OBČANSKÁ LIDOVÁ STRANA DEMOKRATICKÁ


Nepřihlášený uživatel

#1

2011-10-12 10:14

Je to rozhodně výborný nápad a věřím , že kdyby se národ ubíral tímto směrem již po revoluci , tak bychom se vyhnuli mnoha problémům a neshodám , jež mají v poslední době vzestupnou tendenci v naší krásné zemi .
Janák

#2 Janák

2011-10-12 22:50

Konečně něco co nám dá opravdový smysl v tomto systému, jen tak dál!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#3

2011-10-13 13:13

Čistá myšlenka. A ač se zdá, že program OLD je lehce idealistický a působí povrchním dojmem, nemusí tomu tak být. Podaří-li se získat silnou podporu široké veřejnosti, je plný předpoklad jej dotáhnout téměř k dokonalosti. Nakonec myšlenka, že víc hlav více ví, byla již zmíněna. Velice rád se budu na prosazování této myšlenky podílet, přinejmenším již nyní jsem veliký fanda tohoto projektu.

Dovolím si ještě jednu poznámku. Je nezpochybnitelné, že úspěch každého projektu je závislý, ať již přímo či nepřímo, na finančních prostředcích. Ale vzhledem k tomu, jaká je v naší zemi nezdravá právní situace, v době kdy mají zelenou podvodníci a tuneláři, což vidím jako zcela jasný záměr k realizaci uchvácení a udržení moci stávající vládní garnitury (bez ohledu na stranickou příslušnost) prostřednictvím korupčního prostředí, jímž je prolezlá každá sféra našeho veřejného života, se mi zdá dost nešťastné zveřejnění účtu, na který se mají posílat (byť zcela dobrovolně) finanční prostředky. To samo o sobě navozuje pocit nedůvěry. Myslím, že by bylo vhodnější řádně zaregistrovat vznikající uskupení a stanovit přesná pravidla hospodaření tohoto subjektu. Vzhledem ke zdravému jádru zamýšleného projektu by to neměl být problém.

V žádném případě se nechci stavět do pozice nějakého "radílka", ale jako člověk, kterého tento projekt oslovil bych byl rád, aby dopadl na úrodnou půdu, a neztratil tak potenciální příznivce, kteří jsou současnou situací ve společnosti, mírně řečeno, znechuceni.


Ing.Jozef Németh, Podsedice

Jan Čech

#4 Re:

2011-10-13 16:13

#3: - Máte pravdu pane Némethe, proto jsem č. účtu odstranil. Zveřejnil jsem ho opravdu jen proto, abych dokázal získat finance, které jsou důležité. Ani v nejmenším jsem nepřemýšlel nad tím, že se chci obohatit. Děkuji Vám za radu. Jan Čech

 

za chvíli důchodce

#5

2011-10-14 05:25

Zdravím,vcelku super nápad,komunismus byl taky super nápad a jak dopadl.Všechno záleží na lidech,na jejich vlastnostech a hlavně míře chamtivosti,sebedůležitosti a já nevím čeho všeho ještě.Dneska si myslím je pozdě na cokoliv,všude vládnou prachy a zase prachy.Je potřeba aby se pracující stali nezaměstnanými,aby si celá Evropa sáhla až na dno,vytáhly se praky,vidle,cepy a pořádný provazy a vyrazilo se všude do parlamentů,senátů,hradů a pak by se všichni měli sejít v Bruselu a tam to hezky zakončit.Zcela upřímně /předpokládám že jste poctivý člověk a ne další lump který se snaží vydrápat nahoru/ si myslím,že v okamžiku,kdy by jste začal ohrožovat příjmy našich mocných a jejich maňásky ve Strakovce,Sněmovní a Waldštejnské,by Vás asi potkalo záhadné úmrtí nebo automobilová nehoda nebo nedejbože by Vám dokázali přímé spojení s Al-kajdou.Osobně proti Vám nic nemám,Vaše myšlenka je skvělá i já jsem před pár lety měl podobné,ale tohle všechno mělo přijít asi tak v 68 roce,tehdy to ještě mělo cenu.Dneska je už podle mě na to pozdě.

Nepřihlášený uživatel

#6

2011-10-16 11:57

souhlasim tato petice se me libi

Nepřihlášený uživatel

#7

2011-12-16 20:28

Dofám, že to k něčemu už bude v téhle republice.
Korejs

#8 Jste si jistý, že si Češi chtějí vládnout sami?

2012-04-17 17:05

Nic proti OLD, to rozhodně ne, nicméně jste si jistý, že si Češi chtějí vládnout sami?
To je totiž zodpovědnost, neustálé zjišťování, rozhodování, spolupráce, kompromisy... tohle se běžnému občanovi nechce. On chce aby vládnul někdo "osvícený" a aby se radši vybral sám. Proto si tak poslušně nechají vést "volící ruku" přes media (tj. těmi za médii). Tím se "zbaví" odpovědnosti a zachová si integritu - to přece oni mi doporučili, já je neznám nebo jiní jsou horší. Ani přímou volbu prezidenta moc nechtějí, leda tak, že by se už nevolilo do komor parlamentu ale jenom kancéř, pardon, prezident.
- - -
To ale neznamená, že není šance. Bude to jenom těžší než jinde.
Ing. Ivo Piešťan

#9 Re: Samozřejmě, že si chceme vládnout sami

2016-11-09 12:38

#8: Korejs - Jste si jistý, že si Češi chtějí vládnout sami? 

 Samozřejmě, že si Češi chtějí vládnout sami.

Nepodsouvejte Vaše škodlivé myšlení veřejnosti.

Volme SPD.


Nepřihlášený uživatel

#10

2016-11-20 14:30

     Založit další partaj je jen akt čirého zoufalství. Hnije to někde jinde. Příčina se jmenuje menšinový volební systém. Další partaje věci jen zhoršují. Zkušenost ukazuje, že nejlepší výsledky dává přidělování jediného mandátu v obvodu.

     Partaj je jako karavanseraj. Co si tam nepřinesete, to tam nenajdete. Smetiště dějin je plné nově založených spolků tohoto typu.  Jsou tam nějaké mechanismy, které způsobí, žvýsledek je vždy stejný. To kormidluje partaj vždy stejným směrem. Sice správně, ale tam jsou už všichni předchůdci. Ve středu. 

    Ten směr je a priori politicky sebevražedný. Není na něm dostatek hlasů. To nefunguje.

Statická scéna je tedy beznadějná. Rozebraly ji firmy, známé z historie. Je ve všeobecné povědomosti, co na tomto poli vyváděly, a nemá půvab opakovat jejich chyby. Natož jejich následky.

    Avšak, kalný a krvavý proud historie přináší další a další latentní i akutní katastrofy. Problémy. A s nimi příslušné zakázky.  Nutným předpokladem úspěchu je tyto úlohy/potíže/katastrofy rozpoznat, a správně navrhnout jejich řešení.

   O tom to je. Kdo se neobtěžuje být prospěšný,  hlasy nezasluhuje. A taky je nedostane.

   Má to háček. Problémy musí být závažné. A řešení správná. Jak v tomto směru dosáhnout maxima, je základní domácí úloha každého člena partaje, a tím spíše funkcionářů.

     Dodejme překvapující poznatek, který poskytuje určitou naději v naznačených směrech aktivity. Skupina/větší je lepší/ samostatně(nezávisle na sobě) pracujících průzkumníků, dodávajících své výsledky anonymně, může být (po způměrování výsledků) přesnější, než profesionální zpravodajci.