Petice proti nespravedlivému posuzování Lékařské posudkové služby


Nepřihlášený uživatel

#51

2013-04-11 10:14

Sama mám postiženého syna,který má těžkou formu hemofilie A.Je mu 21 let a už více jak 15.let je na preventivní substituční léčbě a musí si 3x týdně nitrožilně píchat Imunnate,Pobíral plný invalidní důchod, ale ten mu ted paní mudr.na LPK odebrala a přiznala pouze 1.stupen s tím ,že když může studovat na SPŠ tak to NEPOTŘEBUJE.Ale kdyby ho manžel do školy a ze školy nevozil tak studovat nemůže ,jelikož tam někdy ani sám nedojde.Nemoc se nezlepšila, ale nikoho to nezajímá.Všem těmto lidem co o všem rozhodují bych přála, aby si tuto nemoc alespon na měsíc propůjčili.

Nepřihlášený uživatel

#52

2013-04-11 10:39

Dobrý den, jsem samoživitelka a sama jsem nemocná. Mám epilepsii. Doktor mi řekl, pokud nemám záchvat alespoň jednou týdně, nemám na nic nárok. Záchvaty mám jednou za rok nebo za rok a půl roku. Na řidičák nemám nárok. Nemohu kvůli tomu najít práci.


Nepřihlášený uživatel

#53 Re:

2013-04-11 10:52

#25: Daniela - To je pro mě dost důležitý vědět!!Děkuji za vaše uveřejnění, boj nekončí, ale začíná.

 


Nepřihlášený uživatel

#54 Re:

2013-04-11 13:36

#51: -

Jsou to hrozné příběhy až mi lítá mráz po zádech.


Nepřihlášený uživatel

#55

2013-04-11 13:52

V roce 1988 se mi narodil zcela neslyšící syn, naučila jsem se znakovou řeč, naučila jsem ji syna, celou školku a základní školu jsem ho vozila denně 64 km,aby vyrůstal doma v rodině( sice neúplné tvořené pouze námi dvěma, ale o to pevnější a šťastnější). Od roku 1990 jsem na dávkách, mnoho let jsem pobírala měsíčně doplatek do životního minima. Věnovala jsem svůj živit synovi, nakonec se vyučil truhlářem a dokonce uspěl i u státní maturity.
Já sama jsem z vyčerpání skončila též v PID s roztroušenou sklerosou, depresemi ve střední fázi a fobii k lidem. Někdy jsem na vozíku, někdy je líp. Musím měsíčně dojíždět za mnoha lékaři, protože RS na sebe nabaluje hodně problémů z různých lékařských oborů. Nemám nárok ani na průkaz TP, ani na dopravu, ani....
Nepíšu ani vše, ale chci jen nastínit, že v oblasti postižených dětí i dospělých se pohybuji 25 let, dokonce "to mám doma" a za 25 let se situce po slibném začátku neskutečně zhoršila a to, jak jsou nastaveny zákony nyní pro tělesně postižené, je doslova nedůstojné, ponižující až nelidské, plné bezmoci. Mluvila jsem s mnoha lidmi pro které je tento stav prostě nepochopitelný, vyvolává naprostou beznaděj, strach a sebevražedné sklony, jako sice nejzašší, ale jedinné řešení až......
Děkuji Vám, kteří se i touto petiční formou za nás všechny perete, a přeji úspěch, energii a vyrovnanost.
A ve chvílích, kdy mi mozek bude fungovat, budu bojovat a vy ostatní bojujte taky, protože za týden, měsíc nebo rok, když vydržíme, tak dokážeme, co chceme ( vždyť my rodiče dětí ZP i my sami ZP dokážeme bojovat každičký den sami se sebou i s celým světem okolo nás).

Konec dobrý, všechno dobré. Sílu, neústupnost,trpělivost - to přece všichni v sobě máte.

Rita Rejhová

 


Nepřihlášený uživatel

#56

2013-04-11 21:11

nevím co psát abych neměla pocit,že si stěžuji.můj invalidní důchod je 5 777.měla jsem kartu už mi jí sebrali.podle nich jsem způsobilá pracovat na půl úvazku.mám chronickou leukémii,a s ní i neustálé nemoce,protože nemám prakticky žádnou imunitu.prodělala jsem klíšťovou encefaliridu a ochrnují mi ruce.kam mám jít do práce když nemůžu mezi lidi abych něco nechytla.člověk má chřipku já mám zápal plic.nemám co dodat.

Nepřihlášený uživatel

#57

2013-04-12 06:32

Ti, co schválili zákon týkající se S-karty, by měli ze svého zaplatit veškeré náklady na realizaci!! U tohoto projektu se asi muselo "ztratit" hodně peněz!!! Jana Hofmanová

Nepřihlášený uživatel

#58

2013-04-12 07:31

Mluvíte mi z duše! Podepsala jsem petici právě proto, že se to týká nezletilých dětí a jejích rodičů, kteří opravdu potřebují podporu. Můj syn trpící ADHD dnes již dvacetiletý nikdy nedostal žádnou podporu ani při jeho léčení a jeho náklady jsem musela vždy uhradit ze svého. Nebylo to jednoduché z jednoho platu matky. Dnes má stále problémy se soustředěním a pravděpodobně nedostuduje ani střední školu. Myslím si , že stát by měl podporovat rodiče a jejich děti s upřímnou snahou dát těmto dětem šanci prožít plnohodnotný aktivní život a umožnit jim, aby se dokázaly o sebe v dospělosti sami postarat.Chceme-li společnost v níž bude mít rovnoprávné postavení zdravý i nemocný člověk musíme být schopni podpořit ty, jímž nebylo zdraví dáno a kteří mají genetické dispozice k nemocem, jež nelze ovlivnit.
Mám také špatnou zkušennost s posuzováním stupně invalidity, mám vrozenou genetickou vadu srdce a onemocnění Marfanův syndrom, jde o multiorgánové poměrně vzácné onemocnění, na které jak se zdá neexistují žádné konkrétní tabulky při zařazování do stupně invalidity. Faktem ale je, že postihuje oči, kůži páteř a klouby, srdce někdy i plíce a přináší i nervová onemocnění. Řada pacientů potřebuje komplexní péči v rámci celostní medicíny v několika základních odbornostech : kardiolog, oftalmolog, ortopéd, psychiatr. Onemocnění je známé po celém světě a v západní Evropě existují Nadace, které podporují výzkum i léčbu postižených pacientů. Nechápeme proč v ČR , která je součástí EU od roku 2004 nejsme schopni komplexně toto onemocnění léčit a postižené pacienty adekvátně podporovat, alespoň v rámci přiznání výhod ID. To, že zde neexistuje zařízení nebo institut, kam by se mohli pacienti obrátit a dostat informace je naprosto nepochopitelné. Všichni jsou odkázáni na to, vlastními silami si hledat příslušné lékaře a doufat, že budou znát Marfanův syndrom a komplexitu onemocnění. LPS nemá vůbec přehled o současném vývoji nemoci a o jeho rozšíření v populaci, udělování ID je náhodné zavislé na štěstí a někdy doslova na náladě příslušného lékaře LPS, který spíše než zdravotní situaci, často řeší sociální postavení pacienta ve smyslu úrovně bydlení, jeho zaměstnání a příjmy atp. Klademe si otázku kdy se konečně tomuto vzácnému onemocněni dostane patřičné pozornosti v posuzování LPS a kdy společnost pochopí, že i tito lidé mohou s podporou státu vést plnohodnotný život a přinášet v rámci svých zaměstnání i zisky.
za spolupacienty, přátele a kolegy z Nadace MF Magda Bartošová.

Nepřihlášený uživatel

#59

2013-04-12 15:27

fakt výsměch lidem ztp člověk je v ůdivu

Nepřihlášený uživatel

#60

2013-04-12 16:12

Je to všechno stejná banda,jak ti pitomci v Praze tak uředníci na úřadu prace.S karta mluvi za vše.Teď už jenom chybí aby ten nesmysl zrušily a zaplatily České spořitelně ztrátu a bude všichni spokojení,hlavně ti kreteni v Praze kteří ten nesmysl vymysleli.

Nepřihlášený uživatel

#61

2013-04-12 18:01

myslím si,že kdyby měl někdo z těch nahoře dítě autistu,tak budou jednat a zákony řešit jinak,už se tam proberte.víte kolik lidí se stydí a utíká z ČR???
bláznivka

#62

2013-04-12 18:39

syn dostal s dg.PAS,vývoj.dysfázií,hyperkin.syndromem,astma,atd, v 5ti letech 1.st.,kdy jsem sotva věřila vlastním očím-syn nechodil,nemluvil...Odvolala jsem se,úřednice na úp si neodpustila krkolomné komentáře na naší adresu...u komise jsme měli štěstí na lékaře v oboru-ten se zděsil,jak mohl dostat syn 1.st.,když je úplně mimo a není schopen ani vnímat matku jako matku....dostali jsme IV.st...a po přestěhování už nám volali,že přijdou na šetření,když jsem namítala,že máme posudek sotva půlroku a platnost do r.2015,bylo mi řečeno,že přijdou tedy AŽ za půl roku....Nyní tedy očekávám,že nám vezmou,co nám dali,když tak čtu zkušenosti od jiných...možná by bylo fajn,kdyby vedle toho posdukáře,kdy 60letý zubař skutečně asi o PAS nic neví,navrhli stupen PNP i třeba lidi,kteří s dítětem pracují-když se pak u posudkáře sejdou papíry od pediatra s návrhem na 3.,SPC s návrhem na 4.,psychia 3,neuro 3,no tak posudkář tam asi tu jedničku neflákne...a odborníci tak či onak vypisují posudky na asistenty,zprávy k posudku PNP,tak jestli se mrknou už jen selským rozumem na těch 10potřeb,už je nezabije a rodičům to hodně pomůže.Ale když mu tam přijde zpráva,kde není jasně vypsané,co dítě neumí a nemá dnes už ani návrh stupně PNP od úřednice,která byla na šetření,tak pak on sám neví,když nezná autismus,a nějaké ADHD je pro něj totéž co PAS-neznámý pojem,který za něj nebyl...počte si ve zprávách,kde vyčte,že dítě chodí do školy,má vysoké IQ,nohy ani ruce mu nechybí,tak co vlastně chtějí-šup a je to tam I.st.

Nepřihlášený uživatel

#63

2013-04-12 20:44

Ráda podpořím tuto akci,jelikož sama mám autíka a před komisí jsme byli...paní žila v hluboké totalitě,slušné chování jak k nám i dítěti jí bylo uplně cizí a arogantnost mě dorazila,vyjádřením,že synovi nic není.Po mém výstupu a řevu,který jsem v sobě neudržela nakonec soudružka doktorka nám dala druhý stupeň.Přitom v jiných městech se dává minimálně třetí...za příznaky co máme.
Celkové hodnocení v Liberci je prostě katastrofa!!A už by se s tím mělo něco dělat,jelikož sami víme,že s těmito dětičkama chodit do práce lze s těží a bez asistenta kterého si hradíme opět sami nám přijde příspěvek s kterým je pořád problém vhod:-)
Lituji maminky co jsou bez tatínka a mají tento problém,jelikož je to celkově velmi těžká situace a měla by být podporována nejen příspěvkem....
Denisa Polívková

Nepřihlášený uživatel

#64

2013-04-13 09:28

Je to nespravedliví ohledně nemocným dětem

Nepřihlášený uživatel

#65

2013-04-13 15:50

Souhlasím s peticí.Nemám osobní zkušenost,ale vidím postižené děti a chápu,že péče o ně je nadlidská práce.Politici tam nahoře,kterých se to NETÝKÁ,by se měli stydět.Marie.

Nepřihlášený uživatel

#66 Re:

2013-04-13 16:41

#63: -

přesně tak, práce s takovým dítětem je velice těžká a dosti náročná, jak na péči tak i na finance. I když nám tatínek neutekl a nyní mě propustili z práce právě díky synově diagnoze a náročnosti, tak jsme v háji. Jak bychom měli jinak podpořit dítě, aby to v rámci svých možností zvládlo? Tento systém se musí co nejrychleji změnit a my jim to musíme ukázat, že se nedáme zastrašit a že chceme žít ve státě, který je sociální a pro rodinný. Pokud nepomůže tato petice, tak jedině STÁVKA všech lidí, kteří to už nemůžou sami zvládnout. Nebuďme ovcemi, nebuďme slepé stádo! Naše děti čekají na naši pomoc, protože nikdo jiný jim nepomůže!!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#67

2013-04-13 23:16

Rovněž souhlasím s peticí. Když se u mého syna zjišťovalo, co mu vlastně je, bylo nakonec diagnostikována duševní nemoc s "přídavkem" autistického chování. A tak od 6. do 8. třídy jsme křižovali nemocnice, lékaře, léčebnu, FN Motol((nového nic nevymyšleno, jen potvrzeno to, co dg náš odborný dětský lékař(výborný) - přesto Motol absolvoval 2x vždy po 3 měsících)). Na cesty za ním, pro něj na propustky, na xy dalších výdajů, jízdné(plné) jsem postupně rozpouštěla vše, co jsem v předchozích letech ušetřila. V té době jsme ještě byli ve stadiu zkoumání, tedy bez jakékoliv finanční podpory (dávek, důchodu ap.). Je to již 15 let, syn již má plný invalidní důchod, i PnP, neboť potřebuje neustálý stoprocentní dohled. K tomu ještě mělo druhé dítě těžký úraz a je rovněž plně invalidní. S prací jsem musela skončit, neboť péči o dva nemocné již sám manžel nezvládal, byť jsme se snažili. Bez mého příjmu je to velice tvrdé. A to vím, že jsou na tom někteří rodiče postižených i hůř.
Přesto musíme stále někde dokazovat, že finanční prostředky užíváme ve prospěch svých dvou dospělých ale invalidních dětí.....

Nepřihlášený uživatel

#68

2013-04-14 07:22

Nesouhlasím z nespravedlivému posuzování
"Lékařské posudkové služby" Je to do nebe volající!
(b....l).

Nepřihlášený uživatel

#69

2013-04-14 10:56

Rodiče takto postižených dětí potřebují podporu od státu,která se jim bohužel nedostává.Mnohdy rodiny živoří,protože většinou matka nemůže jít kvůli postižení svého dítěte do práce a rodina žije jen z jednoho platu.Rodiče dojíždí s dítětem po mnoha doktorech a za cestovné utratí nemalé peníze.Naše autistické děti potřebují nadstandartní péči a trpělivost při výchově,což nás rodiče velmi psychicky vyčerpává.Už nám dochází síla se neustále přetahovat s úřady o finanční podporu,která je nám ve finále stejně zamítnuta.Naše děti posudková komise posuzuje jako "zdravé" i přesto,že autismus je vážná vývojová porucha celkové osobnosti.Máme svázané ruce a místo toho,aby nám úřady podaly pomocnou ruku,hází nám neustále klacky pod nohy.
Helena

#70

2013-04-15 09:55

mám v péči maminku, která je totálním ležákem. Může mi někdo řící, jak člověk, který se nemůže hýbat, si zajde k bankomatu a vyzveden si peníze? Je to naprostý nesmysl. Proč si bereme příklad např. z Itálie, když víme, že tato země by nám jako příklad sloužit zrovna neměla. Jako příklad by nám mohly být naši sousedi jako Rakousko nebo Německo. Jejich sociální síť by nám měla být příkladem. proč tyto země nepotřebují "skarty". Myslelo se na ty, kteří tyto karty nedokážou používat?! Skarty jsou totálním nesmyslem.!!!

Nepřihlášený uživatel

#71

2013-04-17 23:10

Je to "darebáctví" co si současná "vládní moc" v ČR dovoluje vůči zdravotně postiženým, lidem kteří se nemůžou nijak bránit. Tohle a další "bezohlednosti" i vůči dalším "obyčejným" lidem ze strany "mocných" je bohužel současná "realita" v ČR. Alojz Janiga, Heřmanův Městec.
Nováček

#72

2013-04-18 13:13

Tak podle toho co tady čtu, si beru videokameru k posudkovému lékaři a vše si budu natáčet. To Vám doporučuji všem a nenechat se urážet drzými neschopnými lékaři již léčit, kteří do dopracovali pouze na psaní posudků na LPS aaniž by si zjistili co v podkladových lékařských zprávách je vůbec psáno.

Nepřihlášený uživatel

#73

2013-04-19 17:05

plně souhlasím petr jestřáb liberec

Nepřihlášený uživatel

#74

2013-04-22 07:20

posuzování podle nových bodů- je neúplné a není spravedlivé, znevýhodňuje postižené.

Nepřihlášený uživatel

#75

2013-04-23 07:24

Jo, peněz je dost na naše " osvobozenecké " vraždění v Afganistánu,v Africe.....