Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM


Nepřihlášený uživatel

#276 Re: KSČ - KSČM

2012-11-23 11:31

#251: Jura - KSČ - KSČM

Na základě Listiny základních lidských práv a svobod má každý právo mít svůj politický názor a veřejně se k němu hlásit. Vyzývání k jejímu odstoupení na základě její politické orientace je porušováním listiny a porušováním lidských práva pí. učitelky. A listina takový přístup přímo zakazuje.


Nepřihlášený uživatel

#277 Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

2012-11-23 11:34

#274: - Re: Lidská práva, demokracie, svoboda 

 

Nezlobte se, ale odbory protestují jednou za čas a není to hon na jednoho člověka. Nedávají takováto ultimáta. Pan Zimola studentům řekl, že se mohou podílet na vedení tím, že budou klást svoje návrhy, tím v podstatě mohou sami kontrolovat, aby paní za KSČM nenastolila nějaké nedemokratické pořádky, ale oni stále neposlouchají. Tím pádem jim to je úplně jedno, je to nezajímá, jak bude rozhodovat, jim je jedno, i kdyby přinesla do školství samé pozitivní věci, tak je hlavně zajímá nálepka KSČM. Myslím, že to, že je za KSČM není důležité, důležité je, jak se bude strat. Vždyť nic špatného neprovedla, nechce provést. Studenti nemají co kritizovat. Odbory kritizují vládu, ale za opatření, která provádí, ne za nějakou nálepku.

Petr Brech

#278 Re: Divím se jihočeským "studentům"

2012-11-23 11:35

#17: jirka - Divím se jihočeským "studentům"

již bylo vše řečeno, pro i proti (hulváty započítávám) podporuji p. Baborovou, přeji ji hodně zdraví a pevné nervy


Nepřihlášený uživatel

#279 Re: Re: KSČ - KSČM

2012-11-23 11:36

#276: - Re: KSČ - KSČM

A on snad někdo paní Baborové zakazuje mít vlastní politický názor?


Nepřihlášený uživatel

#280 Re: Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

2012-11-23 11:40

#277: - Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

"Nedávají takováto ultimáta." Ale dávají: poslouchl jsem, co nedávno jejich předáci hulákali na Václavském náměstí. Pokud vláda neodstoupí, tak bude generální stávka, ne dvouhodinová, ale týdenní. Tohle pro Vás copak není ultimátum?

Táborák

#281 Nechápu

2012-11-23 11:41

Nechápu co je nějakému komoušovi z Valašského Meziříčí do dění u nás v Jižních Čechách.
Ať si podporuje komunisty doma na Moravě. Oni totiž místní komunisté participují na zdejším korupčním systému společně s ČSSD a ODS (i soudruzi se rádi jezdí "radit" na Hlubokou) a jejich dosazení do vedení kraje (místo ODS) znamená akorát zakonzervování zdejšího korupčně klientelistického prostředí na další čtyři roky.

Nepřihlášený uživatel

#282 Re:

2012-11-23 11:44

#3: dolfik -

Prozradím ti tajemství,dolfíku. Krajská radní nevychovává mládež.

kdemohkrad

#283 Re: Re: kompetentnimu pepimu..

2012-11-23 11:45

#254: - Re:

servilni natura ucitelu, poducitelu a suplentu je vseobecne znama. patri snad k tomu jejich ucitelovani. pamatuji si na pana ridiciho novaka, jak po zabrani cech  vykladal detem o tom jak ceske zeme patri do velkonemecke rise s poukazem na mapu: podivejte se ditka, jak jsme zaklineni do velikeho nemecka... v roce 1945 10. kvetna hrde vyvesil vlajku sokola, kterou nasel zahrabanou nekde ve skolnim kabinetu. v unoru volal s podobne zmanipulovanymi studenty,ze totalita bude bita, aby pak po 25. unoru pracoval jako predseda akcniho vyboru narodni frionty.v roce 1968 uz za ranniho koroupeni v srpnu behal s kyblickem pacoku a s vypelichanou stetkou  psal na silnici podle pokynů slavy volneho, jinak take komunistickeho velikana z ceskeho rozhlasu a pozdeji ze svobodne evropy hesla jako : vratte se domů, u nas socialismus neni ohrozen. a tu mas certe kropac, po  roce 1970 se stava aktivnim predsedou Svazu ceskoslovensko-sovetskeho pratelstvi... skoda, ze se nedozil roku 1989, urcite by nam predvedl neuveritelna salta mortale, jako nam je toho casu predvadi poducitele a suplenti z ceskobudejovicka.


Nepřihlášený uživatel

#284 Re: Re: Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

2012-11-23 11:54

#280: - Re: Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda 

 Hloupost, to byla jen slova. Nic na tom ale nemění to, že oni už vládu kritizují za nějakou činnost, ne za politickou příslušnost.


Nepřihlášený uživatel

#285 Re: Nechápu

2012-11-23 11:55

#281: Táborák - Nechápu 

 Dobře, ale pod peticí proti Baborové je také mnoho nejihočechů.

Rohák

#286

2012-11-23 11:55

Na žádnou školu nepatří nějaký, byť modrý, chcete-li pravičácký politruk. Myslím si, že za minulého režimu jsme si jedné ideologie užili až až a není potřeba to nahrazovat ideologií jinou. Pan Martin Rosocha by si měl vybrat jestli bude řádně a svědomitě učit, nebo někomu vtloukat do hlavy vlastní přesvědčení. V tom druhém případě nemá na jakékoli škole co pohledávat, ať si hledá teplé místečko na stranickém sekretariátu - tam si může politikařit a tlachat do sytosti.

Nepřihlášený uživatel

#287

2012-11-23 12:00

A řeknu Vám, proč žádná stávka nebude. Lidi, kteří by stávkovali, by přišli o hodně velkou část platu, ne-li o práci. Když už by i přes tato rizika stávkovali, tak to skutečně něco znamená. To už ti lidé musejí mít velké problémy, aby tohle riskovali. Skutečně by jim asi činnost vlády působila problémy. Ale tahle paní učitelka nestačila udělat nic. Proč nepočkají studenti aspoň na nějaké její cíle?? Navíc jim byla nabídnuta spoluúčast na jednáních, takže kdyby jim něco vadilo, tak mohou protestovat proti tomu, nebo ne?

Nepřihlášený uživatel

#288 Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

2012-11-23 12:02

#274: - Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

Nikoliv. Odbory mají právo chránit sociální a ekonomické zájmy lidí, které zastupují, pokud se jim nelíbí kroky vlády a domnívají se, že zhoršuje podmínky zaměstnanců. Stejně tak občanské iniciativy. Lidé mají právo protestovat proti korupci, klientelismu a nehospodárnosti.   Lidé by se do rozporu s listinou  a ústavou dostali, pokud by protestovali a volali po odvolání vlády jen proto, že se jim nelíbí politické přesvědčení některých členů vlády.  Tak tomu u odboru a občanských iniciativ nebylo, ale u studentů tomu nyní tak je.

kdemohkrad

#289 Re: Pravice jedná nedemokraticky a podvodně obcane,obcane,

2012-11-23 12:02

#260: Občan - Pravice jedná nedemokraticky a podvodně

 

nechapu, na co si stezujete... dnes mate svobodu a demokracii. k praci vas nikdo nenuti, dnes muzete soukromym aerotaxi kdykoliv odletet ne seychely a tam v oslnivem bilem pisecku na plazi relaxovat a uzivat si vytouzene svobody. to ja musel za bolsevika chodit do skoly, pak pracovat az do duchodu.važte si svobody a nezavidte nekterym schopnym spoluobcanum, kteri si z kapesneho z babiccina duchodu mohli nakoupit akcie za stamiliony jako jim podobní kdemoh´krate z byvalych vexlaku, zevlujicich pred tuzexem blahe pameti a z pasaku, preslapujicich pred jaltou ci alcronem a ktere nam verbalni klauni v ct presentuji jako mesiase der tschechische sogenannte makrtwirtschaft.


Nepřihlášený uživatel

#290 Re: Re: Re: Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

2012-11-23 12:03

#284: - Re: Re: Re: Re: Lidská práva, demokracie, svoboda

Přesně tak. V tom je ten rozdíl mezi odbory, občanskými iniciativami a studenty.

Horký

#291

2012-11-23 12:06

Vzkaz pro paní Baborovou: nenechte se otrávit a předveďte, že se o školství umíte postarat lépe, než svého času nějaký pan Dobeš.
demokrat

#292 Demokracie vypadá jinak - študáci nepochopili demokratické volby

2012-11-23 12:24

Studenti by měli respektovat demokratické volby, když tak jásají. Půjdou v 70 letech do důchodu, mnozí třeba bez práce, ještě jim asociální pravice naordinuje pracovat zápočťák 40 let a více.Asociální pravice s jedním nepravomocně odpsouzeným protlačila církevní restituce, zdražování a další, hlavně Drábkoviny a že jich je požehnaně. To jim nevadí,třeba okradení seniorů, nemocných, invalidů, kdo přišel po letech poctivé práce o práci, decimování nezaměstnaných, nucené Drábkoviny , nucené práce s Karty a další zvěrstva asociální pravice. KSČM je demokratickou stranou, lidé ji volili, lidé budou volit takovou barvu, která jim zaručí skutečnou demokracii, sociální jistoty, vymahatelnost práva, právní stát. KSČM po dobu 23 let nekradla. Mladí nezažili socialismu, dneska džungle, takový bordel ve státě nikdy nebyl a to jsem zažil oba režimy. Někdo napsal, KSČ nechala lidem okousanou kost, tato asociální vláda ani tu kost.Jsem na ně zvědav, až přijde někdo z jejich rodiny o práci, prarodiče si platí třeba rok poplatek v LDN 100,-Kč, senioři nemají na léky , snížení valorizace a další okrádání. Mohou zase přemluv bábu a dědka.Takové věci komunisté nedělali, 58 % lidí sděluje, měli jsme se lépe za socialismu, ale komunisté neměli lidem mluvit do života. Ažý se bude mládež postarat o sebe, oba rodiče bez práce, prarodiče nemají na léky, někteří se octnou na pracáku, to bude ta pravá demokracie.Nikdy nebude sociální smír, ale takový bordel nepamatuji, jak jsem již sdělil, to jsem zažil oba režimy. Byla práce, lidé se měli k sobě lépe, nebyla taková obrovská korupce, rozkrádání státu sice bylo , ale komunisté by se museli červenat proti těm,co dneska kradou ve velkém. O tomto je demokrat.
JK

#293 Jiná koalice a zachování toků peněz

2012-11-23 12:30

Učitel Rosocha se odhalil. Jde mu o to, aby byla uzavřená koalice jiná, tedy ČSSD+ Jihočeši (bODS)+KDU-ČSL. Ono je to venku. Poražení jako umírající kobyla nejvíce kope.

Nepřihlášený uživatel

#294

2012-11-23 12:43

Je velmi zajímavé sledovat, jak se právě příznivci současného neoliberálního kapitalismu, skvěle doplňují s myšlením autoritativních diktátorů. ....Co třeba Pinochet?

Ten člověk co manipuluje s těmi mladými, by měl byt žalován. S demokracií to nemá nic společného.

Nepřihlášený uživatel

#295 Re:

2012-11-23 12:52

#6: Jiri Valter -

Jak ti šla matematika a čtení ve škole, ty debile, v žádných statistikách ani knihách nejsou miliony zavražděných ...


Nepřihlášený uživatel

#296 Re:

2012-11-23 13:05

#6: Jiri Valter -

jednoduchý valter.....


Nepřihlášený uživatel

#297

2012-11-23 13:11

Veřejné mediální štvanice na lidi, kvůli jejich politickému přesvědčení nebo původu - nebylo to tu už někdy? Stalin, Hitler, naše Gottwaldovská KSČ s "poradci" KGB v zádech... A to bysme tu měli mít zas? Ostudo studentského stavu, vysvětlil vám někdy váš učitel význam voleb a jejich úlohu v demokracii? Volby dopadly, jak dopadly a za to nemůže paní Baborová, ale neschopnost pravice postavit osobnosti, které nekradou a slouží národu. Neschopnost pravice vůbec vytvořit důvěryhodný volební program a ten pak také splnit. Lží jsme už od naší zlodějské pseudopravice slyšeli za ta léta mnoho. Sliby, kromě slibu o utahování opasku voličů se ale jaksi nedaří plnit. I já proto, ač pravicového smýšlení budu příště volit KSČM. To co se tady za pravici vydává, nemá nic společného s tím, jak chápu pravici já a jak mi kdysi jako malému klukovi pravicové ideály vysvětloval děda - člen Sokola. Paní Baborovou můžete odsuzovat teprve poté, pokud byste dokázali že se zpronevěřila programu, za který byla zvolená!

Nepřihlášený uživatel

#298

2012-11-23 13:15

Samozřejmé není třeba komentovat.
Vladimír Kapal

#299

2012-11-23 13:16

V každém skutečně demokratickém státě se musí dodržet vůle voličů. Ti, kdož výsledky voleb zpochybňují, dávají najevo svůj bolševický a nedemekratický postoj. Navíc, pokud se nemýlím, je ve školách zákonem zakázáno propagovat jakoukoliv politickou stranu a vůbec provádět politickou agitaci. Učitel, který zblbnul žáky, by měl být postižen.

Nepřihlášený uživatel

#300 Re: Re:

2012-11-23 13:20

#295: - Re:

Ale jsou, pane. Zkuste se treba podívat do tohoto: Stéphane Courtois ad.: "Černá kniha komunismu, Paseka 1999, nebo Anne Applebaum: "Gulag", BETA 2004; budete-li chtit, dodam dalsi tipy.

zda charakteristiky těchto knih:

http://www.kosmas.cz/hledani/?query=%C4%8Cern%C3%A1+kniha+komunismu+I.%2CII.

http://www.kosmas.cz/knihy/123879/gulag.-historie/

 

S pozdravem

 

Občan-ne-komunista (nikoli anti-komunista)

 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...