zachování a rekonstrukce hřiště v Olomouci, Pavlovičkách


Nepřihlášený uživatel

#1

2016-02-12 12:39

Nechapu proc rusit hriste,ktere tato lokalita potrebuje jako sul! Proc tam neudelate misto take pro deti,i male deti jako je piskoviste,prulezky,houpacky! Kam si ty deti maji chodit hrat!!! Porad same baraky,kdyby jste tam spravili tu cestu,co tam uz tak znicenou dorazili tatrovky pri spravovani jine cesty. Take kolem Čadovy 2 dat zpomalovaci prahy,jednak je tam skola,v baraku bydli spousta deti,a auta tam jezdi jak HOVADA!!! Myslim ze je vic toho nad cim se zamyslet!!!

Nepřihlášený uživatel

#2

2016-02-12 16:24

Je zajímavé, že za unijní peníze lze bezmyšlenkovitě budovat silnice a ostrůvky a na revitalizaci hřiště a případné zbudování dětského hřišťátka v jeho těsném okolí by se fondy nenašly? Tady je jednoznačně vidět, že se účelově hřiště nechalo zchátrat, aby se pak "výhodně" prodalo jako stavební místo pro bytový dům ve městě, který je v současnosti "přebytován". Jednoznačně hlasuji pro obnovu hřiště.

Nepřihlášený uživatel

#3

2016-02-12 17:19

Je to naprostý skandál, mělo by se o celé záležitosti vyvovat místní referendum. Velice by mě zajímalo, kdo za celým projektem stojí. Krásný prostor pro dětské hřiště a maminky s dětmi, nedaleko základní škola, která zde v případě obnovy může realizovat tělesnou výchovu, stromy a zeleň okolo, odhlučnění od železničbní trati. Aby se tam mohlo stavět, tak se budou muset kácet překrásné stromy, které stojí opodál. Vzal někdo v úvahu zatížení životního prostředí? A co současná zvýšená dopravu v této dříve velmi klidné čtvrti, stačilo postavení Bohemia T.S. a Liedlu a provoz je tak hustý, že se již z Gorkého ulice prakticky nedá vyjet.

 


Nepřihlášený uživatel

#4

2016-02-13 16:45

Chceme hřiště

Nepřihlášený uživatel

#5

2016-02-17 09:17

Jen hloupý nebo navedený neobnoví veřejné hřiště a zastaví ho dalším barákem..
Honza

#6

2016-02-19 14:57

Vzhledem k tomu, že mám dvě malé děti, tak si uvědomuju hodnotu dětských hřišť a zelených ploch, kde se děti mohou vyřádit. Zvláště v městské zástavbě je to potřebné.

Dostal se ke mně odkaz na tuto petici za zachování dětského hřiště a ačkoliv jsem olomoučák (ne rodilý), tak jen slepě tuším, kde se předmětné hřiště nachází. Na přiložených fotografiích žádné hřiště nevidím, pouze kus zeleně se vzrostlými stromy, nic podle čeho by se dalo poznat o jakou se přesně jedná lokalitu. Petice pouze brnká na city lidí, troufám si odhadnout, že 100% oslovených lidí podepíše. Petice je postavena tendenčně, chybí základní informace o lokalitě, o záměru městské části ve věci rekonstrukce hřiště, o záměru investora bytového domu.

Spousta lidí jen z principu odmítne změnu, mnohdy to pramení z nedostatku informací, ze strachu z neznámého. Přitom to celé může být jinak. Tato lokalita může být problémovou a nevyužívanou, dětské hřiště může být plánováno kus vedle, apod. Prostě chybí informace. To je důvod proč nepodepíšu, i když se záměrem postavit bytový dům místo zelené plochy se vzrostlými stromy nesouhlasím.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re:

2016-02-21 22:41

Lokalita je nevyužívaná vzhledem ke stavu,v jakém se nachází.Na fotografiich opravdu není poznat,že by zde nějaké hřiště bylo,je opravdu v hrozném stavu.Ale  není to zas tak dlouho co se na něm pravidelně hrávala  malá kopaná a pro děti  to byl  prostor na hraní.Vzhledem ktomu, že v této oblasti bydlí hodně rodin s dětmi, je zde i základní škola a nejbližší dětské hřiště je přes hlavní,velice frekventovanou silnici, a to jen pro malé děti, by rekonstrukce hřiště pro různé věkové skupiny byla větším přínosem než nový  bytový dům,kterých se na území Olomouce staví mnoho.