Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Dedahad

#101 Re: Re: Re: Re:

2013-01-20 10:32

#100: - Re: Re: Re:

Velmi podobné je to i u Nelinky, ...... , ........ , ......... , - jorkšírky - dovoluji si dodat .

Asi mi nikdo nebude věřit , co  bych za to dal , kdyby si čip velikosti krabičky od sirek za krkem povinně vyzkoušeli na 24 hod. všichni zastupitelé napříč téměř celou republikou , kteří hlasovali pro podobé vyhlášky . Někteří by to mohli mít i zdarma jako bonus od občanů ! Čipovací lavina se šíří Českou republikou již asi 8 roků - např. Praha od roku 2005.

Všechna čest Brnu , Opavsku a dalším obcím .........

Hafaan

#102 čipování

2013-01-20 23:31

Dobrý večer,když jsem psala o policajtech,tak teď když je zima vůbec nejsou vidět,ale jen se trochu oteplí vylezou a jsou veledůležití.Aspoň tady v Porubě kolem března každý rok mají žně.Ale nikdy jsem neviděla,že by zastavili cyklisty, kteří jezdí po chodnících přesto,že mají kousek vedle cestu a nebo stezku pro cyklisty.A mimochodem,chtěla jsem se zeptat,taky se v ostatních částech Ostravy tak příšerně solí?Tady se solí i suché chodníky,nasněží 1 cm sněhu a jsou na tom hozené tři cm soli.Vůbec se nedá se psem jít ven,tohle je trestuhodné co se tady děje.Tohle si za svůj život nepamatuju,aby se tak neskutečně solilo.Já chápu že by se měl shrnout sníh,ale pořád dokola jezdit sypače a solit.Proč se nepoužívá štěrk a nebo jiné posypy.Starosta by měl povinně zout boty a chodit po soli.Stačilo by 10 minut.Měl by si vyzkoušet jak je to příjemné.Prostě co se tady v Ostravě udělá,všechno je nesmysl.Sice jsem odbočila od čipování,ale to je taky věc která mě hodně vytáčí.
Dedahad

#103 Re: čipování

2013-01-21 12:41

#102: Hafaan - čipování

Potíž je v tom, že psi se vždy chovají jako psi, avšak lidé se vždy nechovají jako lidé. ...Neznámý autor ......

NETŘEBA NIC DODÁVAT !

R

#104 Re: čipování

2013-01-22 12:23

#102: Hafaan - čipování

Dobrý den,

rád bych zde uvedl pro všechny případy doporučení a právní názor JUDr. Ing. Heleny Svatošové z Iuridicum remedium, o.s., která jasně doporučuje používat při podezření z policejní nebo jiné šikany ze strany výkonné moci legální občanské monitorovací prostředky. Např. mobilní telefon se záznamem zvuku a obrazu. Cituji dle stavu legislativy na území ČR k 31.10.2012: "/.../ k nahrávání výslechu obviněným či osobou podávající vysvětlení není, co víme, dostupná judikatura (tím spíše, že toto neupravuje ani trestní řád či jiný zákon), nicméně náš právní názor Vám ráda shrnu. Podle nás je třeba řídit se zásadou, „co není občanům zakázáno, je dovoleno“, která má ústavní zakotvení (čl. 2 odst. 4 Ústavy). Trestní řád ani zákon o policii v úpravě výslechu či podávání vysvětlení nezakazuje vyslýchanému, aby si záznam o tomto úkonu sám pořídil. V otázce, zda omezení nepředstavuje ochrana osobnosti vyslýchajících policistů dle § 12 an. občanského zákoníku, máme za to, že lze vycházet z toho, že při služebním úkonu nejsou činěny projevy osobní povahy, které zákon jinak chrání. V případě správního řízení (řízení „před úřady“) již Nejvyšší správní soud dovodil, že pořizování nahrávky účastníkem (např. řízení o přestupku) je možné (rozhodnutí č.j. 5 As 37/2009-94, z 31.3.2010). Podobně lze podpůrně argumentovat soudním jednáním, které lze nahrávat – jen je třeba dát soudci tuto skutečnost na vědomí (tj. nepovoluje ji, jen bere na vědomí, tj. rovněž dovolena při splnění této podmínky je). Jinou věcí je důkazní použitelnost nahrávky – i zde se kloním k tomu, že pokud je to v souladu se zákonem získaný důkaz, nic nebrání použití tohoto důkazu. Podobně již v praxi záznamy jednání policistů při různých služebních úkonech využity hojně byly. Shrnuji, že podle nás Vámi navrženému postupu nic nebrání. Nicméně pokud máte obavy z průběhu výslechu, doporučuji rovněž zvážit zastoupení advokátem (třeba i pro tento jediný úkon), na které máte právo jak při výslechu dle trestního řádu, tak při podání vysvětlení. Advokát nemůže odpovídat za Vás, nicméně jeho přítomnost v praxi obvykle brání excesům při výslechu. S pozdravem, Za IuRe JUDr. Ing. Helena Svatošová Právní poradna pro ochranu soukromí." Zdroj: http://www.slidilove.cz/poradna/dobry-vecer

RAHA

#105

2013-01-22 20:27

Jak už tu bylo psáno,je smutné ,že se ti kteří sedí na místech rozhodujících nezajímají o to jak se to líbí těm,které mají vlastně na těchto místech zastupovat. Kdyby raději místo čipování se radnice více zajímala zda je dostatek košů,sáčků a pytlíků na psí exkrementy.
Proč se raději nezajímají o ty věčné ohňostroje, bouchačky apd.,které zvířata děsí a potom utíkají. Je to jako ta amnestie-zase na to dojedou jen ti poctiví,co mají pejsky nahlášené-ti nepoctiví psa čipovat nenechají a hned tak se na ně nepřijde. Proč bych měla nechat čipovat své psy,kteří jsou na zahradě,ven nechodí ani neznečišťují ulice a navíc mají 12 let.Co naši slavní ochránci zvířat? Kupírování uší jim vadí-přestože některé rasy mají díky tomu ve stáří problémy a čipování ne? Vážení, Kocourkovští jsou proti Ostravským naprosto normální. A příští volby? To už můžeme klidně volit i Rómy z Přívozu a věřím,že zodpovědnost vůči obyvatelům určitě nebude horší-pokud vůbec někdo volit bude.
Dedahad

#106 SOUHLASÍTE ?

2013-01-23 13:08

Za psa je vždy zodpovědný jeho MAJITEL- chovatel. Ne stát nebo obec, ale MAJITEL- chovatel . Lidé nejsou nesvéprávní pitomci, kterým je nutno vše nalinkovat. Přebere snad město svou prapodivnou vyhláškou zodpovědnost za psy, a bude hradit případné škody, které tím může způsobit ? Ne? Tak ať to nechá na svéprávných chovatelích psů - kteří své vlastní psy sami nejlépe znají a vědí , co potřebují a co nepotřebují ! Převážná většina chovatelů psů jsou zcela NORMÁLNÍ lidé, kteří si své povinnosti řádně plní ! A ač nerad musím konšelům připomenout , že vyžadují čipování psů bez jakéhokoliv ohledu na jejich stáří či zdravotní stav . A povinnost starat se o útulky je ze zákona jasná - není to povinností chovatele.


Nepřihlášený uživatel

#107

2013-01-24 10:59

Je to jen začátek - nejprve to zkusí na psech, pak budou čipovat i lidi. Nesouhlasím s vytvářením tohoto systému kontroly nad vším a všemi!
R

#108 Re:

2013-01-24 12:53

#107: -

Nabízí se zde zcela nepokrytě jedna historická "reminiscence" vzhledem k bezcitné výkonné moci a jejím nařízením. Kdysi to byli tragicky perzekuovaní Židé, dnes jsou to pejskaři. Kdysi žluté hvězdy, dnes čipy. Mazec ...

Cituji: "Na základě nařízení o policejních nařízeních říšských ministrů ze dne 14. listopadu 1938 (Říšský zák. I., str. 1582) a nařízení o právu vydávati právní předpisy v protektorátu Čechy a Morava ze dne 7. června 1939 (Říšský zák. I., str. 1039) se v dohodě s říšským protektorem v Čechách a na Moravě nařizuje:

§ 1

(1) Židům (§ 5 Prvního nařízení k zákonu o říšském občanství ze dne 14. listopadu 1935 - Říšský zák. I., str. 1333), kteří dovršili šestý rok života, je zakázáno ukazovati se na veřejnosti bez židovské hvězdy.

(2) Židovská hvězda pozůstává ze šesticípé hvězdy velikosti dlaně, černě vytažené, ze žluté látky s černým nápisem „Jude“. Budiž nošena viditelně pevně přišita na levé náprsní straně části oděvu.

§ 2

Židům jest zakázáno,
obvod obce jejich bydliště opouštěti, nemají-li u sebe písemné dovolení místního policejního úřadu;
nositi řády, čestné znaky a jinaké odznaky.


§ 3

§ § 1 a 2 se nepoužije
na židovského manžela žijícího ve smíšeném manželství, pokud jsou zde z manželství potomci a tito neplatí za Židy, a to ani tehdy, když manželství již nestává nebo jediný syn padl v přítomné válce;
na židovskou manželku při bezdětném manželství po dobu trvání manželství.


§ 4

(1) Kdo jedná proti zákazu § § 1 a 2 úmyslně nebo z nedbalosti, bude potrestán peněžitým trestem až do 150 ŘM nebo vazbou až do šesti týdnů.

(2) Policejní bezpečnostní opatření jdoucí dále jakož i trestní předpisy, podle nichž provinění propadá vyššímu trestu, zůstávají nedotčeny.

§ 5

Policejní nařízení platí též v protektorátu Čechy a Morava s tím, že říšský protektor v Čechách a na Moravě může přizpůsobiti předpis § 2, písm. a) místním poměrům v protektorátu Čechy a Morava.

§ 6

Policejní nařízení nabývá platnosti 14 dní po jeho vyhlášení.

V Berlíně dne 1. září 1941.

Říšský ministr vnitra

Z rozkazu

Heydrich

Říšský zák. I., str. 547., 5. 9. 1941, v „Protektorátu“ publikováno ve Věstníku říšského protektora, č. 44/1941, s. 497." Zdroj: http://www.zidovskedejiny.cz/cz2/resources/documents/laws/rp19410901

Dedahad

#109 Sdělení k petici k trvalému označování psů - čipování psů / Magistrát MO zaslal dne 23.1.1.2013 /

2013-01-24 13:48

Magistrát města Ostravy
odbor ochrany životního prostředí
Sdělení k petici proti trvalému označování – čipování psů

Magistrát města Ostravy, odbor ochrany životního prostředí, z pověření pana primátora a v souladu s vnitřním předpisem Magistrátu města Ostravy s názvem „Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností a peticí“, dne 21. 1. 2013 vyřídil Vaše podání, které bylo označeno jako petice proti trvalému označování – čipování psů.

Dne 22. 1. 2013 jsme obdrželi doplnění Vašeho podání, v němž požadujete, aby Vaše podání bylo projednáno Zastupitelstvem města Ostravy. V této věci Vám sdělujeme, že Vaše podání bude Zastupitelstvem města Ostravy projednáno na zasedání dne 20. 3. 2013.
S pozdravem
„otisk úředního razítka“

Datum: 2013-01-23
Dedahad

#110 Jak hlasovali ZVOLENÍ ZASTUPITELÉ OSTRAVY dne 24.10.2012

2013-01-24 18:29

http://www.ostrava.cz/uloziste/zastupitelstvo/vysledky_hlasovani/vo1014/z201205/0024.html

 

Jak asi budou hlasovat zvolení zastupitelé 20.3.2013 - pokud to ovšem nesmetou ze stolu bez projednání !

Zvítězí ješitnost nebo lidskost ?

 


Hafaan

#111 čipování

2013-01-24 20:27

Dobrý večer,mě by jen zajímalo,kolik těch Ing,Dr,Bc,Mgr co hlasovali, má aspoň špetku znalostí o kynologii.Asi žádné a pravděpodobně asi psy nemají,jinak by takto hlasovat nemohli.Proč si opravdu nepozvali aspoň veterináře s kterýma by to zkonzultovali.No jak už jsem psala,nesmysl jako většina příkazů a zákazů co vymyslí.
Dedahad

#112 Hormonální antikoncepce může zabíjet. S testy se nikdo neobtěžuje

2013-01-25 08:44

Dobré ráno všem ,

s testy se bohužel velmi často skutečně nikdo neobtěžuje , vždyť jde jen .....  v našem případě o čipy pro "nějaké" pejsky, hmmmm , že ano !

Snad první vlaštovka vzlétla 23.1.2013 , když z magistrátu přišlo sdělení , že vaše podání /o "vyhlášce" č. 9/2012 / " bude Zastupitelstvem města Ostravy projednáno na zasedání dne 20. 3. 2013.". Ale první vlaštovka jaro nedělá ! Uvidíme jak vážně to námi / i s námi / zvolení zastupitelé myslí !

http://zpravy.idnes.cz/antikoncepce-mrtvice-05x-/domaci.aspx?c=A130109_195234_domaci_ert

R

#113 Re: Hormonální antikoncepce může zabíjet. S testy se nikdo neobtěžuje

2013-01-25 11:15

#112: Dedahad - Hormonální antikoncepce může zabíjet. S testy se nikdo neobtěžuje

Dobré dopoledne,

právě o tom to je: DOBROVOLNOST! Pokud věda nedokáže na 100% něco zabezpečit a zaručit i v řádu budoucích desítek let na základě podrobných a dlouhodobých testů, pak není možné, aby to výkonná moc povinně vyžadovala a ještě za to udílela sankce, vyhrožovala desítkami tisíc korun (buďme rádi, že zatím ne eury) na pokutách a policejními kontrolami. Tohle jsou přesně jedny z mnoha znaků rodících se totalitních praktik/režimu. Bůh s námi!

 

Alena

#114 nucené čipování psů

2013-01-25 12:14

Zásadně nesouhlasím s nuceným čipováním psů, mám jorkšírku, která jenom přiblížením k místu veteriny se začíná třást hrůzou. Proč ji mám zbytečně stresovat, když nejezdím do zahraničí? A mám ji na vodítku,má obojek se známkou? Klidně přidám i adresář, bude-li to nutné, ale způsobovat 2 kilovému pejskovi zbytečnou bolest? Nikdy!!!!

A

#115 Re: čipování

2013-01-25 12:18

#111: Hafaan - čipování

Ti lidé, kteří to vymysleli totiž asi vůbec neberou psy jako živé bytosti, jsou to pro ně "jen psi", ne tvorové, kteří nám dávají tolik lásky!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#116 Re: SOUHLASÍTE ?

2013-01-25 12:22

#106: Dedahad - SOUHLASÍTE ?

Přesně tak a myslím si, že i tak platíme docela hodně za pejsky, tak ať nás nechají na pokoji a na našem uvážení, jestli je chceme načipovat nebo ne. Můj 1,70 kg pejsek, který má nožičky kost a kůže, má mít ještě nějaký čip? Když ho nepotřebuje?

 

R

#118 Re: Zajímavé odkazy - link- nejen dva senioři nesouhlasí s vyhláškou !

2013-01-27 14:38

#117: Dedahad - Zajímavé odkazy - link- nejen dva senioři nesouhlasí s vyhláškou !

Dobrý den,

obzvláště ta reportáž z Polaru se povedla! :) Jen tak dále a pokud by šlo ještě více akcentovat to, že nejde o peníze, nýbrž o zásah do zdraví zvířat, soukromí a svobodného života občanů Ostravy. Pak: zrušení ostravské "9/2012" bude již nedaleko! God Bless! :)

Dedahad

#119 Re: Re: "Reminiscence" # 107- R

2013-01-28 13:37

#108: R - Re:

vzhledem k bezcitné výkonné moci a jejím nařízením. Kdysi to byli tragicky perzekuovaní Židé, dnes jsou to pejskaři. Kdysi žluté hvězdy, dnes čipy.

Dovolím si doplnit , kontrolní otázka - Miloslav Švandrlík - ČERNÍ BARONI ! Černé označení výložek politicky nespolehlivých vojáků - PTP . Později pak v záznamech StB

Takže za Hitlera   :  žluté šesticípé hvězdy na levé straně oděvu s nápisem JUDE ,

za   Gottwalda      :  černé výložky nespolehlivých  vojáků

a za  demokracie  : čipy pod kůží na levé straně krku

Kontrolní otázka 2 : Ladislav Mňačko - JAK CHUTNÁ MOC - tentokrát na radnicích chutná moc !


ČO VY NA TO , KEFALÍN ?

 

R

#120 Re: Re: Re: "Reminiscence" # 107- R

2013-01-28 16:50

#119: Dedahad - Re: Re: "Reminiscence" # 107- R

Dobrý den,

je to velmi výstižné. :) Držte vlnu pane majore! :) :)

 

lil

#121

2013-01-30 02:29

Zdravim vas,taku istu peticiu by som chcela dat aj ja na Slovensku.Len jeden veterinar mi povedal ze kedze je SK v EU tak by trebalo velmi vela podpisov,takze on do toho nepojde.Inak neviem presne kolko podpisov by trebalo.Minuly rok som napisala jeden clanok. http://dolezite.sk/POVINNE_NECIPOVANIE_PSOV_35.html
Drzim vam palce aby sa vam to podarilo,kiezby takych ludi bolo viac aj tu na Slovensku...ale aj ked sa vam to nepodari,verim,ze rozumni ludia nedaju aj tak cipovat,ja svojich nedam ani cez moju mrtvolu:)
Dedahad

#122 Re: Ďakujem Vám lil - prečo Váš podpis chýbá pod peticiou ?

2013-01-30 09:16

#121: lil -

Dobrý den lil .

Pokud tuto petici "jakž-takž" zvládli dva dědci-důchodci a to bez podpory politických stran, hnutí  a jiných organizací , určitě to zvládnete taky . A věřte , že naše podpisy pod Vaší peticí budou patřit mezi první , které tam budou. Počítejte s tím , že ne vše půjde úplně samo , přesto však si dovolím tvrdit , že když se chce , tak to jde .  A když se nechce , tak je to horší , než když se nemůže .

Dovolím si citovat z dopisu - e-mailu RNDr. Macha , náměstka min. zdravotnictví ČR z 28.1.2013 k problematice EU : "Zároveň je tento způsob trvalého označování v rámci Evropské unie stanoven jako jediný možný pro označování psů při cestách do jiných členských států ".

Pokud se Vám podaří získat další spřízněné duše pejskařů , kteří podpoří naši petici ze Slovenska , budeme si toho moc a moc vážit . A jen tak na okraj , jeden z dědků - autorů petice pochází také za Slovenska , podle jména určitě poznáte o koho jde !

Zdravím Vás a přeji nejen hezký den , ale i mnoho úspěchů s peticí na Slovensku . Dedahad

..... : ja svojich nedam ani cez moju mrtvolu:) - my taktiež nedáme , páni konšelé už nás aj naučili obchádzať zákony  :)
Lucie

#123

2013-01-30 10:17

Mám psa z útulku. V době, kdy jsem si ho přebírala..útulek v O-Martinově ještě nečipoval,nyní má pes 13 let. Každopádně je identifikovatelný tetováním na břiše. Absolutně nesouhlasím s další nesmyslnou identifikací..a dál komentář nebudu psát, neboť by byl vymazán pro vulgarismy..
prima-dona

#124 Je to nesmysl

2013-01-30 11:32

jako vše,co vymyslí od stolu každý úředník! Dnes psi, zítra MY! Radní asi zapomínají, že máme zastupitelskou demokracii a nikoliv DIKTATURU! Nedovolme státu a aktivním pi*tomcům diktovat občanům podobné nesmysly! Platíme si je pro smysluplné "služby" a ne pro jejich snahu se zviditelňovat, nebo si ulehčovat práci.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-01-30 11:38