Petice za zákaz kouření v restauracích

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za zákaz kouření v restauracích


Nepřihlášený uživatel

#176

2013-05-24 15:28

Kouření v restauracích a vlastně na všech veřejných místech mě velmi obtěžuje. Jsem ze zásady nekuřák, i proto, že mám nemocné plíce, a to že musím i tak neustále dýchat cigaretový kouř mi přijde naprosto ironické. Ať si kuřáci kazí své zdraví sami, když chtějí, ale nám ostatním ať dají pokoj.

Nepřihlášený uživatel

#177

2013-05-25 20:12

Oba naši synové mají restauraci,takže oni i jejich partnerky a dvouletá vnučka -jsou vystaveni smogu.pokud vyhlásí svou restauraci za nekuřáckou-půjdou hosté ke konkurenci. pokud však bude platit zákaz plošně-budou na tom všichni stejně a kuřáci ať kouří venku a neotravují vzduch ostatním.

Nepřihlášený uživatel

#178 Re:

2013-05-28 19:36

#177: -

To chápu. Pokud vnučka roznáší... Jinak nevím, zdali tu hospodu mají povinně, anebo dobrovolně. Klidně si můžou otevřít cukrárnu. To by sice vaše vnučka nebyla ve smogu, ale třeba zase nebezpečně tlustá.

Erpede

#179 K cigaretovému dýmu...

2013-05-29 20:52

Jsem jediný nekuřák v naší rodině, a to jen z toho důvodu, že jsem se to nikdy nenaučila...prostě na to nemám talent=o) Cigaretový kouř mi opravdu vadí. Můj názor je takový, že pokud je někomu jedno, jaký vliv má na jeho tělo fastfoodová strava, ať si takhle jí... pokud má někdo potřebu kouřit, ať si kouří... Ale stejně jako KFC strávník nenutí k ke konzumaci prázdných kalorií ostatní, kuřák by měl mít ohledy k lidem okolo něj a nenutit je dýchat cigaretový kouř. Ač je to pro mě nepochopitelné, spousta kuřáků je naprosto bezohledných a neuvědomuje si, že asi 15 metrů za ním jde ráno do práce člověk, který se poslední 2 roky trápil na zeleném křesle nemocnice na "Žluťáku", a protože ho život baví, je vděčný za každý strávený den, který mu byl jako druhá šance nabídnutý...tohle mu jeho život neuvěřitelně krátí....

Moje maminka kouří přes 30 let, ale nikdy jsem ji neviděla kouřit "mezi lidmi". Pokaždé si našla koutek, kde věděla, že kouřem nebude nikoho obtěžovat...sedla si v parku na místo, kde nikdo okolo nebyl a na poslední lavičku tak, aby vítr kouř neposlal na druhou stranu k přechozím lavičkám...


Nepřihlášený uživatel

#180

2013-05-31 07:20

Nemohu pochopit proč ve zcela samozřejmé věci jako je ZÁKAZ KOUŘENÍ na veřejných prostorách nutno tolik diskuzí. Zde bych dal " výjimečně " EU plný prostor pro jeho zákaz ( jak neuznávám jejich nějaký zákaz pěstování řipy,výměny žárovek a pod ).

Nepřihlášený uživatel

#181

2013-05-31 07:31

V rodině NIKDO nekouříme a nevadí nám to, naopak jsme na to pyšní.Každý kuřák jenom svým přiblížením je mi odporný. Sousedka přestala okamžitě kouřit když ji malá vnučka řekla: BABI TY ALE SMRDÍŠ.... Malé dítě s větším rozumem než X dospělých.

Nepřihlášený uživatel

#182

2013-05-31 08:10

Všude na světě už je to samozřejmostí, jen Česko stále pozůstává. Dejme světu a sami sobě najevo, že jsme na stejné úrovni. A hlavně se přestaňme nechávat "zabíjet" od těch co dobrovolně "zabíjejí" sami sebe...

Nepřihlášený uživatel

#183

2013-05-31 09:47

Kouření je závislost, je to nemoc, která ubližuje nejen těm, kteří si jí kupují, ale i okolí a také těm, kteří pracují na tabákových plantážích, které jsou hodně v zemích třetího světa (rostlina je toxická a pracovníci na plantážích, převážně ženy a děti trpí nemocí zvanou Green tobacco sikness) a také produkce tabáku škodí přírodě, pesticidy pronikají do spodních vod a kvůli plantážím a fermentaci tabáku se kací hodně stromů. A cigarety se také velmi krutými způsoby testují na zvířatech! Proti nemocem se bojuje, ale proti této závislosti na tabáku - nemoci, která má diagnózu F17 stát nebojuje a naopak tuto nemoc podporuje a to napříč politickým spektrem. Politici tak svým jednáním podporují nemoci a smrt mnoha tisíců lidí v ČR, včetně pasivních kuřáků, včetně dětí. A co se týče ekonomického přínosu, tak se lidem neustále lže, protože náklady spojené s kuřáctvím cca dvojnásobně převyšují peníze, které se vyberou z daní z t. výrobků, takže stát na kouření jednoznačně prodělává. A podle mě je navíc nepřijatelné, že politici srovnávají peníze a utrpení a smrt, přičemž peníze jsou v jejich podání nad zdravím a životy! O prevenci a kampaně u nás nemají politici zájem a přitom informovanost je velmi důležitá, aby se i děti ptali rodičů, či prarodičů, proč u nich kouří a tak jim ničí zdraví a život! Také cena krabičky je směšná v porovnání třeba s USA! Na světě zemře každý rok cca 5 milionů lidí jen kvůli kouření. Jsem pro úplný zákaz tabákových výrobků, který stejně jednou přijde, ale čím dřív, tím líp. Jsem pro zdravý a život a považuji to za logické. Pro změnu je nutné se spojovat, protože jedině tak se dá uskutečnit. S pozdravem všem, kterým utrpení není lhostejné. Dana

Nepřihlášený uživatel

#184 Re:

2013-05-31 12:45

#183: -

Dík, a co dalšího "nezdravého" zakážete dál?


Nepřihlášený uživatel

#185

2013-06-01 13:21

Kouření prostě prokazatelně škodí nejen kuřákům, ale i těm, kteří nekouří. Kouření je příčinou smrti milionů lidí ročně. Myslím, že mnoho států, které jsou vyspělé již dávno nediskutuje, ale zákaz dávno má. Je to podobné, jako bychom diskutovali zda je možno někomu bez jeho vůle dávat jed do pití, malinko, ale pořád a beztrestně.

Nepřihlášený uživatel

#186

2013-06-01 13:49

Ne jenom v restauracích a dalších veřejných prostorách,ale třeba i ve věznicích,tam by se to dalo dobře kontrolovat a možná by potom vycházeli i nekuřáci.
Majitelka

#187 Blázni

2013-06-02 10:27

Nooo dobrý, vy jste asi nikdy neviděli záběr plic někoho, kdo dělá jenom v obyčejný fabrice, co? Nechcete ty lidi třeba taky všechny připravit o zaměstnání Vždyť tam toho za tři měsíce nadejchají víc, než servírka za celej život. . .Pro majitele restaurací není nic jednoduššího, než toto zařízení přepsat na tzv. soukromý klub, kde každému nově příchozímu vydá "členskou kartičku." Aspoň já to tak plánuji, pokud ten váš zákon, který je v rozporu se svobodou podnikání projde. A už vůbec nechápu, proč se tady oháníte dětmi? Si podepisujte petici na to, aby byli stíháni rodiče, kteří k do takových podniků své děti tahají.

Nepřihlášený uživatel

#188 Re: Kouření v restauraci ano či ne?

2013-06-02 11:11

#160: Jaara - Kouření v restauraci ano či ne?

Svobodně se sám rozhodnu?!? Jak se může nekuřák svobodně rozhodnout jít do restaurace na oběd, když například v menším městě žádná nekuřácká restaurace není?

A bohužel u nás v Čechách bývá obvyklé, že se i při podávání obědů smí v některých restaurací kouřit. Když kuřákovi přinesou oběd, tak cigaretu samozřejmě típne a při jídle nekouří, ale po posledním soustu si mnohdy ihned zapálí a je mu úplně jedno, že ostatní právě nyní obědují a jsou nuceni jíst za přítomnosti nikotinu z jeho cigarety!!!  To je vysloveně absurdní a bezohledné chování kuřáků vůči ostatním - a v tomto případě i vůči kuřákům, kteří při jídle inhalovat nikotin nechtějí.

A jak majitel restaurace zajistí svým nekuřáckým zaměstnancům zdraví neškodné pracovní prostředí? Nermá je vůbec zaměstnávat ? To je ale protizákonné.

woodoo

#189 ...

2013-06-02 16:30

Jestli vaše děti lezou samotné bez doprovodu rodičů do hospod, tak si je vychovejte, kuřáci za to opravdu nemůžou a pokud vám vadí kuřácké hospody, tak do nich také nelezte, nikdo vás nenutí!!!
Připadá vám, že nás naše vláda a EU omezují málo? Za chvilku se budou psát petice na ukončení provozoven McDonald, na prodej bůčku a všeho nezdravého?! Lidi neblázněte a užívejte si trochu té svobody, kterou nám čím dál více přiškrcují!!!

Nepřihlášený uživatel

#191

2013-06-02 18:19

Normální je nekouřit!
Starejte se o své zdraví!
Nezabíjejte sebe ani ostatní!

Nepřihlášený uživatel

#192

2013-06-03 17:55

Už aby to bylo a vůbec bych kuřáky hnala svinským krokem!!

Nepřihlášený uživatel

#193

2013-06-05 18:11

Hurá,ráda se připojím k této petici.Věřím tomu,že si i my nekuřáci budeme moci vyjít do restaurace a nebudeme smrdět kouřem,nebudou nám slzet oči a nebudeme riskovat své ZDRAVÍ !!!!

Nepřihlášený uživatel

#194 Re:

2013-06-05 18:56

#193: -

Alkohol také není nic moc. Doufám, že si to uvědomujete. Zatím bohužel, dřepte doma... Nakonec, uspokojit svoji touhu po chlastu můžete, v klidu domova i s potomky, bez kouře kdykoliv...

Jiří Macák

#195 Takový vzkaz pro majitele restaurací kteří se bojí ztráty zákazníků kuřáků.

2013-06-06 08:35

Takový vzkaz pro majitele restaurací kteří se bojí ztráty zákazníků-kuřáků.

Dle zkušenosti ze zahraničí a zpráv z nově vzniklých nekuřáckých restaurací, k vám přijde víc nových zákazníků (cca 80% populace si zákaz přeje) s vyšším průměrem útraty. Kuřáci chodit nepřestanou. Jejich závislost je tak velká, že ji toto omezení od vás nevyžene. Zajdou si zakouřit ven atp. Nevyhnalo je od kouření ani zdražení cigaret o cca 300% a více.
Jiří Macák

#196 Re:

2013-06-06 08:36

#177: -

Takový vzkaz pro majitele restaurací kteří se bojí ztráty zákazníků-kuřáků.

Dle zkušenosti ze zahraničí a zpráv z nově vzniklých nekuřáckých restaurací, k vám přijde víc nových zákazníků (cca 80% populace si zákaz přeje) s vyšším průměrem útraty. Kuřáci chodit nepřestanou. Jejich závislost je tak velká, že ji toto omezení od vás nevyžene. Zajdou si zakouřit ven atp. Nevyhnalo je od kouření ani zdražení cigaret o cca 300% a více.


Nepřihlášený uživatel

#197

2013-06-07 19:43

f*ck this sh*t!

Nepřihlášený uživatel

#198 Re: Re:

2013-06-08 09:48

#196: Jiří Macák - Re:

Kdypak se zdražily cíga o 300%??? Chytrolíne.


Nepřihlášený uživatel

#199

2013-06-08 11:38

Včera jsem byl v putyce, dal sem si dvanáct tykadel a asi pětadvacet válců. Žádný militantní nekuřácký hovado v dohledu, takže zatím dobrý...

Nepřihlášený uživatel

#200

2013-06-14 07:17

Je mi pětašedesát let. Jako mladý a nezkušený kuřák jsem považoval cigaretu za jakési frajerství.Brzy jsem se však tohoto zlozvyku zbavil. Teprve nyní vidím, co dovede cigareta s člověkem udělat. Pokud porovnám svoje spolužáky s mou maličkostí, vidím jejich zkažené zuby, scvrklou pleť, někteří chodí o holi, jiní nemohou dýchat, nebo jsou po dvojitém, či trojitém bajpasu.
Já si chodím každou středu do sauny, v bazénu se na mě smějí hezká děvčata a sex?
Ten je na jedničku!!
Všem nekuřákům dává na vědomí Honza