Petice za hospodárné využití pozemku v ulici V Kolonii


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-04-06 14:28

....hmmmm,nemělo by se za návštěvou terezínských zdí a domů jezdit spíše furt do Terezína než do Nymburka ?

Nepřihlášený uživatel

#2

2012-04-06 19:30

Je dobře, že to někdo rozhýbal. Původně jsem myslela, že zástavba pozemku prospěje všem občanům města, ale zatím to vypadá, že jen některým. Bohužel.

Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2012-04-06 21:07

#2: -

Zatím není jasné, komu zástavba prospěje nejvíc, ale jedno je jisté. Důchodci ani město to nebude. Nebo už jste viděli průměrného seniora s příjmem na 15 tis. Kč měsíčně?

 

chui

#4 rozhodně ne!

2012-04-07 12:49

A proč tam zase stavět nějakou ohromnou budovu, když je to pro důchodce? Když ted ti důchodci mají v plánu nakresleno, že hned z jejich pokojů vylezou do parčíků. Proč by měli líst do nějakých pater, nebo být odkázaní na techniku(výtah), které ne vždy může fungovat atd.? Sám důchodce na zastupitelstvu byl pro tenhle nízký seniorský dům. Proč na ty zastupitelstva tedy nechodíte? Jsou veřejná! A proč se tady o to vůbec handrkují lidé, kteří tam bydlet nikdy nebudou, proč se nezeptají nejdřív těch důchodců samotných?! Sám důchodce na zastupitelstvu říkal, že jich se nikdo na jejich názory neptal. A proč by na to ti důchodce neměli mít peníze? Kdyby tam chtěli bydlet, tak mohou prodat byt, a pudou bydlet tam a budou mít na roky vystaráno. Nejsme za komunistů. Dnes jsou prostě i důchodci, kteří na to mají. Nechte o tom mluvit samotný důchodce.

Jan Ritter ml.

#5 Vážený chui,

2012-04-07 14:22

1. Mluvit může ve svobodné zemi přece každý a za vývojem města by měli stát zejména zkušení urbanisté.
2. K vytvoření petice vedly mj. i negativní reakce některých důchodců na tento záměr.
3. V první řadě jde o to, že se zastavuje hodnotná parcela v centru města budovou, která tam bude stát desítky, možná více, než sto let a stane se součástí vývoje zástavby, bude tvořit uliční prostor a měla by s tímto prostorem komunikovat, zejména v parteru. Kdo dnes může s jistotou říci, k čemu bude dům sloužit za 30 let?
4. Už to, že v tom místě má být postavena budova pro seniory, by nemělo být dogma. Mimochodem to vlastně ani neodpovídá moderním trendům sociální péče. Různé sociální skupiny by měly žít v maximální míře společně. A to i takové, vyžadující určitou míru a formu podpory. Od koncentrovaní osob do ústavů nebo takovýchto ghett se ve vyspělých zemích, pokud možno, upouští již od 60. let minulého století. Potřebné osoby mohou žít i v běžných bytech, které je možno bezbariérově upravit, třeba v přízemích bytových či rodinných domů. Asistence a podpora pak chodí v nutné míře za nimi a snáze jsou zapojeni i členové rodiny. Chodí navštěvovat příbuzné k nim domů a ne do "domova důchodců". A mohou společně chodit do veřejných parků a ne do "výběhů" za zdí.

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-04-07 17:07

Souhlas. A podpis pana Červinky je záruka.
neuman

#7

2012-04-07 17:09

Jo a též souhlas s hodnocením záměru. Co je to to ghetto pro důchodce s výběhem? Je to normální? Uvědomte si to!

Nepřihlášený uživatel

#8 Re: rozhodně ne!

2012-04-07 21:04

Nechte o tom mluvit samotný důchodce.
Kdo? To je spíš doporučení na adresu radnice.

Nepřihlášený uživatel

#9

2012-04-07 23:39

Souhlasím s peticí, podle mne se to do tohoto místa vůbec nehodí.
Jarda

#10 Re: rozhodně ne!

2012-04-08 08:39

#4: chui - rozhodně ne!

Já jsem na zastupitelstvu byl a o tomto domě z řad veřejnosti diskutovali pouze tři lidé. A jeden důchodce? No nezaslechl jsem tam nic o tom, že tam půjde bydlet, nebo že to vítá. Ale to je vedlejší. Nechápu tu logiku, proč by důchodce měl prodávat svůj byt a jít bydlet do bytu pro seniory za 15 tis. Kč měsíčně. A hlavně je demagogie si myslet, že důchode nemůže bydlet v patře. Může, ale potřebuje k tomu dům s bezbariérovým přístupem a pokud bude chtít jít do zeleně, lze do záměru zabudovat menší parčík. Město Nymburk potřebuje místa pro seniory, ale toto není stavba pro seniory. V současném domě na náměstí platí důchodci 2,5 tis. Kč. Zkuste jim říci, že teď budou platit 15 tis. Kč, jako v novém domě pro seniory. To uvidíte ten šrumec. Jinak si dovedu představit, že to, co by město mělo pro důchodce mimo jiné dělat je to, aby jim připravilo různé aktivity. Není nic horšího, než znuděný důchodce. Myšleno v dobrém slova smyslu.

A jen tak na okraj. Nikdo nezpochybňuje potřebu bytů pro seniory. Ale ne v takovém to domě. Za stavbou tohoto domu je jen politika a nikoliv reálné uvažování.


Nepřihlášený uživatel

#11

2012-04-10 00:42

zdravím,
z odborního a urbanistického hlediska musím s popisem stavu peticí než souhlasit, po prohlédnutí přiložených návrhů nelze připojit než úvahu o jakési půdorysné exhibici jinak impotentního autora. Nejenom, že jde o velmi nákladné řešení,(přitom domy pro seniory se staví z veřejných rozpočtů, měli by být hosdpodárně navrženy), ale ani řešení parteru neposkytne při dané hustotě bytů komfort. Uzavřené blokové schema navíc nemá pro daný počtu B.J. ani dostatečnou plochu pro dopravu v klidu. Jako častý návštěvník Nymburka doporučuji zadání územní studie jako regulačního podkladu pro celou ulici V kolonii, z hlediska stavebního potenciálu této ulice je její regulovaný a plánovaný rozvoj, přes všechny nekoncepční realizace v posledních 20 letech (orientace OSSZ, poloha UP) pro tuto část města Nymburka zásadní. V případě realizace staveb, jako je ta peticí dotčená, napáchají pro prostorový rozvoj poměrně otevřené lokality dlouhodobé škody.
Ing.arch. Petr MOlhanec

Nepřihlášený uživatel

#12

2012-04-10 21:57

Výstavba přízemního objektu v Kolonii je naprostým popřením urbanistických principů, které byly v této části města založeny výstavbou nádraží, škol, v pozdějším období komplexu učiliště, po roce 1990 úřadů a bytových domů. Na cenném staveništi má vyrůst "gheto" pro seniory, které prolomením podélných fasád a vyostřením nároží evokuje pevnostní výstavbu Terezína, Josefova, ale i obranné bastiony Prahy, Hradce Králové, případně jiných měst. Opravdu tam chceme seniory zavřít?

Ing. arch. Jaroslav Janoušek

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-04-11 12:24


khamoro

#14 Re: Re:

2012-04-11 12:55

#13: - Re:

Nějak si nemyslím, že to by byl ten problém :D.... ale určitě máte nějaké lepší, zákulisní, informace...


Nepřihlášený uživatel

#15 Re:

2012-04-11 13:52

#12: -  

 Oni tam něpůjdou dobrovolně?


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Re:

2012-04-11 20:16

#15: - Re: 

TOP 09, která toto iniciovala, aby na sebe upozornila se chová jak Věci Veřejné ve vládě. Brzdíte rozvoj města. Tak toruchu někdo neustál to, že se to schválilo jako jiné rozvojové projekty. Čert byl městu dlužen tento spolek vykvašený z nezávislých intelektuálů.

Projekt namaluje kde kdo, ale kdo sežene investora?

Moc chytrých hlav na jednom místě.

Hold Kulhánek a Ritter nedostal kšeft jako u jiných akcí pro město!

Jan Chrtek
Autor této petice

#17 Re: Re: Re:

2012-04-11 20:48

#16: - Re: Re:

Můžu Vám zcela odpovědně sdělit, že to rozhodně není aktivita TOP 09, ani žádného jiného politického subjektu. Je to pouze akce občanů města Nymburka, kteří s něčím nesouhlasí a svůj názor chtějí veřejně projevit, na což mají právo. Vy s tím patrně problém nemáte a tak je to i v pořádku. Co člověk to názor a nikdo Vás nenutí takové aktivity podporovat, nicméně pokud máte takový názor bylo by hezké kdybyste si ho třeba podepsal. To minimálně na rozdíl od Vás ten spolek nezávislých intelektuálů udělal a rozvoj města je zajímá stejně jako Vás. Jen se asi obávají, že "rozvojové projekty" nejsou pro zrovna pro město Nymburk rozvojem tím správným směrem.

 


Nepřihlášený uživatel

#18 Re: Re: Re:

2012-04-11 20:53

#16: - Re: Re:  

 

Prace pro mesto je praco jako kazda jina, zajimalo by me, co delate Vy, anonyme? S pozdravem,Silvie.

Nepřihlášený uživatel

#19 Re: Re: Re: Re:

2012-04-11 22:07

#17: Jan Chrtek - Re: Re: Re:

Byla jen otázka času, kdy se o této petici dozvědí lidé z radnice a začnou ji bagatelizovat a házet špínu na ostatní. Všichni pořadatelé akce se na ni veřejně podepsali. A Vy? Jaroslav N.

Hovorka

#20 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-12 01:56

#19: - Re: Re: Re: Re:  

Nechápu proč si TOP 09 vylévá srdce skrze občany, když je členem koaliace na městě To o něčem svědčí a chováte se jak malé děti, když jim vezmou hračku. To nemáte své poslance v zastupielstvu? K čemu tam tedy jste?

Kračmarová Jana

#21

2012-04-12 07:30

Švýcarská architektura, je někdy od tuzemské tak sofistikovaná, že zůstává daleko od názoru a potřeb "normálních lidí" viz. odkaz http://x-loft.cz/news/23.pdf TOHLE SE NAPROSTO PŘESNĚ POTVRZUJE V NYMBURCE.
Ing. David Malý

#22 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-12 07:48

#20: Hovorka - Re: Re: Re: Re: Re:

Bylo by dobré pane Hovorko, aby jste se přestal zabývat politikou. V tom žádná politika není. Petice se týká urbanistického zpracování a začlenění domu do dané lokality. To, že jedním z členů petičního výboru je člen za TOP 09, nedělá z této petiční akce akci TOP 09. A jen pro Vaši informaci. Pokud by jste chtěl přeci jen do této akce politiku zatáhnout, bylo by dobré zeptat se představitelů ČSSD a ODS, proč přes všechna doporučení tuto akci (firmu) doporučují a prosazují. Ale jak říkám, toto není politická akce, ikdyž někteří pisatelé (diskutující) se snaží odvrátit pozornost právě tímto směrem. To, že se tak děje, svědčí pouze o malé vyspělosti demokracie v naší zemi, která pro některé znamená pouze to, že si mohou dělat co chtějí, ale ostatní mají právo pouze mlčet.

Hovorka

#23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-12 08:11

#22: Ing. David Malý - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Nehovořte za druhé. Pan Chrtek je politicky angažovaný. Volební program TOP 09 byl výhradně postaven na odstranění starosty Kutíka a jaký je teď resp. od prvopočátku? Neustále diskutovat, diskutovat a diskutovat. Co TOP 09 přinesla městu? Já stále jen čtu, že brzdí rozvoj města. Bohužel s tím musím souhlasit. Neschovávejte se za občany! Ve volebním programu TOP 09 stojí "Místo slibů splníme cíle". Jaké máte cíle - rozbíjet rozvoj města. Kde je informovanost, kde je roční skládání účtů jak bylo slibováno? Předvolební stránky spí? To je vaše politika? Jsem zklamán vaším přístupem a postojem. Chudák Kutík, který vás jako stranu vaším parazitováním na něm vytáhl a občané našeho města, kteří se nechali unést sliby! Závěrem by stálo říci toto "MÁLO KECEJTE VÍCE KONEJTE"

Jan Chrtek
Autor této petice

#24 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-12 08:35

#23: Hovorka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Dobrý den, o tom, že je akce nepolitická jsem napsal výše dále to nemá cenu komentovat. A dále taky ne.

Lucie Mlejnecká

#25 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-04-12 09:21

#23: Hovorka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Pod to co tady píše pan Hovorma bych se bez váhání podepsala. Co založit proti petici? Jdete do toho?