Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Otevřený dopis kardinálu Dukovi OP

vf

#151 Re: Re: Re:

2015-11-25 23:21

#106: Luba - Re: Re:  

 Trošku to pletete. To co píšete je takove new age. Vztah muslim - Buh je skutečně zcela jiný než u křesťanů. V podstatě tak jak píše Duka. Mimochodem dosti vzdělaný bratr kazatel, žádný naivka a kýčař.


Nepřihlášený uživatel

#152

2015-11-26 09:02

Já odsuzuji a pohrdám těmi co spílají kardinálu Dukovi za mši svatou a prezidentu Zemanovi za odsouzeni islámského terorismu,kvoty imigrantů .


Nepřihlášený uživatel

#153

2015-11-26 11:03

trapná diskuse skrze cca 50 pomatených černoprdelníků žijících asi na jiné planetě... asi nemají jiné starosti..no..možná brigáda u lopaty by jim změnila názor

Islamoklast

#154 Za práva žen

2015-11-26 13:40

25. listopad je dle OSN Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách. Zbičované nebo ukamenované "hříšnice", vyhořelé dívčí školy, týrané dětské nevěsty, znásilňování, sexuální otroctví nebo polévání kyselinou – to jsou zprávy z muslimských zemí, které stále šokují svět. Extrémní násilí páchané na ženách se sice neodehrává jen v muslimských zemích, ale nikde není tak časté a sebejistě se odvolávající na náboženství.

„Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.“ (4:34)

Inu, vskutku mírumilovné náboženství. Poděkujme Halíkům a podobným, že se s takovými paktují.


Nepřihlášený uživatel

#155 Re:

2015-11-26 14:46

#147: -  

 Omyl, rozdělit společnost se podařilo kavárnímům, švarcíkovcům, kteří se stále nevyrovnali s prohrou a do Zemana a jeho voličů stále kopou.


Nepřihlášený uživatel

#156 Re: Hele milí islámofilní sluníčkáři

2015-11-26 15:50

#144: nounejm - Hele milí islámofilní sluníčkáři 

 Že lidé nešli volit, neznamená, že nepodporují Miloše. Lze předpokládat, že procentuelní podíl obliby jednotlivých kandidátů mezi lidmi, kteří volit šli i těmi, kteří nešli, bude zhruba stejný. Také existují lidé jako já, kteří ani jednomu kandidátovi nemohli přijít na jméno, ale díky pronárodní politice Zemanovi přišli na chuť později.

Martin Pospíšil
Brno

#157

2015-11-26 18:00

Rád bych věděl, co ja na Bloku proti islámu závadné? Ve světle současných událostí mi přijde zcela racionální požadavek, že by měla být propagace islámu postavena mimo zákon, jelikož jde o netolerantní náboženství, které je ve svém učení v přímém rozporu s Listinou základních práv a svobod. Muslimští předáci stále aktivněji prosazují šaríu, tedy islámské náboženské právo, které je symbolem omezování práv žen, tělesných trestů, trestů mrzačením, vražd ze cti, vražd za odpadlictví a takzvaných urážek víry a další podobně primitivní projevy, které nepatří do naší zeměpisné polohy ani do naší doby. Islámské představy o náboženských pravidlech nadřazených nad světská jsou v přímém rozporu se sekulárními státy Evropy, ohrožují nejen náš způsob života, ale i samotné principy demokracie, plurality, lidských práv a svobod pro všechny své obyvatele. Stejně tak označením bezvěrců za podřadné a nečisté obyvatelstvo se islám dopouští trestného činu Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod (§ 365). V extrémních případech islámu jde o trestný čin §400 Genocidium či § 401 Útok proti lidskosti. Tohle jsou dostatečné důvody pro postavení islámské ideologie na roveň nacismu, tedy zákaz jeho šíření, propagace a veřejného vyznávání. Pakliže někdo chce popotahovat BPI za tyhle zcela legitimní požadavky, pak by se měl zaměřit stejně tak i na Antifu, že potlačuje práva fašistů a nacistů. Obojí je stejně absurdní. Prostě nelze dopustit žádnou toleranci k netoleranci. Toť můj názor na věc.

Martin Pospíšil
Brno

#158

2015-11-26 18:18

A všem zatvrzelým islámofilům, z řad katolické církve zvláště, bych doporučoval podrobně nastudovat dějiny, jelikož ty budou zcela jistě jejich slabou stránkou. V opačném případě by se nezalykali tolerancí k něčemu, co k nám toleranci nikdy neprojevovalo. Po celých 1400 let jeho existence je islám náš úhlavní nepřítel a neprahne po ničem víc než po dobytí Evropy. Začalo to roku 697, kdy saracéni vpadli do tehdy křesťanské Palestiny, roku 638 obsadili Jeruzalém a pak dobíjeli Káhiru, Alexandrii, roku 698 padlo Kartágo. V letech 674-678 a poté několikrát znova obléhali Konstantinopol, roku 711 překročili Gibraltar a začala jejich okupace Pyrenejského poloostrova. V té době už na východě ovládali Persii, tj. dnešní Írán a Irák, dále Pákistán, Afghánistán a dostali se až k hranicím Indie. Teprve roku 732 se podařilo částečně zastavit expanzi muslimů v bitvě u Poitiers (Tours), kde Karel Martel se svým franským vojskem zatlačil muslimy (Maury pod velením Abd ar-Rahmána) zpět za Pyreneje, ale trvalo to ještě několik století, než se je podařilo vytlačit z Pyrenejského poloostrova. Zlomem byl rok 1212, kdy se podařilo koalici křesťanských králů porazit Mohameda al Nazíra a od té doby až do roku 1492, kdy byli konečně vytlačeni z Pyrenejského poloostrova, se konečně tento zbavil muslimů. Když si ale uvědomíme, že na východě ten tlak muslimů pokračoval. Roku 1453 padla Konstantinopol a pak to trvalo dalších 400 let, kdy jsme byli pod neustálými útoky muslimských zemí. Roku 1526 padl u Moháče král Český a Uherský, Ladislav Jagelonský a o tři roky později poprvé oblehli Vídeň. Využili situace po třicetileté válce a roku 1683 znovu oblehli Vídeň. Osmanská říše vedla celkem 10 válek proti Rusku. To, že dneska Balkán, Bulharsko, Srbsko apod. jsou stále křesťanské státy, zato vděčíme tomu neustálému boji, který vedlo Rusko proti expanzivní Osmanské říši. To, co si však muslimové vůbec nechtějí připustit a vůbec o tom nechtějí uvažovat, že oni byli první, kdo provedli naprosto brutální genocidu arménského obyvatelstva. A když se podepisovala Versailská smlouva, sice jsme odsoudili k reparacím Německo, ale nějak jsme zapomněli na to, že měli platit reparaci samozřejmě Turci, tehdy ještě Osmanská říše, mimo jiné za genocidu Arménů, Asyřanů, Kurdů a jiných menšin. A i za druhé světové války se Turci s nadšením zapojili do vraždění židů, Kurdů a podobně. Vždyť to trvá 1400 let, kdy se oni pokouší ovládnout Evropu a nemysleme si, že teď je to něco jiného. Je to pořád totéž, akorát tentokrát k tomu používají jiné prostředky a vřele zneužívají naší slabosti a solidarity ke svým cílům. Prostě islám pro Evropu vždy představoval riziko, stále představuje a vždy představovat bude, ať se do něj zakoukaní neomarxisté, kteří jej znají pouze z knížek, nejlépe z pohádek Tisíce a jedné noci, třeba staví na hlavu.

Martin Pospíšil
Brno

#159

2015-11-26 18:25

Je třeba pochopit, že současný islám je militantní ideologie založená na absolutním se podvolení svého života jeho přikázáním. A nemusíme se bavit jen o teroristech, v normálních muslimských rodinách jsou běžné vraždy ze cti. V mnoha muslimských zemích jsou praktikovány nelidské tresty jako kamenování, sekání končetin, bičování, provádí se ženské obřízky a jiné zhovadilosti, které jsou pro člověka našeho civilizačnbího okruhu naprosto nepřijatelné. A že se zde bojíme islámu? Vzhledem k stále masovější imigraci, jejich vysoké porodnosti a faktu, že skoro v každé islámské zemi jsou náboženské menšiny podrobeny tvrdé perzekuci, které v zemích jako Nigerie, Súdán, Sýrie, Irák apod. vyústily v současné době v našimi islámofilními státníky bohužel přehlíženou genocidu, tak je spíše k udivení, že se ještě najdou masochisté, kteří islamizaci Evropy otevřeně podporují. Třeba islám jednou projde reformací a sekularizací jako křesťanství a potom bude rovnoceným partnerem k soužití, ale do té doby nikoliv. Evropu a většinu islámských zemí od sebe dělí kulturní propast několika století, kterou prostě nelze překlenout, ať si kdejaký naivní sluníčkový aktivista myslí, co chce.


Nepřihlášený uživatel

#160

2015-11-26 22:00

  Co říká BIBLE k Islámu?  

Islám především odmítá, že Ježíš je Syn Boží (a také, že nevstal z mrtvých), tuto skutečnost považuje Islám za rouhání proti Aláhovi. Kdo je tedy tím Aláhem? Bible nám dává velmi srozumitelné vysvětlení:    

1. Janův 2, 22-23 Kdo je lhář, ne-li ten, kdo popírá, že Ježíš je Kristus? To je ten antikrist, který popírá Otce i Syna. Kdo popírá Syna, nemá ani Otce. Kdo vyznává Syna, má i Otce.  

2. Janův 1, 7-11 Do světa vyšlo mnoho těch, kteří vás svádějí, neboť nevyznávají, že Ježíš Kristus přišel v těle; kdo takto učí, je svůdce a antikrist. Mějte se na pozoru, abyste nepřišli o to, na čem jste pracovali, ale abyste dostali plnou odměnu. Kdo zachází dál a nezůstává v učení Kristovu, nemá Boha; kdo zůstává v jeho učení, má i Otce i Syna. Přijde-li někdo k vám a nepřináší toto učení, nepřijímejte ho do domu a nevítejte ho; kdo ho vítá, má účast na jeho zlých skutcích.

Opakovaná lež není pravdou

#161 Re: Duka a papež František

2015-11-27 09:55

#81: Dan - Duka a papež František 

... po 10 minutách dáváte ten samý příspěvek, jaký jste dal už před 10 minutami !?

Jste za to placený, ... nebo Vám jen přeskakuje jehla na Vašem gramofonu !?

EJHLE, OZVAL SE NÁM TADY NĚJAKÝ ZELENOPRDELNÍK !?

#162 Re: vzkaz všem, kterým se nelíbí "černoprdelníci"

2015-11-27 10:01

#153: -  

...  a zelená je barvou nejen ZELENÝCH, ale i islámu a islámofilů ! (jenže u černoprdelníků by bylo hovno hned vidět, ale není tam, ... kdežto u zelenoprdelníků by mohlo být maskováno pod rouškou zeleného humanistického sluníčkaření !?

EJHLE, OZVAL SE NÁM TADY NĚJAKÝ ZELENOPRDELNÍK !? 

Standa

#163 Re: Re: Ježíš Kristus kázal, že máme milovat i své nepřátele.

2015-11-27 11:35

#92: - Re: Ježíš Kristus kázal, že máme milovat i své nepřátele. 

kdyby si ti kritici romů a muslimů vlezli doma do postele a nadělali děti místo válčení a pokřiku na tribunách, a dobře je vychovali, udělali by pro Evropu mnohem VÍC než prudit Svoje frustrace u PC

 Tak s tím jediným s vámi souhlasím. Kdyby radši všichni ti křiklouni splnili alespoň tu základní službu vlasti a pořídili si děti a vychovali z nich slušné a vzdělané vlastence, kteří by byli naší světlou budoucností, nevymírali bychom a nemuseli bychom doplňovat stavy ze zemí třetího světa. Je legrační, jak si všichni hrají na velké vlastence, ale ani tuhle základní povinnost pro svůj národ neudělají. Hlavně že si každý blb pořídí čokla a všude se s ním chlubí, jako by snad proto byl mistr světa, ti nám jsou naprosto k ničemu. Moje kamarádka bydlí v podnájmu, chce si pořídit dítě, ale majitel jí dítě nedovolí, tak se musí stěhovat jinam. Kočku nebo psa prý jo, ale dítě ne. To vážně nepochopím. Co my jsme to proboha za dementní národ? Sami jsme líní, neschopní a zdegenerovaní konzumem, ale svoje mindráky si vybíjíme na cizácích, jako byti za to mohli. Tím neříkám, že cikáni nejsou špína a muslimové nejsou vypatlané mrdky a že bych tady o tyhle etnika stál, ale napřed si zameťme předsvým vlastním prahem. My žádné cikány ani araby nepotřebujeme, my vymřeme sami svojí leností a demencí. A vlastně si to tak debilní pronárod asi zaslouží.


Nepřihlášený uživatel

#164 Re:

2015-11-27 13:59

#160: -  

 Ti, kdož otevřeně vystupují proti Zemanovi za to, že brojí proti antikristovi v rouše islámském, jsou spojenci ďáblovi.


Nepřihlášený uživatel

#165 Re:

2015-11-27 15:11

#159: Martin Pospíšil -  

 Ano, islám je v poslední době mnohem větším rizikem než nějací nacionalisté, nedávné atentáty v Paříži toho jsou jasným příkaldem. Ale co udělá naše milá EU, kde největší líheň islámských radikálů je přímo v Bruselu? Satanáši z Bruselu chtějí lepší kontrolou internetu, důslednou sociální činností nebo těsnější spoluprací bojovat proti radikalizaci evropských občanů. Ano, čtete správně. Ne proti radikalizaci potenciálních teroristů, ale proti radikalizaci evropských občanů. Takže bití a zavírání protiislámských demonstrantů, špehování na internetu, další posílení potlačování veškerých zpráv o muslimské kriminalitě. Policie a média snad už ve všech státech EU už dnes o muslimské kriminalitě nesmí informovat. Je tohle demokracie, kterou jsme si představovali? Může být ještě dnes bruselský moloch garantem demokracie v Evropě?

Martin Pospíšil
Brno

#166

2015-11-27 19:57

Právě jsem se vrátil z rozsvěcení vánočního stromu, přeji všem křesťanům, pohanům i ateistům (obzvláště muslimským prasatům, jelikož je to nasere) hezký začátek adventu.

Rtep

#167

2015-11-27 21:44

Jasně, muslimové jsou křesťanští bližní, protože věří v jednoho Boha. Proto by si měl vzít kadrinál Duka inspiraci od Papeže Františka, Dr. Halíka a K. Schwarzenberga a nařídit všem křesťanům, aby si vzali do rodiny alespoň jednoho uprchlíka a tak utvrdit svou víru v praxi. Je potřeba postřílet bezvěrce, včele s Prezidentem Zemanem a novodobým Stalinem v podobě Putina.  


Nepřihlášený uživatel

#168 Re:

2015-11-28 22:17

#167: Rtep -  

 Putin těžko Stalin ty rusofobní magore, když se opírá o pravoslavnou církev. Spíš návrat velkého cara do matičky Rusi! Ať žije jeho veličenstvo car Vladimír Vladimírovič! Ura!

omyl

#169 Re: Re: Re:

2015-11-29 18:15

#106: Luba - Re: Re:  

 a to jako kde jste nabyli dojmu, že Bůh křesťanů a muslimů je týž !? Ani náhodou !!!


Nepřihlášený uživatel

#170 Re:

2015-11-29 18:19

#167: Rtep -  

... Někdo se tu šeredně plete (leda, že bylo myšleno ironicky), ... nejsou to křesťané, kteří podřezávají krky, ... nejsou to křesťané, kdo odpalují na svém těle uprostřed lidí bomby, a nejsou to křesťané, kdo lidem vnucují Boha ! Pořád patlat a plantat křesťany a muslimy (islámisty) dohromady je už fakt trapné!!!


Nepřihlášený uživatel

#171 Re: Re: Re: Ježíš Kristus kázal, že máme milovat i své nepřátele.

2015-11-29 19:47

#163: Standa - Re: Re: Ježíš Kristus kázal, že máme milovat i své nepřátele. 

 Ano, to jsme celí my. Stále hledáme nepřítele, na nichž bychom si vybíjeli svoje mindráky, ale ve své zaslepenosti si neuvědomujeme, že úhlavním nepřítelem jsme sobě sami.


Nepřihlášený uživatel

#172 Džihád proti Evropě

2015-11-29 22:26

Výzva k džihádu v Evropě přímo z třetí nejposvátnější mešity islámu - al-Aksá v Jeruzalémě. "Budeme s nimi plodit děti, protože máme dobývat jejich země. Evropané, přijímejte uprchlíky! My je pak shromáždíme pod jménem budoucího kalifátu." http://gloria.tv/media/YXzAeEg86os


Nepřihlášený uživatel

#173

2015-11-30 07:58

Jsem ráda, že tato petice vznikla, protože když jsem se o této Bohoslužbě dozvěděla, nechtěla jsem věřit, že je to možné. Prezidenta Zemana jako prezidenta ráda nemám a církev nemá ať už z jakýchkoli důvodů - třeba restituce- politikům podlézat. Jsem věřící, členka CČSH. Zdravím, Jana Benešová

Nepřihlášený uživatel

#174

2015-11-30 20:01

Děkuji za zorganizování této petice. Je důležité dát najevo svůj názor.

Nepřihlášený uživatel

#175 Za práva křesťanů

2015-12-01 12:42

Katolická církev by spíše měla řešit pro ni mnohem závažnější témata než ubohé plky pár zhrzených proislámských aktivistů a rázně se postavit proti pronásledování jejich křesťanských bratrů v islámských zemích a dodržování jejich základních liských práv! Nebo snad následování Ježíšova učení znamená nečinně přihlížet vraždění, prodávání křesťanských žen do otroctví a nucení křesťanů (mužů, žen a dětí) pod pohrůžkou násilí konvertovat k islámu?

Velikou lítost a bolest v srdci vyvolávají zprávy o nových vlnách pronásledování křesťanů ve světě. Počet postižených obětí roste v Egyptě, Libyi, Sýrii, Libanonu a hlavně v Iráku. Ale i na dalších místech se množí brutální útoky vůči nevinným lidem jenom proto, že jsou křesťané. Nejhorší je situace na severu Iráku. Hoří kostely, devastují se svatyně a hrobky proroků, domovy a obydlí. Lidé jsou nuceni prchat, pokud nechtějí zemřít. Křesťané jsou bez milosti okrádáni a nuceni vzdát se všeho. Je jim vnucována násilná konverze k islámu. Ženy jsou znásilňovány a s dětmi prodávány do otroctví. Muži jsou biti a popravováni. Křesťanská víra je otevřeně vysmívána. Stovky křesťanů již za svou víru zaplatily svým životem, včetně žen a dětí.

Narůstající násilí se obrací také proti různým menšinám (jezídům, mandejcům, Kurdům a dalším).

Odsuzuji toto barbarské chování, které nehlásá žádné světové náboženství a odporuje i prosté lidskosti. Militantní, fundamentalistické a násilné projevy ve věcech víry jsou proti Bohu, Stvořiteli veškerenstva a proti jeho zákonu svobody svědomí, který vepsal do lidských duší. Násilí odůvodňované náboženstvím v jakékoli formě a z jakéhokoli důvodu je neospravedlnitelné.

Proto žádám světové i české politiky, aby více dbali na dodržování lidských práv ve světě a na diplomatické úrovni apelovali na kompetentní orgány.

Žádám světové i české politiky, aby chránili křesťanskou duchovní kulturu a využili všechny prostředky na zastavení eskalace utrpení nevinných obětí a aby bylo dodržování lidských práv stavěno i nad jakékoli ekonomické zájmy.