ale tomu druhému?

Kolik již bylo materialistických systémů – ďábelských masek a kolikrát jim i lidé se svědomím uvěřili? Nenáviděli své bližní, souhlasili dokonce i s jejich likvidací, pokud nesdíleli podobný materialistický světonázor. Kolikrát už se to opakovalo. Zvláště v dnešní době informačním technologií je duchovní slepota velmi nebezpečná.

Mezi společností s Bohem a bez Boha je propastný rozdíl. Společnost bez Boha staví do centra člověka, který se zoufale snaží za všech okolností držet v ruce kontrolu nad životem. Společnost ponechávající prostor Bohu – nejen jako vzdálené myšlence, ale jako účastníku přítomnému v životě – staví na místo iluzorního přesvědčení o lidské kontrole důvěru v Boha.

Když se život potácí, když se kymácí rodina nebo společnost, je dobré zaslechnout prostou odpověď svatých: „Poklekněte; pokud tak neučiníte, padnete. Dejte prostor Bohu.“


Nepřihlášený uživatel

#30

2014-03-20 09:38

Zcela s Vámi souhlasím, paní Evo. Bez Boha je vše dovoleno: rouhat se proti Němu, zabíjet své bližní, smilnit, krást, křivě přísahat proti bližnímu, neodpouštět...Bez Boha si ani neuvědomujeme, že dobro a zlo jsou zcela reálnými kategoriemi, že náš smysl života netkví v pouhé kariéře, ale právě v tom, čeho si naše ateistická společnost vůbec necení- snažit se celý život dělat dobro. Stvořitel nepředurčuje člověku, bude-li dobrý či zlý, dostali jsme však svobodnou vůli opustit svou špatnost v každém okamžiku a začít znovu.
Paní Eva správně podtrhnula, že tam, kde jsou „morální normy zneváženy, se bude žít špatně všem, kteří chtějí žít slušný a poctivý život. I ateistům“. Z nevíry v Boha se rodí všechny ostatní hříchy na zemi. Když člověk nevěří a nebojí se Boha, nemá žádnou oporu, nemá naději, nemá radost, nemá cíl a často padá do všech možných nástrah, do propasti beznaděje. Ateistické pojetí života zabíjí lidskou civilizaci, jak to dnes vidíme se Západem, protože chybí poznání o pokračování věčného života: život je pouhá náhoda, žijeme jen jednou, naše špatné skutky nikdo nevidí a neodsoudí... Pokud ovšem nemáme víru, přišli jsme i o schopnost vidět, co je dobro a zlo.
Někdo, řekne, že má svědomí a nepotřebuje žádnou víru v Boha, cítí míru svých skutků. To je sice hezké, ale v současné době, kdy je Boží Pravda všemožně popírána a vysmívána, pouhé svědomí nestačí. Jak se dívat na spoustu etických problémů současné společnosti, pokud máme pouhé svědomí a neznáme Boží Pravdu? Jakým kritériem budeme posuzovat? Jen samotný rozum nestačí. Pokud není osvětlen Božím světlem, stáváme se oběťmi „rozumných“ vědců, vynálezců, politiků, ekonomů,...kteří svým suchým rozumem neslouží Bohu a dobru, ale tomu druhému?
Kolik již bylo materialistických systémů – ďábelských masek a kolikrát jim i lidé se svědomím uvěřili? Nenáviděli své bližní, souhlasili dokonce i s jejich likvidací, pokud nesdíleli podobný materialistický světonázor. Kolikrát už se to opakovalo. Zvláště v dnešní době informačním technologií je duchovní slepota velmi nebezpečná.
Mezi společností s Bohem a bez Boha je propastný rozdíl. Společnost bez Boha staví do centra člověka, který se zoufale snaží za všech okolností držet v ruce kontrolu nad životem. Společnost ponechávající prostor Bohu – nejen jako vzdálené myšlence, ale jako účastníku přítomnému v životě – staví na místo iluzorního přesvědčení o lidské kontrole důvěru v Boha.
Když se život potácí, když se kymácí rodina nebo společnost, je dobré zaslechnout prostou odpověď svatých: „Poklekněte; pokud tak neučiníte, padnete. Dejte prostor Bohu.“
Eva

#31 Re:

2014-03-20 19:06

#30: -

Velmi výstižně vyjádřeno. Skoro není co dodat. Jenom snad tolik, že pokud pro lidské jednání nebude normou Boží norma, člověk si na Jeho místo dosadí jiného Normotvorce. Ale je třeba si uvědomit, že jakákoliv jiná norma než Boží je pro člověka, nízká. Proto i zažíváme dnes takvou invazi hříchu, protože normy pro život jsou pouze lidské, (a občas taky ďábelské) tedy "nutně" nedokonalé a hříšné. Pokud by takové nebyly, musely by se krýt s Božími normami, což se ale neděje a proto tedy ta petice, aby člověk opět získal smysl pro Boží mravní normy, které mají ve zřeteli blaho každého jednoho člověka, ne jenom pár "vyvolenců" na úkor zbytku společnosti.


Nepřihlášený uživatel

#32

2014-04-05 12:33

Protože se od mládí zajímám o etický a mravní život v naší společnosti, naplno se připojuji k této petici. Záleží mi na správné výchově dětí, aby se jim dostávalo osvěty od povolaných a mravně založených lidí.

Nepřihlášený uživatel

#33

2014-04-07 11:11

Dobrí lidé, Buh zije a je s Vámi pri Vasí práci, takze hlavy vzhuru - dobro, láska a spravedlnost zvítezí!
Leli

#34 Re: Re:

2014-04-07 11:13

#31: Eva - Re:

Fantasticky výstizný koment!


Nepřihlášený uživatel

#35

2014-04-15 09:28

odmitam, aby me dite bylo povinne "nuceno" do studia nabozenstvi, predmet o etice budiz, ale nabozenstvi nema ve skolstvi co delat od toho sou nedelni skoly apod.

Nepřihlášený uživatel

#36

2014-04-15 09:31

tohle je normalni agitka, nic jinyho!!!!! pro me teda lepsi kdyz se deti budou ucit sexualni nauce, ktera jim da do budoucna vice, nez nutit zaky, ktery maji ateisticke rodice do studia nabozenstvi, a kdyz uz tak rozhodne ne na zakladce
Eva

#37 Vyjádření k 35 a 36

2014-04-16 22:17

Není důvod se obávat, že bude někdo nucen absolvovat náboženství. Bůh nikoho nenutí, aby v Něho věřil, je to věc svobodné volby. V tom duchu oslovujeme i naše občany - v duchu svobody. Naše petice je myslím koncipovaná jasně, zatím tomu každý rozuměl a to slovy: "Na Slovensku se tato problematika řeší formou volby ze dvou předmětů – etiky a náboženství. Navrhujeme to v ČR řešit stejně." Tedy lidé, kteří nejsou věřící, volí etiku. Ale pokud nechtějí ani etiku, ale sexuální výchovu, tak v tom případě se jich naše petice netýká. To je prosté. Pro lepší porozumění tomu, co nám na sexuální výchově nevyhovuje a proč ji nechceme v hrozící vulgarizované podobě předkládat naším dětem je zde: http://www.hlavnespravy.sk/svedectvo-pozadie-sexualnej-vychovy-deti-a-mladeze/242169

Nepřihlášený uživatel

#38

2014-06-02 08:45

Myslím, že náboženská a mravní kultura v naší zemi výrazně upadá. Jak budou vychované naše děti, tak bude postupně "vychovaný" celý národ. Doporučuji tuto petici také ke konzultaci s předními sexuology a psychology či psychiatry v naší zemi, aby byla v rámci mravní výchovy zavedena také adekvátní sexuální výchova na školách, aby se předešlo mnoha neštěstím a dezinformacím v této oblasti.

Nepřihlášený uživatel

#39

2014-06-02 12:36

Velice prosím,ty,kteří mají na svědomí výchovu dětí,jejich budoucí život,aby jednali s velkou láskou a moudrostí.Pietrasová marie

Nepřihlášený uživatel

#40

2014-06-02 18:41

Naprosto souhlasím. Absence morálních hodnot vede k tomu, co vidíme kolem sebe. Nestačí nadávat, je potřeba konat a nabídnout dětem a mládeži možnost svůj život směřovat k vyšším hodnotám.

Nepřihlášený uživatel

#41

2014-06-03 07:34

Podpořím tento úmysl svou motlitbou. Anička

Nepřihlášený uživatel

#42

2014-06-04 14:05

Na Slovenských školách jsem působila a vím, že výuka etiky či náboženství má smysl. Učilo se od 1. ročníku ZŠ.

Nepřihlášený uživatel

#43

2014-06-04 18:05

Jsem moc ráda, že někdo začal myslet na následky dnešní výchovy. Učím na Katolickém gymnáziu v Třebíči právě tyto dva předměty: náboženství a etiku; a musím potvrdit, že to studenti nastávají jak houby. Vychází to z jejich základních potřeb přirozeného mravního zákona , který v sobě každý znáš nosí. Zahrnují i výuku etikety. Studenti mají tyto předměty v oblibě. Moc vám fandím.
Přeji vše dobré. Eva Šplíchalová
Anaj

#44 Re:

2014-06-04 20:53

#12: Eva -

Myslím,že mohu podepsat to ,co jste napsala

Eva

#45

2014-06-04 21:01

Děkuji jménem našeho společenství a jménem všech, kterým tato petice "snad" pomůže ve škole prospívat v mravním slova smyslu. Vaše učitelská praxe v těchto oborech je nejvíce hodnotným svědectvím.

Nepřihlášený uživatel

#46

2014-06-06 07:32

Je i v našich rukou, v jaké společnosti budou vyrůstat naše děti a vnuci, chraňme jejich čistotu ve světě, který boří zábrany a propaguje sex a násilí.

Nepřihlášený uživatel

#47

2014-06-06 08:15

V etické výchově, ve výchově ke křes'tanských hodnotám, ale také ve výchově ke správném společenskému jednání jsme v českých školách daleko za všemi našimi sousedy. Mluvila jsem o tom s kolegy na visegradských skupinách, protože mne "zaujalo" jak bezradní a neinformovaní byli naši starší žáci a mladí dospělí studenti v komunikaci se svými vrstevníky.

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2014-06-06 14:39


Eva

#49 Odpověď pro 48

2014-06-08 20:38

Jakou morálku, kterou lze učit, máte na mysli? Jedinou morálku, kterou zatím máme je odvozena z Desatera a ta je od Boha. Tak jakou jinou bychom měli dětem vštěpovat? Já jinou neznám. Prosím, pokud Vy ano, sdělte nám ji.
Eva

#50 Odpověď pro 47

2014-06-08 20:42

Děkuji za tento postřeh, až naše tažení dovedeme do vítězného konce, což znamená předložit dostatečný počet podpisů k ovlivňování školních osnov, budeme chtít, aby se k takovýmto požadavkům přihlíželo.