Putna profesorem

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Putna profesorem

Zelva

#76 Re: Buzna profesorem

2013-05-20 12:42

#1: Kaďour - Buzna profesorem 

 Když prezident Zeman odmítá podepsat jmenování Doc. M.C. Putny profesorem, znevažuje článek č. 17
Listiny základních práv a svobod:

(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.

Prezident Zeman také odporuje sám sobě, prototže po svém zvolení i během své kampaně zdůrazňoval úctu k tomuto lidkému právu. Fakt, že se snaží "potrestat" Martina C. Putnu, protože říká něco, co se mu nelíbí, je faktický a zjevný pozůstatek komunistického myšlení a chování. Je třeba dát všemi prostředky najevo, že v demokratické zemi něco takového není možné.

Racio

#77 Zeman přece Putnovy názory necenzuruje

2013-05-20 14:41

#76: Zelva - Re: Buzna profesorem

a rozhodně nepotlačuje jeho svobodu projevu!! Jen říká, že exhibování není hodné toho, kdo se chce nazývat profesorem University Karlovy. Toť vše...


Nepřihlášený uživatel

#78

2013-05-20 14:47

Nepodpořím. Málokdo z nás je dostatečně kompetentní, aby posoudil odborné schopnosti pana Putny. Nicméně celá tato šaráda mi přijde jen jako vykonstruovaná hysterie. Prezident má právo podpis neudělit, ačkoliv by samozřejmě měl svoje kroky náležitě odůvodnit. Tyto "kauzy" slouží akorát tak tomu, aby se odváděla pozornost občanů od mnohem větších nešvarů této politické scény.
Bronislav Černý
Nepřihlášený uživatel

#79

2013-05-20 15:42

Nemusím mít rád doc. Putnu. Nemusím souhlasit s jeho sexuální orientací. Jímá mne ale hrůza, kdo že si to osobuje právo být chytřejší než jedna z nejstarších světových universit. A propos, právě sleduji ukládání korunovačních klenotů do komory a s radostí zjišťuji, že ani dnes je ten nejvyšší potentát z Vysočiny nepo..il. To sis ale zvolil, národe český!

těch dolních 96% pro které neplatí ta měkká Putnova kritéria

#80 Je to fraška ale skutečná pěst na oko je 'čestný' totalitní udavač

2013-05-20 23:43

#79: Bronislav Černý -

Putna s Hirsch indexem=1 je kiks té jedné z nejstarších světových universit, ale skutečná pěst na oko je ten 'čestný' předseda akademie věd - profláknuty totalitní udavač, co udával kvůli cestám do ciziny a masování vlastní nekompetence:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/veda-v-akademii-je-tabu-vic-nez-si-myslite-fpm-/p_veda.asp?c=A130409_085426_p_veda_wag

člověk s takovým chováním do profesorských řad na naší nejprestižnější universitě rozhodně nepatří

#81 Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

2013-05-21 00:02

Archivní článek vysvětlující, proč člověk s tak nechutným a primitivním pubertálním chováním jako Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově:

http://fragmenty.cz/index.php/kultura/skolstvi-a-veda2/item/265-detinsky-protest-nikym-nevolenyvch-levicackych-elitaru


Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

2013-05-21 07:28

#81: člověk s takovým chováním do profesorských řad na naší nejprestižnější universitě rozhodně nepatří - Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

Splnil Martin C. Putna podmínky pro jmenovací řízení profesorem? Splnil. Říká zákon o vysokých školách něco o tom, že by člověk ucházející se o profesuru nesměl projevovat své názory? Neříká. Co když příště bude vadit barva očí, vlasů, pleti, pohlaví, výška, váha, náboženství, cokoliv?

HirschIndex and more

#83 Re: Re: Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

2013-05-21 07:36

#82: - Re: Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

 

Opak je pravdou - pri HirschIndexu=1 si o nejakem 'splneni' podminek muze MCP nechat jenom zdat - tedy pokud UK chce patrit mezi, rekneme, solidni univerzity (nerikam svetove - o tom si zase muze zatim nechat jenom zdat samotna UK). Ovsem, MCP pustily dal komise sestvajici z 'kapacit', co maji HirschIndex taky nula nebo jedna.


Nepřihlášený uživatel

#84 Re: Re: Re: Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

2013-05-21 07:39

#83: HirschIndex and more - Re: Re: Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

Ano, ale pokud v podmínkách jmenovacího řízení na UK není nic o minimální požadované hodnotě H indexu, pak prostě podmínky splnil... je to o tom, jak je má daná univerzita nadefinované...

Bc. Lukáš Király

#85 Re: Buzna profesorem

2013-05-21 09:51

#1: Kaďour - Buzna profesorem

Výše uvedený komentář musela napsat osoba s IQ 20 ( těžká mentální retardace ). Je přeci přirozené mít svobodu slova, vzdělání i sexuální orintace.

SL

#86 A nám je to putna..

2013-05-21 09:54

My, Slušní Lidé, chceme, aby tady pořádek zvláštěpak v jiných věcech..
http://www.narod.tym.cz

Nepřihlášený uživatel

#87 Re: Profesura politruka Putny

2013-05-21 10:17

#5: Jakub - Profesura politruka Putny

A že to smí posuzovat morální člověk Zeman, který se každou chvíli potácí páč má virózu.


Nepřihlášený uživatel

#88

2013-05-21 10:54

Jakým právem má Zeman tu pravomoc, aby rozhodoval o tom, kdo si zaslouží uznání za své akademické výsledky a odvedenou práci?
soustroví akademických Plzní

#89 Propady akademických poměrů

2013-05-21 11:07

Ta kauza nezralý Putna zviditelňuje propad poměrů na UK.
Kauza udavač Zahradník zviditelňuje propad poměrů na AV.
Kauza šarlatán Bezouška zviditelňuje propad poměrů na UK i AV.
Obě věhlasné instituce by urychleně měly začít pracovat na komplexní nápravě.
Ovšem v tom případě 'čestného' předsedy akademie jde o řádově největší průšvih:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/veda-v-akademii-je-tabu-vic-nez-si-myslite-fpm-/p_veda.asp?c=A130409_085426_p_veda_wag
Gez

#90 VLIV PREZIDENTA

2013-05-21 11:26

V kontextu přece nejde jen o pana Putnu, ale hlavně o tom co si může, a co už si nesmí dovolit instituce prezidenta republiky. Nerad bych se dožil toho, že prezident bude obcházet instituce k tomu určené a neúměrně posilovat svou moc. Prezident dehonestuje naše tradice, protože to může vést ke zbytečným zákonným úpravám,které nutně upřesní a vymezí pravomoce prezidenta detailněji. To jen svědčí o úrovni člověka, který si to vynucuje. Pan prezident je bezpochyby inteligentní a sečtělý, ale hulvát zůstane hulvátem. Bohužel.

Nepřihlášený uživatel

#91

2013-05-21 11:28

Svoboda projevu patří i akademikům.
Tomáš pupik Hejzlar

#92

2013-05-21 11:41

Pana Martina C. Putnu osobně neznám, stejně jako nepochybně většina komentátorů. S jeho názory někdy mohu souhlasit a jindy nikoliv. Ale bez ohledu na předchozí jasně a zřetelně říkám, že ve státě kde politické názory a sexuální orintace nesprávného typu, správný typ určovala KSČ, často vedly k potížím jak v profesním tak v osobním životě, jsem již žil, je mi skoro 53 let, a opravdu, ale opravdu si to již nechci nikdy zopakovat. Bohužel jsem nucen konstatovat, že Zeman tento způsob vlády jasně prosazuje. To, že Zeman může ovlivnit takovýmto způsobem chod instituce jako je UK, kterému ještě ke všemu nejenže nerozumí, ale vzhedem ke svému způsobu myšlení ani rozumět nemůže, je vyzitka práce našich politických představitelů, kteří přijetím dotčeného zákona tuto situaci jednoznačně způsobili. Nejenže zákon dává v tomoto případě provomoc osobě které nepatří (nemyslím Zemana ale prezidenta), ale ještě to vše popisuje či chcete-li stanovuje tak vágně, že je možné vše vykládat naprosto rozdílně. Nezbývá než dodat, že lidí kteří odsoudí druhého jen proto, že jeho politické názory jsou jiné než jejich, a jeho sexuální orientace jiná než oni preferují, je mi osobně líto.

Nepřihlášený uživatel

#93

2013-05-21 12:08

Je podivuhodné, jak rychle a radostně se k prezidentovi přidali zástupci konzervativního křídla církve... Nebigotní katolík to prostě nemá vůbec lehké. Vadí konzervativcům i ateistům... (A přímo doc. Putna vadí ještě všem xenofobům, kteří se i zde potřebují vyjádřit...)
A navíc: Vysokoškolští učitelé humanitních oborů jsou, ostatně jako humanitní vzdělání vůbec, v poslední době silně dehonestováni stylem "za naše dělnické mozoly..." atd ("chleba se z toho nenajíme"), placení jsou velmi mizerně a ještě politická svévole - to je trochu příliš a akademická obec si to nemůže nechat líbit. CELÁ akademická obec, - to, že nějaký prof. in spe Putnu nezná, by nemělo být směrodatné. Nejde o Putnu, jde o Zemanokracii...
Podporuji
atlet66

#94

2013-05-21 12:10

Třeba se pan prezident ceremoniálu ani nezúčastní,pokud o5 chytí nějakou virózu na ruské ambasádě

Nepřihlášený uživatel

#95 Re: Re: Re: Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

2013-05-21 12:19

#83: HirschIndex and more - Re: Re: Martin C. Putna nemá nárok na titul profesora na Universitě Karlově

Ono se těžko srovnává. Jedna věc jsou obory  přírodovědné atd. -ale v daném oboru se poněkud hůř dosahuje na jakékoli indexy... Nebo máte dojem, že práce z bohemistiky, řekněme o českých katolických spisovatelích může  pretendovat na uveřejnění v časopisu Nature?..( nebo v jakémkoli jiném indexovaném časopisu? )

A budeme my takhle  kádrovat všechny ty, které kdekoli navrhnou na profesůru? Jaké indexy mají ti ostatní? A myslím i třeba minulé profesory - z humanitních oborů ovšem!

Nebo jste taky zastánce názoru, že humanitní vědy jsou k ničemu a "nepřispívají hospodářství"?

 


Nepřihlášený uživatel

#96

2013-05-21 12:20

Podpořit tuto petici znamená podpořit svobodu .

Nepřihlášený uživatel

#97

2013-05-21 12:39

Souhlasím s peticí, stejně by se mělo postupovat i u soudců a návladních možná i ústavních soudců. I tam by se mělo volit v rámci advokátů. Tak by bylo zajištěno, že v nejvyšších funkcích budou ti nejlepší. A ne politicky přijatelní.

Nepřihlášený uživatel

#98

2013-05-21 12:47

Putna si zaslouží být profesorem za svou odbornost a morální postoje
Pavel

#99 Nevolil jsem ho

2013-05-21 12:51

problém bude přesvědčit o tom jeho voliče. Sice se Zeman snaží dost, aby nebyl tímto břemenem obtěžován, mnozí však toto jeho přání nechápou.

 


Nepřihlášený uživatel

#100 Re: Re: prezident a tolerance

2013-05-21 13:06

#50: - Re: prezident a tolerance

Zkuste napsat erudovanou práci na úzce bohemistické téma a pak očekávejte, kdo ve světě vás bude citovat a jaká světová média si váš článe/knihu přeložej a otisknou. Ono se v bohemistice dost těžko dosahuje citačních indexů tak, jako v řekněme chemii či biologii...