Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Vladimíra Havlíčková

#526 Re:

2012-11-15 14:05

#482: Irena Bednářová -  

 Vážená paní Bednářová!

Podtrhuji Vaše výstižná slova o svobodném voličském právu, které je darem a jež stále mnozí podceňují, k volbám nechodí, jen nadávají,  a když zvítězí komunisté, kteří mají stabilní a věrnou voličskou základnu, zděsí se a sepisují etice a snaží se situaci řešit ex post.

Milí studenti, kde jste byli začátkem října, kde byli vaši rodičové, přátelé, příbuzní? Kdy už pochopíme, že volby do zastupitelstev jsou neméně (snad i více) důležité jako volby do Poslanecké sněmovny?!

Naplňuje mne velkým smutkem a obavami z budoucnosti školství v Jihočeském kraji. Ani v nejhorších snech mne nenapadlo, že o budoucnosti mých dětí zase budou rozhodovat komunisté... Prosím, choďte k volbám a volte rozumně!!! Už jen chybí komunistický prezident.

Chudoba a nedostatek nesmí znamenat chudobu ducha. Co je víc než svoboda?!!


Nepřihlášený uživatel

#527 Re: Omluva KSČ z roku 1989

2012-11-15 14:13

#223: Tomáš Imrich - Omluva KSČ z roku 1989 

 Tak to už jste velký kluk a bylo by dobře, aby jsi se doučil dějiny a nebyl jen aktivní nedovzdělanec. Neurážejte studenty, že mají omezený přehled, reagují naprosto trefně a přesně, na rozdíl od vás!

madqwert

#528 Re: Re: Re: Rozhovor

2012-11-15 14:16

#522: Jiřina Lhotská - Re: Re: Rozhovor

Paní Baborová přece získala mandát ve volbách.

Jiřina Lhotská

#529 Re: Re: Re: Re: Rozhovor

2012-11-15 14:20

#528: madqwert - Re: Re: Re: Rozhovor 

 Ale to přece vím. Ale mandát ještě neznamená kompetenci. A to ví i pan Zimola.

Krylovec

#530 Jak to vidí Karel Kryl

2012-11-15 14:44

franta

#531

2012-11-15 14:46

Dám to sem. Sice moc nevěřím, že to někdo přečte a aspoň se trochu zamyslí, ale co kdyby. Lidi, chovejme se jako lidi.:„Já mám pocit, že je to strašně nafouknutý a drtivá většina těch studentů i dalších lidí vůbec neví, proč tu petici podepisují. Jediným hnacím motorem pro ně je, že jim někdo řekne – chcete, aby tento a tento resort vedla komunistka? A oni řeknou ne! Ale nepřemýšlí nad mnoha věcmi. Navíc je to organizováno neúspěšnými a zhrzenými lidmi. Za tím vším rozhodně nestojí jen nezávislý postoj a názor studentů,“ míní Vítězslav Jandák s tím, že mu přijde trapné protestovat 23 let od revoluce proti KSČM!
Sám vidí tuto iniciativu jako jistou formu nátlaku lidí z okolí TOP 09, KDU-ČSL a uskupení Jihočeši 2012, kteří nebyli přizváni k tomu, aby vládli v kraji, tak jak si to přáli.
„Oni okamžitě po volbách vyvíjeli na vítěze voleb, tedy na ČSSD, nátlak tím, že řekli, že do koalice půjdou jen společně a ne sami a měli pocit, že je všichni musí poslouchat. A to je odplata,“ míní poslanec za Jihočeský kraj.
Studenti a všichni, kteří protestují formou petice, prý nerespektují výsledky demokratických voleb, říká Vítězslav Jandák. A to mu vadí.
Co oni tak můžou pamatovat? Mně zavřeli tátu
„Já zcela demokraticky respektuji jejich právo se vyjádřit, říct svůj názor. Ale to musí mít nějaký smysl. A jaký smysl má, že chtějí „kamenovat“ radní jen proto, že je za KSČM. Je to odbornice, na rozdíl od některých, kteří vedou resorty a neví o nich zhola nic. Lékaři dělají průmysl, jiní vedou zdravotnictví, sociální věci. A to, že tady školství za poslední roky díky vládám Nečase, Topolánka a dalších dostalo těžce na frak, to studentům nevadí?“ ptá se Jandák.

Ten má za to, že pokud se někdo ohání demokracií, měl by se taky demokraticky chovat. A to prý oni nedělají.
„Proč nerespektují výsledky voleb? Jediným kritériem jsou volby. Může nebo nemusí se mi líbit, že druhou nejsilnější stranou jsou komunisté, ale musím to respektovat. Tak rozhodli voliči. A ti, kteří k volbám nešli, pak ať neremcají. Máme tady zastupitelskou, nikoli přímou demokracii. A pokud vím, KSČM byla řádně, demokraticky zvolena, stejně jako ta paní Baborová. O jejím jmenování rozhodli i zastupitelé kraje, nebo jejich většina. Tak o co jde,“ říká Vítězslav Jandák a dodává: „Co tihle mladí pamatují, co vědí? Nám komunisti zavřeli tátu, neměli jsme to za socialismu nijak jednoduché. A dneska – zavírá jim někdo rodiče? Páchá na nich někdo bezpráví? Co se jim nelíbí? To, že radní je za KSČM a ne za ODS? Vždyť je to úplně jedno! Je snad důležité, jestli něco umí, jestli školství rozumí! Vždyť oni nic nepamatují, jen to, co je jim prezentováno. Jsou jen strašení tím, co jim rádoby pravdoláskaři pěchují do hlavy,“ podotýká Jandák…
Radil by studentům a těm, kteří protestují, aby skutečně naplňovali to, co hlásají – demokracii a svobodu. „Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. Demokracie je také respektování názorů druhého, je také o vzájemné toleranci a vzájemném dialogu. To by si měli uvědomit, než budou vykřikovat něco o demokracii a svobodě,“ dodal Jandák.
franta

#532

2012-11-15 14:56

Server IDnes je orgasticky posedlý skutečností, že v jižních Čechách demonstruje skupina studentů a občanů proti jmenování "komunistky" do státní správy, poté, co tam KSČM byla jedním z vítězů krajských voleb. Aktivisté komicky demonstrují proti výsledkům voleb, k nimž se neobtěžovali jít a volit strany či osoby, které podporují. O daleko závažnějších a dlouhodobějších iniciativách, propojených s mezinárodním úsilím proti ničení vysokých škol, však zdá se IDnes neinformuje

Nepřihlášený uživatel

#533

2012-11-15 15:00

Vážím si vás,studenti!Ale příště řekněte svým rodičům, aby šli volit!!!! Komunisté se socialisty nebudou moci podobné koalice vytvářet.
Mgr. Jiří Krba

Nepřihlášený uživatel

#534 Re: Re: VOLIL JSEM KSČM!!!

2012-11-15 15:27

#498: Mimi - Re: VOLIL JSEM KSČM!!!

mimi, doufám, že se uvidíme v sobotu v Praze. Současná vláda, potažmo vládnoucí strany, volby ani nevyhrály, přesto vládnou. Vzhledem k tomu, že většina národa se až potom probudila, jak vy říkáte "Pak se probrali z toho výsledku a protestují", a v současnosti až 90% občanů nesouhlasí s vládou, neznám většího mandátu k okamžitému svržení vlády.

Náš problém spatřuji v neustálém uplatňování ne dvojitého, ale dokonce několikerého metru. Také pocit každého, že MOJE práva jsou nadřazena právům ostatních. V jakém stavu je společnost, vidíme dnes a denně na silnicích i jinde, bezohlednost, jízda na červenou je skoro standart, silnější auta vytlačují slabší, co si o těchto řidičích myslet, free and cool ... To vážně nikam nevede. Více slušnosti, skromnosti a ohleduplnosti. Z téhle petice bohužel cítím přesně to, proti čemu jsme zvonili v 89, nejsme jako oni. Nebo si vážně myslíte, že ten, kdo se mnou nesouhlasí, je bestie bez nároku na život ? Třeba už se toho nedožiju, ale jednou bude známo, jak to vlastně všechno bylo. Nevěřím v čestné a dobré úmysly autora petice. Spíš to vypadá na touhu po zviditelnění. Nějak nám ta pravda a láska vyšuměly. Ach jo.

Tak tam sakra tu babu Baborovou nechte, ať  předvede, co umí. Koncentráky nejspíš nezavede a možná trochu provětrá smrádek za poslední roky. Kdoví, jestli to není hlavní důvod ke strachu z ní.


Nepřihlášený uživatel

#535

2012-11-15 15:45

Mě spíš děsí, jak jsou vám - studentům - vymývány mozky. Posuzovat v dnešní době člověka, aniž jste mu dali sebemenší možnost, podle toho, co se dělo před půl stoletím a více a co navíc znáte pouze podle toho, co do vás natlučou média, mi připadá krátkozraké a neinteligetní.  S německými studenty a mladými lidmi se taky nebudete bavit, protože od nich kdysi přišel fašismus? A proč existence naší republiky závisí na vývozu do Německa, když má tak strašnou minulost? Jak to, že mohou rozhodovat o celé Evropě, když jsou to bývalí fašisté??? A to jsem si myslela, že děti narozené po roce 1989 budou mít vlastní názor..... Ne, jenom si myslí, že je jejich vlastní.

 

Pawell

#536

2012-11-15 15:54

už fakt ne! je mi 42 a zažil jsem je - zvláště ve školství, vidíte, ani velký písmena na začátku věty neumím psát...tenkrát mě pan ředitel internátu v Bechyni Trybuček vyhodil z intru za to, že jsem jel v osobním volnu říčku Smutnou na kanoe (přesto, že jsem to měl dovoleno a prodiskutováno s třídním učitelem a také jsem se tím hájil), navíc to ještě omastil našim rodičům v práci, jaké mají zlé děti a blablabla...hrůza.
proč se ta pani tak brání, když jí tam tolik lidí nechce, je rozumná bývalá učitelka, jak o ní říkají? nebo jde navzdory, přece by to bylo pěkné završeníčko - té pedagogické kariéry - no - a možná ministryně...nebo královna ...papež...
neblbněte, komunisté už ukázali co chtějí, nyní to zase začínají opakovat, ať už to proboha někdy skončí!!!
JHR

#537 Re: VOLIL JSEM KSČM!!!

2012-11-15 15:56

#497: TOMÁŠ KOTT - VOLIL JSEM KSČM!!!

 

Naproto souhlasím, ti studenti kteří neznají základní principy demokracie by se nad sebou měli hluboce zamyslet. Mě je jen 26 let a od doby kdy mohu volit, jsem své právo rozhodovat o tom jací lidé a za jakou stranu mě budou zastupovat, nezahodil a vždy jsem svou zodpovědnost občana naplno využil, osobně by mě tedy zajímalo kolik z těch, co dnes mají problém s úspěchem komunistů v krajských volbách, k těmto volbám skutečně přišly? Pokud se mě někdo ptá, koho jsem volil? Tak odpověď je jasná, jedině KSČM! Tato strana je naprosto demokratickou a zodpovědnou organizací poctivě hájící jak levicové hodnoty, tak zájmy většiny občanů v této zemi. Její cíle a hodnoty jsou naprosto legitimní a v souladu se zákony a ústavou České republiky.

Na tom nic nezmění ani ten nejprimitivnější a nejvíce nenávistný antikomunismus šířený prostřednictvím zfanatizované mládeže, která ještě nic neví o životě a nechá sebou jen uboze manipulovat propagandistickými nesmysly ze strany svých pravicově smýšlejících profesorů. Bylo by  velice hezké kdyby v sobě nalezli tolik odvahy aby si dokázali vytvořit na daný problém vlastní názor a zapojili naplno kritické myšlení  a přestali tak snadno podléhat antikomunistické hysterii.

Je zajímavé sledovat, kdo se tady ve skutečnosti chová nedemokraticky a v podstatě autoritářsky, nejsou to svobodně zvolení komunisté ale paradoxně jejich odpůrci, kteří by nejraději zakázali všechno co je jakýmkoliv způsobem nejen komunistické (je otázka jestli vůbec vědí, co to znamená) ale celkově levicové a to bez ohledu na názory většiny ostatních lidí. Tito studenti a mladí lidé, ke kterým mám věkově docela blízko, by se v prvé řadě měli naučit respektovat druhé a ne se chovat jako rozmazlení spratci pokaždé když není po jejich, jinak to v životě budou mít do budoucna opravdu těžké.


Nepřihlášený uživatel

#538 Re: Nezažil jsem Komunisty no a co?

2012-11-15 16:05

#508: Jeden z mnoha - Nezažil jsem Komunisty no a co?

To je dobře, tak je ještě poproste, ať Vám vysvětlí pravopis....

NNEMO

#539 Výchova zprostředkovaná zločinci?

2012-11-15 16:17

Odhlédnu-li od hrdelních zločinů KSČ jako Horáková, Píka a další, pak tato strana uzavřela mě a mé spoluobčany na 40 let do koncentračního tábora zvaného Československá socialistická republika a umožnila nám zde žít jen tak, jak uznala za vhodné. Toto považuji za velmi významný zločin na lidech této země, zatímco dnešní KSČM nikoliv, neřkuli, že by se za něj její členové omlouvali. Proto KSČM je pro mě, a zdá se stále bude, stejnou zločineckou organizací, jako byla její ideologická matka. Členové KSČM tedy logicky jsou zločinci a je velmi pravděpodobné, že by v budoucnu byli schopni souhlasit i s těmi zločiny hrdelními. Z tohoto důvodu je pro mě nepřijatelné, aby se jakkoliv podíleli na státní výchově našich budoucích generací.
Jaroslav Novák Praha 6
TOMÁŠ KOTT

#540 I KSČM MÁ SVOU AKCI 17 LISTOPADU

2012-11-15 16:18

KSČM MÁ SVOU AKCI NA 17 LISTOPADU.POŘÁDÁ PIETNÍ AKT ZA JANA OPLETALA A POCHOD PRAHOU!! https://www.facebook.com/events/156732537802858/
TOMÁŠ KOTT

#541 Re: Výchova zprostředkovaná zločinci?

2012-11-15 16:20

#539: NNEMO - Výchova zprostředkovaná zločinci?

JSEM ČLEN KSČM A JSEM NA TO HRDÝ!!!

NNEMO

#542 Odborníce ......?

2012-11-15 16:36

Je každého věc, jaký kabát si oblékne. Oblékne-li si "odbornice na školství a výchovu dětí" katovskou kápi, nemuže se divit, že jen blázen může chtít, aby vychovávala jeho děti.
Nemohu chápat, že lidé v této zemi mohou být k zločincům a jejich zločinům tak "tolerantní" - asi mají většinou také máslo na hlavě.
Jak ale změnit voličstvo, aby se tu dalo nadále dobře žít???
NNEMO

#543 Pane Tomáši Kotte

2012-11-15 16:54

Četl jste můj příspěvek a odpovídáte slovy: JSEM ČLEN KSČM A JSEM NA TO HRDÝ!!! Jste tedy hrdý nato, že vaše strana popravila a zvraždila mnoho úžasných lidí, jste hrdý nato, že jste mě osobně drželi 40 let za ostnatým drátem, byť podle vás na svobodě? Uznáváte tedy, že schvalujete zločiny které jste provedli. Toto je slovo do pranice. A toto by si měli lidé uvědomit až vás zase budou chtít hladit sametem. Mě raději nechoďte do cesty a raději nelezte do zastupitelských orgánů.
alena

#544 Re: Vítězslava Baborová mě učila

2012-11-15 17:06

#53: - Vítězslava Baborová mě učila 

 tak to je vskutku půvabná matematická úloha =o))

holt bolševik je bolševik..a já protestuji ve jménu vyššího principu proti komunizmu!!!

BACHANAKK

#545 Re: Re: Výchova zprostředkovaná zločinci?

2012-11-15 17:59

Eva Braun

#546 DĚS BĚS

2012-11-15 18:50

... Pokud se mě někdo ptá, koho jsem volil? Tak odpověď je jasná, jedině KSČM! Tato strana je naprosto demokratickou a zodpovědnou organizací poctivě hájící jak levicové hodnoty, tak zájmy většiny občanů v této zemi. Její cíle a hodnoty jsou naprosto legitimní a v souladu se zákony a ústavou České republiky...
NESKUTEČNÉ, AŽ Z TOHO MRAZÍ, ŽE TAKOVÍ SOUDRUZI JEŠTĚ ŽIJÍ MEZI NÁMI ... MOŽNÁ BY NEUŠKODILO SHLÉDNOUT PÁR DÍLŮ SERIÁLU ČESKÉ TELEVIZE "ZDIVOČELÁ ZEMĚ" ...
Finnigan

#547 Re: Omluva KSČ z roku 1989

2012-11-15 18:51

h#223: Tomáš Imrich - Omluva KSČ z roku 1989

Téhle omluvě může věřit opravdu jenom někdo, komu bylo v té době 7 let a nepamatuje si, že bolševici byli ochotni udělat cokoliv aby je nerozehnali a nesebrali jim majetek. Kdo slyšel poslankyni  Semelovou vykládat u hrobu masového vraha Gottwalda, že "únor 48 a následující období čtyřiceti let nebylo zločinným režimem" musí mít z vaší naivity záchvat smíchu.

Krýdl Petr

#548 Re: Re: Výchova zprostředkovaná zločinci?

2012-11-15 19:15

#541: TOMÁŠ KOTT - Re: Výchova zprostředkovaná zločinci?

Pane Kotte, zkuste si v klidu a bez emocí přečíst článek od Karla Čapka - proč nejsem komunistou.

Tento článek byl napsán v roce 1924 a nyní po 90-ti letech si v klidu může udělat porovnání, jestli ovšem jste schopen přes svoje klapky na očích přijmout tento náhled. Pan Karel Čapek měl zrovna tu samou vizi a předtuchu jako J. Verne ve svých technických představách.

M

#549

2012-11-15 19:39

Je mi velice líto, že nemohu být na této demonstraci, držím vám palce a hodně štestí a úspěchů pro nás a naše děti
PS: vážení ještě, zamyslete se kdo komunisty dosadil na tyto funkce, ať při příštích volbách nezapomenete
KPtrain

#550

2012-11-15 20:29

Naprosto s vámi souhlasím, prohlášení soudružky radní Baborové, že protesty studentů jsou nepatřičné je vrchol drzosti.