Zachraňte kulturu 2013

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zachraňte kulturu 2013


Nepřihlášený uživatel

#476 Re: Kultura za bůra. Nakonec jde v 1.řadě zase jen o peníze

2013-02-23 01:22

#454: Bulant - Kultura za bůra. Nakonec jde v 1.řadě zase jen o peníze

Jenomže likvidace umění přichází na úplně jiných místech. Ty umělce, kteří jsou slavní a vídáte je v televizi, ty tahle špatná ekonomická situace smete až skoro úplně naposled. (A to už bychom na tom museli být hodně bledě...) Bohužel si většina lidí neuvědomuje, že umělecká obec nejsou jen veřejně známí herci a zpěváci. Kdyby se to vzalo na procenta, rozhodně by byli v menšině. Je spousta pro veřejnost neviditelných umělců, kteří žádné miliardy, ani milióny, ani statisíce nevlastní a ani vlastnit nepotřebují. Jen potřebují minimum, aby se své činnosti mohli věnovat beze strachu z toho, že příští měsíc už nebude z čeho žít. Ze všech těch komentářů, o tom, jak se umělci flákají, nic nedělají a topí se v penězích, je mi nanic, protože to vůbec není pravda! U umělců, které má podpřit tato petice, rozhodně ne! A ti všichni lidé, kteří si myslí opak, nevidí dál, než na konec vlastní existence, na konec svých malých pravd a své omezené zabejčenosti. A až ta petice neuspěje, tak oni si budou mnout ruce, že teď to těm líným, bohémským umělcům zavařili, a že teď dostali, co zaslouží. Ale výsledek bude ten, že v televizi lidé pořád uvidí ty samé tváře, budou se o nich nadále dozvídat, že mají spousty peněz, budou jim dál bezmezně závidět a přitom klidně nechají zahubit kulturu, která si na sebe nevydělá, umění, které se snaží něco objevovat, s něčím novým přicházet, mimochodem vrstvu umělců, kde pravicový postoj rozhodně není tak častý, jako u těch umělců, kteří nemají starosti o vlastní existenci.

A na závěr ještě dodatek. Když lidé se zadostiučiněním nechají tu chudou vrstvu umělců, aby to zabalili a živili se něčím jiným, tak umění opravdu bude zanikat a zbudou nám jen bulvární časopisy a stupidní filmy a stupidní hudba. Protože pro umění je třeba celej člověk a téměř veškerá jeho energie. Konečně přestaňte žít v bludu a myslet si, že umění je nějaká nenáročná odpočinková činnost! Jenže to asi pochopí jen ti, kdo budou mít dost odvahy si přiznat, že když do něčeho pořádně nevidí a nezkusili to, tak by neměli vynášet soudy a vytvářet si nějaké vlastní omezené pravdy a co hůř, řídit se podle nich...!

Je smutný pozorovat, kolik lidí má na všechno tak jednoznačnu odpověď. To svědčí jen o tom, že vůbec nepřemýšlejí, jen zařazují do škatulek, který si sami vytvořili.


Nepřihlášený uživatel

#477 Re:

2013-02-23 01:51

#433: -

Je mi Vás trochu líto...

Peníze jsou vším možným, ale pravá hodnota se jimi měřit nedá. Peníze jsou něco, co je tu jen jako prostředek, součást systému a lidé ve své omezenosti a bláhovosti tomu prostředku svěřují svoje životy a nechají se penězmi ovládat. Dokonce někteří jsou kvůli nim schopní páchat zločiny. Tak proto je mi Vás líto. Zkrz peníze můžete možná posuzovat vnější hodnotu věcí. Ale o vnitřních hodnotách, které jsou pro každu lidskou bytost nenahraditelné, a které jediné se mohou stát opravdovým smyslem bytí, o nich Vám peníze neřeknou zbla vůbec nic.

A jinak ten Váš "koníček" je pěkně náročnej. Zkusil/a jste si někdy například studovat hru na nějaký nástroj? Já o tom pochybuji, protože jinak byste nic takového nikdy nenapsal/a. A pokud máte na mysli, že je to "koníček", protože umělce jeho činnost přes všechnu dřinu s ní spojenou naplňuje, tak možná to bude tím, že sám/sama vidíte takový význam právě v materiálních stránkách a proto nemůžete najít vlastní životní naplnění v čemkoli a nevidíte ho ani v umění...

 


Nepřihlášený uživatel

#478

2013-02-24 12:00

S textem petice a jejími požadavky nelze než souhlasit.
Bulant

#479 Když se dva zrazují, ti nahoře se smějí a dělají co chtějí

2013-02-24 19:19

Těžce nemocní lidé bez majetku. Každý měsíc v nemocnici, léky, atd. Volí Pána knížepána a Kraďouska a pro sebe katastrofu. Když padaly fabriky a provozy, byly vyhazováni dělníci na dlažbu. A mnozí umělci si říkali: Máme divadlo, máme svoje hudební nástroje, co je nám do fabrik? My se beu dělníků a bez fabrik uživíme. Není to pravda. Po fabrikách došla řada na rušení divadel. A pořád to nikomu nezapaluje. Tragédi českého národa je tragédie privatismu, sobectví, jájství. To těm nahoře vyhovuje. Lámou jednoho po druhém. A květy zla tomu dodávají umělečtí prominenti s miliardovými příjmy, kterým by změna režimu vyloženě uškodila
Buditel

#480 Sobornní demonstrace proti vládě v Brně, došlo 100 lidí

2013-02-24 19:41

Včera proběhla na Náměstí Svobody v Brně demonstrace proti vládě za spravedlivější život a stát. Došlo tam z celého Brniska asi 100 lidí, více určitě ne. Takže, milí spoluovčané, je potřeba to bráti tak, že jsou dělníci, zaměstnanci, lékaři, učitelé, hasiči, herci, herky,zexekutorované rodiny, nezaměstnaní, důchodci spokjeni s tím, jak to u nás vypadá. Jsou spokojeni, možná se bojí, možná se nezajímají. Jeden oýratý mladík hodil naopak sněhovou kouli na řečníka. Až doštuduje, bude bez práce, možná ji nikdy nesežene, důchod v 75, doktor, léky, nemocnice za těžký prachy. Všichni jste spokojeni. Nikdo neprotestuje. Takže všichni čekejme zítra na vyhazov z práce. dneska vyhazujou souseda , tak je to ještě dobré.A pak přijde exekutor i k vám...
kulisak ze zabradli a z divadla archa

#481 Re: Podporovatelé knížete Karla

2013-02-26 12:03

#7: B. Zabinski - Podporovatelé knížete Karla

vsimnete si jak tito vecne naliti komediansti vagusove natahuji svoje spinave pracky na penize obcanu, se kterymi na druhe strane nevyslovne pohrdaji a povazuji je za dobytek a prasata... viz verejne vyjadreni vaguse hrebejka a stejneho dementa menzela. kdyz soukrome podnikaji, at si vydelaji a kdyz na ne nikdo nechodi, at jdou panu knizeti do jeho lesu sbirat sisky nebo v jeho stajich strihat kravam paznechty. zadna osvc nedostane od statu ani korunu a delaji vesmes oproti komediantum uzitecnou cinnost.

kulisak ze zabradli a divadla kalich

#482 Re: Kníže s čírem, o bláznovství čirém, umělci milují Knížete

2013-02-26 12:17

#451: - Kníže s čírem, o bláznovství čirém, umělci milují Knížete

velmi dobre jste to napsal o tech kulturnich "velikanech" jako je ten topfer, ktery je modry jako smolka, obycejnymi lidmi pohrda a masti si svoji nenazranou tlamu 36 hodin denne... kolik on ma vynosnych trafik od svych kmotru, kterym dela apologeta... vsichni jednim decham tuto republiku a jeji bohatstvi drancuji do roztrhani těla. jejich verbalni prostituti v ct a pravu ci mf dnes je s penou u zavsivene tlamy popisuji jako spasitele... jsem zvedav kdy budou rvat v tv spolu s necasem, ze je treba nemecku uhradit konecne naklady na budovani koncentracnich taboru, kde jako prvni byli likvidovani komuniste... kardinal duka si jiste prilozi polinko, jako ta povestna babicka v kostnici pri upalovani ceskeho lotra husa...neni vam z tech gauneru na bliti????

kulisak ze zabradli a ungeltu

#483 Re: Tina

2013-02-26 13:12

#403: - Tina

souhlasim s vasim prispevkem az na to, ze ti vami jmenovani moralni devianti (jilkova,menzel,sommerova,sverac. liska, matonoha, kraus atp serou na vsechny ostatni permanentne, tedy srali, serou a budou na ovcany srat...

kulisak ze zabradli

#484 Re: děkuji za tuto petici

2013-02-26 13:20

#1: pipi - děkuji za tuto petici

mozna, ze by vam osobne jeste lepe vyhovoval ve skolach portret duchovniho otce vsech komediantskych vagusu a premiera petra necase - velikeho humanisty a demokrata jozky goeblse, pripadne pritele ceskeho lidu reinharda heydricha, ktereho za jidassky gros podle ze zalohy nechali zavrazdit zidobolsevicti plutokrate z londyna blahe pameti...


Nepřihlášený uživatel

#485

2013-02-27 10:24

Místo komentáře:
Záleží na nás, jestli život, který se před námi otevírá, bude životem lidské bytosti nebo životem mluvící opice. VERCOR
Po vopici

#486 Re:

2013-03-03 13:55

#485: -

Vercors má pravdu. Shlédl jsem právě klip "Kníže jest lidu blíže" z dílny PENu a musel jsem si protřepat, nemíchat! rajčatovej koktejl s pepřem. Záleží jen na nás. Na nich ne.


Nepřihlášený uživatel

#487

2013-03-03 20:22

A jako by to našim vlezdoprdelistickým komediantům nestačilo, pořádají dnes tuneldědkovi kradeným perem amorální amnestii podepsavšímu koncert. Musíme na ně ještě tvrději...


Nepřihlášený uživatel

#488 Re:

2013-03-03 23:25

#487: -

Vono jim nic nezbejvá. Za Karlova strejčka Adolfa museli hrát dokonce ve sklepě pod rotundou nebo ve skříni a panstwo se nad nima bavilo.

Kníže

#489 Re: Re:

2013-03-04 11:26

#488: - Re:

Ano, chtějí další panstvo zpátky. Mají ke mně blíže.

Kníže s čírem, o bláznovství čirém, umělci milují Knížete

#490 vlezdoprdelističti komedianti ať vám zaplatí huhlající pankáč

2013-03-05 10:30


Schwarzenberg doplatil faktury za kampaň. Pomohl Bakala
19:00 | 1.3.2013
ČTK
Komentáře: 11
Karel Schwarzenberg po volbách

Karel Schwarzenberg po volbách.Autor: Vojtěch Marekvětší obrázek »

Praha - Miliardář Zdeněk Bakala daroval ve čtvrtek Karlu Schwarzenbergovi na prezidentskou kampaň dva miliony korun.

Schwarzenberg tak mohl uhradit poslední faktury, žádné další výdaje ani příjmy už neočekává.

V pátek to řekl mluvčí jeho kampaně Marek Pražák. Peníze od Bakaly podle něj posloužily k zaplacení inzerce. Na transakci upozornil server Novinky.cz.

Peníze od podnikatele Bakaly dorazily podle údajů z transparentního účtu kampaně ve čtvrtek ráno. Ve stejný den z účtu odešlo několik plateb označených jako inzerce, média a zajištění koncertu o celkové výši právě téměř dvou milionů.

"Dar od pana Bakaly byl předjednán, volební výbor ho poté schválil," řekl Pražák.
HŘEBEJKOVA PRASATA BY CHTÉLA PENÍZKY ????

#491 AŤ SI JDOU PĚKNĚ VYDĚLAT

2013-03-05 10:36

Velikost textu:
Podle Hřebejka je většina Čechů prasaty
Jan Hřebejk, režisér
Podle Hřebejka je většina Čechů prasaty
Režisér Jan Hřebejk se přidal na stranu umělců, kteří si osvojili hulvatství a svými výkřiky dehonestují budoucí hlavu státu.
29.leden 2013 - 20:31
O prezidentských volbách a etice se píše a mluví už několik dní. Diskutuje se křupanství, lidská spodina, chudoba duše i inteligence, urozená a intelektuální noblesa i jasně daná morální převaha. Velmi ostré zhodnocení výsledků voleb pronesl režisér Jan Hřebejk v sobotním večerním zpravodajství televize Prima z pražské Lucerny: "Rudá a hnědá prasata táhla lháře a demagoga na Hrad."

Nad tímto vyjádřením je potřeba se zamyslet. Koho tím Jan Hřebejk myslel? Snad všechny Zemanovy voliče, tedy 55% obyvatel ČR, kteří se účastnili voleb? Nebo snad pouze ten půlmilion, který přehlasoval neúspěšného kandidáta TOP 09 Karla Schwarzenberga?

Označil snad Jan Hřebejk takto Zemanův volební štáb? Nebo své kolegy a kolegyně, herce a zpěváky a řadu dalších významných osobností, kteří Miloše Zemana veřejně podporovali? Hřebejk se tak zařadil po bok například modérátora Jana Krause nebo herce Zdeňka Svěráka.

Hysterie některých umělců překračuje veškeré hranice slušnosti. Je smutné, k čemu se lidé dokáží snížit. Proti tomuto hulvátství se však mobilizují lidé na sociálních sítích a začínájí bránit Miloše Zemana. A tito umělci to pak nejspíše pocítí na vlastní kůži, až budou se svými divadelními kejklemi či hudebními vystoupeními snažit dobývat česká města a především český venkov.
HŘEBEJKOVA PRASATA BY CHTÉLA PENÍZKY ????

#492 Tyto umělecká prasata chtějí zachraňovat nějakou kultůru

2013-03-05 10:40

Umělec Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou

Herec Jan Kraus se na svém facebookovém profilu navezl do vítěze prezidentských voleb Miloše Zemana. Obvinil jej z partnerského vztahu s vlastní dcerou a rovněž mu přisoudil schopnost mluvit ze spaní. Jeho vtipkování bylo částí internetové komunity kvitováno s nadšením.
HŘEBEJKOVA PRASATA BY CHTÉLA PENÍZKY ????

#493 Ať se jdou třeba pást kašpaři, od "lůzy" penízky nečekejte

2013-03-05 10:51


Petici rozjeli lidé, jejichž životní úroveň je očividně nadprůměrná, vztaženo k mediánu úrovně a platů občanů ČR. Tím "očividně" myslím jejich časté předvádění se v TV s přepychem a někdy až trapné lísání se k vrchnosti, ke které nyní posílají poníženou supliku o tom, že jim shora padá pod stůl méně zbytků než dříve. Jde ve značném poměru o kašpárky metající kozelce ve dvorech pražské novodobé šlechty, titulů trapně koupených, kteří se v nejednom případě ani netají tím, že zbytek populace považují za lůzu a socky. Právě z peněz této lůzy a socek však kašpaři žijí. S plným vědomím pomáhají politikům oblbovat ten hloupý lid kdesi venku, za branami a ochrankou plesů v operách. Zbytky, pod stůl letící, však nepocházejí od vrchnosti. Jsou to plody skutečné práce té lůzy (pro některé už jen prasat) kdesi daleko v pachu nečisté hlíny, jedovatých ohňů a potu. Byly právem silnějšího přivlastněny proti vůli většiny, jež se na ně nadřela a které jste vy, rádoby umělci s plným vaším vědomím a souhlasem předhazováni pro zábavu místo řádných plateb za zcizenou práci. Ve výsledku si i to vaše stále bezobsažnější křepčení, mílovými kroky postmoderny od umění se vzdalující, vámi opovrhovaní zaplatí podruhé.
Milá pakulturní fronto, sami jste si v popřevratové imitaci demokracie vyvolili válení se u smrdutých nohou falešných vítězů, místo hrdého letu v chladu a turbulencích, který zkoumá obzory lidského pokolení o krok před pěšími. Co potoky vašimi loutkovodiči otrávené již nenesou dost zlatěnek pro všechny na zámeckém karnevalu, jste na řadě k vyhnání z teplých koberců na hlínu v maštalích. Panáčkující psíci již vrchnost nebaví, vše se jaksi vyžilo. Kupuje lvy a chytá otroky. Chce vidět čerstvou krev. Vy jste jen zhýčkaní pudlíci, které vyděsí i myš.
Končí doba budoárů, začíná doba arén.
I vzpomněli jste si na lůzu v podzámčí. Tam přece snad ještě existuje soucit s mazlíčky. Když vás jí ukazovali jak trdlíkujete, vždy se smála. Leč smích v bídě hořkne a hrubne. Lůza již krmí jen krávu, co dává mléko pro děti a těm šetří na školné aby nezůstaly naivní, nýbrž se jim dostalo poučení o tom jak staršími, neb slabšími, pohrdat a dělat kariéru. V nejednom takovém agitačním spektáklu jste za pamlsky poskakovali.
Mám-li z čeho, slituji se a krmím starého unaveného koně co dřív tahal pluh po mém poli. Odhozeného pudlíka, co lízal ruku zloděje mé práce a štěkal na mně z polstrovaného kočáru s chutí nakopnu.
HŘEBEJKOVA PRASATA BY CHTÉLA PENÍZKY ????

#494 Hřebejkovci máta tady samé kladné odezvy - penízky se Vám už hrnou ??????

2013-03-05 10:53

Umělecká prasata , máte smůlu. Teď musíme my, prasata bez inteligence pracovat na církevní restituce.
HŘEBEJKOVA PRASATA BY CHTÉLA PENÍZKY ????

#495 Hřebejkovci máte tady samé kladné odezvy - penízky se Vám už hrnou ??????

2013-03-05 10:54

Umělecká prasata , máte smůlu. Teď musíme my, prasata bez inteligence pracovat na církevní restituce.
HŘEBEJKOVA PRASATA BY CHTÉLA PENÍZKY ????

#496 A CO JE TO !!!!!!!!! TEN " KRAUS "

2013-03-05 10:55

Kdo je asdi živí ty Hřebejkovce - no přece rudá prasata

#498 Módní exhibice machrů a outsiderů

2013-03-05 11:08

Rozporů plné panoptikum Českého lva očima Františky: Módní exhibice machrů a outsiderů
Františka byla některými šaty celebrit nadšena, jinými zděšena

Františka byla některými šaty celebrit nadšena, jinými zděšena
Foto: Blesk

4. března 2013 | 05:00
Sdílej na facebooku

Dvacátý ročník Českého lva neprověřil jen kvalitu tuzemské kinematografie, ale i vkus jejích osobností. A i když se úroveň gala, které ceremoniálu náleží, rok od roku lepší, řada osobností stále zaostává a leckterým stále čouhá sláma z bot.

Související články
Komentář Františky: Český lev neví, čí je!
Klausova ďáblice nosí Pradu! Módní stylista hodnotil ohozy na prezidentské rozlučce
Drahých rób od styl určujících světových značek v pražské Lucerně příliš nebylo. Velké večerní toalety stále patřily k menšině a rádoby kreativní outfit leckterých parádnic měl úroveň šantánu. Drtivá většina žen zvolila více čí méně elegantní svršky, jež by obstály na odpolední party, nikoli na tak prestižní kulturně společenské akci jakou je udílení filmových cen Český lev. Pánských obleků i vysoce formálních smokingů na scéně přibylo, ale separátní saka s džínami, dokonce sportovní košile, trika, pulovry rozhodně nevymýtily. Těch stále bylo žalostně mnoho.

Hodní následování

Hvězdou večera se stala Aňa Geislerová, která sice nominaci za nejlepší herecký výkon v hlavní ženské roli v šestého Lva neproměnila, ale v noblesně dramatické róbě Alexandra McQueena vypůjčené v ikonickém Simple Concept Store, kterou korunovala kožešinou jedinečné české návrhářky Ivany Mentlové, předvedla, že těhotenství není pro ženu v módě handicap. Manžel Zdeněk Janáček jí v extravagantním štíhlém smokingu dělal stylový doprovod a vyladěni v páru byli i mega úspěšný režisér David Ondříček s partnerkou Marthou Issovou, která v jednoduché stříbřité kreaci názorně ukázala, že méně je mnohdy víc. A v černé, napůl transparentní toaletě to slušelo i sestřenici Marthy, bývalé Ondříčkově družce Kláře.

Další pikanterie se dozvíte v dnešním tištěném Blesku!
Další pikanterie se dozvíte v dnešním tištěném Blesku!
Autor: Blesk

Kdo zářil, kdo pohořel?

Minimalistickou korálovou toaletou zaujala i modelka Linda Bartošová, na plný počet hvězd uspěla i Iva Pazderková, velmi dobře také obstála její kolegyně Tereza Voříšková či Michaela Maurerová. Styling naopak nezvládla jindy dosti módně zdatná Sandra Nováková a vymknul se i známé Halině Pawlowské, jejíž pruhovanou (na nákup či pláž dobrou) taku těžko na Lvu pochopit. Zpěvačka Klára Vytisková sice odložila své oblíbené krátké kalhotky, ale neumělé inspiraci výstředností à la Vivienne Westwood věrná zůstala. Vypadala jako transvestita. Estétům jistě zrychlila tep i šantánová, prošívaným šusťákovým kabátem završená kreativita Veroniky Žilkové a těžkým průšvihem byly i červenými krepsilonovými punčocháči korunované hadříky Simony Babčákové.

Rozporů plná scéna Českého lva

Skvělí filmoví herci Aňa Geislerová a Ivan Trojan byli opět nominováni na křišťálovou sošku Lva za nejlepší herecké výkony v hlavních rolích (ona ji za úlohu ve filmu Čtyři slunce neproměnila, on za roli ve snímku Ve stínu ano). To byl i důvod, proč je fotografové chtěli spolu s manželskými partnery zvěčnit. Propastný rozdíl ve stylingu obou párů pak brilantně dokazuje, jak bizarní Český lev na poli módy, společenského dress code dokáže být.

Františka Čížková
kulisak ze zabradli

#499 Re: Re:

2013-03-06 15:05

#75: Bon Bon - Re:

souhlasim s vami do posledniho pismenka vaseho prispevku.

tak už to na tom svete chodi...

tlupa moralnich deviantu z rad komediantu a podobne verbeze jako je sverak, rychly, sommerova,(jinak sokolska nacelnice cvicenek se sunkami z perlovky) ci opilec menzel a jim podobni vagusove se jiz tesila na petiletý mejdan na prazskem hradě za penize ceskych prostych lidi, ktere právě moralni "klenot" menzel nazyvá priblblymi nevolniky. jako to byvalo za opilce z hradecku.to jsou ti pravi demokrate, humaniste a krestane. (chlastaji, ze by vypili i mrtvemu oko, pelesi se mezi sebou jako mysi ve stohu, drogy zobou jako český honza buchty s mákem o posvicení a kouri jako elektrarna pocerady. to je to samozvane „svedomi naroda“. bozsky kaja s čírem se k nim jako jejich "moralni vudce" hodi jako prdel haliny pavlovské na nocnik pana presidenta klause...
na tuto moralni verbez mají ti, se kterymi tito vecne opili vagusove ostentativne opovrhuji jako, jak rikaji se slouhy a dobytky, financne prispivat? Takovy socializmus by se jim libil... ale vydelat si na svoje zivobiti, na chlast, drogy a nikotin, to schopni nejsou...mohli by pozadat o almuznu svého bozskeho kaju, ktereho hodne lidi, jen pro jejich podporu, svym hlasem podporit odmitlo.

kulisak ze zabradli

#500 Re:

2013-03-06 15:13

#81: -

pro vas je zrejme vrcholem kultury tlupa nekolika debilu v particce na prime.. to by pan werich ziral, jake exkrementy jsou vydavany za kulturu...