Petice za rozsvícení Vánočního stromu v Praze a dalších akcí.

Tomáš

#26 Za České Vánoce

2015-11-23 15:12

Ač nejsem věřící, chci slavit tradiční křesťanské Vánoce, svátky plné lásky a rodinné pohody, jelikož to patří k tomu nejhezčímu, co naše tradice nabízí. Chci vidět v oknech výzdoby, ani tak ne ty blikající potvory, jako ty ručně vytvořené, , vystřihované andělíčky, vločky apod. jako za mých mladých let, chci vánoční trhy provoněné vůní punče a svařáku, kde pokecám se všemi kamarády, cdhci vidět stromy ohýbající se pod závějemi sněhu, ne všudypřítomné bahno, mlhu a plískanice, chci vidět všude veselé dětičky nadšeně sáňkující nebo bruslící na rybníce, netrpělivě čekající na Ježíška a těšící se na dárečky, chci být šťastný a vědět, že je v naší zemi vše v pořádku. Netoužím ani po uměle importovaném Santa Clausovi a s ním spojeným konzumem a nákupním šílenstvím, které vytěsnilo z ducha Vánoc vše, co na něm bylo hezké. A už vůbec nechci, abych se bál vyjít na rozsvěcení stromku, aby se tam neodbouchl nějaký islamista. Nechci se obávat o své blízké, o své děti, nechci žít v zemi plné fanatiků, kde člověk nikdy neví, co se mu může přihodit. Nenechme si vzít to nejhezčí, co máme. Bojujme za to, dokud je ještě čas. Stojí to za to.


Nepřihlášený uživatel

#27 Což o to, jednou se dá rozvěcení oželet,

2015-11-23 22:42

ale tady jde o princip. Kolikrát třeba muslimové kvůli křesťanům zrušili tradiční pouť do Mekky? Jakmile ustoupíme jednou, budeme ustupovat pořád! A ustupovat radikálním islamistům je cestou do pekel!


Nepřihlášený uživatel

#28

2015-11-24 09:12

Ještě aby nám kvůli vypatlaným muslimoislamistoteroristům zrušili Vánoce po vzoru okolních zemí,kde už dnes se bojí slavit veřejně vánoce aby neurazili muslimy.to by přesně chtěli,vyvolat v lidech takový strach,aby bylo všude prázdno nikdo nikam nechil,každý každého podezříval.Ani náhodiu,češi už si zažili okupantů dost a to málo jako Vánoce,pivo a vepřový, prostě nedáme kvůli kultuře která je právě ve středověku!


Nepřihlášený uživatel

#29 proč nepodepíšu tuto petici

2015-11-27 10:43

ačkoli jsem dnes usedla k počítači s tím, že bych ráda našla a podepsala petici, která se bude vztahovat k rozsvícení vánočního stromu v Praze, tuto bohužel podepsat nemohu... mrzí mě to, ale je na mě příliš agresivně fomulovaná, škoda.. mnoho úspěchů přeju..

Martin Pospíšil
Brno

#30

2015-11-27 19:44

Právě jsem se vrátil z rozsvěcení vánočního stromu v Brně. Přeji všem hezký začátek adventu.


Nepřihlášený uživatel

#31 Vánoční list pro Tebe

2015-12-14 10:50

Jak dobře víš, moje narozeniny se blíží. Každý rok se koná oslava na moji počest a myslím si, že to tak bude i tento rok. Během těchto dní hodně lidí nakupuje dárečky. Rozhlas a televize ve svých reklamách na každém kroku upozorňují svět na moje blížící se narozeniny. Je krásné vědět, že nejméně jednou ročně si někteří lidé na mně vzpomenou. Jak jistě víš, oslava mých narozenin začala už před mnoha roky. Zpočátku lidé chápali a byli vděční za všechno, co jsem pro ně udělal. Nyní se zdá, že nikdo už nepozná skutečný důvod oslav. Rodiny a přátelé jsou spolu, baví se, ale neznají význam oslav. Vzpomínám si, že i vloni byla uspořádaná taková slavnost na mou počest. Slavnostní tabule byla plná delikates, ovoce a různých pamlsků. Výzdoba byla vskutku fantastická a všechno to doplňovaly nádherně zabalené dárky.

Chceš však něco vědět? Byl jsem oslavenec, ale nebyl jsem pozvaný. Když přišel den D, přišel jsem, ale nechali mě venku, před zabouchnutými dveřmi. A já jsem tak moc chtěl být s nimi. Popravdě, nepřekvapilo mě to, protože v posledních letech všichni přede mnou zavírají dveře. Nepozvaný, ale přesto jsem se rozhodl potichoučku vejít. Postavil jsem se nepozorovaně do rohu místnosti a sledoval jsem. Všichni jedli, pili, někteří i opilí, vyprávěli oplzlé vtipy a nesmírně se vším bavili. A nejvíce, když do místnosti vstoupil velký tučný muž, oblečený v červeném s dlouhou bílou bradou. Vypadal jako opilý, sedl si do křesla a všechny děti se rozběhly k němu, křičíc: „Santa Claus, Santa Claus!“, jako by tato oslava byla na jeho počest! O půlnoci se všichni začali objímat. Tak jsem rozevřel svoji náruč čekajíc, koho bych objal. A víš co? Nikdo mě nepřišel obejmout. Lidé si začali rozdávat dárečky, otvírali je plni očekávání. Když už byly všechny otevřené, nesměle jsem se podíval, zda tam snad nebude aspoň jeden i pro mne. Vždyť jak by jsi se cítil ty, kdyby na tvých narozeninách byli obdarovaní všichni kromě tebe – oslavence?

Tehdy jsem pochopil, že jsem nechtěný, nepozvaný a proto jsem rychle odešel. Každý rok se svátek mých narozenin zhoršuje. Lidé pamatují jen na jídlo, pití, zábavu, ale na mne jaksi zapomínají. Byl bych rád, kdyby jsi mě tyto Vánoce dovolil vstoupit do svého života. Potěšilo by mě, kdyby jsi uznal skutečnost, že před více jak dvěmi tisíci roky jsem přišel dobrovolně na tento svět obětovat svůj život na kříži, abych tě zachránil. Dnes, jediné co chci, je, aby jsi tomu věřil celým svým srdcem. Rád se s tebou o něco podělím. I když mě mnozí nepozvali na svoje párty, budu mít svoji velkou vlastní grandiózní oslavu, jakou si nikdo neumí představit. Stále ještě probíhají přípravy. Dnes jsem poslal mnoho pozvánek a toto je jedna z nich i pro tebe. Chci vědět, zda přijdeš, abych ti rezervoval místo a napíši tvoje jméno zlatými písmeny do velké knihy pozvaných. Jen ti zapsaní budou pozvaní na párty.

Uvidíme se brzy ...

Miluji Tě!

Ježiš