Demise vlády a jmenování vlády skutečných odborníků.

proud

#301

2012-02-25 16:07

takze si shrneme to,o co vlastne holesovska usiluje.Rekneme ze nas vyvoj jde po primce z bodu A....pres bod B......k bodu C. Kde A je zacatek financni cesty kdy to jeste slo,az k bodu B kde se to zacina kazit a roste nespokojenost............k bodu C kdy je to v pytli a nastane revoluce.Revoluce ma jedinej ucel,nikoliv pokrok,vyvoj,ale navrat v case co nejbliz k bodu A kdy "to jeste jde",a jedeme znova,u bodu C zase udelame prevrat a tak porad dokola.Tak takhle ale ne,tomu rikam restarty a ne pokrok,nerkuli vyvoj.A to jste mi vlastne pred chvili vysvetlil.A mezi nami,financni system presne a jedine takhle funguje,ani nemuze fungovat jinak,kazdej system kterej vytvari na jedny strane ty majetny a na druhy nemajetny je vlastne presne takovej,je to o tom,ze se vetsina snazi na mensinu,ne pro ni,ne pro vsechny,ale kazdej sam pro sebe,aby se vysvihnul k ty mensine s cistejma rukama co plati a porouci si.Dekuju nechci,chci ten svet kdy vsichni mame a vsichni pro nas delame abysme meli ne co nejvic,ale co nejlepsi a pro vsechny,s zivotnima existencnima jistotama,protoze to jsou zaruky stesti a existence ktera je svobodna a kreativni a neztraci energii a cas snahou jenom prezit.Misto toho ho investuje do kvality,protoze o preziti se bat nemusi !...............proud
Rudolf

#302 Re: Re: svoboda a peníze

2012-02-25 16:26

#300: proud

Úplně pomíjíte svobodnou vůli jedince, možná jste špatně četl. Co Vám brání být ten "představenej", jak píšete? Vždyť si to zkuste, aspoň na chvíli se vžijte do té situace... Dost možná, že z toho rychle vycouváte. Každý vedoucí pracovník je fackovací panák, shora i zezdola. Nadřízenost a podřízenost v práci neříká nic o hodnotě lidí, pouze o jejich funkčním zařazení. To je přece úplně něco jiného. Každá práce je hodna úcty, pokud přináší něco pozitivního.

Podle toho, co jste psal předtím, by Vám lidé mohli důvěřovat. Alespoň mne jste přesvědčil. Z toho co píšete nyní, už nemám tak dobrý dojem. A věříte vůbec sám sobě? Tak tedy napište, jak to jde hodně dobře, jestli máte tu představu, teď je na to vhodná chvíle.

proud

#303

2012-02-25 17:56

My jsme si ted trochunerozumeli:-).Nezabejvam se predstavenym ,nebo nadrizenym,ci hierarchii v pracovnim pomeru,samozrejme ze kazdej z nas je jinak vzdelanej a podle toho zastava svou praci,ze jsou delnici a manageri,mistri a pomocnici a tak dale,to je preci normalni a prirozeny:-).Ja mluvil o bohatejch a chudejch.To jsou dva pary bot,nebudeme michat jablka s hruskama.A verte mi,ze moje zkusenosti jsou pomerne rozsahly,napriklad v americe je model ,rozsirenej a fungujici,kontraktor a subkontraktori,kde jsou si rovni,domluvej se kdo za kolik odvede praci a pak ji provedou,nikdo za nikoho neruci ,kazdej jede sam za sebe,ale to je jen priklad,to nebyl smysl toho o cem jsem psal:-).Smysl je o tom,ze rozdelit lidi na bohaty a chudy je ten zaklad problemu,ne podle prace kterou zastavaji,nebo odpovednosti,ale podle bohatstvi ,kterym disponujou.Vadilo by vam kdyby mel vedouci inzenyr stejnej plat jako delnik? :-))).Me vubec,protoze si myslim,ze ma stejny zakladni zivotni potreby jeden jako druhej,stejny telesny potreby,stejny zaludky,kosti a tak dale :-))))A i tedy kazdej stejenej narok na kvalitni osetreni,jidlo,bydleni a takdale,jsou prece stejni,jen kazdej dela jinou praci,podle svyho vzdelani a IQ za ktery taky ani jeden z nich prece nemuze,to je dano dispozicema jedince.A mnoho jedincu z chudejch rodin by predcilo mnoho slavnejch vedcu,kdyby dosahli financne na jejich kvalitu vzdelani.O tom jsem psal,ze kazdej ma mit stejnou moznost a sanci,bez ohledu na to,kolik si vydela,nebo jeho rodice:-).Uz si rozumime??Timhle smerem se ubira moje rovnostarstvi a to je zaklad stastny spolecnosti,kvalita cloveka,ne vejska jeho konta!..............proud
proud

#304

2012-02-25 18:12

a zase,kvalita cloveka podle toho jakej ten clovek je,ne podle toho,kolik toho ten clovek umi,nebo jak je schopnej se prosadit vuci ostatnim,jak si umi masirovat ego ;-).Vychazim z toho,ze kazdej z nas ma pravo na vsechno.Nevidim duvod v tom,ze si nekdo muze litat trikrat do roka na exkluzivni dovolenou protoze na to ma a jinej nemuze,protoze mu to portmonka nedovoli:-).Kazdej je od prirody jinej,jinak ucenlivej,jinak sikovnej,jinak orientovanej,ma snad tohle,co nikdo nemuzeme ovlivnit urcovat nasi kvalitu zivota?? Ma tohle bejt meritko systemu na lidi? Kolik davas na tolik mas pravo? Nedas li nic ,nebo malo,nemas snad pravo na zivot,nebo na bidnej??Tim vznika diskriminace a kriminalita,to neni nic novyho.Dame li vsem vsechno,nebude ke kriminalite duvod a kdyz ,tak jen opravdu pro ty kdo potrebujou leceni a zvlastni peci ...................proud
Rudolf

#305 Re:

2012-02-25 20:51

#303: proud -

V převážné většině věcí s Vámi souhlasím, z Vašich vyjádření cítím upřímnost a dobrý úmysl, občas malomyslnost, že žádné politické změny nemají smysl. Nechci tady donekonečna diskutovat, myslím si, že tyto stránky k tomu nejsou určeny.

Pokud se kolem nás objevili lidé bohatí, tak bohatí, že by si takový majetek ani do smrti nemohli vydělat poctivou prací, je jasné, že tento majetek získali nepoctivým způsobem. Dejme tomu, že několik takových získalo majetek v restituci, ale těch není mnoho. Daleko více je těch, kteří využili Klausovy zákony a nahrabali si bez skrupulí pro sebe na úkor ostatních. Tady selhaly morální zábrany každého jednotlivce, ti lidé nechtěli vidět a slyšet, že tento způsob zbohatnutí je pro ně osobně ta nejhorší cesta, jakou mohli zvolit. Protože majetek zavazuje a oni na to nebyli zralí. Však mnoho z nich si již vpálilo kulku do hlavy nebo skončili jiným podobným způsobem, případně jim k tomu někdo pomohl. Někteří jsou za mřížemi, doufám, že jich tam bude postupně přibývat.

Nejhorší ovšem je, že tyto zákony umožnily rozprodat či rozdat státní majetek do ciziny, to se nám těžko někdy vrátí. Výtěžek samozřejmě nepřipadl státu, ale jednotlivcům. Takže stát je na mizině, už není co rozkrádat. Tak nás vláda ždíme a chce z nás vyždímat poslední kapky krve. Přece je ještě dost těch, kteří zbohatli málo, musí na to někde vzít...

Proti všem těmto hrůzám je namířen nynější protest. Nedovedu si představit, že bych zůstal stát stranou, když je tady šance na změnu. Za těch 22 let jsme ledacos prožili, a tím zmoudřeli. Nemůže nastat stejný vývoj jako v roce 1989, ta situace je vnějškově podobná - studenti nebudou čekat na 15. března, ale začnou dřív, již 29. února, protestem proti reformě vysokého školství - ale je zásadně odlišná v tom, že právě máme tu zkušenost, kudy cesta nevede.

Většina národa chce změnu, ale bojí se, aby na tom nebyla hůř než teď. Navíc jsou lidé zabraní do svých problémů natolik, že nějaká revoluce je obtěžuje. Kdo sleduje ekonomický vývoj, musí mu být jasné, že při tomto tempu úpadku budeme zakrátko všichni bezdomovci, i když budeme pracovat od rána do večera.

Lidi, probuďte se k vlastní zodpovědnosti. Nikdo nám nic nedaruje, nikdo to za nás neudělá, je to naše volba. Není vůbec jasné, jak to všechno proběhne, to bude záležet právě na nás na všech, jak se k tomu postavíme. V tomto národě je dostatek odborníků, kteří se těší důvěře lidí. Hledejme je a postrkujme je do těch vedoucích funkcí, oni si často netroufají. Národní rada se snaží, aby z těchto lidí vznikly pracovní skupiny a aby jejich zástupci utvořili stínovou vládu. Když se to stihne včas, není důvod, aby vznikal nějaký zmatek.

Přímá demokracie, odvolatelnost těchto našich zástupců pro případ, že se neosvědčí, nový volební systém bez politických stran, nová ústava atd., všechno je navrhnuto, připraveno. Schvalovat to budete Vy. Nestůjte stranou, nečekejte na zázrak. Zajímejte se o to, sledujte vývoj událostí a reagujte podle svého svědomí.

Vypadá to, že tady kážu jako kněz, omlouvám se, ale nemohu k tomu mlčet...

kodl

#306 Re: SES a Národní rada

2012-02-26 01:36

#292: Rudolf - SES a Národní rada:  Pane Rudo souhlasím s Vámi dá se říci ve všem, ale situace je po dnešku opravdu špatná a bohužel tomu tak je. Kolektiv lidí okolo ing. Slimbacha do toho z HV nepůjde, protože tu není důvěra v samotné vedení HV. Nikdo totiž neví kdo za p. Popelkou stojí a jak to i on dále myslí. HV je tedy bez programu do budoucna a nikdo nemá tušení co tu bude dál po 15.3. a to je špatné a bude to zase jen o zklamání případné důvěry lidí, kteří do toho chtějí jít. Chtít jen sesadit vládu a potrestat zkorumpované úřeníky nestačí. Ve vládě je 15 lidí. Vy chcete nasadit vládu novou z řad odborníků OK, ale tu Vám musí schválit parlament to je dalších 200 lidí a pak senát 81členů, A jinak to nejde provést nejde, protože musíte postupovat stále podle platných zákonů, jiné totiž v téhle republice nejsou. I kdyby vláda odborníků vznikla dle vás pak bude fungovat s okleštěnými pravomocemi do doby řádných voleb, (vis Fischer) to znamená, že si žádné nové zákony tato vláda přijmout dle svých představ nemůže a Vy tím tak v tom mezičase opět dáte akorát čas, jak modrým tak růžovým, aby ze sebe smyli svoji dosavadní špínu, zmobilizovali se a máte je ve vobách znovu a to se vší parádou. Přijde mi to celé kolem HV  jako hurá akce, která je nedomyšlená a nedotažená do konce a v této formě nemá úspěch. Názory členů HV, že tu jsou jen proto, aby odstranili pouze současné zloděje, jsou málo. Vy třeba sesadíte vládu, když se Vám to podaří, ty zloděje tak svrhnete, ale dosadíte tam de facto ihned zloděje staronové a dnes to vypadá na ty z ČSSD. Mají nejvíce volebních preferencí a tak by šli k veslům a budou se Vám jen smát, že jste jim k tomu krásně předčasně dopomohli. Pro další obrodu společnosti musí být jediný cíl a to ještě před 15.3. Musí tu být jasná záruka ze strany HV, že z programu SES neuhne, že ho bude realizovat v plné míře s lidmi, kteří ho vymysleli a tento program se musí ještě před 15.3. dostat do podvědomí obyč. lidí, kteří vám pak pomůžou tím, že za ním půjdou s vyhlídkou toho, že je to pro ně to jediné a pro ně správné co jim pomůže a zlepší jejich žití a též pro ně bude znamet, že je další jistou prosperit do jejich budoucna. Zatím se tak neděje a času je málo. A záhravat si jen výkřikama o blahu lidstva, které pak nejste schopni nijak realizovat je špatné a okamžitě ztratíte důvěru lidí a do dalšího nového event. programu s vámi již nikdy nepůjdou. Vše je totiž právě o důvěře lidí v lepší zítřek a pokud je zklamete nyní pak je finito a skončí tím do budoucna i jiné různé aktivní hnutí, které by to tu chtělo po čase znovu předělat k lepšímu a to mi věřte. Já osobně jsem do progr. SES zapálen a můj sen a přání je tento pogram realizovat do praxe, proto i touto cestou vyzývám vedení HV NR, aby našlo shodný konsenzus ve vzájemném jednání s ing. Schlimbachem a ujistilo ho, že v případě svržení vlády dojde pouze k realizaci progr. SES a též ho ujistilo, že žádný jiný záměr do budoucna, nežli realizaci tohoto programu, který NR uvádí na svých stránkách, nemá!!! Znovu píši. Vše je o vzájemné shodě a je to jediná cesta jak pokračovat dál. Nikdy není pozdě znovu začít !!!

Rudolf

#307 Re: Re: SES a Národní rada

2012-02-26 04:36

#306: kodl - Re: SES a Národní rada

Pane, děkuji za vysvětlení situace, souhlasím s Vámi na 100%, že je třeba táhnout za jeden provaz, jinak to nikam nepovede. Pokud budu moci pro tuto spolupráci něco udělat, bez váhání to udělám. Znovu opakuji, že pan Antonín Mareš, který je také členem organizačního výboru NR, je pro mne morální autoritou a zárukou čestného jednání. Prosím pište mi na e-mail rudvorak@seznam.cz, nemám na Vás žádný kontakt.


Nepřihlášený uživatel

#308

2012-02-26 20:46

Diky za tuto petici. Konecne se cesky narod probouzi ,je nejvyssi cas !

Nepřihlášený uživatel

#309 Re:

2012-02-26 20:48

#304: proud -

PLNY  souhlas


Nepřihlášený uživatel

#310

2012-02-27 16:28

už toho bylo dost! PRYČ Z TOUTO VLADOU

Nepřihlášený uživatel

#311

2012-02-27 17:47

Zastavte rozkrádání státu!!!

Nepřihlášený uživatel

#312

2012-02-27 19:56

Doufám, že se všichni sejdeme 15.3.2012 na Václav.nám. Prý začne v 16.hod mejdan ve velkém stylu. To si přece nelze nechat ujít. Paul

Nepřihlášený uživatel

#313

2012-02-27 20:04

Tak dnes 27.2.2012 to Výkoná rada ODS potvrdila. Jsme v PRDELI!!. Budou zmrazeny důchody, opět půjde nahoru DPH.Vyhlídky opravdu mizerné.Ale smetánka si užívá,korupce jen kvete a nikdo nic nešetří.Je ještě možné čekat.Porušení slibů o valorizaci důchodů bere jako naprosto normální.Je možné ještě vůbec v něco věřit.NE.Budeme rejt držkou v zemi.A dobře nám tak.Paul.
proud

#314 Re:

2012-02-27 21:03

#313: -

slysel jsem,ale porad je to o tom,ze lidi dostali mnohem vic svobody,ale hubu drzej stejne jako za komancu.To znamena,ze s ni proste neumej zachazet,na jednoho "rvouna" se kazdej vykasle,na demonstraci urvanejch vulgarnich banditu taky,ale na hlas lidu uz by se nikdo vykaslat nemohl,kdyby lid vedel co dal a proste jen mlcky zacal bojkotovat co se mu nelibi a co nechce,to neni ani nic trestnyho a vsichni na to maji pravo,jenze toho jaksi neumime vyuzivat,nemame kuraz,jsme nauceny mlcet a remcat po strane,misto nahlas a rovnou do oci,staci to delat jen slusne,ale durazne a vysledky se dostavej,jenze to chce malickost "tahnout vsichni za jeden provaz",ale asi nikdo v cechach nevi,co je to tymova prace :-),pak jeste existuje hromadna obcanska neposlusnost,taky extremne silna zbran :-),jen to znat,njn...........................proud

proud

#315

2012-02-27 21:33

treba jen takovej run na banky,jak tomu rikaj jinde,neni to nic jinyho,nez hromadny ruseni bankovnich kont a vybery vkladu.Takova malickost.Beztak mame penize v bankach jen z jedinyho duvodu,nam vsugerovanyho strachu ze zlodeju,ale ze nam z nich ukrajujou zlodeji bankeri a jeste jim je nosime,uz nam nikdo nesugeruje:-))).Pritom kdoze to opravdu vladne? Prece banky a banksteri,a kdyz jim seberem chleba,to se teprv zacnou otacet,aby si ho zaslouzili zpatky,nebo ne? ;-),chce to jen malo,zrusit konta a vybrat vklady.............proud

Jaruna

#317 Tady Australie

2012-02-28 07:47

Moc drzime palce a litujeme, ze nebudeme PRI TOM
proud

#318 Re: Super nápadRe:

2012-02-28 11:37

#316: - Super nápadRe:

a na konec,ona se stejne nezadrzitelne blizi doba,kdy budou ty konta zmrazeny a vsichni o ne prijdou,az se to stane,dost lidi si na me vzpomene,ono az zavrou prepazky,tak nikdo z tech kdo tam ma penize si v obchode ani neskrtne,nenakrmi deti,v usa uz byla doba a neni to dlouho,kdy na lidi co chteli zrusit konta zavolali policii,nejen ze jim to nedovolili,natoz si vybrat,vedeli totiz,ze ten pad uz by nedokazali zastavit,ze lidi zahrali na spravnou strunu jak se s nima vyporadat,tak udelali vsechno co slo,aby si zachranili zadky.TEN KDO OVLADA VASE PENIZE,LIDI,TEN OVLADA VAS!,zkrz ne.Az si narod sam bude kontrolovat vydavani svoji meny a jeji pouzivani,teprv bude mit svuj osud v rukach,dalsi reseni,zrusit ji uplne a postoupit jeste dal,ale na to je nas jeste malo zralejch.........................proud


Nepřihlášený uživatel

#319

2012-02-28 16:35

Ano češi je čas ! I ja jsem zvonil klíčema v 89 na václaváku jako rodilej pražák se už zato jen koušu do rtú !! Za těch 22let lží si zaslouží jen jedno . . . Je čas a jediné co bude fungovat je DEFENESTRACE !!!!!
proud

#320 Re:

2012-02-28 16:50

#319: -

vsak ji udelej a mas na krku jednotky NATO ! Bud se to udela "inteligentne",nebo se to utopi v nasi krvi,mame na vyber! Je potrebny a dobry se osvobodit,ale nesmi se zapominat na to,ze se osvobozujeme nejen ze sparu domaci hydry,ale svetovy a ta si to nenecha libit,na co ji davat jednoduchou zaminku a ulehcovat ji to...................proud

Don Antonio, ZH

#321

2012-02-28 21:12

Marně však hledám aspoň zmínku o morálce, o morálních hodnotách. Ti, co od samet. revoluce vládli, vládnou a i další co přijdou: KDO JE VYCHOVÁVAL, jaké dostali morální zásady. Vždyť jsou to všechno synové a dcery našeho národa. A dokud se nezmění výchova k poctivosti a správným morálním zásadám a hodnotám, ani se nic nezmění v politice. Např. bývalý ministr Kocourek, který "odklonil" 16 milionů na konto své matky. JAK HO VYCHOVALA? Když navíc se na jeho podvodech podílela. Starý pan Baťa to řekl ve 30.tých letech jasně: za vším stojí morální krize.
jan dudycha

#322

2012-02-28 21:31

dobrý večer.konečně se našel někdo,komu se nechtělo jen nadávat v hospodě,ale rozhodl se něco udělat.ale je jasné,že bez podpory většiny národa to nepůjde.trochu se obávám,že se nás sejde málo.namátkou jsem se ptal zhruba 30známých a o demonstraci věděl jen jeden..musíme z aktivovat všechny u kterých se zhoubně a sebezničujícím způsobem rozbujela nechut jakékoli změny.probudmě se.ne,skutečně není jedno jestli je ve vlýdě pavel,nebo matěj.neprojevit svou nevůli veřejně znamená tichý souhlas se stávající situací.jedu do prahy,ale obávám se malé účasti.
proud

#323 Re:

2012-02-28 21:41

#321: Don Antonio, ZH -

....planovana a cilevedome uskutecnovana moralni krize.Netreba popisovat kdo a proc za ni stoji,staci vedet co chtel dokazat.Svetovladu.Kdo a proc je uplne jiny a hodne dlouhy tema momentalne nesouvisejici s veci blizky budoucnosti naseho naroda.Staci,ze se na nem tohle snazeni podepsalo.Bude na nas,abysme mu vratili zpatky moralku a lidskost,ale k tomu nejdriv musime vytvorit vhodny podminky,cim driv,tim lip a tim lehci to bude,den za dnem je to tezsi ukol,ale nepustit se do nej by bylo selhanim kazdyho z nas kdo to s nim mysli dobre,je treba zavolat zpatky narodni hrdost a vlastenectvi.Nerad bych,aby si tyhle poctivy veci nekdo pletl s necim spatnym,jak se nam kdosi snazi nastinovat,zdravej patriotismus totiz ke kazdymu narodu patri..........................proud


Nepřihlášený uživatel

#324

2012-02-28 22:19


V 89 jste pane prezidente studenty zneuzili a ted na ne kalite . Kalite ne jen na studenty ale i na obycejne lidi . Vy i ta banda vasich tunelaru uz konecne skocte z okna . Vy uz tu nemate co delat . Nakradeno mate a do hrobu si to stejne nevezmete ! Dost uz bylo niceni zivotu nas obycejnych lidi ! Lide , vyjdeme do ulic ! Je to pro nase dobro ! Dekuji .

Nepřihlášený uživatel

#325

2012-02-28 22:43

Slávkovi Popelkovi, musíte na stránky OPONA 2009 (obecná porada o nápravě)

Takže jsem si tak listoval, až jsem narazil na historii tohoto uskupení OPONA 2009, a zjistil jsem že OPONA 2009 navazuje na činnost sdružení Nové Hnutí, Pospolitost a Charta 97.

Je vidět, že pan Popelka se snažil celá 90. léta zachraňovat český lid. Už to na mě někdy působí jako „já vás zachráním, ať chcete nebo ne“. Ale k věci - když jsem se dostal na konec této stránky, nestačil jsem se divit! Je zde uveden tento citát:

Pohled na svět

„Je zajímavé sledovat, jak morálně pokleslé, přemnožené lidstvo, ženoucí se za stále větší spotřebou, využívající k tomu zcela bezohledný, drancující tržní systém hospodářství se blíží se zrychlením ke své sebedestrukci.“

Je zřejmé, že v tomto citátu je spousta pravdy, avšak kdo je vůbec oprávněn hovořit o „přemnoženém lidstvu“? Kdo stanovil nějaké kvóty pro život na zemi? Jak se vůbec někdo může ztotožňovat s tímto citátem?

Komu není jasné odkud vítr fouká, tak tady je odkaz: Římský klub

Tak a teď můžeme pokračovat.

Je všeobecně známo, ač je to veřejné tajemství, že Václav Havel byl členem Římského klubu, ano tohoto totalitářského Římského klubu Ano o Havlovi to je již známo, ale jak to souvisí se Slávkem Popelkou?

Jak jsem již poukázel na citát ze stránek OPONA 2009, není od věci se podívat na provázanost hnutí a organizací. Začal bych asi u strany Zelených. O slabosti Václava Havla pro stranu zelených netřeba psát, avšak o tom, že pan Popelka se přímo podílel na zakládání této strany, se nikde moc nepíše.

Od strany zelených je to jen kousek k hnutí Duha. Na tomto místě si můžete přečíst o propojení s Římským klubem. O slávkovi Popelkovi se zase dočtete zde, že působil v Olomoucké pobočce hnutí Duha.Narazil jsem na moc zajimavou vec,tady: http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/1549-kdo-ma-zajem-o-lidi-v-ulicich-rodi-se-novy-havel-.aspx .... a moc rad bych si k ni precetl nejaky rozumny vyjadreni,dost me to totiz prekvapilo!!!.........proud