Petice za transparentnost a zlepšení služeb KaM UK
Nesmyslné utrácení a opravy, které nevedou k žádným výsledkům, mě trápí a nejsou mi lhostejné.
Koleje
Koleje
Koleje
Menzy
Ohledně menz buďte šťastní, jaký máte luxus.
Koleje
Re: Kvalita jidla v menzach
#1: koala - Kvalita jidla v menzach
Více zeleniny? U nas na Troji pořád dávají ke všemu list salátu, dokonce i ke špagetám (!!!) To nepovažuji ze normální a také je to důvod, proč si radši vařím sám.
Stručně, co vadí:
Dlouhé fronty
Malá gramáž masa za poskytnutou cenu.
Na druhou stranu oceňuji příjemný personál.
Menzy
Hvězda
Ředitel a vedoucí
Ředitel by měl vzejít z výběrového řízení (případně "uloven" opravdu kvalitní člověk), s jasnou vizí, zkušenostmi a schopnostmi. Třetinu platu by dostával podle výkonu na základě rozhodnutí Rady KaM. Pokud to bude někdo schopný, tak ať klidně bere víc, na té pozici může pomoci UK ušetřit opravdu hodně. Rada KaM by se měla skládat v podstatě jen ze studentů a třeba jednoho zástupce rektora, je přeci jasné, že zaměstnance problémy KaM moc nepálí, prostě proto, že služby KaM nevužívají. Měl by mít jasnou představu, jak dostat na pozice vedoucích, nákupčích apod. vhodné lidi, tedy vedoucí a ne úředníky bez konkrétních představ co zlepšit a jak. Kolejní rady by měly mít mnohem větší odpovědnost a vztah mezi kolejními radami a vedoucími kolejí by měl být v rámci možností obdobný jako vztah rady a ředitele KaM.
Koleje
Kdyby tak fungovala menza, opravil se divadelní sál,...
Menza PF
Hlavní důraz
V otázce kvality a ceny jídel prostor pro zlepšení určitě je. Na druhou stranu by tato petice neměla sklouznout k vyprázděné lamentaci nad tím, jak menza vaří špatně, a snaze vylepšit pouze tuto otázku.
A také by možná bylo možné na tuto akci navázat i snahu zpřijemnit bydlení na kolejích cizincům - opět případ z kolejí Větrník, cizí ubytovaní musejí mít štestí, že u okýnka v ubytovací kalendáří potkají někoho, kdo umí nějaký světový jazyk, aby se s tamními pracovnicemi byly schopné domluvit, mají-li nějakou jinou žádost, než jenom zaplatit kolejné hotovostí.
A nakonec chci jen poznamenat, že ačkoliv to nemusí být s touto peticí nic společného, není nutné všechno špatné na kolejích spojovat jenom s její Správou, i někteří studenti (nemyslím nikoho konkrétně) by měli nejdříve zlepšit svoje vystupování a chování, aby mohli začít "kázat" vedení kolejí.
Re: Hlavní důraz
#21: Jakub Široký - Hlavní důraz
souhlasim, menzy mi prijdou jako vedlejsi problem, hospodareni KaMu je dulezitejsi.. Napriklad mi prijde zajimave, ze privat vyjde financne skoro srovnatelne s koleji a pritom je to urovni lepsi bydleni.. bud by koleje tedy mely zvysit kvalitu a nebo snizit ceny.
Re: Re: Hlavní důraz
#23: paladin - Re: Hlavní důraz
Ano, naprosto souhlasím - nejdůležitější je hospodaření KaM. Ale není jednoduché napsat petici mířenou tímto směrem. Proto jsme zvolili obecnější formu - transparetnost (a tedy i hospodaření) KaM. Sbíráme jakékoliv podněty a v následujících dnech spustíme i k tomu chystané webové stránky.
vztahuje se ke koleji 17. listopadu
Za druhé bych byl pro změnu některých předpisů - studenti by měli mít větší svobodu a mělo by se k nim přistupovat, jak k nájemníkům. Považuji za nepřijatelné, aby mi někdo např. nařizoval, kdy mám co uklízet, že můžu chovat jen ta a ta zvířata atd. Nesouhlasím dále s tím, aby platily zjevně nesmyslné předpotopní předpisy, které stejně nikdo nedodržuje (např. internet pouze k studijním účelům atd.).
Nakonec bych uvítal, aby studenti měli větší možnost si vybírat svého spolubydlícího, což v praxi znamená, aby existoval web přístupný odkudkoliv a celoročně (přístupný studentům po zadání jejich přihlašovacích údajů), kde budou mít studenti možnost anonymně zveřejnit pokoj, na kterém bydlí a uvést pár informací o sobě - na základě těchto informací si pak nově ubytovaný může vybrat kompatibilního spolubydlícího. Možná by pak kolejní rada nemusela řešit stížnosti typu, že si někdo stěžuje, že jeho spolubydlící pracuje na PC po 24. hodině a tak ho ruší od spánku.
| This discussion has been closed. |
Kvalita jidla v menzach