svetlo pro sluknovsko
Václav Zástěra
Co nejméně žáků do "praktických" škol
Naděje svítá v rovné možnosti vzdělání pro všechny. Tiché přeznačkování dřívějších zvláštních škol na "praktické" není ta pravá cesta k cíli. Posviťme si na nenápadné segregační praktiky nynějšího ministra školství Josefa Dobeše a přemýšlejme, proč se má školství v jeho pojetí podobat vězeňství, kde to ti slabší vždycky odskáčou...
Jan Mamula
:-/
Jak bych si přála změnu
Nemám ráda násilí v žádné podobě, proto se přikláním k této petici. Jsem pro pozvolnou změnu v přístupu k sobě navzájem, ale musíme chtít opravdu všichni a všichni tzn. např. ve městech musí být nápomocen MÚ - jeho podoba dnes je "prosíme nerušte nás, spíme (dlouhodobě)", musíme být přísnější v kontrolách těch, kteří pobírají dávky, na které musíme nejdříve vydělat peníze, musíme zamezit, aby se dále vydělávalo na ubytovávání nepřizpůsobivých osob a co by by bylo velmi nutné - zrušit herny!!!! Zdavý rozum snad zvítězí před násilím. Markéta
Zach Josef
Popřemýšlejte co děláte a proč
Re: Popřemýšlejte co děláte a proč
Ne DSSS
Nedovolme jim to!
V sobotu přijedou neonacisté z Dělnické strany předstírat pochopení pro naši situaci – a rozehrávat podivné politické hry. Budou se chtít přiživit na našich problémech.
Nejde jim o potírání kriminality, sami mají ve svých řadách usvědčené kriminálníky.
Jsou to profesionální rasisté, kteří si na rozeštvávání lidí chtějí postavit kariéru.
Nejde jim o řešení, žádná nenabízejí. Chtějí se jen lacině zviditelnit. Když mají úspěch, rozpoutají násilí – jako v litvínovském Janově, kde stoupenci této strany vyprovokovali několikahodinovou bitvu s policií.
Nepomáhejme jim v tom. Nechoďme na jejich akci, nedělejme jim stafáž v komedii, jejíž scénář nekontrolujeme.
Nemusíme ze sebe nechat dělat hlupáky
leták
http://img339.imageshack.us/img339/4739/letak.jpg
S pověstným křížkem po funuse
Jestliže petice vyzývá k řešení, pak vyzývá ty co už dělají co je v jejich možnostech aby dělali co je v jejich možnostech.
2. Citace "ke spolupráci měst a obcí s neziskovými organizacemi, jakožto zkušenými partnery a odborníky." říká, že neziskové organizace JSOU zkušení partneři a odborníky. Zde žádám o zveřejnění, které neziskové organizace jsou těmi zkušenými partnery a odborníky.
nejradeji bych se vidala za vamy
kveta z brna
kvá kvá kvá
KVETA
Díváme se s mužem na videa z Rumburku a Varnsdorfu, na protiromské pochody. Strnu, když slyším výkřiky radikálů, například „Cikáni do plynu“, a vidím, jak spolu s nimi jdou ostatní občané- neodejdou, nedistancují se od rasistických hesel.
Pracuji jako psychoterapeuta v projektu Rodiny po holocaustu Rafael Institutu. Ani nespočítám, kolikrát jsem slyšela otřesnou historii „o plynu“:
„ Po několika dnech v dobytčáku, bez vody, nás s hrozným řevem a se psy vyhnali v Osvětimi na rampu. Tam stál Mengele a pohybem ruky poslal moji maminku do plynu. Už jsem jí nikdy neviděla. Ve snech se mi vracejí dlouhé fronty lidí, mizících v baráku. Mezi nimi i moje maminka. Musí se svléknout, naženou je do „sprch“, kde místo vody pustí smrtící plyn. Ty okamžiky hrůzy, lapání po vzduchu, se mi stále vracejí. A pak ten komín a ten zápach.“
Tohle přeci normální lidé nemohou znovu chtít. Věřím, že jsou nespokojeni. Zdražování, nezaměstnanost, šetření nazvané reformami, které postihne především ty nejchudší. A přitom se vytunelovaly a rozkradly ohromné miliardy. Této sociální nejistoty a nespokojenosti využívají extremisté a obrátí ji proti Romům a pak proti ostatním menšinám.
Ale my, občané, přeci nechceme zase někoho posílat do plynu. A doufám pevně, že to naše vláda pořádně nahlas řekne a něco pro to udělá. Násilí není řešení.
Věra Roubalová Kostánová
This comment has been removed by the person who wrote it.
| This discussion has been closed. |