Petice na podporu ústavní stížnosti proti inkluzi


Nepřihlášený uživatel

#176

2016-04-08 20:10

Ohlupují naše děti a plánovitě snižují respekt vůči rodičům. Školní osnovy jsou amorální a lživě upravující lidské hodnoty. Krom toho vyučují mládež lživou historii i dějiny naší země potažmo celé planety.
Jaka

#177

2016-04-09 14:16

Inkluzi pro mentální postižené považuji za naprosto nedomyšlený nápad, protože základní školy nikdy nebudou schopny nabídnout mentálně postiženým dětem to, co školy speciální. Rovněž je to narušení atmosféry ve třídě zdravých dětí, bude to zpomalovat tempo výuky, a hlavně snižovat náročnost a kvalitu výuky pro zdravé děti. Přála bych těm, kteří inkluzi podporují, aby se zašli podívat na průběh vyučování ve speciální škole.  Mám takovou dceru, chodila do zvl. školy, kde jsem hodně aktivně spolupracovala. Vím až moc dobře, co obnáší snaha vzdělat tyto děti, a nejen ve škole. Nesmírná zátěž na trpělivost, a často znovu a znovu opakování zadání.  Promarněný čas pro zdravé děti..

Každý jedinec je originál (včetně zdravých) - se svým genetickým vybavením i dalšími schopnostmi zvládat výuku, soustředění, ochotou respektovat autoritu učitele, ochotou přijímat zadané úkoly.  Pro mě budou navždy učitelé učící v takových školách absolutním hodni obdivu. Smekám před nimi. Výuku na normální zákl. škole tyhle děti budou zvládat tyto děti těžce, a bude to nesmírná zátěž pro celou třídu. 

Čemu má sloužit inkluze? Už dnes je vzdělávací systém pro zdravé děti podivně poznamenaný "lidskými právy". Učitel se málem nesmí na žáka křivě podívat a některé děti (plus rodiče) toho brzy začínají zneužívat. Znají jen svá PRÁVA, ale POVINNOSTI jen když se jim chce. Náročnost výuky pak klesá, mzdy učitelů taky nejsou nic moc a muži od tohoto oboru utíkají. Což má velký dopad na kvalitu vzdělávání, protože ženy často nemají dost odvahy se takovým žákům "postavit", někdy i svým nadřízeným. Takže "inkluze" bude jen dalším krokem ve skluzu.. Komu na tom záleží? A proč?


Nepřihlášený uživatel

#178

2016-04-10 12:05

Naše školství je úplně ve srabu.
Kde jaký chytrolín se pokouší o změnu,ale skutek utek.
Kdyby jsme se řídili podle Komenského,bude školství
na světové úrovni.V nedávné době jsme byli velice úspěšní.
Řiďme se vlastním selským rozumem a ne pode pochybných analíz.

Nepřihlášený uživatel

#179

2016-04-10 18:05

Dobrý den. Naprosto souhlasím s každým slovem v této petici. Sama mám dítě ve škole a druhé do ní půjde za dva roky a nedokážu si představit systém výuky. Myslím, že každý rodič nějak postiženého dítěte si pro něj přeje výuku, kterou je schopno pochopit a hlavně je v prostředí, kde se mu věnují učitelé, kteří mají čas se dětem věnovat.

Nepřihlášený uživatel

#180

2016-04-12 04:48

uff, dostali jsme dopis od školy a již se nemusíme bát, že naše tělesně postižené děti někdo z Kocky vyhodí.

za všechny, školo D Ě K U J E M E

.

a vy s tou peticí už dále nepruďte

Mirek
Nepřihlášený uživatel

#181 DO ŠKOLSTVÍ MAJÍ MLUVIT JEN UČITELÉ - JDE O STAVOVSKOU ČEST

2016-04-13 10:34

Jde o stavovskou čest učitelů, kteří vždy bývají až Ti poslední,kteří se k něčemu moho vyjádřit,byť jsou to oni samí,kteří jsou motorem výchovně vzdělávacího procesu.Místo toho celý systém vzdělávání začínají manipulovat neziskovky,klientelistické vazby na ministrini Valachovou,a to s jediným cílem,získat vliv a peníze.Pryč s nimi!!!


Nepřihlášený uživatel

#182 Re: DO ŠKOLSTVÍ MAJÍ MLUVIT JEN UČITELÉ - JDE O STAVOVSKOU ČEST

2016-04-13 13:53

#181: Mirek - DO ŠKOLSTVÍ MAJÍ MLUVIT JEN UČITELÉ - JDE O STAVOVSKOU ČEST 

 Naprosto souhlasím. Proto nechápu, proč se do toho montujete vy, podle projevu téměř negramot.

Mary 79

#183

2016-04-16 10:54

Dobrý den, jsem neslyšící a můj syn taky je neslyšící. Je mu skoro 8 měsiců. Nesouhlásím se inkluze. Ja pracuju jako pedagogickou asistentku ve škole pro neslyšící.  


Nepřihlášený uživatel

#184 Ústavní soud odmítl návrh na zrušení inkluze ve školství

2016-04-17 08:07

Pročpak nemáte na úvodní stránce, že vaše "petice" jsou vlastně jen hrátky s rodiči postižených dětí.

Děláte z lidí blbce. Co to je za právníka, když ani nezná jak pracují naše soudy?

Co peticí autorky sledovali? Komu to prospělo?

Jen rodiče postižených dětí uvedli zbytečně v strach, který naštěstí vedení školy a SPC vyvrátili dopisem rodičům.

Odkaz


Nepřihlášený uživatel

#185

2016-04-18 08:32

Omlouvám se, text zamítnutí petice byl někde jinde.

Jen by mě zajímalo kolik stovek tisíc žalob by u toho soudu bylo, kdyby se na něj mohl otočit každý občan.

Co vyhovuje jednomu, to nevyhovuje jinému.

Je dobře, že každý soud se drží toho, co má stanoveno.

Takže příště běžte plakat na lampárnu. Vyjde to nastejno.


Nepřihlášený uživatel

#186 není škola jako škola

2016-04-25 10:19

zatímco některé konejší rodiče planými sliby, jiné nazývají věci pravým jménem...

 

http://kantor8.webnode.cz/


Nepřihlášený uživatel

#187 Re:

2016-04-27 16:08

#180: -  

Je fajn, že Vás škola uklidnila. Možná proto, že o tělesně postižené děti vůbec nejde a petice se vůbec netýká ZŠ Kociánka. Celá věc se týká dětí s LMP (lehkým mentálním postižením), které jsou ještě v tomto školním roce vzdělávané podle přílohy pro LMP. Ta je zrušená a zatím nikdo neví (alespoň ne rodiče), podle čeho se budou jejich děti s LMP vzdělávat od 1.9.2016. Integrovat děti s tělesným postižením je trochu jiné než integrovat mentálně postiženého. Obavy rodičů s LMP jsou zcela oprávněné a dosud žádné konkrétní informace nemají.


Nepřihlášený uživatel

#188

2016-06-02 13:59

Jak dlouho ještě bude naše školství trpět pod rukama sociálně-inženýrských diletantů s jejich dementními utopickými vizemi ?


Nepřihlášený uživatel

#189 Proti inkluzi

2016-06-14 07:31

Myslím si, že každý může dávat děti do škol, jaké chce, kdo chce inkluzivní - do inkluzivní a kdo chce normální do normální. Po zápise v lednu by se vidělo, co si národ přeje. 

 


Nepřihlášený uživatel

#190

2016-07-15 10:32

Chci, aby pachatelé tohoto zvěrstva přišli o své korýtko. Pokud se jedná o cizince, aby byli vyhoštěni jako nepřátelské osoby.

Pužej

#191 inkluzeje vlastně zvýhodnění

2016-07-20 08:22

Tak jsem se jen tak zamyslel...

Jak bude fungovat hodnocení nově zařazených žáků v rámci inkluze. Bude takový žák moci propadnout, stejně jako "normální žák" ?, dostane třeba snížený stupeň s chování, když bude opakovaně narušovat výuku? Nu nevím, mají mít individuální plán.. Takže ti normální žáci se pak budou divit, že oni dostanou pětku z matematiky, a ten druhý, co neumí ani to, co on z pětkou, nedostane pětku, ale pochvalu.. Když po desáté sebere svačinu spolužákovi, nic se nestane? když se poperou mezi sebou, bude to o tom, že jeden bude upozorněn, že ten druhý to má nastaveno jinak a je to potřeba respektovat? Kdo rozhodene o tom, zda daný "žák" je pro inkluzi ještě vhodný? Nebude se učitel bát? Ve třídě mé dcery ( druhý ročník), je jeden žák z ADHD, jeden pak s hyperaktivitou a dva zlobilové.. dcera je naštěstí "od rány", takže si je srovná, ale když dotyční zjistili nějaké slabší jedince, tak se na ně soustředili, co tedy, je to základ šikany, či ne, budou takoví "inkluzivní jedinci" řešeni stejně, jako ti "neinkluzivní" ? Jinak, mají tam ve škole v jiné třídě i jednoho vozíčkáře a jednu dívku z vadou sluchu, a tam je to o.k. nicméně u duševně zaostalých, kteří si ani neuvědomují, jak se mají chovat, co je to hygiena, apod. je to otázka, že. Celá inkluze mi připadá jako rychlokvaška, nevíme, jak přesně bude chutnat, ale šup s tím do jedné velké lahve, pořádně promíchat ingredience, a uvidíme co z toho vyleze..zkažené okurky lze vylít do záchoda, zkažená inkluze znamená vylévat do záchoda celé školství,..

Pužej

#192 Re: Ústavní soud odmítl návrh na zrušení inkluze ve školství

2016-07-20 08:28

#184: - Ústavní soud odmítl návrh na zrušení inkluze ve školství 

 Mno, pouze laický dotaz, budou pro inkluzivní jedince platit alespoň obdobná pravidla jako pro "normální žáky"? tedy, možnost propadnutí, snížený stupeň z chování, dodržování hygieny, tresty v případě šikany... pokud ne, nejde o rovné podmínky ale o "pozitivní diskriminaci" tedy o něco co se mi osobně příčí, protože děti jsou duše vnímavé...

1882LFC

#193

2016-08-14 08:42

Prasata volící Zemana zplodily tuhle petici aby podpořily šovinistické postoje svého idola. Ale nevyšlo vám tom, hňupové. Inkluze bude, i kdybyste se posrali v kině, vy rudí a hnědí dementi! 


Nepřihlášený uživatel

#194 Výstižné video

2016-08-14 11:21

Jak to bude vypadat po zavedení inkluzivního školství - viz video: 

Budoucnost školství. Přehnaná inkluze a falešná korektnost

 

 

Karel

#195 Re: Výstižné video

2016-09-04 00:32

#194: - Výstižné video 

 Uvedená parodie nemí s inkluzí nic společného.

Mimochodem: faktický dopad zákona bylo 205 dětí! A taková kolem tobho byla bouře, tolik politiků si honilo triko!


Nepřihlášený uživatel

#196 Re: Re: Výstižné video

2016-09-07 10:03

#195: Karel - Re: Výstižné video 

Bože, jaká neznalost celé problematiky.

Ano, cca 205 dětí se přesouvalo, ale že byla zrušena příloha pro vzdělávání dětí s mentálním postižením, která se týká cca 18.000 dětí, to už se neříká. Že těmto ubohým dětem, místo aby se učily pořádně číst a psát rodným jazykem, aby byly aspoň trochu soběstačné v komunikaci, tak je do nich rvána agličtina a jiné "povinné předměty"od třetí třídy, které měly původně až od šesté, Vám příjde v pořádku? Mě tedy rozhodně ne. 

Věřím, že kdyby některý zdobrokonatelů měl dítě s LMR, tak naše děti nemusely tímto procházet. Ale co, i jejich dětí se to pěkně dotkne, však časem pochopí. Už po třech dnech se nám ozývají zoufalý rodiče zdravých dětí, kterých se ruka inkluze přímo dotkla.

Ať žijou sluníčkáři!!!!


Nepřihlášený uživatel

#197 Re:

2016-10-02 13:00

#176: -  

 "Ohlupují naše děti a plánovitě snižují respekt vůči rodičům. "

Aby mohli mít děti respekt vůči učitelům, tam je nežádoucí, aby měli respekt vůči rodičům.
Jedině dítě, které nemá respekt k rodičům, může mít respekt k učitelům !!!


Nepřihlášený uživatel

#198 Re: DO ŠKOLSTVÍ MAJÍ MLUVIT JEN UČITELÉ - JDE O STAVOVSKOU ČEST

2016-10-02 13:05

#181: Mirek - DO ŠKOLSTVÍ MAJÍ MLUVIT JEN UČITELÉ - JDE O STAVOVSKOU ČEST 

 Do školství mají mluvit naopak žáci jakožto ZÁKAZNÍCI ŠKOLSTVÍ.

ŠKOLSTVÍ MÁ SLOUŽIT ŽÁKŮM A NIKOLIV UČITELŮM !!!


Nepřihlášený uživatel

#199

2016-10-02 13:06


Je to paradox, ale právě v České republice se na myšlenky Komenského nejvíce sere .....

 


Nepřihlášený uživatel

#200

2016-10-02 13:10

ŠKOLSTVÍ JE TAK ZKURVENÉ, ŽE VÍCE ZKURVIT UŽ NELZE !!!!!!!!!!!!! :-CCCCCC