Petice proti rušení praktických škol

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice proti rušení praktických škol

Majka

#76 Re: rušení praktických škol

2012-10-19 16:17

#3: Jirka - rušení praktických škol

Velmi s Vámi souhlasím...  Mohu Vaše slova použít při argumentaci s pedagogicko-psychologickou poradnou, krajským úřadem a některými rodiči? Mgr. Marie Nováková, ředitelka běžné základní školy...

sova

#77 zdravý rozum?

2012-10-19 17:10

Naši mocní postrádají sebemenší špetku zdravého rozumu, jinak by nemohli vymýšlet takové hlouposti a nespravedlnosti vůči majoritní společnosti.

Nepřihlášený uživatel

#78

2012-10-19 19:17

Opět markantní případ šetření na nepravém místě.
SMOULINKA

#79

2012-10-19 19:24

NERUSIT PROC SYN MUSI CHODIT NA TUTO SKOLU UCENI ZVLADA BEZ PROBLEMU KTERE MEL NA ZS

Nepřihlášený uživatel

#81 A zde si můžete poslechnout opravdové "odborníky"

2012-10-19 20:50

Slavík

#82 Je nutné zvážit i druhou stranu

2012-10-19 21:39

Podepsal jsem a neměl jsem pochyb. Nicméně je tu druhá stránka věci, kde je třeba myslet na nějaké možné integrační mechanismi. Tady bych to viděl větší podporou fundovaných ópéesek a jiných neziskovek a rozšíření jejich působnosti už na žáky speciálních škol. Stávající podpora těchto organizací a působnost zaměřená, z drtivé většiny, až na dospělé jedince je jen hrubě dostatečná (4-).Působím jako PR - externista různých humanitně zaměřených organizací.
Olda

#83

2012-10-19 23:20

Ten kdo chce rušit praktické školy tam nikdy nebyl a neví o čem rozhoduje
Večer

#84 rušení praktických škol

2012-10-20 00:57

Opravdu nerozumím tomu jak o tomto může někdo rozhodnout, aniž si zkusí zjistit pořádně fakta nebo jen kdyby zašel do těchto škol ,kde jsou kantoři ,kteří mají šílenou trpělivost a děti, které díky nim udělají a dělají obrovský pokrok. O tomto může rozhodovat opravdu jen člověk ,co nemá na vládě co dělat protože ignoruje fakta....

Nepřihlášený uživatel

#85 Re: Je nutné zvážit i druhou stranu

2012-10-20 11:14

#82: Slavík - Je nutné zvážit i druhou stranu

Milý příteli, školy nepotřebují OPSky, ve školách je mnohem více praktiků a odborníků než v neziskovkách. Školy nemají peníze na to, aby zajistily dětem, které to potřebují volnočasové aktivity a program do pozdních odpoledních hodin, tak jak je tomu třeba ve Francii. A ty peníze by nejlépe využily školy. Neshazuji neziskovky, ale je pravda, že většinou pracují pouze s dětmi a rodiči, kteří mají zájem. Školy mohou podchytit ty rodiny, které nechtějí spolupracovat, ale se kterými je nutné  intenzivně komunikovat. A o těchto dětech a rodinách ví zase jenom školy díky každodennímu kontaktu a povinné školní docházce.

hulele

#86

2012-10-20 21:19

Všechny děti umístěné v praktických školách řádně přešetří a doporučí spec. péči odborníci!!!
Honza

#87 Re: Petice proti rušení praktických škol

2012-10-20 21:39

#1: Green -  

 Přeji pěkný večer. Četl jsem Váš příspěvek a nemůžu s Vámi zcela souhlasit. Ne že bych plácal specialistům z oboru psychologie. Měl jsem taky určitou možnost se seznámit s prací takového "odborníka ". Ale přeci, bylo naznačeno, že Váš svěřenec, není na tom tak, aby nemohl zůstat v normální škole. Ano záleží na pedagogovi, ale ještě z větší části na vedení školy, tam je velký problém. Pokud je učitel stavěn vedením školy do role, že působí problémově, protože se třeba věnuje žákovi s problémem trochu více, a tím způsobuje vedení školy problémy, pak je na tom hodně špatně a nelze se divit, že někdy rezignuje. Pokud je uváděn jako jeden z důvodů to, že učitel nemá vzdělání ve speciální pedagogice, pak to není ale problém učitele, ale vedení školy a hlavně v osnovách vzdělávání učitelů, což je problémem ministerstva školství, které místo aby se zabývalo skutečnými nedostatky, tak zásluhou toho, že tam pracuje mnoho zbytečných a neschopných lidí, se zabývá nepodstatnými věcmi a zákulisními praktikami.

Vrátím se ale k Vašemi svěřenci . Já jsem ve Vašem příspěvku nenašel moc podnětů z vaší strany, aby se vzdělávání Vašeho svěřence zlepšilo. Sám nejsem pro rušení praktických škol, ale vidím dost problém v zařazování žáků do nich , lépe řečeno v dost snadném zařazování, vzláště některých žáků, a to zbytečně, do nich.

 

Honza

#88 Re: Petice proti rušení praktických škol

2012-10-20 21:42

#86: hulele -  

 Přeji dobrý večer. A jste o tom opravdu přesvědčen ?


Nepřihlášený uživatel

#89 Re:

2012-10-20 21:52

#86: hulele -

Tak je to spravne, tak to ma byt.

Honza

#90 Bojíte se exekuce

2012-10-20 22:05

Bohužel v této zemi, kde vládnou bolševici, upozorňuji bolševici, ne komunisti, se musí bát exekuce každý. V zemi, kde je zkorumpovaná justice, zkorumpovaní úředníci, policie atd, kde se člověk práva nedovolá, ale na druhou stranu může příjít kdoko-li, kdo má moc a ukrást si co chce, kde člověk vůbec nic nemusí dlužit a přesto zkorumpovaný soudce, lépe řečeno samosoudce, vydá rozsudek, ve kterém odsoudí neviného a nařídí proti němu exekuci a neviný, který nic nedluží, nenajde žádného zastání, nikdo mu nepomůže, a nemá žádného odvolání. Speciálistou je soud Prahy 5. Jedinou možností nápravy ? zrušení exekutorů a samosoudců a k tomu osobní odpovědnost soudců za svůj rozsudek, včetně hmotné odpovědnosti, tak, jako je tomu u všech ostatních zaměstnání. Tam je zaměstnanec za svůj zmetek taky osobně odpově+dný a musí svůj zmetek nahradit ze svého a ještě může být vyhozen ze zaměstnání. To by mělo platit rovněž u justice, na úřadech, v poslanecké a senátní sněmovně, policie atd.
Jana

#91

2012-10-21 11:32

Zařízení praktických škol jsou potřebná a užitečná. Jsou zde připraveny na život děti, které by mnohdy zůstaly na okraji společnosti.
hanka

#92

2012-10-21 19:21

Dovoluji si napsat svůj názor proti zrušení praktických škol.Jsem fyzioterapeut a v mojí práci se setkávám s dětmi jak tělesně postiženými tak s postižením kombinovaným tedy tělesným i smyslovým .Z vlastní praxe mohu potvrdit , že inkluze žáka tělesně postiženého je za určitých podmínek možná . Ale nedovedu si představit , že paní učitelka na základní škole bude mít ve třídě děti v počtu zcela neodpovídajícím kvalitně učit ještě žáky , kteří potřebují opravdu odlišný přístup , žáky kteří jsou schopni naučit se během prvního roku třeba jen do pěti a vyžadují podstatně pomalejší tempo a hlavně speciální pomůcky a pedagogy , kteří mají vystudovanou speciální pedagogiku!!! Tito žáci právě navštěvují praktické školy a pokud je někdo chce rušit nechť v těhto školách a třídách ztráví aspoň několik měsíců a bude mu nad slunce jasné , že tyto děti budou při tak moderní inkluzi v normálních školách trpět a že tak vzdělání bude pro ně nedosažitelné a nedokončí zcela jistě základní vzdělání. Takže pokud ti chytří pánové , kteří touží do zajista jen po kariéře a ne po tom aby bylo zachováno v naší republice tak propracované speciální vzdělávání chtějí učinit něco pro dobro našich dětí ať už mají jakékoli postižení tak pokud mají zdravý rozum ponechají vzdělávání v praktických školách i do budoucna. Hana Smutková - fyzioterapeut a dcera matky jenž učila 30 let v praktické škole
Eva tanzi kočí

#93

2012-10-21 19:38

Je hanba, ze vubec nekdo o necem podobnem uvazuje :(
Zase se setri na nespravnem miste :/
učitel

#94

2012-10-21 20:21

Ten kdo navrhuje rušit Praktické školy NEVÍ CO DĚLÁ.Nejdříve si zkuste alespoň měsíc tam učit. Pak uvidíte. Od zeleného stolu nevidíte nic!
učitelka

#95 NE!

2012-10-21 22:35

V našem školství se ruší vše, co doteď fungovalo. Jen ať se děti, které potřebují své přiměřené tempo a specifický přístup, vzdělávají tam, kde je jim dobře a kde mají maximální péči pegagogů se speciálním vzděláním. Mají na to svaté právo. Učitelé základních škol jim nemohou dát rozhodně více. A trápí se pak obě strany - i my učitelé, i samotné děti.

Nepřihlášený uživatel

#96

2012-10-21 23:06

Timto vyjadruji svuj nesouhlas ke zruseni praktickych skol. Nechapu, proc se neustale neco rusi. Nebylo toho uz zruseno dost v nasi zemi? Snaha srovnat vsechno do jedne linie, vsechno zaskatulkovat, je nesmyslna. A vysledek naprosto nedostacujici. Proc nam neustale berete moznost individualniho vyberu?

Hanka

#97

2012-10-22 01:56

Naprosto souhlasím.Na ZŠ Křenová v Brně,kde Romové tvoří více než polovinu žáků,jsem působila 16 let.Zatímco "bílé" dítě udělá v diktátu 2-3 chyby, Romské 2-3 chyby v JEDNOM slově.Naprosto nezvládají pro nízkou inteligenci a zdržují navíc učitele při výuce i nekázní!Zvláštní školy mají své opodstatnění!!! Držím palce!!!
lusy
Nepřihlášený uživatel

#98 Re: rušení praktických škol

2012-10-22 08:45

Gordon

#99 Re:

2012-10-22 09:15

#97: Hanka -

Ale za to může přece majoritní společnost, protože vymyslela diskriminující pravidla českého pravopisu, Asi jste zvolila špatné metody a formy práce. Nejde přece o znalosti, jde o kompetence!!!! Proč nekončí dvě třetiny slov na -os? Angličtinu přece žáci zvládají brilantně, ne? ;-)

matka

#100

2012-10-22 09:53

Je šílený, když o osudu postižených dětí rozhoduje někdo, kdo vůbec nezná jejich mentalitu a způsob života. Nedovedu si představit jak můj syn chodí do běžné školy a je za svoje postižení šikanován. Vy tam nahoře byste se měli stydět!