Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

#4726

2015-10-19 10:27

EU odsouhlasila, že pro uprchlíky se použije fond asi 77 miliard Euro na podporu nejchudších v EU na běžence. Chudí v EU zas jsou v háji.


Nepřihlášený uživatel

#4727

2015-10-19 10:31

Tento režim si vzal do svých rukou daleko více pravomocí než je dáno zákony.Vypadá to,že totalita byla procházkou letní zahradou.Národ byl politickou garniturou postaven do role montérů a nevolníků,okrádán státem již 26 let a beztrestně!

Nepřihlášený uživatel

#4728 Re: Odchod

2015-10-19 10:41

#51: Trumbelinek - Odchod Když člověk vidí že vše zlé co se na této planetě odehrává je tlakem a ozbrojenou mocí amíků,dělá se mu  špatně.Jako mladí lidé jsme nemohli porovnat dva režimy,ale většinově ten minulý byl pro většinu občanů daleko přijatelnější!Bez strachu o zaměstnání,bez žebráků,bezdomovců se školstvím i zdravotnictvím na vysoké úrovni azdarma.Pohoda mezi lidmi a vtipy na režim.Měli jsme peníze,ale nemohli jsme do zahraničí hlavně proto že koruna nebyla směnitelná valuta a stát musel valuty  získat prodejem svých výrobků.To bylhlavní problém že jsme nedostali povolení vyjet z vlasti!

 


Nepřihlášený uživatel

#4729 USA o odmítnutí ruské delegace: „Rusko nebojuje s IS konstruktivně“ZATÍM CO USA NEDĚLA NIC

2015-10-19 10:56

USA o odmítnutí ruské delegace: „Rusko nebojuje s IS konstruktivně“. Ex-šéf izraelské tajné služby: „Vítězství Moskvy a Damašku bude ostudou Západu“. Exkluzivní video: Vladimír Putin o Sýrii a ruských zbraních. Turecko, IS a GYPL

Poté, co USA odmítly přijmout ruskou delegaci a jednat s ní o společném postupu v Sýrii, podal Bílý dům vysvětlení, že důvodem odmítnutí je „nekonstruktivní postup Ruska“. Uvedl to mluvčí Bílého domu Josh Ernest . „Jak řekl prezident Putin, účelem delegace měla být koordinace vojenské spolupráce mezi Spojenými státy a Ruskem. Řekli jsme, že nemáme o tuto zájem do té doby, dokud Rusko nezačne v boji proti IS postupovat konstruktivně „- řekl Ernest. Dále dodal, že volání Moskvy ke spolupráci nebylo vyslechnuto nejen v USA, ale ani u ostatních 65 členů mezinárodní koalice, bojující proti teroristickému IS. „Podle oficiálního zástupce prezidenta Spojených států, Rusko má ​​svůj vlastní plán jak čelit této extremistické organizaci. A v současnosti je Rusko s tímto programem osamoceno.“

Videokonference ruských akcí v Sýrii podle Ernesta „ukazují na „jednostranné akce Moskvy a potvrzují, jak izolováno Rusko je.“

Jedinými lidmi, s nimiž Rusko své akce koordinuje, jsou vláda syrského prezidenta Bašára al-Asada a Íránci, kteří se zapojovali do destabilizujících aktivit uvnitř Sýrie a stali se za to terčem amerických a mezinárodních sankcí,“ řekl mluvčí Bílého domu.  Tiskový mluvčí zopakoval, že Spojené státy „se tohoto nebudou účastnit“. „Uvítali bychom takový konstruktivní postoj Ruska, který by počítal se začleněním do mezinárodního úsilí v boji proti IS. Ale Rusko má jiné plány, „- řekl Ernest. (zdroj)

Bývalý šéf izraelské tajné služby „Nativ“ Jakov Kedmi: Vítězství Moskvy a Damašku bude ostudou Západu
Izraelský politik říká v rozhovoru pro Moskevskou pravdu jak se může změnit rovnováha sil na Blízkém východě a ve světě po operacích Ruska proti teroristům Islámského státu

MOSKVA jednou ranou zlomila plány Washingtonu

– Jakove Nifoviči,, Rusko nyní udělalo v Sýrii více, než Američané a Evropané za celý rok. Bombarduje teroristy. . Kde se na Západě bere taková nevraživost vůči Rusku?

Mýlíte se. Rusko vůbec nedělá to, co dělaly Spojené státy a Evropa. Rusko s IS skutečně bojuje, ale Západ jen předstíral, že bojuje. Co Američané pod záminkou boje proti IS předváděli, to byla schizofrenie.

Velmi ostře nyní situaci vnímají proto, že Rusko jednou ranou překazilo všechny plány Washingtonu a Rijádu. A kdyby se Rusku podařilo zcela eliminovat IS a další islámské teroristické skupiny, znamenalo by to úplnou porážku USA a jejich spojenců. Jejich pětiletý pokus svrhnout občanskou válkou syrského prezidenta Asada se nezdařil. Každému nyní bude zřejmé, že účinnost ruské armády je mnohem vyšší než akce Američanů. A co je nejdůležitější – Rusko se zavede na Blízkém východě se všemi z toho plynoucími důsledky. Získá základnu ve Středomoří, která bude hlavní základnou proti americké šesté flotile. A kromě toho, země Středního východu při pohledu na celé dění si udělají závěr: kdo ve světě je přítelem a kdo ne.

– A jak Izrael vidí ruské nálety v Sýrii?

Izrael oficiálně neprotestuje. A vůči akcím Ruska nevyjádřil žádnou nelibost. Řekli jsme, že  se nepřipojíme k těm, kteří se nějakým způsobem snaží obvinit Rusko z jeho aktivit v Sýrii. Návštěva předsedy vlády naší země Netanyahua do Moskvy byla o koordinaci ruského a izraelského vojenského letectva.

 

VICE-USA o odmítnutí ruské delegace: „Rusko nebojuje s IS konstruktivně“. Ex-šéf izraelské tajné služby: „Vítězství Moskvy a Damašku bude ostudou Západu“. Exkluzivní video: Vladimír Putin o Sýrii a ruských zbraních. Turecko, IS a GYPL

 


Nepřihlášený uživatel

#4730 V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace

2015-10-19 11:10

Video: Neziskovky pod koněm, vlastenci u muzea! Pracovníci neziskovek pouštěli omylem rumunskou muziku místo arabské?

V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace. Jedna z nich byla na podporu uprchlíků, za zvuků „moderní“ arabské hudby, která navodila atmosféru blízkovýchodního bazaru. Nadnárodní neziskový projekt „Refugees Welcome“, což je holandská neziskovka s pobočkami v celé Evropě, která je mimochodem jednou z tzv. „systémových neziskovek“ v EU napojených na evropské fondy z ESF, nemohla pochopitelně chybět. K vidění byly i anglicky psané transparenty, aby celé akci rozuměla i zahraniční média na západě, především reportéři Reuters.

O pár desítek metrů dál směrem k muzeu stál kordon policistů a mnohem početnější dav občanů poslouchal projev Tomia Okamury z ochozu Národního muzea. Neziskovky neunesly Okamurův projev a jeho vystoupení narušily pískáním. Atmosféru zachycuje výše uvedené video, které natočil jeden z našich čtenářů. Za tip na video moc děkujeme!

VICE-Video: Neziskovky pod koněm, vlastenci u muzea! Pracovníci neziskovek pouštěli omylem rumunskou muziku místo arabské?


Nepřihlášený uživatel

#4731 Re: Re: Re:

2015-10-19 11:40

#4719: - Re: Re:  

 Tak se do toho organizování pusťte - plamenné výzvy jsou platné jak mrtvému zimník, zdegenerovaný pronárode.


Nepřihlášený uživatel

#4732 Re: Re: Odchod

2015-10-19 12:24

#4728: - Re: Odchod aneb Komunistické reminiscence 

No - můj hlavní a zcela reálný problém v posledních letech komunismu byl, že místo vložek jsem musela pravidelně používat chuchvalce vaty přišpendlené ke kalhotkám spínákem, aby při chůzi nevyjížděly po zadku ven, poněvadž vložky u nás v drogerii prostě nebyly. Místo hajzlpapíru se několikrát ročně používalo Rudé právo, případně v křesťanských rodinách Lidová demokracie - ta byla aspoň křesťansky měkčí. V lepším případě se dostaly přeložené čtverečky hajzlpapíru s jednou stranou snad křídovou, z níž exkrementy volně stékaly do ruky. Na čištění zubů byla u nás doma pravidelně sůl, leda jste podpultově sehnal dvojbarevnou dětskou Fluorku. Zelená Fluora pro dospělé byla u nás v západočeském městě s cca 3 tisíci lidí vzácností.

Výjezdy do ciziny mě netrápily, brala jsem to tak, že Západ je Západ, a tam jezdí jenom montéři a papaláši. Zdravotnictví na vysoké úrovni, pravda, ale také se tenkrát neléčilo tolik nemocí jako teď. Na rakovinu se většinou umíralo - kdepak chemoška a radiační terapie. Taky důchodců bylo nesrovnatelně méně - před 30 lety bylo na parte běžným věkem 60 až 70 let. Když umřel člověk v osmdesáti, považovalo se to za krásný věk. Teď máte řadu žen v krásných devadesáti letech, nechť jim zdraví slouží, které šly do důchodu v 54 (při třech a více dětech) nebo 56 (při dvou dětech) letech. U mužů jsou nyní osmdesátníci běžným jevem - dříve to byla výjimka. A zdravotní péče po osmdesátce je nejnákladnější. To jste za komunismu neměl.

Strach o zaměstnání jsem pravda neměla, protože člověk prostě pracovat musel. Ale strach z bezdomovectví jsem za komunismu měla zcela reálný, protože jsem jako mimopražská v Praze nemohla po studiu najít bydlení. Leda bych měla pražskou babičku, po které bych zdědila dekret na byt. Bohužel jsem takového předka neměla. Tak jsme s matkou měnily u veksláka koruny za marky, protože za ně se spíš nějaké bydlení načerno dostalo. Vekslák nás samozřejmě okrad :-) No, neuměly jsme v tom chodit. Takže pohodu, o které píšete, jsem nezažívala. Zato stres důkladně.

Školství byla taky paráda. Ani jeden cizí jazyk ze tří mě nenaučili tak, abych v něm dokázala komunikovat. Rodilí mluvčí prostě nebyli, možná tak manželky ruských důstojníků na školách v Praze. O nepoužitelných textech v učebnicích typu "Ja guljaju po Krasnoj ploščadi i napravo ja vižu mauzoleum, gdě ležit Vladimir Iljič Lenin" nemluvě. Hlavně jsme se ale na gymplu učili o částech a mechanismech strojů, strojírenské výrobě aneb jak se kalila ocel a technické kreslení. V maturitním ročníků to už dělalo pětinu týdne. Jak pravili papaláši shůry - jen ať se inteligence přiblíží dělnické třídě! Klasické vzdělání je gymnazistům nanic. Tak jsem chodila pravidelně v rámci školní výuky do Liazu montovat kabiny, abych se sblížila s pracujícími vrstvami. Latinu jsem si pak musela dohnat mimo školu. No a na vejšku mám také blahé vzpomínky - to když si k nám do laborky na chemii přijeli Holanďani v sedmaosmdesátém natáčet film z první republiky. Jenom dali stranou pár levných novějších přístrojů - zbytek vypadal jako sedmdesát let za opicemi. Na okopírování vědeckého článku v Klementinu se čekalo dva až čtyři týdny! Pak jste leckdy zjistili, že Vám ofotili něco jiného. Inu, to se nám to dobře studovalo.

Takže tak - každá doba má své klady i své zápory. Glorifikovat jeden režim jen proto, že se ten druhý podělal, je blbost. A vzhledem k tomu, že to, čemu nyní čelíme, je opět forma komunismu, bych zrovínka komunismus za zářný příklad nepovažovala. Ale dělejte, jak myslíte - na rozdíl od komunismu máte ještě stále možnost svobodných voleb.


Nepřihlášený uživatel

#4733 Re: V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace

2015-10-19 12:28


Nepřihlášený uživatel

#4734 Re: Re: V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace

2015-10-19 12:52

#4733: - Re: V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace 

 nemáš zač od toho sem tady abych přesně informoval lid


Nepřihlášený uživatel

#4735 Re: Re: Re: V sobotu 17. 10. 2015 proběhly v Praze na Václavském náměstí dvě demonstrace

2015-10-19 13:10


Nepřihlášený uživatel

#4736 ZATIM CO NOVINKY VÁM LŽOU JA PŘINÁŠIM FAKTA

2015-10-19 14:25

Ozbrojené síly USA nemají dostatečné zásoby zařízení, aby mohly včas dodávat vojenskou techniku do Evropy, prohlásil velitel armády USA v Evropě, generálporučík Ben Hodges.

Jak informuje list New York Times, pociťuje na sobě v současné době Pentagon následky všestranného omezování rozpočtu. Dát dohromady vojska a shromáždit zařízení nezbytné pro misi v Evropě se může stát problémem, soudí Hodges. Početní stav vojenského kontingentu Spojených států na evropském kontinentě se od roku 2012 snížil o 35%, americké ozbrojené síly omezily počet automobilů, zbraní a pomocné techniky, nebo je přesunuly na jiné základny.

Více: USA TERORIS NEMA DOST DODAVEK DO EVROPY

Velitel pozemních vojsk USA v Evropě, generál Ben Hodges sdělil, že NATO respektuje dohodu s Ruskem o zákazu budování základen u jeho hranic – mluvil o tom v interview pro Defense News.

 „Aliance respektuje Základní listinu mezi Ruskem a NATO, ve které se říká, že žádné vojenské základny se nebudou budovat v zemích bývalé Varšavské smlouvy. Není to smlouva, ale byla to dohoda. Proto si myslím, aby se zachovala jednota Aliance, většina zemí nebude podporovat rozmísťování základen NATO blíže k hranicím Ruska", prohlásil Hodges.

Více: USA A NATO MAJ ZKAZ KE HRANICIM RUSIA

 

Bitevníky ruské letecké skupiny zlikvidovaly během čtyřiadvaceti hodin v Sýrii téměř padesát objektů teroristické infrastruktury Islámského státu, včetně velkého cvičného táboru teroristů, prohlásil v pondělí oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

 Konašenkov rovněž oznámil, že se z letecké základny Hmeimim uskutečnilo 33 bojových letů.

„Dva ruské bitevníky Su-25 zasadily v okolí obce Duwayr al —Akrad v provincii Lázikija dva za sebou následující údery, během nichž shodily trhavé letecké pumy na velký cvičný tábor bojovníků ISIL (původní název IS), který objevily ruské výzvědné prostředky", řekl Konašenkov.

Více: RUSIA UTOKY NA ISIS V SYRII+VIDEA


Nepřihlášený uživatel

#4737 USA VPAD DO IRAKU FAKTA 2002

2015-10-19 14:36

Exprezident USA George Bush a bývalý britský premiér se již rok před vpádem do Iráku dohodli o válečných akcích proti iráckému prezidentovi Saddámu Husajnovi, přitom Blair i nadále mluvil na veřejnosti o diplomacii a odmítal vojenský zásah, napsal v neděli list The Daily Mail s odkazem na tajnou korespondenci Colina Powella.

Dokument pod názvem Memorandum pro prezidenta, uveřejněný v listu, více než 10 let zůstal tajným, ale v roce 2014 byl Státním departamentem USA odtajněn.
 
„Blair i nadále zastává náš názor na postup k válce s terorismem a proti Iráku. V irácké otázce bude na naší straně, bude-li zapotřebí vojenských operací. Je o tom přesvědčen ze dvou důvodů: hrozba (od Saddáma Husajna) je reálná a úspěch v boji proti němu bude mít za následek ještě větší regionální úspěch," praví se v uveřejněném dopisu Colina Powella Bushovi. Dopis se týkal nadcházející schůzky prezidenta USA s premiérem Velké Británie 5. dubna 2002 na prezidentově ranči v Texasu


Více: BUSH DOHODA O VPADU DO IRAKU


Nepřihlášený uživatel

#4738 Shazování zbraní syrské opozici – „konstruktivní“ boj s teroristy á la USA. A jak se USA opět odkopa

2015-10-19 14:43

 

Shazování zbraní syrské opozici – „konstruktivní“ boj s teroristy á la USA. A jak se USA opět odkopaly

Před pár dny Spojené státy v rámci svého „konstruktivního“ boje proti IS shodily teroristům opozice 50 tun munice (Bin Ládin se směje se záhrobí, USA ho podporují).  Pentagon prohlásil, že část munice byla určena Kurdům, hned na to ale tuto informaci ústy svého oficiálního zástupce Petera Cooka popřel: „Nemáme žádné informace, že by zbraně padly do rukou někoho jiného, než je syrská opozice.“ – píše ruský zdroj.

Takže Kurdům, jediným, kteří spolu s Asadem bojují proti IS (a které podporuje i Česko) ze shozených amerických zbraní nepatřilo nic. Ke shozené americké munici se vyjádřil i bývalý důstojník CIA Larry Johnson, který shazování označil za „velmi podezřelé“: „“Nabízí se otázka: kdo dostane tyto zbraně? V případě, že Spojené státy uznávají, že vojáků, které v Sýrii vycvičily pro boj s IS, je méně než deset, kdo obdrží tyto zbraně … „, – řekl Johnson. 

VICE-Exkluzivní rozhovor V.V. Putina pro Solovjova - Titulky_CZ

ANO ANO USA A ČR ZBROJÍ ISIS NE KURDY


Nepřihlášený uživatel

#4739 Sahra Wagenknecht - Evropa musí přestat podporovat USA!

2015-10-19 14:47

Chosé Smolík

#4740 Nasrat

2015-10-19 15:19

Já bych nešel ani k referendu o euru ani o evropské unii protože soudruh Miloš Zeman chce aby byly volby povinné. Navíc tuhle petici založili rasisti co chcou vystoupit i z NATO!


Nepřihlášený uživatel

#4741 Re: Nasrat

2015-10-19 15:47

#4740: Chosé Smolík - Nasrat 

 ŠAK NATO A EU STOJI ZA H...... DVĚ OPOZICE TERORU K NIČEMU NEPOTŘEBNÉ V EVROPĚ

Chosé Smolík

#4742 Re: Re: Nasrat

2015-10-19 16:10

#4741: - Re: Nasrat 

 V zemi která je v NATO naštěstí budete žít až do konce života :)


Nepřihlášený uživatel

#4743 Re: Re: Re: Nasrat

2015-10-19 16:20

#4742: Chosé Smolík - Re: Re: Nasrat 

 NEPROSLO TO REFERENDEM O SCHVALENI NATO TAK NEBUDEM ADIE BYLO TO UDELANO NA OKO VSTUP DO H.... JMENEM NATO TAK JAK EU VSE JE NA OKO UDELANE A STALE JSME ČRSK NEBYLO REFERENDUM !!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#4744 USA NEMÁ PRAVO BOMBARDOVÁNI V SYRII VSE JE PODVOD

2015-10-19 16:41


Nepřihlášený uživatel

#4745 OBAMA VS Osama Bin Laden MA VRACET CENU ZA MIR

2015-10-19 16:55

Na webových stránkách Bílého domu byla uveřejněna petice, v níž prezidenta USA Baracka Obamu vyzývají, aby vrátil Nobelovu cenu míru, která mu byla udělena v r. 2009.

 V petici se odsuzují akce prezidenta USA vůči zemím Blízkého východu a kritizuje se zahraniční politika USA — doktrína „výměny režimů".

Více: OBAMA VS Osama Bin Laden MA VRACET CENU ZA MIR

 


Nepřihlášený uživatel

#4746

2015-10-19 18:09

Souhrnná zpráva o stavu České Republiky očima jejích občanů

ODKAZ

Chosé Smolík

#4747 Re: Re: Re: Re: Nasrat

2015-10-19 18:20

#4743: - Re: Re: Re: Nasrat 

 Ale pane uživateli. Pochopte že do NATO jsme vtoupily bez referanda aby se ušetřilo za papír :) Tak si vychutnávejte všechny výhody i nevýhodé této 99 procentní organizace. To 1 procento mu kazí pičovina jménem Dny NATO.

Olin

#4748 Re: aRe:

2015-10-19 18:25

#4718: - aRe:  

 To nebylo nic paušálně proti Pražákům (a jestli to tak vyznělo, budiž mi prominuto), jen jsem chtěl napsat, že někteří jsou schopni objetovat všechno a jiní umí jen kafrat, ale když přijde na věc – nepohnou ti sráči ani malíčkem. Ta stejná situace je po celé republice. Když je demonstrace v Brně, znám lidi co dojíždí 60 km z Hodonína, nebo dokonce z České Třebové a ti co to mají kilák dva radši sedí zaprdlí doma nebo jedou na nákupy nebo kam k čertu. Ještě jsem chápal, když bylo léto, pařák, že radší jeli k vodě než se pařit v rozhicovaném městě v davu upocených demonstrantů, co je ale v tomhle počasí doprdele přednější než blaho národa? Stejn ě tak když jsem sbíral podpisy na petice, ty absurdní výmluvy proč ne mě už vytáčely a někdy jsem měl chuť jim natáhnout, i když to byli známí, kámoši, rodina. Prostě tahle švejkovská nátura mě vytáčí.

Jestli jste dorazila i přes očividnou zdravotní indispozici, tak to všechna čest, jen víc takových nezmarů jako vy, pak ale nepatříte do té mnou atakované skupiny a není důvod se čertit. S úctou Olin


Nepřihlášený uživatel

#4749 Re: Re: aRe:

2015-10-19 18:36

#4748: Olin - Re: aRe:  

 Mily Oline, vse napraveno - ja zase vysoce ocenuju, ze jste do do nasi maticky prijel. Kdyby bylo vic takovych, jako Vy, bylo by nam lip :-) A jeste jednou opakuji, ze ve vsem ostatnim jsem s Vami naprosto souhlasila. Mejte se fajn a nekdy na videnou na demo!


Nepřihlášený uživatel

#4750 Re:

2015-10-19 18:37

#4715: Olin -  

 MOC SI VÁŽÍM TAKOVÝCH JAKO JSTE VY!!!  Právě ten smysl pro "symbolickou obět" jako je například cesta přes půl země na vyjádření podpory mé vlasti, drtivé většíně z nás chybí. Zůstává hluboko v nás, zatím ale neprobuzen. 

Jak sleduji aktuální stav věcí, tak na 28.10. je plánováno 9 různých demonstrací v hlavním městě a pochopitelně všechny jsou na jiných místech. Už na tuto skutečnost poukazovala i Lucka Hašková.

Konečně mi přišla odpověď z SPD, není přímo od Tomia, ale to neva:

Dobrý den,

děkujeme za Váš e-mail. Bohužel, to, že demonstrace, na kterých vystupují zástupci hnutí Svoboda a přímá demokracie, nejsou propagovány v médiích, je fakt a naprostý záměr z jejich strany, nicméně propagace z naší strany probíhá všemi dostupnými prostředky - na Facebooku, Youtube, webových stránkách (osobních pana Okamury i na stránkách hnutí SPD), členové a příznivci hnutí tisknou a roznášejí letáky. V tuto chvíli, jelikož od státu nedostáváme narozdíl od jiných politických stran žádné příspěvky na činnost, je to jediná možnost.
Podpory všech lidí, kteří podepsali petici, si velmi vážíme.
 
Nejsem spokojen s účastí na demonstracích, proto předložím svůj návrh, jak je navýšit.  Budu vás i nadále informovat.