Žádáme změnu hudební dramaturgie na stanici Český rozhlas Dvojka

Žádáme změnu hudební dramaturgie na stanici Český rozhlas Dvojka / Oznámení / Petice předána Radě ČRo! / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2022-04-28 08:21

Díky za vyvinutou aktivitu a petici, průběžné informování i posléze vystoupení a diskusi na radě. Zavoral asi lepší nebude, ale člověka potěší, že se ještě najde pár lidí, kterým vadí, když v rozhovoru o Plasticích nemohou zaznít jejich písně, pokud nejsou předem schválené v playlistu. Takže snaha o denormalizaci rozhlasu se počítá. S pozdravem Martin Šimsa

Nepřihlášený uživatel

#2

2022-04-28 08:54

SKVĚLÁ PRÁCE! DÍKY! Zina H. Freundová

Nepřihlášený uživatel

#3

2022-04-28 09:01

Díky za vaší organizaci našich hlasů.
Od nespokojenosti k petici a od petice na Radu je to přece jenom kus odvedené práce.

R. Kolliner


Nepřihlášený uživatel

#4

2022-04-28 09:11

Takže úspěch, paráda, díky..👍
sf

#5 Názor občasného posluchače ČRo 2

2022-04-28 10:06

Doporučuji poslechnout si audiozáznam ze schůze Rady ČRo, k petici se začíná mluvit v 51. minutě. Pro mě z debaty vyplývá, že vedení ČRo je autoritativní a prolhané. A že nebude snadné s tímto vedením nějaké pozitivní změny uskutečnit. Zatím na ČRo 2 (ale i na Radiožurnálu co do výběru hudby) vítězí koncepce podbízení se většinovému (ne)vkusu místo aktivního (výchovného?) působení na posluchače a (re)formování onoho (ne)vkusu či rozšiřování obzorů posluchačů o jinou než mainstreamovou hudbu. Osobně si nedělám iluze, že by k nějaké změně na ČRo 2 došlo. Budu rád, když se ukáže, že se mýlím. Jinak si ČRo 2 pouštíme většinou jen v autě a to proto, abychom se ujistili, že většina pořadů je parodií sebe sama (vrcholem našeho rodinného pobavení je Tobogán Aleše Cibulky), výjimkou jsou poměrně vkusné diskusní pořady Jana Čenského "My dva a čas" a Terezy Kostkové "Blízká setkání". I přesto dávám přednost Plusu a hudbu si pak pustím dle vlastního výběru třeba ze Spotify.


Anonymous

#6 Reakce na informaci pro petenty

2022-04-28 11:52

Díky za informaci. Tak jak znám současné vedení ČRo, jsem s jejich přístupem trochu počítal, ale úspěch je, že vás vyslechli a bavili se s vámi. Přesto si myslím, že si to zase udělají podle svého, protože Radu mají na své straně. Je škoda, že její předseda kdysi Dvojku vedl a docela úspěšně a nyní se brání tomu, aby byla slyšet posluchačská veřejnost, za kterou oni vlastně v té Radě sedí.

A ještě jedna věc: Lenka Mahdalová je pro mě nová tvář, přiznám se, že naprosto v Českém rozhlase neznámá, nevím, kde ji vzali. Ale zaujalo mě to, že v Radě sedí i jakýsi Zdeněk Mahdal, který je dokonce místopředsedou Rady. Doufám, že to je pouze shoda příjmení, protože jinak to vidím, jako velký konflikt zájmů.

 

Marek Šváb


Nepřihlášený uživatel

#7

2022-04-28 16:00

Dobrý den, mávám vám oběma z hor Jizerských a moc za vaši práci děkuju. s pozdravením Ivana Hujerová
Josef Svoboda

#8 Moc děkuji za Vaši činnost

2022-04-28 17:05

Jste super, díky vám je šance na zlepšení!