Petice na odvolání guvernéra ČNB Miroslava Singera


Nepřihlášený uživatel

#626 Re: Re: ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA MÁ SCHIZOFRENII

2016-08-08 10:56

#620: Karel - Re: ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA MÁ SCHIZOFRENII 

 Nízké úrokové sazby podněcují především k tomu, aby si lidé a firmy půjčovaly.
To může nepřímo vést k podpoře ekonomiky tím způsobem, že si firma půjčí na rozšíření výroby, zatímco jinak by se výrobu rozhodla nerozšiřovat.
Jenže......... úrokové sazby jsou již mnoho let na nule.
V současné době ČNB oslabuje korunu tím, že koruny ve velkém tiskne a za natištěné koruny ve velkém nakupuje eura. Toto však vůbec žádným způsobem nevede a nemůže vést k rozšiřování výroby firem, ač se díky padajícím českým mzdám snižují firmám výrobní náklady na úkor pracujících.

Úrokové sazby jsou na nule, co může ČNB dále dělat je to, že zavede záporné úrokové sazby, což by v praxi mohlo zcela zničit ekonomiku, protože si každý bude půjčovat jen proto že je to výhodné - a ne proto že by to potřeboval.
Rozhodně si nemůže žádná firma stěžovat na drahé úvěry, když se úrok blíží nule.

Zrovna nákup nemovitostí, které nepotřebuju, je příklad toho, že si půjčuju protože je to výhodné, a ne proto, že bych to potřeboval.

Ceny nemovitostí byly a STÁLE JSOU v bublině a ta bublina praskne teprve ve chvíli, kdy SE LIDÉ ZAČNOU ZBAVOVAT NEMOVITOSTÍ KTERÉ NEPOTŘEBUJÍ - k tomu ale zatím nedochází.


Nepřihlášený uživatel

#627

2016-08-08 11:03

Lidé si kupojí a kupovaly nemovitosti , které nepotřebují, jako PROTI-INFLAČNÍ investici.
A lidé, kteří již nepotřebnou nemovitost mají, tak uvažují způsobem "LEPŠÍ DRŽET NEPOUŽÍVANOU NEMOVITOST, NEŽ ČESKÉ KORUNY, KTERÉ NEUSTÁLE ZTRÁCÍ NA HODNOTĚ".

Vláda říká lidem, že si mají šetřit na důchod. Lidé by si chtěli šetřit na důchod , ale .......... JAK SI MOHOU ŠETŘIT V PENĚZÍCH, KTERÉ NEUSTÁLE ZTRÁCÍ HODNOTU ???

ČNB by měla pozvolna přejít od "tradiční vysoké inflace" k inflaci nulové, aby tak umožnila lidem, konečně, si šetřit na důchod.


Nepřihlášený uživatel

#628

2016-08-08 11:06

Bankéři z ČNB mají velmi v oblibě inflaci.
No, jsou dvě možnosti - buď tady bude inflace, a nebo si lidé budou šetřit na důchod a nebudou se spoléhat na stát.
Pokud tu bude inflace, tak se lidé na důchod BUDOU MUSET spoléhat na stát, protože šetřit si při inflaci je nesmysl.


Nepřihlášený uživatel

#629

2016-08-08 11:09

Obecně je nevýhodné si šetřit, když je inflace.
A pokud si někdo šetří DLOUHODOBĚ, tak potom je to díky inflaci SUPER-NEVÝHODNÉ.

A proč se udává inflace meziměsíční, proč nikdo upřímně nepřízná výši čtycetileté inflace ??? Přesně takovou dobu si člověk může šetřit na důchod.


Nepřihlášený uživatel

#630

2016-08-08 15:00

=============

CR je podle CNB montovnou s velmi malou pridanou hodnotou. 

Je to instituce bez jakekoliv vize, s linearnim pojetim sveta a zcela vedome udrzuje CR tam kde je, tedy jako konkurenta rozvojovych ekonomik. Bohuzel se ukazuje, ze od podobnych zkonstnatelych struktur nemuzeme cekat jakekoliv zmeny mysleni ci snad naznak vize.
Nikdy jsem nebyl nejaky vlastenec, ale co se s nasi zemi stalo za poslednich 27 let je dost smutny pribeh, CNB ho svym chovanim pomerne hezky dokresluje, stejne jako zbytek struktur svymi pokusy o konkurovani Cine.


Nepřihlášený uživatel

#631

2016-08-08 15:05

V české republiáce jsou tak nízké mzdy, že je výhodnější být nezaměstnaný a vyrábět všechno sám pro sebe, než se nechat zaměstnat za ten pakatel a následně domácí potřeby kupovat v obchodě. 
Opravdu JE VÝHODNĚJŠÍ nepracovat a místo nákupu v obchodě si ty věci vyrobit sám pro sebe! Což toto je ÚROVEŇ ZAOSTALÝCH ROZVOJOVÝCH EKONOMIK. Otřesné, kam se Česká republika dohrabala!!!!!!

Mzdy jsou takové, jako kdyby dělba práce nepředstavovala vůbec žádnou výhodu!!
Mzdy jsou takové, jako by se v továrnách používalo pro výrobu domácí nářadí!!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-08-08 15:06



Nepřihlášený uživatel

#633 Re:

2016-08-08 15:09

#631: -  

 A při tom všem se stále serou prachy do nesmyslů, jako je povinná výuka umělecké literatury na základních a středních školách (ze které nikdo nic nemá, žádný ekonomický požitek + žádný umělecký požitek + žádné poučení, prostě je to uplně k hovnu). Jako kdyby snad bylo peněz totik, že češi a stát neví co s něma.


Nepřihlášený uživatel

#634

2016-08-08 15:11

A k tomu sem do diskuze chodí trolovat a lhát jakýsi "Karel", což je zcela učitě Němec, jenž má velkou srandu z toho, v jakých je Česká republika a její obyvatelstvo
sračkách.


Nepřihlášený uživatel

#635

2016-08-08 15:18

==============
Borci z ČNB si myslí, že jediný, komu může ČR konkurovat, je Albánie a Čína, a přesně tomu odpovídá kurz koruny.
Nikdo z těch lidí, co jsou v ČNB, nezná Čechy, Moravany, Slezany a obyvatestvo české republiky. Ví o něm velké kulové.
No... kdybych neznal zdejší obyvatelstvo a seznámil bych se s podobou ČESKÉHO PRAVOPISU, spisovné češtiny, asi bych si myslel, že jediný stát, kterému mohou Češi a Moravané konkurovat, je Keňa!


Nepřihlášený uživatel

#636

2016-08-08 15:29

Občas si čtu LŽI o tom, že Slováci litují, že přijali Euro, protože mají "příliš tvrdou měnu". Já znám spoustu slováků a NIKDO Z NICH NELITUJE. Jediné, co slovákům vadí, je, že museli poslat záchranný balíček do Řecka. Neznám jediného slováka, který by si stěžovat na "příliš tvrdé euro" a na "příliš nízkou inflaci"!!!!!!

Česká republika udělala velkou chybu, že nepříjala Euro. Kdyby tehdy nevyhrál ten LHÁŘ a profesionální manipulátor Topolánek, ale vyhrál by - nebo sestavil vládu - sebestředný ale jinak daleko lepší politik Paroubek, tak by jsme měli v roce 2006 / 2007 Euro, přijali by jsme euro v té nejlepší době a byly by jsme na tom dnes PODSTATNĚ LÉPE !!!!!!!!!

Euro není "příliš tvrdé", naopak česká koruna je příliš měkká.
Nebo abych byl upřímný -- euro je měkké ale česká koruna je ULTRA-MĚKKÁ.
Je mnohem lepší mít euro, než českou korunu, pro všechny občany.


Nepřihlášený uživatel

#637

2016-08-08 15:35

Je mnohem lepší mít euro, než českou korunu, pro všechny občany...... s vyjímkou blbečků, kteří si naberou obrovské půjčky a SPOLÉHAJÍ SE NA TO, že ty půjčky nebudou muset splácet, protože je celé za ně splatí INFLACE.

ANO, JSOU TAKOVÍ BLBEČKOVÉ.
Vezmou si půjčku 4 miliony na obrovský dům a spoléhají se na to, že za pět let budou vydělávat 4 miliony korun na hodinu na pozici DĚLNÍK.

Ale pokud kvůli těmto blbečkům se snaží ČNB vytvářet inflaci, tak je to ŠPATNĚ !!!!!


#638 Relativně nízká cenová hladina v současné době

2016-10-02 12:48

je způsobena tím, že je levná energie. Jelikož je levná elektrická energie (což se nemůže líbit vlastníkům akcií ČEZu), tak klesají výrobní náklady v průmyslu.

Ceny průmyslových výrobků jsou velkou částí tvořeny cenou energie, tedy především cenou elektrické energie, která se používá nejčastěji. Také je velmi levné uhlí. Což je celkem pochopitelné, protože cena uhlí a cena elektřiny je do značné míry propojené nádoby.

Ovšem kdyby cena elektřiny a uhlí šla nahoru na úroven dřívějších dob, tak by se naplno projevila skutečnost, že v posledních letech bylo natištěno hodně korun, a ceny by letěly velmi prudce nahoru.

------------

Udržet kladnou inflaci (tedy udržet neustále zvyšování cen, byť malé) v době, kdy se snižují nebo jsou nízké ceny energií, znamená vytisknout sakramensky hodně peněz.
Energie není jen topení a vaření, ale energie je a vždy byla značnou částí ceny průmyslových výrobků.

A obávám se, že jakmile půjde cena energie zase nahoru na svou bývalou úroven, tedy zdraží se výroba, tak ČNB nebude schopna (a možná ani ochotna)  rychle stáhnout a zničit dostatečné množství nadbytečných inflačních peněz.


#639

2016-10-02 12:51

Návrat cen energií na původní hladinu dřívějších dob by znamenal skutečně obrovskou celkovou inflaci. Zdražovat by nemuseli pouze služby a to navíc jenom takové služby, které pro svou činost nepotřebují ani energii ani průmyslové zboží, jenž je na energii závislé.
A to znamená, že fakticky by se bez zdražení neobešlo vůbec nic.


#640

2016-10-02 12:53

A ťed se určitě zase ozve pár blbounů, kteří budou tvrdit, že čím více je na světě peněz, tím je to lepší.

Ale peníze nejsou ekonomika. Ekonomika je to, co se vyrobí.

HOŘKOKYSELÁ SRANDOVNÍ SITUACE

#641

2016-10-11 06:21

ČESKÝ ŘIDIČ KAMIONU DOSTAL VE  FRANCII  POKUTU ZA TO, ŽE MĚL PŘÍLIŠ NÍZKOU MZDU. VIZ ODKAZ.

TATO HOŘKOKYSELÁ SRANDOVNÍ SITUACE NEMUSELA VZNIKNOUT, KDYBY ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA NEDĚLALA PO DLOUHÁ LÉTA UMĚLÉ OSLABOVÁNÍ ČESKÉ KORUNY.

ČESKÉ MZDY BY BYLY PODSTATNĚ VYŠŠÍ, KDYBY NECHALA ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA ČESKÉ KORUNĚ V UPLYNULÝCH LÉTECH PŘIROZENÝ VÝVOJ.
AVŠAK BOHUŽEL ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA UMĚLE OSLABUJE KORUNU PO MNOHO LET A TÍM BRÁNÍ ČESKÝM MZDÁM V RŮSTU. -- A HLOUPÍ ČEŠI POČÍTAJÍ POČET KORUN NA SVÉ VÝPLATNÍ PÁSCE, MÍSTO TOHO, ABY SI SPOČÍTALI, KOLIK SI TOHO ZA TU MZDU KOUPÍ.
KAŽDÝ ROK SE ZVEDNA PRŮMĚRNÁ MZDA V PRŮMĚRU O TISÍC KORUN, ALE ČEŠI SI NEKOUPÍ VÍCE, PROTOŽE JE KORUNA UMĚLE OSLABOVÁNA. 
NAOPAK KDYBY MZDY V POČTU KORUN NEROSTLY, ALE KORUNA BY NEBYLA UMĚLE OSLABOVÁNA, TAK BY SI LIDÉ KAŽDÝ ROK KOUPILI PODSTATNĚ VÍCE VĚCÍ - DÍKY PŘIROZENÉMU POSILOVÁNÍ KORUNY A PŘIROZENÉMU DOTAHOVÁNÍ HODNOTY EURA KORUNOU.

  http://jdem.cz/cgwdh8  

Karel

#642 Ceny energií jsou jen část

2016-10-11 07:22

#639: já -  

Ceny energií samozřejmě přispívají k nízké inflaci, ale stačí si kliknout na jakoukoliv prezentaci na webu ČNB a uvidíte, že to ve svých analýzách samozřejmě očišťují. Proto také v lednu 2015 všichni analytici křičeli: inflace je nižší než cíl, ČNB intervence zesílí a koruna vystřelila nad 28, ale co řekl Singer? Že na deflaci importovanou nízkými cenami ropy ČNB nebude reagovat a koruna se vrátila na 27 ...

Karel

#643 Re:

2016-10-11 07:38

#641: HOŘKOKYSELÁ SRANDOVNÍ SITUACE -  

ČESKÉ MZDY BY BYLY PODSTATNĚ VYŠŠÍ, KDYBY NECHALA ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA ČESKÉ KORUNĚ V UPLYNULÝCH LÉTECH PŘIROZENÝ VÝVOJ.

Obráceně! Pokud nějaká práce v Evropě stojí 2000 €, tak Čech si nyní vydělá 54 tis. korun, při kurzu 25 by to bylo jen 50 tis. To vytváří velký tlak, kdy lidé odcházejí na Západ a u nás mzdy rychle rostou, aby se dorovnaly. Viz indexy růstu mezd podle údajú ČSÚ. Za 1Q 2016 byl nejvyšší růst mezd v ČR od r. 2008!

antikarel

#644 Re: Re:

2017-01-18 10:45

#643: Karel - Re:  

 

Karel je idiot nebo možná idiotský troll. Každopádně píše samé nesmysly a tváří se při tom... jak jinak, než jako děd vševěd.

 Karel píše píčovinu:

"Pokud nějaká práce v Evropě stojí 2000 €, tak Čech si nyní vydělá 54 tis. korun, při kurzu 25 by to bylo jen 50 tis. "
TRAPÁCKÉ ČAROVÁNÍ S ČÍSLY !!!

KDO BUDE NADŠENÝ ZE MZDY MILION KORUN ZA DEN, KDYŽ BUDE JEDINÝ BOCHNÍK CHLEBA STÁT MILION KORUN ???

JEN IDIOTA ZAJÍMÁ, KOLIK BUDE MÍT NA VÝPLATNÍ PÁSCE KORUN ČESKÝCH, ROZUMNÉHO ČLOVĚKA TOTIŽ ZAJÍMÁ, KOLIK BUDE MÍT NA VÝPLATNÍ PÁSCE KILOGRAMŮ MOUKY !!!!!!!!

antikarel

#645

2017-01-18 10:49

JEN IDIOTA ZAJÍMÁ, KOLIK BUDE MÍT NA VÝPLATNÍ PÁSCE KORUN ČESKÝCH, ROZUMNÉHO ČLOVĚKA TOTIŽ ZAJÍMÁ, KOLIK BUDE MÍT NA VÝPLATNÍ PÁSCE KILOGRAMŮ MOUKY !!!!!!!!

antikarel

#646 Re: Ceny energií jsou jen část

2017-01-18 10:58

#642: Karel - Ceny energií jsou jen část 

 Na začátku roku 2014, přibližně v té době, se kurz blížil 28 korunám za euro.
_Singer tento stav pojmenoval "kolem 27".
Kvůli tlaku veřejnosti a strachu z defenestrace stáhnul později kurz na 27 korun za euro.
Kdyby neměl Singer strach z defenestrace, tak máme kurz 29 nebo 30 korun za euro.
_______________________
=====================
Také není pravda, že ČNB musí cílovat nějakou inflaci, ČNB nemusí vůbec nic - a inflaci cíluje proto, že ráda okrádá lidi.
A proč ČNB cíluje 2% inflaci?
Protože je to zrovna taková inflace, kterou si lidé ještě nechají líbit, zatímco při vyšší inflaci by se konala již defenestrace v ČNB.
_______________________
=====================
Jen totální idiot si může myslet, že ČNB dělá něco prospěšného pro lidi.


Nepřihlášený uživatel

#647 Jak se počítá v České republice inflace ?

2017-01-18 11:12

Poslední zprávy říkají, že inflace v České republice dosáhla 2% (dvou procent).
Za uplynulý rok se zvedla cena garsonky ze 1.000.000 kč na 1.300.000 kč , a toto je vážení pánové a dámy TA dvou procentní (2%) inflace !!!!

=========================================

A mimochodem poslání České Národní Banky je starat se o cenovou stabilitu.
Takže nárůst ceny z 1.000.000 na 1.300.000 během pouhého jednoho roku je cenová stabilita ???

Je jisté, že když cena mohla za rok vyrůst o 300.000, tak může stejně dobře za rok také spadnout o 300.000 kč.
Myslím, že ČNB vydala "bezpečnostní" vyhlášku, aby banky nemohli půjčit zájemcům peníze na 100% ceny nemovitosti. Nyní musí mít člověk 10% ze svého. Bude těch 10% dost, když spadne cena nemovitosti z 1.300.000 zpátky na 1.000.000 ???
V takové situaci tu reálně hrozí krach bank.
A ten člověk, kdo si koupil ten byt, samozřejmě také prodělá - a možná vyhlásí osobní bankrot.


Nepřihlášený uživatel

#648

2017-01-19 10:32

KOLIK PENĚZ DOSTÁVÁ KAREL JAKO VÝPLATU ZA TO TROLOVÁNÍ A LHANÍ TADY ???


Nepřihlášený uživatel

#649 Re: Re:

2017-01-19 11:04

#643: Karel - Re:  

 KAREL PÍŠE :  "Obráceně! Pokud nějaká práce v Evropě stojí 2000 €, tak Čech si nyní vydělá 54 tis. korun, při kurzu 25 by to bylo jen 50 tis. To vytváří velký tlak, kdy lidé odcházejí na Západ a u nás mzdy rychle rostou, aby se dorovnaly."

ANO, ČECH, KTERÝ SI VYDĚLÁVAL NA ZÁPADĚ 50.000 KORUN, TAK POSLÉZE SI VYDĚLAL 54.000 KORUN, JENŽE - ČEŠI SI NEVYDĚLÁVAJÍ NA ZÁPADĚ, ALE V ČESKÉ REPUBLICE !!!

ČLOVĚK, KTERÝ MĚL PŘI KURZU KORUNY 25KČ/€ VÝPLATU V ČESKÉ REPUBLICE 25.000 KČ, TAK PO POSUNU KURZU NA 27 BY SI MĚL VYDĚLÁVAT 27.000 KČ.
A POKUD BY SI TEN ČLOVĚK NOVĚ VYDĚLÁVAL 27.000 KČ TAK BY TO BYLO DEFAKTO TOTÉŽ JAKO KDYŽ SI DŘÍVE VYDĚLÁVAL 25.000 KČ - V EURECH ČI PYTLECH MOUKY.
JENŽE PO ZHOZENÍ KURZU KORUNY TO TRVALO CELÉ DVA ROKY, NEŽ FIRMY ZAČALY ZVYŠOVAT MZDY, TJ. CELÉ DVA ROKY, NEŽ SE KURZEM SNÍŽENÉ MZDY VRÁTILY NA PŮVODNÍ VÝŠI.

V ROCE 2012 SI ČLOVĚK V ČESKÉ REPUBLICE VYDĚLAL 25.000 KČ.
V ROCE 2014 SI ČLOVĚK V ČESKÉ REPUBLICE VYDĚLAL TAKÉ 25.000 KČ, ALE KVŮLI UMĚLE ZHOZENÉ KORUNĚ SI ZA TĚCH 25.000 KČ KOUPIL MÉNĚ POČÍTAČŮ ČI PYTLŮ MOUKY, NEŽ DŘÍVE.
V ROCE 2016 SI ČLOVĚK V ČESKÉ REPUBLICE VYDĚLAL JIŽ 27.000, PROTOŽE DOSTAL PŘIDÁNO, ALE ŽIVOTNÍ ÚROVNÍ SE DOSTAL POUZE NA STAV ROKU 2012.
A TEĎ:
VELIKÁ ČASOVÁ PRODLEVA MEZI OKAMŽIKEM, KDY BYL ZHOZEN KURZ KORUNY A KDY ČLOVĚK DOSTAL PŘIDÁNO NA MZDĚ.
KORUNA BYLA ZHOZENA JIŽ V ROCE 2013, ALE NA MZDĚ DOSTAL ČLOVĚK PŘIDÁNO AŽ V ROCE 2016.
TAKŽE V ROCE 2014 A V ROCE 2015 MĚL ČLOVĚK PRACUJÍCÍ V ČESKÉ REPUBLICE OBJEKTIVNĚ SNÍŽENOU MZDU, POSLÉZE SE JEHO MZDA VRÁTILA (VZHLEDEM K CENÁM) NA PŮVODNÍ ÚROVEŇ, JENŽE ZA TY DVA ROKY JE ČLOVĚK VE FINANČNÍ ZTRÁTĚ, KTEROU MU SOBECKÁ ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA NIKDY NEVRÁTÍ.

NAVÍC, ZHOZENÍM HODNOTY KORUNY SE ZNEHODNOTILI ÚSPORY LIDÍ, KTERÉ BYLY VYTVÁŘENY ZA DELŠÍ DOBU, NEŽ DVA ROKY - JE TO TEDY VELMI VELKÁ ZTRÁTA, ZEJMÉNA PRO LIDI, KTEŘÍ SI ŠETŘILI NA BYDLENÍ.

A ANO, ČECH ČI MORAVAN SE MŮŽE NASRAT A ODEJÍT SI VYDĚLÁVAT DO NĚMECKA.
ALE ČLOVĚK, KTERÁ MÁ RODINU, TAK BY MUSEL DO TOHO NĚMECKA PŘESTĚHOVAT CELOU SVOJI RODINU.
DEFAKTO BY ČLOVĚK MUSEL, S CELOU SVOU RODINOU, EMIGROVAT DO NĚMECKA, V NĚMECKU SI KOUPIT BYT ČI DŮM, V ČESKÉ REPUBLICE BYT ČI DŮM PRODAT.
PŘEDSTAVA, ŽE SI ČLOVĚK BUDE CELÝ ROK VYDĚLÁVAT V NĚMECKU, ALE SOUČASNĚ ŽÍT V ČESKÉ REPUBLICE, JE HODNĚ ZVRHLÁ A NENAPLNITELNÁ.

  ALE ANO, KARLE, 7.000.000 ČECHŮ A MORAVANŮ, TEDY VŠICHNI KROM DŮCHODCŮ, BY SE MOHLI PŘESTĚHOVAT DO NĚMECKA, PROTOŽE V ČESKÉ REPUBLICE TO STOJÍ ZA HOVNO.
  TAKŽE TO JE CÍLEM ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY, ABY SE 7.000.000 LIDÍ Z ČESKÉ REPUBLIKY PŘESTĚHOVALO DO NĚMECKA ČI JINÉ ZÁPADNÍ ZEMĚ?
  TI DŮCHODCI BRZY UMŘOU A...... A POTOM MÁ BÝT VE VYLIDNĚNÉ ČESKÉ REPUBLICE CO?? JAK SI TO, KARLE, PŘEDSTAVUJEŠ??

_ TAKŽE ČEŠI A MORAVANÉ SE PŘESTĚHUJÍ DO NĚMECKA, KDE JSOU VYSOKÉ MZDY, SICE JSOU  TAM NEUSTÁLE TERORISTICKÉ ÚTOKY, ALE JINAK JE NĚMECKO SUPER.
_ V ČESKÉ REPUBLICE ZŮSTANOU JENOM DŮCHODCI, KTERÝ BRZY CHCÍPNOU, A PAK BUDE V ČESKÉ REPUBLICE ASI NĚJAKÝ OBROVSKÝ NÁRODNÍ PARK A NA VŠECHNY POLE SE VYSADÍ LESY. HMM......................
  JÁ MÁM LESY RÁD, ALE PŘECEJEN BY BYLO DOBRÉ PŘED KAŽDÝM ZNEHODNOCENÍM KORUNY VAROVAT, ABY SI LIDÉ MOHLI UCHRÁNIT SVÉ ÚSPORY.
NAVÍC - ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA MUSELA VYTISKNOUT HODNĚ PENĚZ, ABY MOHLA POSUNOUT KURZ - A PŘITOM, KDYBY ČNB OZNÁMILA POSUNUTÍ KURZU PŘEDEM, TAK TEN KURZ POSUNOU SAMI LIDÉ TÍM, JAK SI BUDOU ÚSPORY PŘEVÁDĚT DO JINÝCH MĚN, TAKŽE ČNB BY NEJENOM UČETŘILA LIDEM ÚSPORY ALE TAKÉ BY UŠETŘILA SAMA SOBĚ PRÁCI NA AKCÍCH, KTERÉ BY SE UDĚLALY SAMI.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#650

2017-01-24 07:17

Karel je idiot.