Petice za zachování hotelu Černigov, jedné z dominant HK


Nepřihlášený uživatel

#26

2015-02-27 12:46

Neumím si představit, že by hotel Černigov zmizel a nahradila ho jiná stavba. Pro mě je už stejným symbolem Hradce Králové jako třeba budova muzea.
Lenka Holá
*+*+*+

#27 Re: # 21

2015-02-28 07:18

#21: fogy - # 21 

 Dobrý den pane "fogy"

Chtěl bych oponovat vašemu příspěvku.Píšete že stavba byla megalomanská už za socialismu a nevyužitá.Vy máte učetní knihy z období jeho zlaté ery?Mí rodiče v Černigově dělali a proto vím že byli doby kdy byl hotel plný cizinců a patřil mezi nejlepší ve městě.Píšete že majitel dělal výpočty zda hotel opravit či zbourat.Majitel který tento hotel koupil tak moc dobře věděl do čeho jde a chce na prodeji volného místa vydělat prodejem veliké peníze.Podnikatelé vidí až za roh a to je sice správné ale jeho opravu určitě nikdy nezvažoval.Hotel určitě koupil pod cenou a nyní bude muset vytáhnou dost peněz aby přes nevoli lidí mu ho zastupitelé dovolili zbourat.Když už se nepodaří tento hotel zachránit tak aspon znesnadnit takovým vychytralcům dělat si co si usmyslí.Možná vám to příjde demagogické ale tady si v této zemi lidi myslí že když mají prachy že si můžou dělat co chtějí. S pozdravem strážce pořádku


Nepřihlášený uživatel

#28

2015-03-12 22:19

Domnívám se, že by byla veliká škoda bourat tuto vyjímečnou dominantní architektonickou stavbu města Hradec Králové

Nepřihlášený uživatel

#29

2015-04-23 19:52

Tak snad zvítězil rozum a bude se bourat.

Labužník

#30 Hotel Černigov není škatule

2015-05-22 15:16

#4: - Dominanta ?Re:  

 Hote černigov se na Riegrovo Náměstí nejvíce hodí! Na Riegrovo náměstí se nehodí monostozní objekt pod Názvem Clarion! jsi pěkný buran že si nelíbí Hotel Černigov!


Nepřihlášený uživatel

#31

2016-09-10 15:14

Od Černigova do Kyjeva přijel Ilja Muromec, bohatýr, se střelou kalenou, tětivou napjatou,  loupežníky skryté lesní napomínaje přísně,  nájezdníky stepní početné do lovišť věčných bez průtahů zbytečných odesílaje. 

Několik desetiletí se pohybuji okolo. A pořád se mi  Černigov, ex Regina, zdá prima, pohledný a permanentně pracující.

Nevím, co se výše rozumí začleněním do okolní všední zástavby, ale vnímám ji stále jako perfektní. Jestli třeba nevyhověl předloňským předpisům o tepelné izolaci,  obalte ho dvaceti centimetry pěnového polystyrénu zvenku, jak se  dnes s úspěchem všude děje s okolními  paneláky, aniž by to pozměnilo jejich vizáž. Ochrání to i jeho vnitřní konstrukci před namáháním z titulu teplotní roztažnosti.

Bourání vidím jako vandalismus nepřátelského cizince, který chce všechny obyvatele města co nejvíce ponížit. Být v Paříži, zbořil by si pro radost Eiffelovku.

Kdo je to prase, ten Slavík Loupežník, ví to někdo? Jestli Černigov, ex Regina, zboří, protkněte  střelou kalenou obě uši jeho prasečí. Nestane se ani tragédie, ani škoda. Jen nevzniknou nějaké chlívky.

Petra T.

#32 Re: Re:

2017-04-18 17:16

#6: - Re:  

 Pane Petře, krásně napsáno. Velice se to hodí na spoustu jiných jednání. Každé vaše slovo je vzácné jako perly.