Sportovní hala České Budějovice

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Sportovní hala České Budějovice

Stanislav Rataj
Autor této petice

#51 Re: Diskuze

2013-02-25 15:35

#50: Tomas Zdvihal - Diskuze

Vážený pane Zdvihale, přečtěte si komentář č.49. Nevím čím se dostávám do úzkých, když jsem napsal, že je nutné před rozhodnutím o takové gigantické investici vypracovat studie atd. atd. Nevím co je nesrozumitelného na tom, že funkční prostor pro sport zachovat a nový postavit na "zelené louce".
Určitě existuje lepší varianta než zbourat a postavit ten samý prostor (resp. 2 prostory, v případě II etapy).

Pane Zdvihale, vy jako mladý perspektivní architekt chcete Vaším komentářem naznačit, že není v Českých Budějovicích vhodnější místo pro Centrum halových sportů než v místě stávající sportovní haly? To snad ani nemyslíte vážně!

O několika lokalitách se mluvilo (prostor za Kauflandem, Čtyři Dvory) a možná by se našly i další místa. A nalezení těchto míst je právě úkolem studií, které nám chybí. Podle Vás demokratická diskuze znamená, že pár chlapíků, politiků a kamarádů si usmyslí, že v jednom místě zbourá Sportovní halu a postaví za cizí peníze novou, bez ohledu na potřeby tohoto města. Já vím každý si tu demokracii představuje nějak jinak.
Mějte se hezky a přemýšlejte o možné jiné variantě umístění CHS.

 

 

Tomas Zdvihal

#52 Re: Re: Diskuze

2013-02-25 17:01

#51: Stanislav Rataj - Re: Diskuze

Já vůbec nepopírám, že by se měla dělat ověřovací studie, ideové soutěže, naopak to dlouhodobě propagujeme a dělali jsme to i před vypsáním soutěže. Teď to dělat nebudeme, protože rada udělala nějaké rozhodnutí a musí si ho obhájit, stejně jako autoři návrhů a porota. Nedokážu posoudit, zda existuje lepší, nebo horší varianta, protože k tomu nemám relevantní data. Vy ale rezolutně tvrdíte: "Určitě existuje lepší varianta než zbourat a postavit ten samý prostor" a já pořád nevím, jak jste se k tomuto názoru dopracoval, pokud nepočítám vaši zálibu v dopravní dostupnosti a parkovištích. Právě proto, že jsem ještě pořád možná "mladý a perspektivní" architekt, tak si myslím, že se nemáme rozhodovat na základě počtu parkovacích míst... Já se například sám sebe ptám, kam půjdu ve čtyráku po volejbalovém extraligovém zápase, florbalovém mači s kamarády, nebo koncertě na pivko, nebo na večeři? Proč by nemohlo být parkování řešeno pro všechny sportovní zařízení dohromady (fotbalový stadion, budvar arena, plavecký stadion, sokolovna, sportovka), když jsou pár set metrů od sebe?

Mimochodem, doporučuji náš článek z dubna loňského roku, včetně znění emailu, který přišel všem zastupitelům, čili i Vám. Na tento email neodpověděl ani jeden zastupitel. http://www.cbarchitektura.cz/2012/04/volejbalova-nebo-architektonicka-soutez.html



Nepřihlášený uživatel

#53

2013-02-25 21:22

nechte sportovní halu na stejném místě pro začínající sportovce a novou postavte místo uvažované výstavby Rejnoka

Nepřihlášený uživatel

#54

2013-02-25 22:10

Může mi,prosím, někdo odpovědět na moje otázky?
1.Kdo bude mít možnost novou halu (jestliže zůstane na původním pozemku) ještě kromě volejbalistů VK Jihostroj využívat?
2.Za jakých podmínek a za jakou finanční částku? Bude si moci široká veřejnost a menší kluby toto dovolit?
3.Budeme schopni, my rodiče svým dětem,to financovat?
4 Jak vysoké vstupné bude na extraligu? Když dnešní vstupné je 100,-Kč a fanoušci díky zvýšenému vstupnému přestali naplňovat halu.
5. Co se stane, když se pozemky ve "Čtyráku" nepodaří včas a výhodně prodat? Město si vezme půjčku na demolici? A nebo sáhne na peníze z hazardu a loterií, které jsou určené na sport pro děti a mládež?
6. Už někdo osobně řešil se všemi kluby, školami a pravidelnými uživateli,kteří halu dlouhodobě využívají (kromě VK Jihostroj), otázku " Co s Vámi bude dál? ". Umožnil jim, nabídl, či poskytl nová řešení nebo prostory, kde mohou dále trénovat a hrát? Když víme, jak je nemožné sehnat prostory v CB pro sport!?

Možná jsou to pro někoho nepodstatné otázky, ale pro mě jako sportovce, rodiče a učitele, jsou na místě.

Nepřihlášený uživatel

#55 Re:

2013-02-26 00:03

 

#54: -

1. Kdokoliv. Budou dve hraci plochy, takze dvakrat vic casu a prostoru.

2. Za podobnou jako doposud. Stavba haly se neplati ze vstupneho.

3. Ano. Provoz jedne haly bude levnejsi nez dvou.

4. Za podobnou jako doposud. Stavba haly se neplati ze vstupneho.

5. Mozna ano, mozna ne, predbihate.

6. Dva roky to bude provizorium, podobne jako kdyz se delala Budvar arena.

Jura

#56 Re: Re: Re: Diskuze

2013-02-26 00:22

#52: Tomas Zdvihal - Re: Re: Diskuze

Dobrý den, pane Zdvihale,

 

líbí se mi Vaše řečnická otázka "Já se například sám sebe ptám, kam půjdu ve čtyráku po volejbalovém extraligovém zápase, florbalovém mači s kamarády, nebo koncertě na pivko, nebo na večeři?" Myslím, že je to správné uvažování. Bohužel, situace je takové, že v současné chvíli si florbalisté říkají: Kam půjdeme po domácím zápase v Třeboni/Strakonicích/Týně/Kaplici na pivko? České Budějovice jsou amatérskému sportu zapovězené a pokud teď sportovní halu nahradí nová volejbalová + (možná) jedna tréninková, tak to není žádné řešení kritické situace, ale pouhé utrácení stovek milionů korun.

Jura

#57 Re: Re:

2013-02-26 00:33

#55: - Re:

Tyto odpovědi jsou značně nepřesné a zavádějící. Například u bodu 1 těžko může být odpověď "kdokoliv". Ani v současné chvíli nemá prakticky do sportovní haly přístup "kdokoliv". Nebo bod číslo 2 - hodina v současné sportovce vychází snad nejlevněji ze všech větších hal v ČB a pokud by město neuvažovalo o zvednutí nájmu v nové hale, byl by to nesmysl. U bodu číslo 3 těžko můžete nyní vědět, kolik bude stát provoz.  A bod číslo 6 - na otázku, zda to s nájemci někdo řešil, jste neodpověděl...

 

 


Nepřihlášený uživatel

#58 Re: Re:

2013-02-26 00:53

#55: - Re:

Krásně se to čte, krásně by se tomu i věřilo!!! Bohužel, vždycky nás ale realita přesvědčila o tom (nebo ti,co slibovali?), že pravda je ve finále vždycky jiná než se původně slibovala!

Zajímalo by mi, jakou máte míru či hranici od do na slovo "podobnou jako doposud".

K bodu 5. - A Vy víte, jak to bude? Nepředbíhá naopak město?

K bodu 6. - takže je nikdo neoslovil. Takže klucí Štíři, holky gymnastky a Vy ostatní - " máte 2 roky prázdnin?!" Nebo?

 


Nepřihlášený uživatel

#59 Re: Re: Re:

2013-02-26 09:35

#57: Jura - Re: Re:

Tak znovu. Vzniknou dve hraci plochy, jedny porovozni naklady a vetsi potencial pro komercni vyuziti, coz je ta jedina vec, ktera muze neco vydelat. Pristup bude mit kdokoliv, kdo zaplati obvyklou cenu, kterou urci nabidka a poptavka, anebo dotace mesta a politiku, ktere jsme si zvolili.

Jestli si tu politici a obcane zvyknou na to, ze petici se bude rozhodovat o rozvoji mesta, tak zruste odbor investic a uzemniho planovani a dejte tam cudliky ano, ne, nevim. Tohle neni demokracie, ale nejhorsi forma populismu a alibismu. Pokud tahle petice uspeje, nevznikne tu jedina stavba, protoze kazdy nespokojeny obcan si vezme priklad z pana Rataje, jizni spojky, propojeni Maje a Vltavy a ted sportovni haly. Ono je to tak jednoduche, podepsat se tady proti silnici, tady proti divadlu, tady proti parku, tady proti splavneni Vltavy a tady proti snezeni v zime. Petkrat za den to zvladne v hospode kdokoliv, kdo nebyl u voleb a dokonce neni ani z Budejovic. Zadna odborna diskuze nebude potreba, protoze si to vyrikame v anonymnim bahne internetu.

Pokud ten projekt zastavite, tak tu zadna hala nevznikne minimalne dalsich 6 let. Soucasna koalice sve rozhodnuti nezmeni, takze si pockate rok a pul do voleb, pak to znamena pul roku sestaveni nove rady mesta, rok na zmenu uzemniho planu, pul roku na novou architektonickou soutez a mezitim jsou dalsi volby a penize z rozpoctu se pouziji na jinou pripravenejsi akci, jako jsou treba privadece k dalnici, ktera se tou dobou bude stavet. Takze hokejbaliste a gymnaste si mohou vybrat. Bud dva roky provizoria a nova hala, anebo zbytek zivota v "rekonstruovane". Nevim, jestli to s najemci nekdo resil, pokud ne, tak at jim rekne i tohle.


Nepřihlášený uživatel

#60

2013-02-26 10:01

Dobrý den,
jestli jsem to dobře pochopila, tak ale nikdo nechce zastavit tento projekt. Jen ho třeba posunout vedle či jinam, aby mohla původní sportovka ještě posloužit a sloužit těm, co už si halu pronajímají a nebo těm, co si halu pronajmout nemohli kvůli VK Jihostroji, kteří měli zablokované skoro všechny hodiny pro sebe. Když budou mít volejbalisté svojí halu,tak se dostane pak i na ostatní,ne?! S čímž souhlasím.

Nepřihlášený uživatel

#61 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 10:31

#59: - Re: Re: Re:

Neinformovanému anonymu v komentáři č.59 odpovídám z čeho by si měli lidé brát příklad:
1/ Petici proti Jižní spojce jsem neinicioval, pouze podepsal.
2/Pro propojení Máje a Vltavy (správně propojení Horákové a Strakonické ulice) samozřejmě jsem a pokud vím, žádná petice zatím nevznikla. Opakuji nejsem proti výstavbě této komunikace.
3/ zbourání stávající Sportovní haly nemá nic společného s výstavbou nové haly. Je to ze strany vedení města politická záležitost a petice proti zbourání řeší tuto záležitost nikoliv politicky ale lidsky se zdravým rozumem. Poslední odstavec v komentáři č.59 je toho jasným důkazem.


Nepřihlášený uživatel

#62 Re:

2013-02-26 10:39

#60: -

Jenomze stavebni naklady na tu vetsi halu pro 3000 lidi (kterou chteji volejbaliste, at uz bude stat kdekoliv) predstavuji 80 procent rozpoctu obou hal.

Mesto nema pripraveny pozemek v uzemnim panu, kde by mohlo zacit projekt a tento nemuzete pouzit jinde, ale znovu vysoutezit. To jsou zakony o verejnych zakazkach a uzemnim planu a nemuzete to obejit. Ani pan Rataj, ani nikdo jiny. Znamena to nekolik let zdrzeni a po takoveto komedii se do toho rozhodne nikomu z politiku chtit nebude, protoze vznikne dalsi petice, kde jiny politik a jini lide budou rikat, ze se jim to zase nelibi. Ale od toho jsou volby a ne petice. Sportovci tu za tri roku muzou mit dve nove plochy, anebo nic. Je to jejich volba, me je to uplne jedno a investoval bych do uplne jinych veci. Ale ty pripravene penize tam nebudou lezet porad, nekdo je vezme a pouzije na neco jineho. Vysledkem bude, ze nebude spokojeny nikdo. Ani volejbal, ani hokejbal, ani gymnastika a za dvacet let to budeme bourat, tak jako tak. Tak si to rozmyslete, nez to podepisete, protoze na tom peticnim archu je pouze kritika a nikoliv realne reseni.

 

Stanislav Rataj
Autor této petice

#63 Re: Re:

2013-02-26 10:48

#62: - Re:

Má to však jeden háček. Žádné připravené peníze v městském rozpočtu nejsou. V současné době je město České Budějovice zadluženo čáskou 1 000 000 000 (slovy jedna miliarda korun českých). Peníze na nové Centrum halových sportů se musí nejprve někde najít, ale určitě ne v městském rozpočtu.


Nepřihlášený uživatel

#64 Re: Re:

2013-02-26 10:49

#62: - Re:

Ja rikam, ze tu vznika moda psat petice proti stavbe cehokoliv a vy se na tom aktivne podilite. To je z pozice politika silenost, na kterou dojedete. Jenomze vy nejste politik, ale zastupitel. Politika je vize a odpovednost a ne sbirani podpisu po hospodach.


Nepřihlášený uživatel

#65 Re: Re: Re:

2013-02-26 10:51

#63: Stanislav Rataj - Re: Re:

Jenomze tenhle problem budete resit, i kdyz to budete stavet jinde. A kde je chcete najit? Mate nejakou predstavu? Petici proti stavbe haly kdekoliv, protoze nejsou penize, bych rozumel, ale ta petice takhle nezni.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-26 11:03


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-26 11:05



Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:07

#59: - Re: Re: Re:

Vážený anonyme, podle vaši reakce soudím, že jste o tomto projektu velice dobře informován. Tak se pod něj laskavě také podepište. Jinak to beru zase jako velkou lež a snažíte nás přesvědčit o tom, co nikdo nemůže splnit. Já vím, že slibem nikomu neublížíte.


Nepřihlášený uživatel

#69 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:24

#68: - Re: Re: Re: Re:

Nebudu se tu podepisovat, protoze tu neni podepsano 95 procent prispevku. Tuhle formu petice jste si vybral vy, vcetne anonymniho diskuzniho fora. Ja na tom projektu nedelal, ani se mi ten navrh moc nelibi. Ale o to tady nejde.

Tenhle rozhovor si muzeme precist za tri roky. Pokud bude po vasem, zadna lepsi hala tu stat nebude. Ani nova, ani rekonstruovana, budete chodit do toho, co tam je. To je proste fakt. Uz koncim, dalsi prispevky ode me tu nebudou.


Nepřihlášený uživatel

#70 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:30

#59: - Re: Re: Re:

Tak znovu. Petice není směřována proti zastavení projektu CHS! Ať CHS stojí klidně s dvěma halama a Saturnovo prstencem, ale jinde! Současná sportovka je v polovině své životnosti a je plně vyhovující pro většinu místních sportovních oddílů s vyjimkou VK Jihostroj.

Souhlasím s tím, že se nemůže vše řešit prostřednictvím petic! Ale ono to vše vychází právě od Vámi zmiňovaného odboru investic a územniho planovani. Tam asi někdo pochybil, když se nezaptal na názor představitelů klubů, budoucích potencionálních uživatelů na demolici Sportovky a výstavbu CHS. S kým jiným by to chtěli konzultovat? Zajímá má je vůbec názor dotčené části veřejnosti? Nebo si to jen tak upekli u stolu se zástupcem nejmenovaného oddílu? Protože pokud tohle nikdo neudělá, pak je petice na místě a je jedním z mála nástrojů (spíše jediný) jak na celou věc upozornit a rozdmýchat diskuzi, obzvlášť v případě největší investiční akce města v nejbližších letech!

Vsadím se totiž, že na onom odboru ani nemají ponětí o tom kolik sportovců by mohlo v budoucnu tyto potencionálně až tři plochy (2 CHS a 1 sportovka) využívat! Ptal se někdo kolik členů mají FBC Štíři, FBC United, ale i jiné menší florbalové, fotbalové, futsalové či volejbalové oddíly. Počítal někdo s touto kupní sílou? Vědí na odboru jaký je meziroční nárůst členské základny jen ve florbale, nemluvě o ostatních sportech? Pokud by to rozumný člověk dal na papír, tak by zjistil jak špatně je na tom naše krajské město s prostory pro halový sport. Zjistili by také v jakých podmínkách v současnosti sportuje místní mládež a jak daleko musí dojíždět na tréninky!

V. Stejskal

 


Nepřihlášený uživatel

#71 Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:41

#65: - Re: Re: Re:

Naším cílem je nebourat stávající Sportovní halu, ale postavit novou na jiném vhodnějším
místě.


Nepřihlášený uživatel

#72 Re: Re: Re:

2013-02-26 11:44

#64: - Re: Re:

Ani se nedivím, že se pod svůj komentář nepodepíšete.


Nepřihlášený uživatel

#73 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-26 11:48

#69: - Re: Re: Re: Re: Re:

Tak to budeme muset dělat jako pan Pouzar. Škoda, že nedělá poradenskou činost pro ty co tvrdí, že to nejde.

 


Nepřihlášený uživatel

#74

2013-02-26 12:10

Souhlasím s výstavbou nové haly na jiném místě a tuto ponechat pro ostatní sportovce.

Nepřihlášený uživatel

#75

2013-02-26 12:40

Dobrý den.Nová hala v Budějkách pro sportovce a všude čtu o volejbalistech.Je mnoho jiných sportů co reprezentujou náš kraj a ve stávající hale se nechytaj,jetzdí hrát do bůchví který tramtárije a koho z radních to zajímá.Fotbal,hokej a volejbal,tady se tlačí kára a sypou peníze.Před nedávnem jsem se ptal na magistrátu na finanční podporu ligového sportu v Č.B. a....statisíce fotbalu,hokeji a volejbalu(fajn,beru),florbalistky United 30tis.......Už tohle hovoří o plánech s novou halou.Poklona páni radní.