Petice na podporu Jaroslava Šebesty

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice na podporu Jaroslava Šebesty

Nepřihlášený uživatel

2012-05-23 08:56

je tomu asi 3 týdny,co nám parta cikánu vykradla řadové garáže u čističky.rozbíjejí vrata ,probourávají se přes střechy,strhávají okapy,svodové roury,římsové plechy.Každý má právochránit svuj majetek, bohužel.

Nepřihlášený uživatel

2012-05-23 16:36

Člověk by měl mít právo bránit svou bezpečnost a majetek. Měli bychom pana Šebestu mít za vzor sebevědomého občana, ne za pachatele trestného činu.

Nepřihlášený uživatel

2012-05-23 16:51

Dle všeho je lepší se nechat okrást, znásilnit, zmlátit. Jen se hlavně nebránit jinak jdeš "občane" do lochu. Parlament ČR

Nepřihlášený uživatel

2012-05-23 20:55

vlastním zbraň a asi bych ji v tomto případě použil také, tři nebo čtyři vetřelci na cizí pozemek je pro jednoho dostatečný důvod bránit se zbraní.
fořt

2012-05-24 12:08

Vzhledem k tomu, že obranný čin byl překvalifikován do vyšší trestní sazby (16 let), je třeba vyvolat velkou odezvu. Není možné se nechat do nekonečna beztrestně okrádat. V USA vstoupíte-li na cizí pozemek za účelem loupeže, tak můžete být zastřelen. Byl jsem osobně v New Hampshire a při chůzi po lesní cestě jsem si chtěl udělat v lese fotografii. Doprovod mne okamžitě upozornil, že do lesa nemohu vstupovat, že je to soukromý majetek. Kdežto u nás za sociku jsme si tak zvykli pošlapat soukromé právo, že když si ho někdo dovolí hájit, tak je dle LN 24.5. ještě nazýván dokonce "útočníkem" namísto obráncem! Mě osobně někdo vykopal 240 vánočních stromků, policie to odloží, protože to je jen přestupek a pachatele se ani nesnaží hledat.
Proto braňme Šebestu a protestujme, ať se právo paušálně změní - ne jen v tomto případě. Až zloději dostanou strach, tak teprve potom jejich tlak ustane.
Zatím naše české právo brání zloděje.
Pozjk

#31 Upozorňuji ...

2012-05-24 14:05

... petiční výbor, že peticí nelze podle Listiny základních práv a svobod zasahovat do nezávislosti soudu. Tzn., že pokud petice směřuje soudu, nebo směřuje k řízení před nezávislým soudem, je zcela bezpředmětná a irelevantní.
Pozjk

#32 Re: #30

2012-05-24 14:08

#30: fořt -

Toto není přesná informace. Toto právo se týka pouze 6 států USA z 50. Zejména jižních. A je velmi diskutováno, zda toto právo nezrušit či neomezit.

Jinak souhlasím - je potřeba změnit právní řád - systémově musí být vždy především chráněn ten proti němuž směřoval prvotní útok.

Nepřihlášený uživatel

#33 Byl jsem vykraden opakovaně...

2012-06-07 09:24

Byl jsem vykraden opakovaně a vím, jaký je to pocit, člověk má strach otevřít dveře, jestli tam ještě někdo není. Mohu vám říct, že to napětí je tak silné, že v ten okamžik dokážete zabít. myslím, že by to u nás mělo být jako v Americe - trestný čin jenom to, že tam jsi. Ten pán by měl dostat cenu a ne trest. Myslím, že je hrdina. Bude to horší a horší - a to, že s kriminalitou nedělá nic vláda neznamená, že si necháme všechno líbit. Nejhorší je, že mají spoustu dětí, které neumí vychovat a tím se příštím generacím zanechá pěkné dědictví!!! Nejsem rasista! Mluvím tady o těch, co kradou a bezdůvodně napadají lidi, ve vězení pak nemusí pracovat a mají se líp než mnoho důchodců, co celý život pracovali. Nevím jak z toho ven, ale tolerovat to nelze.

Nepřihlášený uživatel

#34 Re:

2012-06-09 01:12

#23: -

Vládní svině jsou dobře chráněné, na jejích pozemek se nikdo nedostane.Na obyčejné lidi, kteří je a ty líne parazity

žíví kašlou.

doctorX

2013-01-09 01:29

Kazdy ma pravo branit sebe, sve nejblizsi a svuj majete. Pokud ho nekdo ohrozuje, bere tak na sebe nasledky cinu napadeneho
Pes

2013-01-10 00:15

Z veřejně dostupných fotek je vidět, že Šebesta střelil toho Roma zezadu (nebo minimálně z boku). Tedy se nejednalo o žádnou obranu. Navíc pozemek není oplocený. Kdyby nezmáčnul spoušť, tak by Romové utekli, nikdo by neumřel a on by nešel do vězení. Takto je to jasné zabití - půjde sedět a je to dobře.
Sid

#37 já vím, že to souvisí jen úzce....ale nebránil bych se tomu, aby se naši zákonodárci inspirovali....

2013-05-20 08:43

Ondrysek spravedlnost

#38 Holý nesmysl celé české zákony

2013-05-20 10:50

Zdravím, opravdu mi tento případ vytáčí. Pána chtějí usvědčit za mstu a dát mu max 16 let. Vzpomente si na případ, kdyz opilý pan podnikatel Zdeněk Bulawa, zabil při rychlosti 137km/h v OBCI!!! tři policisty v policejním autě. Kolik dostal? 4 roky, ale za dva roky ho pustili za dobré chování. Tak kde je sakra spravedlnost, a to jsem opomenul fakt,ze měl okrádat stát na daních v hodnotě 120 milionů a kdyz se na to přišlo, chtel uplacet někoho 5 milionama aby vzal vinu na sebe...na líčení se nedostavil, protože je v cizine na dovolené. Tak mi řeknete kde to jsme, asi tohle svinstvo bude dokud neokradou naše milostpány, nebo dokud jim nezabijou při krádeži nekoho z rodiny (viz kauza Rath, do té doby nikdo o pomerech ve vezeni nemluvil, a jak je tam potrefena husa,tak by se to mělo měnit...) nepřeju nikomu nic špatnýho, ale v tomto případě bych i nějakým pánum politikum přál neco, aby konečne pohli se zákonama na obranu svého majetku...halvne ze schvalujou kdejaky kraviny a maj prachy na S-karty, letadla a vrtulníky, stavbu ambasady v nemecku za pul miliardy a protáčej prachy...
V.S.

#39 fandím

2013-05-21 08:17

Podepisuju, sdílím a držím pěsti.
SL

#40 Spravedlivé vyšetření

2013-05-21 09:44

Je potřeba věc spravedlivě vyšetřit - což se současné "Justici" příliš nedaří (nejen v tomto případě) - REFORMA JUSTICE! - nejen toto si přejí Slušní Lidé..
http://www.narod.tym.cz

Nepřihlášený uživatel

2013-05-28 17:27

Proč v Americe je normální aby člověk, který okrádá/ohrožuje majetek, nebo samotného majitele, bez váhání dostane po "držce", a na následky i zemře. Jsou v Americe miliony příkladů jak se takovýto lidé stali hrdiny. Naši nepřizpůsobivý občané stejně nemají nic jiného na práci než okrádat. Ale zase, abych neházel všechny Romy do jednoho pytle musím říct, že né každý Rom, neprohrává sociální dávky v automatech, ale i pracuje.. Jenže to je, bohužel, málo časté.. Proto podepisuji petici. V jeho případě bych udělal to samé.. Ale asi bych nezabíjel, na to nemám "koule"..
Biedrys

2013-06-03 06:54

Tahle zaujatá státní zástupkyně soudružka biliková,co dokonce žádala ještě vyší trest,my vždycky připominá prokurátorku brožovou-polednovou.Jsou uplně stejné,akorát tenkrát frčelo neviné lidi obžalovat z vlastizrady a dneska z rasizmu a podobných fantasmagorijí.
Honza

#43 Bohužel

2013-06-04 12:17

Je smutné, jak to funguje v ČR. Bohužel si myslím, že ale tímto nikomu nepomůžeme, protože je to jen pro vyšší instance pár podpisů a písmenek. A proč by si dělali zle v otázce romů. V americe, kdyby afroameričan udělal něco takové, byl si souzen stejne jako člověk bílé pleti. V této repusblice je to naopak. Jen si myslím, že dokud se něco nepohne v hlavě u zákonodárců a soudců, správy soc. zapezpečení atd., tak se taky nemůže nic změnit. Jen pro upřesnění neberu za cikána každého roma. Pro mě je cikán jen ten, který umí jen dělat děti, křičet o diskriminaci, nepracovat apod. Znám dva romy, kteří mají vlastní firmu a vypracovali si ji od nuly, slušní lidé, čest jim..

Nepřihlášený uživatel

2013-08-01 14:48

Bránit si majetek je každého právo a je smutné, že toto v Čechách neplatí.
nyny

#45 Re:

2013-08-01 20:25

#36: Pes -

Ty debile kdyby jsi s nima žil tak bys kurva mluvil jinak. Oni šli jen sbírat ne krást, bože to je absurdita. Měl by ses nechat léčit!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

2013-08-19 07:38

Chci žít v zemi, kde bude prioritně chráněn majitel a vlastník soukromého pozemku a přilehlých nemovitostí. Zatím tomu nic nenasvědčuje ani 24 let po r.1989 :-(

Nepřihlášený uživatel

#47 Re: :)

2014-05-08 10:29

#10: Slušnej Chlap -

Pracovni urad neni povinen komukoli hledat praci :(

Nepřihlášený uživatel

#48 Re: demente

2014-05-08 11:01

#36: Pes -

kdyby klekli na kolena a dali ruce vzhuru na misto utikani a vickali prijezdu policie myslim ze by p.Sebesta nemel potrebu strilet.... moc vam fandim. Miroslav Draslar

Nepřihlášený uživatel

2014-05-10 09:48

Bydlím mezi takzvanými rómy i když už Jan Hus o nich píše jako o cikánech,proto můžu osobně a zodpovědně do detailu popsat jaká je to verbež. Kdo má zájem klidně pozvu do gheta, aby se sám na vlastní oči přesvědčil jak se tu žije.