svetlo pro sluknovsko

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno svetlo pro sluknovsko

Filip Šimonovský
Rumburk

#101 Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-01 23:58

#100: - Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

Díky za reakci.

A já je jako celek obhajovat budu, proto, že vždy byli v pozici slabších a někdo o nich rozhodoval. Tato společnost jim něco dluží - to, že je nenechala žít jejich způsobem života, ale převálcovala je i s jejich kulturou, protože byla silnější. To je můj pohled na věc.

A víte co pomůže? Když budete mít mezi nimi přátele - možná je to tak xenofilie, o které píšete :o) Tedy: spolky to také řeší. Řeší to osobní vztahy a vazby, které bourají klišé, škatulky a předsudku, a nedají se snadno ovlivnit médii a hlasy populistů či davu. Možná to lze také jednoduše nazvat: občanská společnost - a já bych k tomu připojil slovo "zdravá". Ta naše bohužel není.

F.Šimonovský


Nepřihlášený uživatel

#102 Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-02 19:55

#101: Filip Šimonovský - Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

Váš názor chápu ale nikterak mě neoslovil. Jen pro upřesnění: Xenofilie neznamená jednotlivá přátelství, ale ono nekritické obhajování, v tomto případě etnického celku, ke kterémužto počínání, se vy i různé těžce dotované spolky, tak hrdě hlásíte...TO je nebezpečné, stejně jako třeba nekritický neonacionalismus! Nesdílím váš názor, ani necítím kolektivní vinu, kterou by jste vy a výše zmíněné spolky, snad měli v úmyslu vzbuzovat. viz. Wikipedie: (Kolektivní vina je v moderním demokratickém státě z hlediska právního, ale i z hlediska morálního nepřípustná.), pokud by jste snad toto, či podobné základní pojmy neznal, doporučuji dostudovat, tím spíš, pokud máte v úmyslu svoje názory i nadále veřejně prezentovat... Víc nemám co dodat. Snad jen, že bude lépe, ponecháme-li si i do budoucna pohled na věc, každý svůj. Přeji vám hodně štěstí...


Nepřihlášený uživatel

#103 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-02 20:54

#102: - Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová 

 Jelikož jste se nepřihlásila-nebudu se ani já  přihlašovat.Vím moc dobře co znamená slovo Xenofilie a nechápu proč se zde dělátek,tak chytrou a ostatní se snažíte snižovat.Až udělate toliko pro společnost- jako třeba zde jednotlivě jmenované spolky či lidé kterých si já vážím-budu Vaše plky brat v potaz.Xenofilie jest-přehnaná záliba ve všem co je cizí-ze zahraničí.Xenofilní člověk nemá strach z cizích lidí.Jenže cikáni  cizinci nejsou-i když se mnoho lidí tohle snaží dnes šířit.Narodili se zde a jsou tudíž občany této země jako my ostatní!


Nepřihlášený uživatel

#104 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-03 01:13

#103: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

Předešlý diskutující měl úroveň, kterou u vás, bohužel, postrádám. Váš příspěvěk je lacině odsuzující a k další diskuzi, nezajímavý.                                                                                                                                                                           BTW: Při výkladu cizích slov, neznáte-li jejich pravý význam, nepůsobí právě nejchytřeji, spokojíte-li se s prvním odkazem v prohlížeči. ;o)

 

 


Nepřihlášený uživatel

#105 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-03 13:36

#104: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová 

 Snazite se ocividne delat ze sebe vic nez-li jste.Ne, s prvnim odkazem ve slovniku jsem se nespokojila.Ale ze vsech bylo zrejme to co pisu a to,ze je to zaliba extremni v cemkoliv cizim ci cizincich.Jenze podstata zustava-jak jiz jsem napsala-cikani zijici na nasem uzemi cizinci nejsou.A vypozorovala jsem,ze pokud Vam dojdou argumenty-snazite se kohokoliv zde snizovat.U predchoziho jeho neznalost slov a Vase doporuceni-dostudovat si to.U me zase ma uroven.Jiste jste presvedcena jen o svem spravnem nazoru a usudku a kdokoliv jiny s jinym nazorem Vas neni hoden.Tot me vsak netrapi.Mrzi me vsak,ze lidi jako Vy beha po svete plno-jen kritizuji a sami nic nedokazali.A ano s jednim souhlasim-predchozi diskutujici mel uroven-je to clovek,ktereho si muzeme opravdu vazit!

Filip Šimonovský
Rumburk

#106 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2011-10-03 22:47

#102: - Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

Dobrý den,

je zvláští, jak se podobené diskuse rychle stočí v pokus toho druhého nějak shodit, a jakoby se tím mělo prokázat, kdo má pravdu. Nechci se s Vámi prát o inteligenci či vzdělanost, nemám to zapotřebí. Zaujalo mě Vaše přesvědčení, že patřím k těžce dotovaným spolkům. Jo, kdyby tak byly ty různé organizce včetně církví "těžce" dotované, to by mohly dobře pracovat. Ale ony živoří. To ale asi víte, že. A církve - do těch se obout je tak lákavé... neuděláte to? Stát si před 60 lety od církví vypůjčil "na věky" majetek, teď ho konečně chce vrátit, a státní úředníci spočítali, jak "těžce" církve tím majetkem dotovaly až dodnes náš stát. A to není legrace.

S pozdravem F.Š.


Nepřihlášený uživatel

#107 odkaz

2011-10-06 20:51

Když čtu tyto výše uvedené názory, je mi smutno. Ti, kteří pracují v sociálních sférách moc dobře ví, že nejen romové čerpají a využívají soc. dávky. Také je známo, že nejen romové nechodí do práce a nechce se jim makat. Já osobně mám zkušenosti, že když příjdu do romské obyčejné rodiny ,ještě se mi nestalo, že bych se neposadila na židli a k čistému stolu. V několika neromských rodinách to bylo naopak. Špína, smrad. Venku chodí v riflovém oblečku a doma chcípají ve špíně a hlady. Ne proto, že nemají peníze, ale proto, že jsou líný a myslí si, že je to v pořádku. Kdyby tato neromka navštívila čistou romskou rodinu, pořád asi by koukala. Ale o tom nikdo nemluví. Na toto nikdo nepoukazuje neboť se jedná o neromy. To je moje praxe a zkušenost. Takže nevím proč se kvůli romům rozpoutala taková nenávist. Doufám, že jste také viděli pořad 112cka. Jak rodiče /neromové/ týrali novorozeně, až ho utýrali k smrti. To by se u romů nikdy nestalo. Kolik lidí neromů, kteří demonstrují proti romům, je nezaměstnaných a pobírají dlouhodobě soc. dávky_? Jsem si jistá, že jich v těch davech nebylo málo.Tak kde je ta PRAVDA??? B.

Nepřihlášený uživatel

#108 Re: Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-10-21 01:01

#67: - Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč 

 No ony je (ty bejvalý podnikatelský manželky) určitě ty dávky spasej. A pak se holky vožerou a jdou vysekat mačetou nějakou tu hospodu. Jen tak, aby řeč nestála... nebo se pletu?


Nepřihlášený uživatel

#109 Re: Re: Re: Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-11-06 19:45

Rudl

#110 Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2012-01-02 13:30

#101: Filip Šimonovský - Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

Nikde jsem tady nenašel petici proti snížení trestu,kterej dostal cikán za rasově motivovanej útok na dvanáctiletýho Patrika.Zvláštní...


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Helena Tvrdková Váňová

2012-01-09 16:59