Kauza tzv. "Vlčích dětí" - otevřený dopis za nepředpojatost


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-01-30 20:22

Je mi z toho smutno. Odsuzovat za to, že někdo žije jinak? Přinést "smrt" tomu, kdo chce žít? - to je trestné.

Nepřihlášený uživatel

#2

2012-02-01 13:23

Nemám televizi a v mnohém jsem na tom podobně jako Kašpárkovi. Oni měli odvahu žít svůj životní styl důsledně. Taky si zasloužím trest za jinakost. Kam se ztratilo právo vychovávat své děti po svém? Nepochybuji o tom, že by se jim chlapci později vymkli, tak to chodí.
Kateřina Z.

#3

2012-02-14 00:40

Překvapuje mě, že je tu tak málo podpisů. Nevím, co pro to ještě můžu udělat, ale něco by to chtělo. Přece nechceme žít podle normy - co dělá většina, je správné? Tak zkusme ještě trochu intenzivněji šířit informace k této kauze... Díky, za ně i za sebe (taky jsem asi jiná).
Kateřina Kohoutová
Nepřihlášený uživatel

#4

2012-02-14 15:33

#3: Kateřina Z. -

Poslala jsem to i do tisku, zatím asi bez ohlasu. Na jednu stranu je svět plný petic a každý máme dost "svých" starostí a také média přispěla k dost negativnímu vidění manželů Kašpárkových. Na druhou stranu s Vámi souhlasím a budu ráda, když přispějete k šíření tohoto dopisu.


Nepřihlášený uživatel

#5

2012-02-17 19:36

Fascinuje mě, jak jiné případy, kde to končí krví či smrtí, zrovna teď bratr ubodal sestru, tak dostal myslím 8 či 9 let. Rovněž Kuřimská kauza, či vrah Lucinky. A tito "vlčí rodiče", otec, 8 let. Je neuvěřitelné, že v celém státě platí stejné zákony a tohle je v takovém nepoměru. Uniká mi logika.. a to nezmińuji okolnosti tohoto soudního řízení..

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-02-21 12:18

nestotožňuju se se vším, ale s většinou ano.

Nepřihlášený uživatel

#7

2012-02-22 22:41

Proč se média a sociálka nezajímají o naše snědé spoluobčany,ty žijou jak krysy,děti se jim rodí v 15 letech,kolikrát i dřív,ale to je v pořádku,vraždí a ještě se rozčiluji že je někdo zastřelí.Kašpárkovi POUZE ŽILY JINAK.To můžete trestat i Jehovisty ty svému dítěti nedají ani krev

Nepřihlášený uživatel

#8

2012-02-24 14:38

Včera opět psali,že nějaká maminka zabila své doma narozené dítě no a dostala podmínku...
ve srovnání s tímto? poněkud zvláštní rozsudky..co máme v této zemi proboha za spravedlnost každému jiný metr? Za biopotraviny a bosé nohy 8 let na tvrdo a za vraždu podmínku?to je hnus a to ani nemluvím o posledních případech fyzického týrání kdy ty děti opravdu trpí bolestí a následky si opravdu ponesou do konce života a tyrani odchází jen s podmínkou či směšným trestem..tento případ mi přijde jako naprostá fraška asi k odstrašení těch zlobivých co nechtějí dát očkovat své děti či mají nutnost rodit doma..
Víťa

#9

2012-02-24 20:41

Já bych se určitě na vašem místě vyvaroval srovnávání - s rodiči, kteří týrali nebo zavraždili vlastní děti, tohle je přece jiný případ, argumenty typu: oni jsou horší a dostali míň nikomu u soudu nepomůžou... přestože je to samozřejmě zarážející skutečnost a dokazuje to, že soudy objektivní nejsou. Poslala jste to do tisku a oni se tím nezabývají? přesně tohle se mi stalo taky, napsal jsem petici a přítel vytvořil internetové stránky, kam nahrál podpisový arch ke stažení - jedna známá, novinářka, která dopisuje pro idnes řekla, že o tom napíše, nakonec to postoupila jiné známé, taky novinářce, která se ale rozhodla nic nenapsat... a tak to skončilo. Jinak tahle petice byla adresována Státnímu zastupitelství, které případ vede na straně obžaloby a netýká se jej tenhle dodatek: ,,petice nesmí zasahovat do nezávislosti soudu'' Státní zastupitelství to ale samozřejmě předalo komu jinému než soudu s vysvětlením, že už ve věci nemůže rozhodovat. Ze začátku jsem si dělal naděje, ale teď je mi jasné, že jsem vlastně pro celý případ neudělal zhola nic, což mě mrzí. Tak doufám, že vyšší instance bude rozumnější než Městský soud a všechno dobře dopadne, přeji hodně štěstí
Kateřina Kohoutová

#10 Re:

2012-02-25 19:41

#9: Víťa - Milý Víťo, díky za ohlas. Také doufám, že rozsudek Vyššího soudu bude rozumnější. Jde i o rodinu Kašpárkových i o princip vzájemného respektování a demokratických principů. S manželi Kašpárkovými si píši pěkné dopisy. Myslím, že každá pomoc je těší, ať už je její výsledek zřetelný více nebo méně. I Vám hodně štěstí.

 


Nepřihlášený uživatel

#11

2012-02-27 01:20

Plně souhlasím s peticí. Není to první případ, kdy rodině byly odebrány děti, protože rodiče vyznávali alternativní způsob života a chtěli své děti vychovávat zdravě a v souladu s přírodou(kdysi to byla hočička "Půlnoční bouře" či mladí vysokoškolsky vzdělaní manželé, kteří si vzali z děcáku asi 6 postižených dětí, které naučili anglicky, hrát na hudební nástroje, zemědělčit...) a na druhou stranu spousta rodičů se o své děti nestará, děti čím dál více v naší republice pijí alkohol, kouří, fetují a to nikomu zodpovědnému nevadí!!!Jen občas se udělá večerní víkendová "šťára" v hospodách a jen se pak konstatuje, kolik opilých nezletilých bylo zadrženo. A víc nic. Proč také - vždyť jsou komzumenty tohodle svinstva, výrobci a obchodníci mají zajištěný super zisk a později se stávají lukrativními klienty zdravotních pojišťoven.A dalších...Vždyť vše je v naší společnosti jen o "svobodném podnikání" a "zisku". Morálka a opravdová ochrana dětí-nové generace-je v pr...i! Bohužel komedie "Absurdistán" začíná být reálnou - ale tragedií. Přeji manželům Kašpárkovým hodně štěstí a pořádného právníka.Ať vydrží tuto štvanici a rodina se nerozpadne! Díky za tuto petici.

Nepřihlášený uživatel

#12

2012-02-27 01:33

V našem městě je normální,že rodí 15leté dívky - a vše je v pořádku.Děti školou povinné (ty malé nevyjímaje) kouří a čím dál více pijí alkohol a i to je "v pořádku". Nic se neděje.To společnosti nevadí. No, co chceme, když před nedávnem se zveřejnilo, že určitý soudce holdoval dětské pornografii - a světe div se - nic se mu nestalo! Divná společnost.

Nepřihlášený uživatel

#13

2012-02-27 19:04

Ta ženská s Liberce co zabila to novorozeně,nemá právo si říkat matka je to zrůda.Dostala podmínku je vychechtaná a může to udělat znova.Těch příkladů je moc.Řidič tramvaje naboural,zabil zmrzačil a dostal 3 roky.vždyt to není normálni,nechápu stále za co dostal 8let

Nepřihlášený uživatel

#14

2012-02-29 20:48

Povíkdání v televizi a záběry dětí a rodiče mi přišlo absurdní. Jaký životní styl si zvolím, je moje věc, nebo ne, co je to demokratická společnost. Když děti týrají až málem k smrti, dostanou tyto zrůdy trestl, který neodpovídá hrůznému činu. Takže za zabití, vraždu dětí a ostatních obětí plynou tresty nézké, pachatel je za dobré chování propuštěn v kratší době, doživotní a tato kauza, to je Absurdistán...
Kateřina Z.

#15

2012-03-03 01:12

Sleduji dostupné info o tomto případu, bohužel mým zdrojem jsou pouze články a reportáže na netu, je těžké posbírat opravdu věrohodná FAKTA (když to bylo obtížné i pro soudní znalce). Podle posledního článku (viz. http://www.novinky.cz/domaci/260701-znalec-v-kauze-vlcich-deti-se-s-nimi-vubec-nesetkal-hrozi-mu-trest.html) se snad začínají dít kroky směrem k objektivnímu a spravedlivému posouzení případu. Kéž by. Taky nás napadlo, že by se ten článek dal přiložit k petici jako další podklad o neobjektivitě soudu... Tak hodně zdaru a víc podpisů!

Nepřihlášený uživatel

#16

2012-04-20 19:03

měli i pravdu uřady jim hned ukázaly , zamyslete se a furt nechte lidi i dýchat a žít , každý jsme nějaký a nemusíme jít všem pod fousy tak udání a kontrola kde to jsme , omylostnit vubec neměly býti rozděleni a souzeni , nikdo nemá co kafrat do soukromí každý má právo rozhodnutí a né nucených opratí a ponížení posléze