Zachraňme Trojský les !!!! STOP výstavbě betonového monstra !!!!!


Nepřihlášený uživatel

#101 Re: Re: ??

2016-07-29 08:42

#88: Jarda - Re: ?? 

 tak toto je opravdu trefny, lepe se to vystihnout neda

Iniciativa Proti-plotu

#102

2016-08-18 10:28

Investor couvá, Ekocentrum v místě Trojského lesa asi nebude!

Záměr soukromého investora s plánem výstavby Ekocentra s restaurací, parkovištěm a rozhlednou, proti které se postavila iniciativa Proti-plotu společně s občany, s více jak 7.500 podpisy pod peticí, MČ Praha 8, Troja a další, nakonec namísto části lesa přírodního parku Draháň-Troja dle všeho nevznikne.

Jak včera oznámil náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), po jednání se společností, která chtěla záměr realizovat, se město dohodlo, že tento pozemek smění za jiný, kde by takovou aktivitu případně i lidé uvítali. Společnost nelpí na této lokalitě a je ochotna ji opustit, proto na nadcházejícím jednání pozemkové komise tuto záležitost začne město řešit. Pozemek v Troji tak bude nadále sloužit veřejnosti k rekreaci a stromy zde zůstanou zachovány, uvedl náměstek Dolínek.

Děkujeme všem, kteří se nehodlali smířit s plánem výstavby namísto vrostlého lesa. Jak je vidět, lze změnit ve velmi krátké době i věci, nad kterými kompetentní úředníci na začátku pouze krčili rameny, že projekt soukromého investora je dobře připraven a nevěří, že se s tím dá něco dělat..  Ano dá, jen se lidé musí spojit a nezůstat lhostejní k tomu, co se děje v okolí jejich domovů :o)

Uvidíme, zda se avizovanou směnu podaří dotáhnout do konce. Pokud ne, máme připravené další kroky, které použijeme. Situaci dále monitorujeme.

Více k dispozici na www.proti-plotu.cz a FB Proti plotu.


Nepřihlášený uživatel

#103 Re: Re: Re: Re: ??

2016-08-23 12:20

#25: - Re: Re: Re: ?? 

 Nezájem. Likvidovat lesní plochy, kterých už tak je v Praze málo. A už vůbec ne za účelem získávání peněz... Další nablblá akce skrblíků.. Ať si zajdou turisti na žížkovskou věž.


Nepřihlášený uživatel

#104

2016-08-26 06:05

všude samej beton,hnus

Nepřihlášený uživatel

#105

2016-09-19 06:32

Prosím o zanechaní zeleně pro betón-sídliště. Vyhlídka je úplně zbytečná.
Trojský Válečník

#106 Petice byla podána na Magistrát

2016-09-30 15:28

 

Ve čtvrtek 29.září 2016 byla podána na podatelnu Magistrátu Hlavního města Prahy petice s neskutečným počtem 8.509 podpisů ( elektronická + papírové archy za velkého příspění Dagmar Šustové). Občané dali jasně přednost záchraně vzrostlého Trojského lesa před účelově připraveným záměrem výstavby Ekocentra s rozhlednou.

Pokud se lidé spojí a nezůstanou lhostejní k tomu, co se děje v jejich nejbližším okolí, dokážou za podpory místních politiků změnit věci k lepšímu...  a je úplně jedno, zda je to v Praze nebo Brně.

Pevně věříme, že pěkně těžká petice se stane pomyslným závažím, které pomůže Radě HLP a komisi při jednání s majiteli o avizované směně parcely KN 1304/1 za vhodnější plochu a Trojský městský les v Praze 8 zůstane zachován pro volnočasové aktivity občanů, jak bylo přislíbeno náměstkem primátorky p. Dolínkem.

Elektronickou petici za záchranu Trojského lesa necháváme běžet ve volném režimu do doby, než bude celý proces směny zdárně vyřešen. Situaci dále monitorujeme a budeme Vás o novinkách informovat.

 

Iniciativa www.proti-plotu.cz


Nepřihlášený uživatel

#107

2016-10-04 19:51

souhlasíme s touto peticí proti výstavbě Horizonu,kromě jiného by obyvatelé domu zabrali už nyní těžko dostupné parkoviště pro návštěvníky polokliniky