International Petition for PEACE - MESSAGE to good US People


Nepřihlášený uživatel

#26 Naivita

2015-09-11 18:03

Tahle petice je tak naivní až to hezký neni. Asi něco jako když vítězka soutěže MISS prohlásí, že chce zachránit mír na celém světě


Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re: Re:

2015-09-11 19:54

#25: - Re: Re:  

 Tak se tak nečerti, že ne všichni jsou takoví naivní hlupáci, kteří hltají ty sračky z proamerického mainstreamu jako ty ;-D


Nepřihlášený uživatel

#28 Re:

2015-09-11 20:55

#16: -  

 Ale jdi ty brepto. Kolik ti platí US ambasáda za tyhle desinformace? Nebo to děláš zcela nezištně? To je mi tě pak opravdu líto.

Zajímavé, že Sýrie pod vedením toho ukrutného Asada byla v době vypuknutí Arabského jara jedním z nejstabilnějších režimů v regionu. Na rozdíl od Saúdské Arábie, Kataru apod., kde jsou režimy nesrovnatelně tvrdší a autoritativnější. Nyní je za vydatné pomoci USA, které finančně podporují a podávají výcvik rebelům, v troskách. Do Sýrie proudí zbraně, munice, rakety po stovkách tun, jak z Turecka, tak i ze zbytku NATO (ta se jistě taky nikdy nedostala do rukou IS, že ty kašpare?), CIA vycvičila a cvičí skupiny teroristických záškodníků, kteří již působí na území Sýrie, ale čelní představitelé států budou pokrytecky mluvit o snahách nastolení míru. To je fór roku. Za vše mluví to, že uprchlíci prchají ponejvíce z oblastí ovládaných IS, nikoliv z Asadova režimu.

Jistě, Asad je ten špatný, ale že fanatičtí rebelové, které tak podporuje USA, podřezávají a stínají hlavy, mučí syrské vojáky, zaživa upalují, zaživa pohřbívají nejen vojáky, ale i zcela nevinné civilisty, a mnoho dalších ohavností (internetem kolovalo i video, kde syrský rebel před kamerou vyřezal vojákovi srdce z těla a zakousl se do něj), to je naprosto v pořádku, to jsou zajisté ti správní demokraté. A že je Asad diktátor? A kdo v arabském světě není? Rozhodně to není demokrat, pokud se na to díváme z evropských zvyklostí. Z arabského pohledu však demokratem určitě je - Sýrie má na arabské poměry moderní ústavu a naprostou náboženskou svobodu, Sýrie je jediným sekulárním arabským státem, kde donedávna bez větších problémů po boku soužili lidé více vyznání, a v zemi panovala velká míra náboženské svobody, ač pravda, vládnoucí Alavité byli protěžovanou menšinou. Tohle se pochopitelně fanatickým islamistům nelíbilo a proto se vzbouřili. Za to taková Saúdská Arábie či Katar, kteří žoldáky v Sýrii platí, jsou absolutistické, diktátorské monarchie bez ústavy, kde má žena stejnou hodnotu jako jiné zvíře. Proti těmto režimům se však nebojuje, jelikož jsou USA loajální. Po svržení onoho západem tak nenááviděného Asadova režimu nastane to samé co v Iráku a Libyi - až zemi ovládnou západem podporovaní "umírnění" islámisté, přijdou na svět tvrdé náboženské čistky. V každé arabské zemi, kde zvítězila barevná revoluce "arabského jara" došlo k velkému nárůstu moci islamistů a velmi prudkému nárůstu pronásledování a vraždění náboženských menšin, především křesťanů. Takže shrnuto: Sýrie má jen dvě možnosti - buď v ní bude vládnout Asadův režim, nebo islamisti. To první je mnohem přijatelnější řešení. Jak z pohledu zahraničí, tak samotných syrských občanů.

A když už máš tolik drzosti, že svádíš Taliban na Sověty, tak kdo ten Taliban proti nim cvičil, podporoval, vyzbrojoval, kdo si je zval do Bílého domu, hm?

Zajímavý je také fakt, že USA, ještě donedávna se tak striktně vyhraňující proti al-Kájdě, jejíž vznik paradoxně sami nepřímo iniciovali v době sovětsko-afghánské války, nyní s takovým nasazením finančně, vojensky a politicky podporují syrské povstalce (stejně jako nedávno povstalce v Libyi), jež byli z drtivé většiny tvořeni právě al-Kájdou. Jak to, že podporují ty zlé, kteří jim před 12 lety shodili budovy Světového obchodního centra a proti kterým tehdejší prezident George Bush vystupoval tak ostrou rétoriku a bylo třeba je potírat na všech frontách? Nějaká zvláštní schizofrenie.

USA jsou ochotni dost hluboko poklesnout a pěkně to zpackat, a jsou při tom, aby dosáhli svých politických cílů, ochotni pobít tisíce lidí. Vždyť během a po invazi v Iráku, Afghánistánu či Libyi přišlo o život mnohonásobně více lidí než za předchozích režimů. To vše jsou výsledky amerického svéhlavého importu demokracie a slepé kontraproduktivní války proti terorismu. Hlavně to ale nezapomeňme vše svést na Rusko :-D

Demokracie se nedá nastolit svrháváním bomb na hlavu, k té musí každý stát dospět sám a k tomu povede na Blízkém východě ještě hodně dlouhá cesta. Pořád jsme jim ji tam proti jejich vůli cpali a teď pláčeme nad výdělkem.


Nepřihlášený uživatel

#29

2015-09-12 10:15

Taky jsem pacifista, proti harašení zbraní, ale bohužel jsme jen malá zemička v zajetí mocichtivých vojenských struktur jako jsou Washington, Moskva, arabské státy, pro které je pacifismus sprosté slovo, neb většina jejich hospodářství je založena na válce a utrpení.


Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Je to trochu jinak....

2015-09-13 09:23

#5: Dan - Je to trochu jinak.... 

 Urcite PRAVDA.  Historia dava za pravdu tomu co tu pisete pane Dane. Vsetko ide, len treba chciet, verit,  a este s pokorou a v Laske.

Aj kyl je potrebny v istych pripadoch.. no obavam sa, ze v dnesnej dobe nestaci.

Unas sa na vychode hovori.. " komu nevysvetlis, tomu jednu prj. Lepis". NO UMEnie  je dosiahnut pozitivnu zmenu laskou, bez nasilia. Ide to len zmeniu seba, svojho okolia, svojej rodiny, svojho plitika, svojej krajiny....

POKORA JE ZAKLAD VSETKEHO.

 HLAVNE ABY SME UKAZALI JEDNOTNU SILU. ZE SA VIEME SPOJIT a je jedno, ci som madar, nemec, poliak, slovak, moravak, francuz...

Svarun

#31 Re:

2015-09-13 20:47

#23: -  

 To co tady plácáš, tomu ani sám nemůžeš věřit, tak co to na mě hraješ. Jestli někdo štědře sponzoruje terorismus, tak jsou to velcí západní spojenci Saúdská Arábie, Katar, Bahrajn a spol. Jestli se islamisti kvůli někomu dostali k moci, tak díky intervencím v Iráku, Afghanistánu, Libyi a podpoře rebelů v Sýrii, tak za vším nehledej SSSR, ty trubko. Trpíš nějakým postsovětským stihomamem? Když jdeš večer spát, díváš se pod postel, jestli tam neleží agent FSB? A spíš celou noc s rožnutou lampičkou? Bububu. Jsem Rus a sežeru tě. Zajímavý, že než se začala USA srát do islámských zemí, byl islámskej terorismus jen marginální věc. Po deseti letech oné proklamované války proti terorismu představuje globální problém. Zajímavý, ale může za to samozřejmě Rusko, jak jinak. Holt si zvykej, že islámskej terorismus je dobrá náhrada SSSR. Když se rozložil Sovětský svaz, americkej vojensko-průmyslovej komplex si potřeboval najít jinýho nepřítele a tím se stal islám. Já s politikou hledání nepřátel zásadně nesouhlasím. Zatímco my bojujeme s kozomrdy na druhým konci světa, statisíce uprchlíků pozvolna islamizují Evropu, imámové zvesela kážou radikální islám přímo v Evropě, množí se teroristický útoky, to vše za přitakávání multikulti sluníček. Nebylo by lepší do jejich zemí zbytečně nevrtat, nepobouzet v nich nenávist jen další k západu a pak neschytávat nekonečný vlny válečných uprchlíků? To, co ničí Evropu, nejsou hadráci z jeskyních kdesi v Hindůkuši, ale tolerance islámu tady v Evropě, zcestná ideologie multikulturalismu, podlézavost vůči ropným režimům v Perským zálivu, kteří tady úspěšně šíří wahabismus. Nechápu, že se poté, co USA na základě vylhaných důkazů o Saddámovýh zbraních hromadnýho ničení totálně rozvrátila Irák a uvrhla jej do chaosu zmítanýho sektářským násilím, co podporovala onu "mírumilovnou" opozici proti Assadovi, až se nakonec ukázalo, že ona opozice a al-kajda, resp. al-nusra jedno jest a většina podpory stejně skončila v rukou nově se rodícího ISIL, ještě najdou lidi, kteří jí to baští a vinu hází na Rusko. To už vážně hraničí s demencí.

Antiagresor

#32 STOP americkému imperialismu!

2015-09-14 12:36

Stop americkému imperialismu

1950 - 1953 - Korea

1965 - 1973 - Vietnam

1978 - Guatemala

1985 - Honduras

1989 - Panama

1991 - Kuvajt

1992 - 1994 - Somálsko

1993 - 1995 – Bosna

1994 - 1996 - Irák

1999 - Kosovo

2001 - Afghánistán

2003 – současnost - Irák

2011 – Libye

2013 – málem Sýrie


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Amerika, náš baziliščí spojenec

2015-09-14 17:10

#1: Martin Pospíšil - Amerika, náš baziliščí spojenec 

 Martine, souhlas, výstižně a přesně napsáno :


Nepřihlášený uživatel

#34

2015-09-14 19:56

Nenechme se omámit zpěvem války, který na nás pěje propaganda ze všech stran, zachovejme si čistou hlavu. Válka nám nepřinese nic dobrého. Války vždy rozpoutá pár nenasytných oligarchů, kteří se na nich nehorázně nabalí, ale zbytek národa, který za ně nasazuje krky, to odnese tou nejkrutější daní.

Lubomír Bombík, Brno

#35

2015-09-14 21:34

Tato petice je buď neuvěřitelně naivní, nebo je součástí desinformační kampaně protiamerických sil. A není těžké uhodnout, komu tyhle populistické žvásty slouží. Včetně části diskusních příspěvků.

Lloyd

#36 Re:

2015-09-15 11:55

#35: Lubomír Bombík, Brno -  

 No určitě neslouží těm, kteří mají pod palcem massmédia a hrnou nám do hlavy proimigrační a protiruskou propagandu. Naproti v mešitě už si Abdul se zástupy jeho souvěrníků brousí nože, zatímco my ve strachu z pár ruských motorkářů zavíráme hranice. To je na hlavu postavený.


Nepřihlášený uživatel

#37

2015-09-17 10:51

Dost bylo USA, největších štváčů, kteří šíří po světě jen zmar, utrpení a podporují islámský terorismus! dost bylo našich baziliščích "spojenců" Já je v naší zemi nechcu!!


Nepřihlášený uživatel

#38 Re:

2015-09-17 19:40

#35: Lubomír Bombík, Brno -  

 Presne tak....to je kdyz lide ctou Jen v cestine a jeste jen na webech sympatizujicich pouze s Ruskem. Vse ma rub a lic...je mi lito naivu jez jsou snadne sousto pro media....to snad je jeste pozustatek totality. Bylo nam podstrkovano a je,jak naivni a hloupi amici jsou,ale do cechu maji sakra daleko....co uz.


Nepřihlášený uživatel

#39 Re: Re:

2015-09-19 11:43

#38: - Re:  

 Jako by bylo lepší číst mainstream sympatizující s USA, což je úplně tatáž sračka, jen zabalená v hávu demokracie a lidských práv, tak se tomu mnohem snadněji podléhá, ale těžce se z téhle propagandistické mašinerie procitá.


Nepřihlášený uživatel

#40 Putin dobyva sva uzemi zpet..?

2015-09-19 18:14

19:22 Putin podpořil plán vybudovat vojenskou základnu: Ruský prezident Putin podpořil plán vybudovat v Bělorusku ruskou vojenskou základnu. Pověřil ministry, aby o tom jednali s běloruskými protějšky.

 

Tak o  tohle presne baziliskovi jde.....ziskat svuj vliv ve vychodni Evrope zpet.....a hloupy cechacek tomu jeste tleska.  No kdy prijde rada na nas?  Zeman musi byt rudy az za usima a jeho poskokove take....ani se nedivim ze tolik lidi z CR odchazi.

Vlna emigrace do Evropy Rusku vyhovuje,stejne ji vyvolal Putin svou dlouholetou pilitikou v Syrii a ochranou svych zajmu. Assad je jen jejich poskok.


Nepřihlášený uživatel

#41 Re: Putin dobyva sva uzemi zpet..?

2015-09-20 18:53

#40: - Putin dobyva sva uzemi zpet..? 

 Nee, věci se mají trochu jinak, hloupý Čecháček tleská dragounským jízdám. Američanům, kteří totálně rozvrátili Irák, Afghánistán, spolu se skrčkem Sarkozym Libyi a udržovali v chodu válku v Sýrii tím, že podporovali "umírněnou" syrskou opozici, která následně stejně skoro celá přešla k IS, což má vše za následek ohromnou migrační vlnu, která pomalu potápí Titanik zvaný EU. USA je také na vině pozvolné islamizaci naší zemičky a morálního rozvratu naší společnosti podporou buzerantů, transvestitů a jiných úchylů, což zde řídí skrze všechny ty multikulti, hatefree a gender neziskovky. Tomu já říkám baziliščí spojenec. Zůstává rozum stát, že se po tom všem ještě najde někdo, kdo těm podvraťákům tleská. Inu komu není radno, tomu není pomoci.


Nepřihlášený uživatel

#42 Výzva

2015-09-21 12:50

My, politické strany i občanské spolky, kterým není osud naší země a jeho občanů lhostejný, nemůžeme mlčet k událostem a tendencím, jichž jsme v poslední době svědky. Nemůžeme přehlížet sílící tlak, kterému jsou vystaveni státní představitelé řádně zvolení ve volbách, jakož i organizace, jež se tomuto tlaku snaží čelit či alespoň na něj upozorňovat.

V poslední době jsme svědky čím otevřenějšího vměšování Spojených států amerických do svrchovaných českých záležitostí. Z hlediska mezinárodně-politického bohužel nejde o nic nového. Avšak v souvislosti s geopolitickým bojem Západu v čele s Washingtonem proti Rusku a jeho spojencům se hegemonismus a intervencionismus americké strany čím dál citelněji dotýká i České republiky. Protože se americké plány na ovládnutí Ukrajiny zkomplikovaly, v důsledku čehož dochází napříč evropskými zeměmi k posilování sil odmítajících západní politiku, zvyšuje se tlak USA na ty státy a jejich zástupce, kteří nechtějí bezvýhradně sloužit cizím zájmům.

Právě proto cítíme obavy z nátlakových akcí, jejichž cílem bude odstranění nepohodlných, neposlušných osob. První výraznější akci tohoto typu spatřujeme v protestech 17. listopadu 2014, který byl zcela evidentně režírován skrze americkou ambasádu v Praze. Ani náhodou nešlo o spontánní protest a autentický projev nespokojenosti českých občanů s hlavou státu, resp. realistickou politikou vůči Rusku. Jednalo se naopak o počátek procesu, jehož cíl je jasný: Potlačení proruských nálad v České republice a poslušné plnění amerických geopolitických zájmů.

My říkáme zcela otevřeně NE! Nesmíříme se s poklonkováním Západu, budeme se ze všech sil snažit oponovat americkým zájmům v naší zemi, protože z podstaty věci odporují našim vlastním národním zájmům, na nichž nám velice záleží. Západ nás zklamal, a proto nechceme, aby se nám kvůli němu zavřely dveře na východ. I to říkáme zcela otevřeně.

Vyzýváme tímto všechny politické strany, občanské spolky i jednotlivce, aby se k nám přidali a dali jasně najevo, že si svou zemi vzít nenecháme.


Nepřihlášený uživatel

#43

2015-09-23 14:16

Z Německa, Ruska ani USA k nám nepřišlo nic dobrého. Proč musíme pořád lézt někomu do rekta? Jsme Češi, buďme svoji!


Nepřihlášený uživatel

#44

2015-09-25 15:51

Mier je pre mňa a pre mojich blízkych to najcennejšie! Chcem, aby vojaci NATO išli domov a dali všetkým pokoj! A žiadam rozpustenie EÚ pre dobro a zachovanie Európy!
AntiUSA

#45 Americké válečné zločiny

2015-10-20 14:32

Amerika má na rukou mnohem více prolité krve než kdokoliv jiný:

 

1946, Irán. Pod hrozbou použití atomových zbraní se ruští vojáci mají stáhnout z severního území.

1946, Jugoslávie. Vyhrožování atomovými zbraněmi v odpovědi na sestřelení USA letadla nad Jugoslávií.

1947, Urugway. Vyhrožování atomovými zbraněmi a vysláním bombardérů jako ukázku sily. 1947-49, Řecko. Komandos zasahuji a pomocí nich USA ovládají extrémní pravici v občanské válce.

1948, Německo. Vyhrožování atomovými zbraněmi a bombardéry schopné nést atomové zbraně jsou nasazeny na obranu leteckého mostu do západního Berlína.

1948-49, Čína. Vojáci jsou nasazení v zadržovacích bojích a evakuování Američanů před vítězstvím komunistů.

1948-54, Filipíny. Komandos jsou nasazeni když CIA vede válku proti Huk rebélii.

1950, Puerto Rico. Komandos jsou nasazeni při potlačení revoluce snažící-se o nezávislost v Ponce.

1951-53, Korea. Vojsko, námořnictvo a bombardování včetně vyhrožování atomovými zbraněmi. USA a Jižní Korea bojují s Severní Koreou a posléze i s Čínou aby to skončilo patem. Vyhrožování atomovou bombou v roce 1950 KLDR a v roce 1953 Číně. Dodnes tam mají USA základny a silnou vojenskou přítomnost. (do Iráku v 2003 nejsilnější mimo území USA)

1953, Irán. Komandos pod režií CIA svrhávají demokratickou vládu v Iránu premiéra Mossadeqa a dosazují diktátora Shaha.

1954, Vietnam. Hrozba použitím atomových zbraní, Francouzi nabízejí bomby k rozdrcení obléhání.

1954, Guatemala. Operace komandos, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. CIA režíruje invazi když vláda Guatemaly znárodní pozemky USA firem, základny bombardérů v Nikaragui.

1956, Egypt. Vyhrožování atomovými zbraněmi, nasazení vojska. Rusům je řečeno aby se drželi stranou Suezké krize. Vojáci následně evakuují zahraniční občany.

1958, Libanon. Nasazení vojáků a námořníků, okupace Libanonu prý proti "rebelům".

1958, Irák. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby Irák nenapadl a neobsadil Kuwait.

1958, China. Vyhrožování atomovými zbraněmi aby se Čína nepokusila zabrat Taiwanské ostrovy.

1958, Panama. Jsou nasazeni vojáci USA, když protesty s pálením vlajky přerostou v konfrontaci.

1960-75, Vietnam. Vojsko, námořníci, bombardování, vyhrožování atomovými zbraněmi. Boj proti rebelii v jižním Vietnamu a proti celému Severnímu Vietnamu. Odhad početu obětí kolísá mezi 1 a 4 milióny v této nejdelší válce USA. Vyhrožování atomovými zbraněmi v letech 1968 a 1969.

1961, Kuba. Komandos operace, kdy CIA režírovala pokus o invazi v Zátoce Sviní. Masivní porážka.

1961, Německo. Vyhrožování atomovými zbraněmi při krizi kvůli Berlínské zdi.

1962, Laos. Operace komandos. Vytvoření opoziční armády během partyzánské války.

1962, Kuba. Vyhrožování atomovými zbraněmi a námořní blokáda došla velmi blízko skutečné války s Rusy.

1964, Panama. Vojáci byli nasazeni v Panamě, když se obyvatelé domáhali předání průplavu dle smlouvy uzavřené při jeho budování do jejich rukou...

1965, Indonésie. V operaci komandos byl zabit milion lidí (!), když CIA asistovala při vojenském převratu v zemi.

1965-66, Dominikánská republika. Vojáci, bombardování a namořníci se vylodili během volební kampaně.

1966-67, Guatemala. Operace komandos, zelené barety zasahují proti rebelům.

1967, USA, Detroit. Vojáci zasahují proti černochům, 43 je jich zabito.

1968, USA. Po zastřelení Martina Lutera Kinga je přes 21 000 vojáků nasazeno v hlavních městech USA.

1969-75, Kambodža. Bombardování, vojenská okupace a až dva miliony zabitých bombardováním, hladomorem a následujícím politickým chaosem.

1970, Omán. Operace komandos když USA řídí "Iránskou" námořní invazi do Ománu.

1971-73, Laos. Komandos operace a bombardování když USA řídí invazi Jižního Vietnamu do Laosu. Kobercové bombardování venkova.

1973, USA, Severní Dakota. Operace komandos řízená armádou proti obleženým indiánům Lakotas na místě zvaném Wounded Knee.

1973, Střední Východ, Izrael, Egypt, Syrie, Irák, Libanon. Vyhrožování atomovými zbraněmi během války těchto zemí.

1973, Chile. Operace komandos zbavuje Chile zvoleného prezidenta s marxistickými názory. Diktátoz Augusto Pinochet dosazen.

1975, Kambodža. Nasazeno vojsko, bombardování a pokus o vysvobození zajatých námořníků kteří už byli (!) předáni USA. 28 vojáků zemře při havárii jednoho z vrtulníků.

1976-92, Angola. Operace komandos kdyz CIA podporuje Africké rebely.

1980, Irán. Vojáci nasazeni, vyhrožování atomovými zbraněmi, odvolané bombardování, nezdařený pokus o vysvobození rukojmích kdy 8 vojáků zahyne při havárii vrtulníku. Rusové jsou varováni aby se neangažovali v Iránské revoluci.

1981, Libye.. Namořní letectvo sestřelí dvě Lybijská letadla během cvičení blízko Lybijských hranic...

1981-92, El Salvádor. Operace komandos, nasazeni vojáci a vojenští poradci k přemožení povstání proti diktatuře podporované USA. Vojáci se zůčastnili boje o rukojmí.

1981-90, Nikaragua. Operace komandos a námořnictva. CIA řídí invazi a pokládá miny v přístavech proti revoluci.

1982-84, Libanon. Námořnictvo, bombardování a nasazení vojáků. Tito mají vypudit ze země OOP (Organizace pro Osvobození Palestiny) podpořit "domácí vládu". Námořnictvo bombarduje pozice muslimů, ale kdyz jen jediný bombový útok na "Beirůtský Hilton" zabíjí 241 vojáků, tak se stahují. 1983-84, Grenada. Vojáci a bombardování následuje čtyři roky po revoluci.

1983-89, Honduras. Manévry vojáků pomáhají vytvořit základny poblíž hranic. 1984, Irán. Dvě Iránské stíhačky jsou sestřeleny nad Perským zálivem. 1986, Libye. Bombardování a námořní údery pro svrhnutí nacionalistické vlády Kaddáfího.

1986, Bolívie. Vojáci USA "pomáhají" při zásazích proti farmářům pěstujícím koku.

1987-88, Irán. Namořními akcemi a bombardováním vstupují USA otevřeně do konfliktu kdy Irák napadl Irán na straně Iráku.

1989, Libye. Dvě libyjské stíhačky sestřeleny.

1989, Panenské ostrovy. Vojáci vysláni na uklidnění situace po hurikánu Hugo.

1989, Filipíny. Letecká podpora poskytunuta vládě proti převratu.

1989, Panama. Vojáci a bombardování nasazeno kvůli odstranění nacionalistického ražimu který, jak jinak, chtěl svůj Panamský kanál... 27 000 vojáků nasazeno, Noriega další uvězněni a cena je téměř tři tisíce obětí.

1990, Libérie. Vojáky evakuovaní civilisté během občanské války.

1990-91, Saudská Arábie. Vojáci a letectvo umístěno aby odstrašili Irák po obsazení Kuwaitu. 540 000 vojáků umístěno v Ománu, Quataru, Bahrainu, Saudské Arábii (hlavně) a v Izraeli.

1990-91, Irák. Bombardovní, invaze a námořní blokáda Iráckých a Jordánských přístavů, letecké údery. Víc než 200 000 obětí při invazi do Iráku a Kuwaitu, bezletové zóny vyhlášeny nad jižním a severním Irákem (Kurdská zóna na severu a Šiítská na jihu), destrukce Irácké armády ve velkém.

1991, Kuwait. Namořní úder, bombardování a vojáci použiti k dosazení Kuwaitské královské rodiny zpět na trůn.

1992, USA, Los Angeles. Vojáci a námořní pěchota nasazeni proti povstání proti policejní brutalitě v případu Rodneyho Kinga.

1992-94, Somálsko. Vojáci, námořní síly a bombardování bylo použito USA když vedli okupaci pod záštitou OSN. Útoky byly vedeny hlavně proti Mogadishu klice.

1992-94, Jugoslávie. Námořní blokáda pod hlavičkou NATO Srbska a Černé Hory.

1993, Bosna. Leteckými údery a bombardováním vynucená bezletová zóna v občanské válce. Sestřeleny letadla a bombardováni Srbové.

1994, Haiti. Vojáci a námořní blokáda jsou použiti proti vojenské vládě. Dosazuji zpět prezdenta Aristida, přetelského k USA, tři roky po puči.

1996-97, Kongo. - Vojáci a námořní pěchota jsou v Rwandských Hutu uprchlických táborech, a v těch místech se zrodí "Kongo" revoluce.

1997, Libérie. Vojáci USA byli pod palbou během evakuace zahraničních občanů.

1997, Albánie. Vojáci USA byli pod palbou během evakuace zahraničních občanů. 1998, Sůdán. Útok střelami s plochou dráhou letu na zdravotnickou továrnu, která měla údajně být "teroristickou" továrnou na výrobu nervového plynu.

1998, Afghánistán. Útok střelami s plochou dráhou letu na bývalé CIA výcvikové tábory pro Islámské radikály, kteří byli údajně strůjci útoků na abmasády USA v Tanzánii a Keňi.

1998, Irák. Čtyři dny intenzivního bombardování a útoků střelami s plochou dráhou letu poté, co byly údajně zbrojní inspekci kladeny překážky ze strany Iráku.

1999, Jugoslávie. Bombardování a útoky střelami s plochou dráhou letu. Silné údery USA pod hlavičkou NATO poté, co se Srbové odmítli stáhnout ze svého území v Kosově. NATO následně okupuje Kosovo. 2000, Yemen. Namořnictvo USA pod útokem - útok na USS Cole do ni udělal slušně velkou díru a zabil 17 námořníků.

2001, Makedonie. Vojáci z NATO a USA rozmístěni, aby oddělili a odzbrojili Albánské rebely.

2001, USA. Letectvo a námořnictvo v pohotovosti jako reakce na útoky v New Yorku.

2001, Afghánistán. Vojáci, bombardování a útoky střelami s plochou dráhou letu v masivní akci na svrhnutí vlády Talibanu a hon na Al Kaida bojovníky. Instalován Karzaiho režim. Střety se také odehrály na hranicích s v sousedním Pákistánu.

2002, Yemen. Raketový útok pomocí bezpilotního prostředku Predátor na údajnou buňku Al Kaidy, včetně občana USA.

2002, Filipíny. Tréninková mise námořní pěchoty pro Filipínskou armádu se stane bojovou misí když narazí na muslimské Abu Sayyaf rebely v Salu Archipelagu nedaleko Mindanao.

2003, Kolumbia. Vojáci a speciální jednotky komandos jsou poslány do oblasti kontrolované rebely aby podpořili Kolumbijskou armádu a ochránili ropovod.

2003, Irák. Vojáci, bombardování, útoky střelami s plochou dráhou letu v této druhé válce v zálivu odstartovalo změnu režimu v Baghdádu a občanskou válku. Spojené státy spolu s Anglií a Austrálií zaútočili z Kuwaitu, dalších států v zálivu a i z Evropských a Amerických vojenských základen na Irák.

2007, Somálsko. Bombardování údajných Al Kaida členů (Svaz islámských soudů) na útěku, poražených Etiopskou armádou a jinou militantní Somálskou skupinou, instalování nové pro-USA vlády.

2008 - Rusko-gruzínská válka.

2011 – Tunis.

2011 – Egypt.

2011 - Libye. Nálety NATO uvrhly tuto kdysi podle afrických standardů prosperující zemi zpět do středověku, a co hůř, ponořily ji do občanské války.

2011 - Arabské jaro.

2011- Současnost. Sýrie.


Nepřihlášený uživatel

#47 Re: Amerika, náš baziliščí spojenec

2016-01-17 17:54

Kamil M. Černý

#48 Re: Naivita

2016-09-08 03:53

#26: - Naivita 

 Petice budí zdání naivity, ale naopak je velmi nebezpečná, prokomunistická a proruská ! Kamil M. Černý