MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#70176 Komentovaný "vánoční" projev Miloše Zemana

2016-01-05 07:35

Zemanův "vánoční projev" tedy jeho blábolení u věnce s obrácenou trikolorou, byl celý v podstatě Freudovský přeřek, tedy přiznání se Zemana k totalitnímu myšlení. 

 

 Už z jeho nacionalistických myšlenek, které zde byly v diskusi citovány, to byl sktutečně jistě hodnotný příspěvek do politické diskuse :-/. 

 

 

 

Zemanův projev nekriticky museli vyslechnout jen idioti....

2015-12-28 14:47

 

....jásat nad projevem opět plným lží, nejasností a neonacistických hesel na závěr, jao kna "vánočním poselstvím" museli opravdu jen ateisté s totalitním smýšlením a jednáním tedy komunisté, nacisté a příznivci obecně totalit. 

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana:

 

Vážení a milí spoluobčané, setkáváme se opět po roce, abychom společně přemýšleli o událostech, které se v tomto roce uskutečnily. Stejně jako v lidském životě i v životě naší republiky jsou to události radostné i méně radostné, ale jsem velmi rád, že těch radostnějších je podstatně víc.

Zde je vidět pečlivé studium projevů prezidenta Václava Havla :-), bohužel z nich Zeman jako vždy nepochopil nic.

 

Začnu tou první. S výjimkou Malty je Česká republika na prvním místě v Evropské unii z hlediska růstu své ekonomiky. Je to veliký úspěch a chtěl bych za něj poděkovat našim zaměstnancům, našim zaměstnavatelům a chtěl bych také ocenit českou vládu za její hospodářskou politiku. Jak řekl ministr financí, vláda "odšpuntovala ekonomiku", a já bych k tomu jenom dodal, že ji vymanila ze svěrací kazajky škrtících opatření minulých pravicových vlád.

 Zeman jako obvykle má velmi nepřesné informace, premiantem není ČR ani Malta, ale Irsko, které ještě nedávno dokonce potřebovalo pomoc z EU s bankovním sektorem. Růst Irska je dle dostupných informací až na úrovni 7 % HDP, tedy na co si to vlastně vláda hraje? 4,5 % není zásluha této vlády, je to zásaluha toho, že vláda Nečase měla v době krize nemazměstnanost menší, než Zeman v době růstu 3% a to o více jak jedno procento. 

Druhou dobrou zprávou je to, že podle našich statistiků průměrná mzda, měsíční mzda, vzrostla o tisíc korun. A je dobře, když je hospodářský růst doprovázen i růstem životní úrovně. Týká se to ostatně i našich starobních důchodců, kteří příští rok budou mít ubohou valorizaci 40 korun měsíčně, ale v roce 2017 by měli získat, bez započtení inflace, třetinu růstu průměrné mzdy, tedy minimálně 300 korun. Přál bych si jenom, aby tato částka byla pro všechny, protože jinak by se prohluboval rozdíl mezi starodůchodci a novodůchodci.

Zeman by měl u tohoto zmínit, že starobní důchody tvoří více jak polovinu celého rozpočtu vlády, aby občané získali představu, jak obrovský objem prostředků to je a jaké tedy riziko při stárnutí populace hrozí.  

 

No a poslední dobrá zpráva se týká nezaměstnanosti. Jsme na druhém místě v Evropské unii hned za Německem pokud jde o nízkou míru nezaměstnanosti. A protože současně přibyla i volná pracovní místa, věřím, že ti, kdo opravdu chtějí pracovat, svoji práci najdou. To ovšem neplatí pro ty, kdo práci odmítají, aniž by k tomu měli vážné zdravotní důvody. Podporuji růst minimální mzdy, ale nepodporuji růst sociálních dávek, protože se domnívám, že právě nůžky rozevírající se mezi minimální mzdou a sociálními dávkami mají lidi nutit k užitečné a v budoucnosti i dobře placené práci. Kromě toho některé sociální dávky jsou naprosto nesmyslné. Například státní příspěvek na bydlení jenom vytvořil ubytovny a obchod s chudobou.

Zde by měl Miloš Zeman zmínit, jak se mu podařil ekonomický zázrak, když v pozici premiéra zadlužoval ČR nejrychlejším tempem v historii ČR vůbec (100 % nárůst dluhu za 4 roky) a přitom mu k tomu ještě stoupala nezaměstnanost - jak se kdokoliv může přesvědčit v makroekonomických datech ČSÚ. Obávám se, že to byla jeho socanská oposmluvní vláda, který zavedla štědrý sociální systém na dluh. 

 

Celkově tedy můžeme říci, že skončila blbá nálada a že je důvod pro opatrný a kritický optimismus, pro pozitivní očekávání, které je důležitým psychologickým faktorem ekonomického růstu, a že je také důvod, abychom se na sebe také občas usmáli, jako já teď na vás, protože s úsměvem jde všechno líp.

 

Zde je dobré si přímo na videu povšimnout, že použil v poslední větě přesnou dikci Václava Havla, tedy jak jsem již psal, pečlivě projevy prostudoval, pečlivě nacvičil, ale nic nepochopil, jak je nakonec u komunistů obvyklé. 

 

Jsem někdy kritizován za to, že ve svých vánočních poselstvích nemluvím o vizi České republiky. Já jsem sice na toto téma napsal několik knih a pronesl řadu projevů, mimo jiné v Poslanecké sněmovně, ale velmi rád, ve vší stručnosti, svoji vizi České republiky ještě jednou představím. Je to vize založená na postupném přibližování našeho státu ke skandinávskému modelu sociálního státu, tedy modelu, který je založen na dvou pilířích. Na vysokých daních, což je velmi nepopulární, zejména na progresivním zdanění příjmů fyzických osob, kdy ti nejbohatší platí relativně nejvyšší daně. Nu a současně je založen na tom, že daňový výnos se nerozkrade, ale že je určen na investice do lidí, do veřejného sektoru. To znamená do zdravotnictví, do školství, ale také do vědy a výzkumu. Skandinávské země se umísťují na prvních příčkách žebříčku konkurenceschopnosti, což dokazuje nesprávnost pravicové neoliberální teorie, že čím nižší daně, tím vyšší ekonomický výkon. A kromě toho tyto země mají nejvyšší index kvality života včetně pravděpodobnosti dožití, nízké míry kriminality a tak dále.

Miloš Zeman napsal 6 knih a z toho ani jedna se vlastně nezábývá tím, jak si Zeman představuje ČR. Jeho vize nerozkrádání daní vskutku velmi těžce kontrastuje s tím, že je podepsán pod ukradením 14 mld. hotovosti z Mostecké uhelné společnosti, kdy to byla právě Zeman, kdo 46 % nejen z výše uvedeného objemu hotovosti na rekultivace, ale také celého "zbytku" společnosti "vyměnil" (zprovatizoval) za 650 mil, jak se opět každý může přesvědčit v usnesení vlády z roku 1999 tuším ze srpna. 

 

Toto je tedy moje vize, ale plně uznávám, že aby se jí podařilo dosáhnout, je zapotřebí nejdříve zacpat díry státního rozpočtu, jimiž unikají obrovské miliardy formou daňových podvodů. Budu proto podporovat všechny zákony, které čelí daňovým podvodům, ať je to zákon o elektronické evidenci tržeb nebo zákon o prokázání původu příjmů a majetku. Ti, kdo namítají, že těmito zákony se zasahuje do osobní svobody lidí, zapomínají, že nikdo nemá právo krást, nikdo nemá právo podvádět a že daňový podvod je ve Spojených státech druhý nejtěžší trestný čin po vraždě.

 O jakých daňových podvodech to vlastně Miloš Zeman mluví? On o nějakých ví, tedy proč nepodá trestní oznámení? EET nemůže žádný "daňovým podvodům zabránit" a to z prostého důvodu, největší únik je v DPH tam, kde se prodávající s odběratelem dopředu dohodnou, že nevadají, tedy logicky ani žádný doklad do EET nezavedou :-). K této věcné námitce existuje druhá, kdy typ dat (detail všech dokladů v podnikání až do šrobku a matičky) jsou v případě, že je bude mít J&T, která chce systém provozovat děsivě nebezpečný pro trh. 

Závěrem mi dovolte, abych se zmínil o zahraniční politice. Ekonomická diplomacie, kterou prosazuje současná vláda i já, zaznamenala v tomto roce významné úspěchy. Jsem rád, že se zlepšily ekonomické vztahy s Čínou, která se stává největší ekonomikou světa, že k nám přicházejí i investice z Korejské republiky a z řady dalších zemí, že se podařilo zlepšit i vztahy se středoasijskými státy, od nichž dostáváme podstatnou část ropy, a tak dále.

 Jaké významné úspěchy má Zeman na mysli? Že mu Putin slibíl, že ruský odběratel plynové elektrárny za kterou nezaplatil 5 mld. korun a dodavateli je tedy zaplatila vládní pojištovna a vládní banka z našich daní, zaplatí? Dosud se tak nestalo a od jednání již uběhly měsíce. Nebo snad myslí úspěchem, kdy se z důvodu vykrádání DPH ruskou státní firmou - Gazpromem mění režim výběru DPH u prodeje plynu na revers charge? Zeman je vskutku tajemně nekonkrétní. 

A tak v zahraniční politice je jenom jediná a temná skvrna a tou je migrační vlna. Politici, kteří zavírají oči před tím, že se k nám tato migrační vlna ještě nepřelila, že se proto není čeho obávat, mi trochu připomínají jednoho bývalého pražského primátora. Tento primátor v době povodní stál na mostě a říkal: "Situace je nad míru výtečná", a dvě hodiny poté voda zalila pražské metro. Někdy si připadám jako Kassandra, která varuje před vtažením trojského koně do města, a jsem hluboce přesvědčen o tom, že to, čemu čelíme, je organizovaná invaze a nikoliv spontánní pohyb uprchlíků. Ti, kdo se zastávají migrantů, mluví o soucitu a solidaritě. Soucit je možný u starých, nemocných a především u dětí, ale velká většina nelegálních migrantů jsou mladí zdraví muži bez rodin. A já se ptám, proč tito muži nevezmou do ruky zbraň a nebojují za svobodu své země proti Islámskému státu. Jejich útěk objektivně posiluje Islámský stát. A já si nedovedu představit, že v době, kdy z protektorátu prchali naši mladí muži, prchali proto, aby ve Velké Británii dostávali sociální dávky. Prchali proto, aby bojovali za svobodu své země. A totéž samozřejmě platí i pro ty, kdo odcházejí ze zemí, kde se nebojuje, protože jejich odchod odsuzuje tyto země k další zaostalosti.

Tady se dá věřit, že migrace je svskutku organizována, jen Miloš Zeman neuvádí, že je nejspíše organizována Rusky v představě, že tím uškodí EU. Odpornou lží je mnohokrát vyvrácená lež, že ve struktuře migrujících převládají ve většině mladí muži. Co je ale skutečnost, že migranté vzhledem k tomu, že se jedná o lidi odvážné, protože se k migraci rozhodli, budou původních zemích velmi chybět. 

Když se připravovala demonstrace zastánců migrace k 17. listopadu, tak jsem od jedné z našich zpravodajských služeb dostal informaci, že na transparentu této demonstrace má být nápis "Tahle země není naše - Refugees welcome". Potom někdo poradil těmto organizátorům, že ten nápis je mimořádně hloupý, tak ho nahradili o něco méně hloupým nápisem "Tahle země patří všem - Refugees welcome".

Představa, že se zpravodajské služby baví tím, že zjišťují co bude na plakátu a pak zjištují jak se to mění mi přejde spíše jako oslí můstek poslední větě vskutku neonacistické větě, než jako něco reálného. Tedy si myslí, že si to Zeman prostě vymyslel. Mimo to, demonstrace zdůrazňující, že existuje Všeobecná deklarace liských práv, která obsahuje i právo na azyl, se uskutečňují především proto, aby ukázaly, že exstuje i druhá strana jako kontrast xenofobie, která Zemanovi tak konvenuje a kterou podporuje. 

 

A závěrem svého vánočního poselství bych vám chtěl říci dvě závěrečné věty. Tahle země je naše. A tahle země není a ani nemůže být pro všechny.

 Koho si představuje pod tím "naše", kým se zaštiťuje? Může tím klidně myslet Nejedlého, Mynáře, Ovčáčka a Zemana a dokonce třeba i Putina, jedná se o velmi konzistentní skupinu s politickou mocí v ČR.  Kdo další by to mohl být? Jeho volilči? 

Obě věty jsou bohužel ubohou parafrází neonacistických hesel a bylo skutečně děsivé to slyšet z úst člověka, který má být správcem úřadu prezidenta republiky podle demokratické Ústavy jejíž nedílnou součástí je Všeobecná deklarace lidských práv. 

Milí přátelé, šťastný a veselý nový rok.

Těžko říci, jestli může být další rok šťasný a veselý za situce, kdy na Hradě sedí člověk, který si v Kremlu nechává připnout oranžovo-černou stuhu symbol ruské agrese na Ukrajině. Těžko řicí, jestli se mohou občané radovat z toho, že vyznamenal nomenklaturní komunisty státním vyznamenáním, těžko řicí, jestli může být občan ČR šťastný z toho, že na Zemana obklopují lidé, kteří nejsou schopni získat základní věc - tedy bezpečnostní prověrku státu aniž by zničili demokracii a pro získání prověrky nepoužili již existující politickou moc, kterou jim svévolně dal Zeman. Těžko řící, jestli jsou občané ČR vůbec přáteli Miloše Zemana a tudíž je velmi obtížné určit, koho vlastně posledním přáním oslovil.


Nepřihlášený uživatel

#70177 Je dobré se zamyslet proč byl volen Miloš Zeman

2016-01-05 07:37

Ve volebni kampani se tvářil jako vrchol demokracie. Nezaznel ani náznak toho, ze by si chtel pripinat v Kremlu symbol ruské agrese. Ani náhodou neřekl, ze by chtel vyznamenavat StBaky, nomenklaturni komunisty komunistické doby. Dokonce se tvářil prozapdne, pro EU, dokonce chtel dostat slibu, z prijimani do EU, ze ČR přijme euro, dokonce se zrekl StBaka Sloufa.

Dnes ale presne to co říkal, ze delat nebude dela.

Tedy je potřeba se zamyslet (ptat se) co vedlo jeho voliče k tomu, ze mu dali hlas. Jestli to bylo proto, ze sliboval, ze bude prikladnym demokratem nebo to bylo proto, ze jeho celkove jednání vyhodnotili jako pro totalitní, komunistické, připravené porušovat Ústavu, základní demokratické principy a obecnou lidskou slušnost, jak činil již v době kdy byl premierem?

Je potřeba se znovu zamyslet jak a s jakými lidmi vedl kampaň. Zdali tato kampaň byla v souladu s volební zákonem, ústavou, obecnou slusnosti a zdali je jeho soucasne jednani v souladu s jeho tehdejším jednáním?

Jsou to otázky, na které je potřeba dat jasne odpovedi jiz dnes

 

Je dobre se nad výše uvedeným zamyslet i proto, ze existuje skupina lidi s vysokoskolskymi tituly, která tvrdí, ze to Zeman jako jediný s touto zemi "mysli dobre" aniž by byli schopni definovat co "mysli dobre" aniž by byli schopni takovou úlohu politika definovat.

 

Je to tedy velmi vazna věc siri se tu lez, ze Zeman "cosi" "mysli dobre" a to udsou a do pozadí vše ostatní, predevsim porusoval ustavnosti a neplneni základních povinnosti správce iradu prezidenta republiky.

 

Na  základě jakési podivne famy tito lide duveruji Zemanovi "ze to mysli dobre" a na základě tohoto predpokladu (postaveného na pochybne duvere, ačkoliv jiným politikům apriori nedůvěruji) duveruji bohuze i ruské propagande v češtině, prestoze okupaci v roce 1968 povazuji za zločin, dnes "veri" ze parta KGBaku v Kremlu je jiná než Stalin, Lenin nebo např Breznev a Amerika je najednou největší agresor, prestoze jeste v roce 1988 nemysleli na nic jiného, než aby Rusaci s komunisty odtahli do pekel a CSR byla součástí demokratické Evropy a oni mohli do USA vyrazit alespon na výlet.

 

Povazuji to za vazne téma a jsem přesvědčen, ze by se mu měli socologove seriózně věnovat.


Nepřihlášený uživatel

#70178 Komentovaný superdebilní projev Miloše Zemana o holokaustu....

2016-01-05 07:47

Pane předsedo Evropského parlamentu, pane prezidente Evropského židovského kongresu, dámy a pánové.

Zde je klika, že přímo neoslovil soudruha Jakunina.  Jen povzdech nad tím, že se takový člověk pohyboval na takové akci. 

Plně souhlasím s výrokem pana Moše Kantora, který řekl při jiné příležitosti, že smyslem našeho setkání není jenom nebo především vzpomínka na minulost, ale úvahy o budoucnosti, to je hledání cest, aby se holokaust neopakoval. Dovolte mi, abych i já se ve svém příspěvku na toto téma zaměřil, ale přesto mně dovolte několik retrospektivních poznámek.

Tady bych to zkrátil, cestou jak neopakovat holokaust je demokracie. Nejsou to politici, co chrání většinu či menšínu, jsou to principy dodržované občany, tedy demokracie. Polik pouze zastupuje (je to zastupitel ne svévolitel) občany a to jen v části veřejného prostoru, kterou je vhodné spravovat tímto způsobem. Dokonce se ta část různě mění v čase, podle toho jak moc občané vnímají svobodu či nesvobodu v demokracii. 

My se všichni shodneme v odsouzení holokaustu. Všichni se shodneme v tom, že nesmíme připustit jeho opakování. Ale obávám se, že se příliš neponořujeme do hlubinných příčin vzniku holokaustu. A někdy tyto příčiny zplošťujeme.

Tady přeskočím nakonec, Zeman to co kritizuje to přesně provádí. Příčiny holokaustu vůbec nepochopil, trofale konstatuji. Zeman toto doloží hned v následujícím odstavci, kde zkreslí, nejpíše záměrně, prakticky vše. 

Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera.

Zkreslení textu Stráského - ten nenapsal, že "musíme výti s vlky", ale "budeme výti s vlky" a to je opravdu velký rozdíl, už takto vytržené z celého kontextu, navíc text přisoudil panu Peroutkovi a ještě si k tomu vymyslel onen titulet "Hitler je gentleman". 

O Churchillově dopise se vcelku dost pochybuje, jestli vůbec existuje, ale pokud byl napsán, anglicky vyznívá věta obzvláště v roce 1939 jako výhrůžka a to co řekl Zeman to opravdu není. Mimo jiné proto, že se jedná o věty dvě, kdy první uvozuje druhou a uvozuje jí odkazem na události z roku 1918, které byly pro Německo fatální. 

Nekrolog za Hitlera napsal 86 letý norský spisovatel, kde logicky Norsko mělo daleko blíže k nacismu než k demokracii potom, co si Finsko užilo s bolševickým Ruskem.

Co vede k této fascinaci intelektuálů naprosto zrůdným učením? Co vede k tomu, že se z doktora Jekylla stává Mr. Hyde? Je to snaha překonat vlastní frustraci vytěsněním té menšiny, ať jakékoli, ze společnosti, a v tomto smyslu holokaust začíná první lavičkou v parku, na kterou si nesmí sednout Žid. A plynová komora je teprve dovršením, nikoliv začátkem tohoto holokaustu. A my se musíme ptát, zda je možná dokonce ještě ve větších rozměrech recidiva, která tentokrát nezahrne šest milionů Židů, ale zahrne příslušníky celé řady vyznání, ateisty, a dokonce i muslimy.

Tady Miloš Zeman naprosto zkresluje pojem holokaust (šoa) nazývá tím vraždění naprosté menšiny většinou. Je to ubohé a je bohužel jedna z jeho zvrácených relativizací. 

Právě proto bych chtěl uvítat, že se umírněné arabské země nedávno připojily k válce proti Islámskému státu. A tento Islámský stát, často podceňovaný, má obdobnou povahu, jako mělo nacistické Německo počátkem třicátých let. To, co nám podle mého názoru hrozí, je superholokaust, jehož oběťmi budou stovky milionů lidí.

Tento odstavec vypadá, že si Miloš Zeman myslí, že je teroristická organizace šikovně si do názvu dající slovo "stát" skutečně státem, tedy státním utvarem s hranicemi, občany, kteří by v něm chtěli žít, mající administrativu, vědecký výzkum, literaturu, atd. Tady se nabízí otázka, co lidé kolem Zemana vlastně dělají? 

Chtěl bych citovat výrok jednoho z vojenských velitelů Islámského státu, který prohlásil: „Zabijeme sto, dvě stě nebo pět set milionů lidí, nám je to jedno.“ A tato výhrůžka zabíjením, opakuji ještě jednou, se týkala i muslimů. Nevím, kdo z vás viděl mapu islámského chalífátu do roku 2020. Je to mapa, která zabírá půlku Evropy, půlku Afriky a velkou část Asie. Řeknete mi, že je to mapa, jejímž autorem je blázen, a budete mít pravdu. Ale Adolf Hitler byl také blázen, a přesto se jeho vize zotročené a judenfrei Evropy téměř naplnila.

Adolf Hitler nikdy své plány na zotročení světa neukázal do doby, než se zotročováním začal. I v tomto je spíše podobný Putinovi než teroristům z organizace, která si do názvu rovnou šikovně dala stát. 

Chtěl bych vám navrhnout něco, co mnozí z vás budou pokládat za naivní, neproveditelné nebo nesmyslné. Včera jsem mluvil o 200 mrtvých dětech v Péšávaru, o dvou tisících obyvatelích Nigérie, kteří byli zavražděni sektou Boko Haram.

A mohl bych pokračovat těmito příklady dál a dál. Nečiňme si iluze, že mezinárodní terorismus je několik špatně vyzbrojených a vycvičených skupinek. Mezinárodní terorismus je celosvětová organizovaná a rozrůstající se síť a proti mezinárodnímu terorismu nelze bojovat pouze na úrovni národních států a nelze proti němu bojovat pouze někdy poněkud pokryteckými demonstracemi a verbálními protesty. Kdyby v roce 1936 během obsazení demilitarizované zóny v Porýní dvě britské a dvě francouzské divize reagovaly na toto porušení Versailleské smlouvy vojenskou akcí, nebyla by mnichovská dohoda, nebyl by holokaust a nebyla by druhá světová válka.

V privním odstavci nesděluje nic nového a tedy je vcelku nevkusné mluvit právě na takové konferenci o zavražděných dětech. Sdělení Miloše Zemana  by mělo stejnou váhu jako kdyby vyčíslil oběti terorismu, ale nebylo by to přehnaně sugestivní. 

Že Evopa Hitlera podcenila, to je jednoznačné a je velmi dobře, že nyní nepodceňuje ani terorismus s přívlastkem islámský, ale také ani dnes už z velké části ultra totalitní (mírně řečeno) stát tedy Ruskou federaci a nového Hitlera současnosti Putina (nemírně řečeno). 

Zmiňovaný vojenský zásah se dnes jeví asi jako věc nerealizovatelná, neboť Hitlera nechala Evropa vyzbrojit Německo a motivovat jej zvrhle občany Německa. Dnes je vidět, jak obtížně se do takové motivace zasahuje na tom, co se aktuálně děje v Rusku a jakou podporu tam má zločinec rozpoutávající válku zatím jen na Ukrajině, když má k dispozici totalitně finanční zroje a informační media. 

Tak i dnes máme-li zabránit superholokaustu a masivnímu vyvražďování lidí, potřebujeme sjednocenou ozbrojenou akci, akci vedenou na mezinárodní úrovni, akci vedenou pod egidou Rady bezpečnosti spojených národů, akci, do jejíchž mezinárodních sil rychlého nasazení by měly vyslat své síly pokud možno všichni stálí členové Rady bezpečnosti, akci, která by eliminovala v zárodku výcvikové tábory teroristů, která by nepracovala s bezvýchodným plošným obsazováním území, ale využívala moderních technických prostředků, například bezpilotních letadel a podobně, akci, v níž by se celé mezinárodní společenství spojilo proti svému úhlavnímu nepříteli.

Odstavec se jeví jako vyloženou propagandou (mnozí by možná řekli dokonce proruskou)  a to velmi nebezpečnou. 

Podstatou celého problému nejspíš budou již zakládací listiny OSN a RB, tedy to k čemu slouží a co se za desetiletí její existence jeví jako funkční. 

Následující odstavec má tedy hned dvě propagandistická a velmi nebezpečná sdělení. Začneme přestavovat ustálenou mezinárodní jedinou celosvětovou organizaci tohoto druhu a zároveň začneme válčit, to je naprostá katastrofa, co by přišlo a jak moc by taková věc posílila zločinný režim v Rusku a pravděpodobně min. přišel pokus o rozvrat demokracií. 

Dámy a pánové, o některých návrzích se říká, že procházejí třemi fázemi. V první fázi jsou označeny za nesmysl, v druhé fázi se o nich říká, že se o nich dá uvažovat, a konečně v třetí fázi jsou tyto některé návrhy považovány za samozřejmost. To byl známý spor mezi heliocentrickou a geocentrickou soustavou, ale mohl bych samozřejmě uvádět i příklady další. Chybí nám dosud odvaha a stále podléháme tomu, čemu se ve 30. letech říkalo appeasement.

 Hovořit o svém vlastním nápadu, u kterého je naprosto zřejmé, že nikdy nebude na něj existovat jednoznačná odpověď, tedy jestli se vše točí kolem země nebo jistotě, že se alespoň země točí kolem slunce, je skutečně už vrchol min. nevkusu, ale spíše to naznačuje cosi zvráceného v povaze Miloše Zemena. Odvaha k vědeckým objevům objevům naštěstí Evropě ani USA skutečně nechybí nechyběla, stejně jako nechybí odvaha dokonce i k diskusi nad takovými ubohostmi, které přednesl Miloš Zeman. 

Stále se domníváme, že teroristická hnutí lze edukovat. Ano, Hitler nás edukoval plynovými komorami, a proto se obávám, že než začneme vážně uvažovat o takové mezinárodní síle rychlého nasazení, bude potřeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že s teroristy se nevyjednává, že s teroristy se bojuje a že s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936. Děkuji vám za vaši pozornost.

Tímto odstavcem se vlastně Miloš Zeman srovnal s Hitlerem. I on chce "edukovat" vražděním.  Tady bych řekl, že nelze zavřít oči a myslet si, že naši oponenti jen tak zmízí, když je dodstatečně dlouho necháme zavřené (inspirováno Amosem Ozem ale možná citováno, nejsme si jist), přičem je kdosi bude vraždit.


Nepřihlášený uživatel

#70179 Klausova doba kuponové privatizace a zapojení bank do privatizace, byla skutečně hodně divoká....

2016-01-05 07:55

Sobotka: Ať Klaus nekritizuje, za něj se rozkradly stovky státních firem

...především ze dvou důvodů. Záměrně zničený zákon o investičních fondech, který umožnil zakladetelům fondů nakládat s majetkem fondů, jako by byl jejich a druhý důvod je "zapojení bank do privatizace", kdy problém nastav v situaci, kdy banky začaly mnohdy v hotovosti půjčovat na privatizovaný a mnohdy dokonce bezcenný majetek, kdy následně tedy nebylo z čeho úvěry splácet a peníze byly mnohdy vyvedeny do zahraničí. 

Vlastní privatizace a "vyčištění" od dlouhodobě ztrátových provozů či celých firem je systém jednoznačně správný. Bylo jednoznačné, že v zemi jsou provozy, které samy o sobě nemají hodnotu, ale ještě existencí další hodnoty spotřebovávají. Na druhou stranu je dobré řicí, že se v ČR na rozdíl od ostatních států východního bloku velmi pečlivě účtovalo a precizně se dodržovala účetní osnova, evidence majektu atd. tedy Klaus dostal do ruky účetní data, která měla svojí hodnotu a na těchto datech se dalo stavět.Např. přesně věděl, jak velkou hotovostí podniky disponují a jaký provozní úvěr mají a za jakých podmínek.

Tedy např. u MUS jak Klaus tak i Zeman velmi dobře věděli, že hotovost této firmy je cca 14 mld. korun a firma nemá žádné dluhy a další majetek v miliardách korun. 

Domnívám se, že největší reálné skutečně zlodějiny, počínaje "privatizací" MUS - odpredej 46 % MUS za 650 mil. se odehrály v době tzv. Opoziční smlouvy - tedy novotvaru, který popíral jeden za základních článků Ústavy, článek o soutěži politických stran. To se ale Sobotka kritizovat neodvažuje nejen proto, že "privatizace" bytů OKD nebylo nic jiného než MUS II.


Nepřihlášený uživatel

#70180 Bylo to snad jinak? Miloš Zeman není ruským trollem?

2016-01-05 07:57

Cirkus Zeman: prezidentův rok proběhl
ve stylu trenek, prověrky, radikálů

 Zšeřelý bar je plný newyorských Rusů. Všichni do jednoho vytleskávají rytmus, sálem zní písnička pohádkového krokodýlka: „Ja igráju na garmóškje u prachóžich na vidů...“ Oslavenec vstává a nadvakrát sfoukává svíčky ze svého narozeninového dortu, pak se po gerojsku buší v prsa. Odměnou mu je potlesk vstoje. Ano,českémuprezidentovi Miloši Zemanovi jeho Rusové rozumějí.
 


Tuhle absurdní scénku, kterou by člověk mohl omylem zařadit do divadelní hry jiného polistopadového prezidenta, přinesla Zemanova zářijová návštěva největšího amerického města. Výjev z baru zcela zastínil skutečný cíl cesty českého státníka za oceán: Valné shromáždění OSN. Zatímco s Barackem Obamou stihl jen letmý „handshake“ pro fotografy, s exponenty Moskvy to rozjel jako za sovětských časů.

To, že Miloš Zeman bude mít u "agentury" SANEP velkou důvěru je logické, už jen letmý pohled do účetních uzávěrek "frimy" SANEP, tedy jakéhosi one - man - show jasně určuje jak "firma" funguje. S obratem 2 mil. korun :-) a nulovým ziskem nepřetřžitě od vzniku firmu je firmou vskutku super důvěryhodnou :-).


Nepřihlášený uživatel

#70181 Sobotka trochu blafuje při tom blogování :-) neříká jak toho docílil.....

2016-01-05 07:59

15 důležitých věcí, které se nám podařilo změnit v roce 2015

1. Snížení nezaměstnanosti

Na zvyšování zaměstnanosti má vláda většinou vliv malý, ale chlubit se tím rozhodně může. Vláda má vliv spíše při udržování zaměstnanosti, tam po určitou dobu mohou její kroky zafungovat, při nabírání nových zaměstnanců už je vliv spíše velmi malý. 

2. Růst ekonomiky o více než 4 %

Vliv vlády na růst či pokles HDP je skutečně velmi malý, proto je také bylo velmi troufalé od Zemana zadlužovat tento stát tempem zdvojnásobení státního dluhu za 4 roky a myslet si, že to přinese růst HDP. V jeho případě dokonce toto masivní zadlužování dokonce přineslo zvýšení nezaměsnanosti na úroveň přesahující o více jak 1 procentní bod nezaměstnanost v době celosvětové finanční a odbytové krize. 

3. Zvýšení mezd

Zvýšení mezd je taktéž věc velmi diskutabilní, jeestli na to vláda má vliv. Opět bod u kterého Sobotka logicky neříká, jak toho docílil. 

4. Čerpání evropských fondů

Sobotka taktéž neříká jak toho docílil, kroky které realizoval nezmiňuje. Zároveň je dobré říci, že na každé euro z EU musí vláda dalším přispět, tedy při deficitiním hospodaření si je musí někde půjčit, tedy je otázka, co je dobře, jestli nečerpat a nepůjčovat si nebo čerpat a půjčovat si. 

Fondy byly naplánovány na 7-13 kdy existuje pravidlo n+3 a n+2, kdy musí být fondy dočerpány, je logické, že v posledním roce finušují velké projekty neboť 2015 je posledním rokem čerpání. Je ale zvláční, že Sobotka vůbec nezmiňuje, že nové výzvy na další období dosud nejsou vůbec vypisovány a aplikace, které se pro to má používat je mírně řečeno velmi podivná vyžadující obrovské množství nových úředníků, kdy je velmi pravděpodobné, že ČR opět bude řešit problémy s netransparentností, neboť systém bude čerpání hlídat velmi špatně a data v něm budou tedy velmi neprůkazná. 

5. Zvýšení minimální mzdy

Toto vláda může udělat. K čemu je to dobré je zatím otázka. 

6. Zrušení poplatků ve zdravotnictví

Poplatky byly skutečně zavedeny špatně, mnohdy byly spíše kladnou zpětnou vazbou systém financování dále rozvažující, to ale neznamená, že nemají smysl, bylo potřeba spíše systém upravit tak, aby byl skutečně zápornou zpětnou vazbou, než poplatky rušit. 

7. Zrušení druhého pilíře, zvýšení podpory spoření ve třetím pilíři

Druhý pilíž nebylo nic extra hanebného, problém s ním nebyl, mohl klidně existovat. To co vláda Sobotky udělala byla hovadina. 

8. Snížení zdanění léků a knih

Na první pohled se to může jevit jako věc záslužná, ale ke zlevnění léčiv bych řekl to nevedlo, tedy k čemu to vlastně bylo. Ekonomika funguje nelépe tam, kde jsou daňová pravidla nejstabilnější. Celková míra zdanění v ČR je v podstatě jako všude jinde v okolních zemích, je tedy zbytečné hýbat s parametry. Zavádění více sazeb DPH je vlastně hloupost. 

9. Snížení daní pro rodiny s více dětmi

Jediná smysluplná podpora rodin s dětmi je společné zdanění manželů, což bohužel s rovnou daní nejde realiizovat. Dnes ale rovná daň již není, neboť Kalousek správně zrušil strop zdravotního pojištění a tedy je daň plynule progresívní. Bylo potřeba se tedy vráti i ke společnému zdanění manželů. 

Další správná podpora rodin by bylo cílené směřování části daní, např. jako příspěvek svým rodičům. 

10. Platí zákon o státní službě

Zákon o státní službě je jednoznačný klad. Klaus jej odmítal celých svých 10 let jako prezident i předchozí roky jako premiér či předseda parlamentu. Odmítal by ho pravděpodobně i Zeman, kdyby EU jasně neřekla, že bez tohoto zákona nebude čerpání dotací. ČR je totiž jediný stát EU, který na čerpání dotací nemá zákon, ale na čerpání stačí rozhodnutí vlády!!!!! a protože politici mohli libovolně vydírat úředníky, tak se tu také masivně politiky dotace rozkrádaly. 

11. Zveřejňování smluv

To je dobrý počin, zároveň se smlouvami by měla být také ale zveřejněno, jak ke schválení slmouvy došlo, tedy zápisy z projednávání schvalování k jednotlivým projektům a mělo by to také být napojeno na systémy zveřejňující výběrová řízení. Bez toho je to dosti bezzubé, občan se dozví o smlouvě, ale vůbec neví, jak se k ní dospělo. 

12. Vyšší zdanění hazardu

Znovu zdanění hazardu zavedl opět Kalousek, když to by byli oposmluvně kupčící komunisté Zeman a Klaus, kdo zdanění hazardu zrušili. Výše zdanění je věc parametrická, ať si s tím Sobotkova vláda dělá klidně co chce. 

13. Zvýšení rozpočtu policie, armády a tajných služeb

Tady je potřeba říci, že rozpočet je deficitní. Namalovat si Sobotka může co chce, ale musí na to mít. Žádné rozhodnutí vlády, ANO StB, Socanů ani Lidovců nevede ke zvýěení příjmu rozpočtu (přesněji k úspoře) zvýšení příjmu rozpočtu jde jen zavedení nových daní či zvýšením stávajících či zavedením různých "poplatků" např. za natankování jak navrhovalo ANO StB. Tedy je to takové divné, znamená to evidentně vyšší zadlužení. 

14. Konec účelového propouštění učitelů

To by byla jednoznačně správná věc, ale velmi se obávám, že to půjde obejít. 

15. Nové rozdělování peněz na sport

S tímto ať jdou k šípku. Tím snad nemá smysl zatěžovat občany. 

 

Obávám se tedy, že většina z "patnácti zlepšení" jsou bohužel jen blafováním a jakési "malování na růžovo". 

 


Nepřihlášený uživatel

#70182 Paní Vašáryová mluvila velmi dobře a věrohodně.....

2016-01-05 08:01

Chleba rozlomíme, bazén bráníme, komentuje Vášaryová lhostejnost k uprchlíkům

 

 

 

A velmi správně podotkla, že na zrušení demokracie, stačí jedno hlasování v parlamentu. Zemanovi se dokonce jednáním podařilo přinuti parlament rozpustit, čímž podle mého názoru spáchal velezradu, ke které se přiznal tím, že to komentoval slovy, že to byl "dárek voličům". 

Nepřihlášený uživatel

#70183

2016-01-05 08:03

Česko je na tom z hlediska ekonomiky nejlépe v historii, je i mezi premianty Evropy. Dobrá nálada urychluje útraty lidí i firem

Masivní růst HDP socanské vlády po roce 2004 tedy po vstupu do EU byl provázen také velkým růstem průměrné mzdy a nízkou nezaměsnaností. Což se následně projevilo přebytky na účtech zdravotních pojišťoven v řádech desítek miliard korun. 

Tento uzkazatel zatím nebyl ve veřejných zdrojích zmiňován, ani nebyla zmiňována souvislost, kterou uvádím. Pokud tam přebytky nevznikají, k růstu průměrné mzdy nedochází, resp. ne k masivnímu, který následně mohl tlačit spotřebu. 

Pokud je za růstem HDP 4,5 % domácí spotřeba např. na úrovni 3 %, jednalo by o spotřebu "odloženou", stejně jako tomu bylo v době, oposmluvního kupčení, kdy Zeman masivně zadlužoval zemi, rozdával masivně sociální dávky a zároveň mu rostla nezaměstnanost, přesto vykázal růst 3 % DHP čistě z domácí spotřeby, tedy to co rozdal, se následně objevilo v domácí spotřebě. 

Pokud si tento rok vzaly domácnosti za 180 mld. úvěry na bydlení, od zítřka je musí splácet, tedy něco mezi 12-16 mld./rok padne jen na splácení techto nových úvěrů a jsou to peníze, které se logicky nikdy už v jiné spotřebě nemohou objevit. Není to úplně malá položka, neboť je to položka především z platů zaměstnanců. Představuje to cca 10 % z celkové sumy vyplacených mezd v ČR za rok!!!!! a to je sakra hodně.  (dle ČSU je tu cca 5 mil. zaměstnanců s průměrným platem 26 000,-, tedy je to cca 1550 mld. koru/rok - tedy skutečně "ohne" sranda, pro ty kdož si berou hypotéku)  

Pokud skutečně je dnešní růst tažen "odloženou spotřebou" je logické, že ta se v příštích letech už nebude opakovat a pak je tedy pochopitelný odhad růstu pro příští roky v daleko nižší úrovni. 

Je tedy otázka, jak může být dodržen deficit 70 mld., který si vláda schválila, když ten letošní deficit bude reálně právě na úrovně 70 mld, když vláda nebyl schopna zvýšit produktivitu státní správy ani výdaje za celou první polovinu jejich volebního období? Babiš se dnes jeví spíše jako šílenec než skutečný ministr financí. 

P.S. je dobré zmínit, že Miloš Zeman si skutečně vymýšle a je smutné, že správce úřadu prezidenta zase lhal. Největší růst HDP má skutečně Irsko a to v úrovni 7 %, Slovensko, Polsko mají opticky o cca o 1 % růst menší než ČR, je ale velmi důležité, čím je růst tvořen. Pokud je to exportem, růstem podniků a ne domácí spotřebou, je možné, že na tom budou v porovnání s námi vlastně lépe a jejich tempo růstu bude pokračovat i v dalších letech.


Nepřihlášený uživatel

#70184 Ruští trollové vydávají za přednost Putina, že se snaží vyvolávat strach....

2016-01-05 08:07

....neříkají ovšem kdo by se Putina  měl bát a důvod proč by se ho měl bát. Jednání šílenců se lidé obávají, nikoliv bojí. Co je podstatné lidí kterých se obáváme, se logicky straníme, nespolupracojeme s nimi a strikně omezujeme jejich vliv na nás např. tím, že se s nimi nestýkáme, neobchodujeme s nimi a neumožňujeme jim participovat na našem bohatsví. To je naprosto přirozená reakce. 

Kterýkoliv politik na světě je politikem snad proto, aby se z něj někdo "posral"? 

 Co to je za odpornou komunisticko-nacistickou představu o politice? Miloš Zeman by to předváděl moc, kdyby se "Válková nepodělala", k čemu by to bylo? Občané států nechtějí spolu spolupracovat? Rusové snad touží potom, aby se jich jejich sousedé báli a proto si zvolili KGBáka Putina? Američané snad chtějí, aby se jich báli Rusové a proto si zvolili mírného Obamu? Němci snad chtěji, abychom se jich báli a proto si zvolili prezidentem antikomunistu a morální autoritu Joachima Gaucka? 

Kdyby občané byli jen trochu pozornější, muselo by jim být jasné, co jste vy komunisté střižení nácky za zločince a co vlastně chcete vygenerovat ve světě, neboť politik tu není od toho, aby se ho někdo bál či se z něl dokonce "posíral", neboť žádný slušný občan nestojí o to, aby se ho někdo bál, na to má policii a armádu, pokud už je to potřeba. Vyjasnila se vám ta vaše komunistická ubohost? 

Ukrajina je věc komplikovaná, přesto se lze ve věci zorientovat.  

Janukovič získal mandát na základě slibu, že bude garantem asociační dohody s EU, což také velmi dlouho, byť velmi laxně činil. Bohužel také měnil Ústavu Ukrajiny a to tak, že posiloval svojí vlastní moc. 

Následně se v roce 2010 odehrály velmi zvláštní volby, z pohledu standardů, které asocičaní dohoda s EU také vyžaduje. (EU má skutečně i standardy na úroveň demokracie - např. požaduje nezávislé pozorovaté u voleb, existenci základních demokratických institucí a zákonů  např. zákon o státní službě, kde se ale mnohdy spokojí ostantí partneři v EU s příslibem, že vznikne viz situace v ČR). 

Podivnost voleb byla mimo jiné v tom, že se do tamního parlamentu dostali neonacisté ze strany Svoboda a byla velká pochybnost, jestli právě v jejich případě nebylo manipulováno s hlasováním. 

Janukovič následně se Svobodou uzavřel opět "podivnou" koalici, ministři v jeho vládě se jako k Svobodě nehlásili. 

Následně těsně před podpisem asociační dohody s EU přijel na Ukrajinu Putin a Janukovič s ním cosi podespal, o čem možná nebyli informování ani poslanci jeho vlastní strany a současně zrušil dojednávání Asocičaní dohody s EU. 

Janukovič tedy těžce porušil svojí vlastní dohodu z voleby prezidentské a stejně tak i dohody z voleb parlameních. V takové situaci již občanům nezbývá mnoho možností jak se bránit, neboť bylo zřejmé, že kroky, které byly učiněny Janukovičem mohou se jevit jako nevratné a jako těžké zneužítí moci. Vyjádřili tedy toto v ulicích, žádná jiná možnost již nebyla. Janukovič na to reagoval tak, že využil změny ústavy, kterou provedl a zavedl represivní účelové zákony vůči obyvatelstvu a začal dokonce využívat "soukromou armádu" OMON zděděný po Rusech a podivné neuniformované ozbrojené policisty tzv. titušky. Čímž situaci déle vyhrotil. 

Následně se "podvolil" přislibil vrátit Ústavu do stavu, kdy získal moc a ale to již neudělal, napsal zvací dopis okupantovi Krymu a uprchl do Ruska.  V takové situaci převzal moc řádně zvolený parlament. K věci se vyjádřila Janukovičova strana tak, že je Janukovič na Ukrajině stíhán pro vlastizradu, těžko by se také dalo cokoliv jiného čekat, když napsal zvací dopis okupatovi Krymu. Následně byly prošetřovány i čistě kriminální činy jeho a jeho rodiny a z objemu prostředků, které jeho rodina utrácela je možné dovodit, že se jednalo o prostředky skutečně z kriminální činnosti. 

Máte snad jinou posloupnost událostí na Ukrajině?


Nepřihlášený uživatel

#70185 V ČR se musí měnit systém výběru DPH kvůli firmě přímo ovládané Putinem....

2016-01-05 08:14

Placení DPH u plynu a elektřiny v Česku se změní. Kvůli vyšetřování firmy ovládané Gazpromem

Státní ruská firma, tedy firma přímo ovládaná Putinem v ČR vykrádá DPH a Miloš Zeman si v Kremlu neváhá připnout symbol Putinovi agrese v Evropě - oranžovo černou stuhu a "řeší" s ním, jestli Rusko milostivě zaplatí dodanou a funkční plynovou elektrárnu v hodnotě 5 mld. korun, když dodavatel této elektrárny do Ruska dávno zaplaceno dostat a to z našich daní s kterých se financuje státní pojišťovna a banka určené pro takové situace. 

Nic ale nevyřešil. Soudruh Putin mu sdělil, že to "vyřeší" a nevyřešil nic, přitom 5 mld. je pro Rusko naprosto směšná částka a není tedy vlastně co řešit, jsou to drobné. 

Tedy je dobré to shrnou - státem tedy přímo Putinem řízený Gazprom v ČR vykrádá DPH ve stovkách milionů korun, česká firma dodá do Ruska plynovou elektrárnu za 5 mld. korun a nikdy tyto peníze nezaplatí a Zeman je velký kamarád s tím, co na toto vše v Rusku dohlíží. Má takové jednání nějakou logiku? K čemu je to dobré? Nebo to snad je jinak? Jak? 

Řekl bych, že se bude obtížně hledat západní firma, který by do Ruska dodala cokoliv, aniž by předem měla platbu za zboží. ČR má státní banku a pojišťovnu, aby mohly sanovat nezaplacené pohledávky v Rusku, kdy se bohužel ještě navíc stává, že pohledávat opět za 1 /10 z banky odkoupí právě Rusové. 


Nepřihlášený uživatel

#70186 Je neuvěřitelné čemu voliči Miloš Zeman věří.....

2016-01-05 08:22

Např. jsem se od jedné voličky dozvěděl, že Zeman je vzdělaný.  Když jsem podotkl, že Zeman vystudoval ideologickou VŠE, kde se zabýval nesmyslem komunistické ekonomie většinu času studia, tak mi briskně odvětila, že Miloš Zeman měl obrovské samostudium. Když jsem odvětil, jak to poznám, když k samostodiu dokonce ani nemá prostředek, kterým by jej mohl realizovat tedy znalost jazyků, opět se mi dostalo briskní odpovědi, že mluví rusky a anglicky. Opět jsem odvětil, na záhladě čeho na takovou věc usuzuje, odvětila, že jej slyšela mluvit v televizi :-).

 Řekl bych, že nikdo v této republice neslyšel Zemana mluvit Zemana ani rusky ani anglicky. Přednesl projev jako v angličtině v OSN, byla to jakási basic english, aby se v tom neztratil, z angličtinou, se obávám, to nemělo vůbec nic společného. 

Existuje záznam, kde "konverzuje" s Putinem, začíná jako v ruštině, přejde do angličtiny, když neví jak se v ruštině řekne kuřácký koutek a popelník, když chce Lavrovovi sdělit, že se tam potkali a následně to celé zakončí bavorským "ja".  Takový záznam existuje i v české televizi, přítomni byli Nejedlý, Mynář, Zeman, Putin, Lavrov a jajich servis. Po této zkušenosti Putin pronesl tři věty a při pohledu na Zemana se otázal, jestli nechce tlumočníka.  

Neměl jsem odvahu si vyslechnout další brisknou odpověd z ruského trollího serveru, kdybych jí záznam pustil.  

V mezi čase mi sdělila, že napsal řadu knih, asi jako důkaz jeho "vzdělanosti". Tedy jsem se zeptal kolik a ona odvětila 10, když jsem jí sdělil, že jich spíše jako napsal (nejspíš to za něj někdo psal) 6 a že se v podstatě žádná nezabývá ekonomií, ale všechny blábolením o politice, téma "briskně" opustila, neboť logicky žádnou z jeho "knih" nečetla a co více, dokonce ani neznala názvy knih :-). 

Následně se vymlouvala na neznalosti, ale stále trvala na tom, jaký je Zeman "skvělý" a že to říkají lidé "kterým důvěřuje" protože se s ním "zprostřekdovaně potkali". Upozornil jsme jí, že ...

....volič si musí názor udělat sám a to ze důvěrychodných zdrůjů informací, které má k dispozici, např. projevů Miloše Zeman v kterých logicky musí zkoumat, jestli mluví či nemluví pravdu. Tato základní znalost demokracie jí logicky unikala, nedovedla na ní reagovat, ale přesto šla k volbám a ještě byla přesvědčena, že volila správně, dokonce snad v souladu s morálkou, kulturou a základními demokratickými principy. 


Nepřihlášený uživatel

#70187 Miloš Zeman je obrovský problém.....

2016-01-05 08:27

....neboť jasně a srozumitelně nesděluje své názory. Míchá polopravdu s naprostou lží vytváří tím jakýsi nečitelný guláš.Jediné, co je z jeho jednání zřejmé, že je tvrdě pro-ruské a tvrdě ve smyslu poválečného uspořádání Evropy, tedy vlivu Ruska (CCCP) na východní Evropu, ale ani toto neříká naprosto jasně a srozumitelně např. jasným politických delším textem, v kterém by tento jeho postoj objasnil a především zdůvodnil. 

Místo toho se obklopuje velmi podivnými lidmi, vyznamenává bývalé prominentní komunisty a donašeče i z pohledu našeho právního řádu zločinecké represivní StB a zločinecké KSČ.  Do Ruska poslal dokonce člena KSČM na post velvyslance. 

Miloš Zeman tedy jedná naprosto nečitelně. Ústava mu ukládá, aby byl demokratem a náš stát zastupoval tak, aby byl součástí rodiny demokratických zemí, ale to je přesně to co fakticky nedělá. Dokonce to jistě nejen pro mne vypadá tak, že dělá přesný opak a tedy jistě nejen já se obávám nejen o úroveň demokracie v zemi ale dokonce i o demokracii jako takovou. 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#70188 Odpověď komunistovi

2016-01-05 08:30

Bylo to naprosto stejné jako dnes i co se týká práce a mzdy za práci. Práce za základní mzdu bylo všude tolik, že v ní polovina lidí nic nedělala (Dnes musí ale pracovat komunista nekomunista :-), to vsktuku může velmi vadit, neb zkušenost lidí zaměstnávající lidi je taková, že obrovské množství hledá mzdu, ale nikoliv práci). Práce za trochu lepší peníze byla v podstatě jen pro komunisty, kterých bylo jen v ČR 1,2 mil. a ti se ještě mezi sebou byli schopni vraždit a udávat pro získání ještě něčeho navíc, např.  práce v PZO. Tedy co se týče podrazů při získávání lepší práce, postavení, byl logicky komunismus to nejodpornější, co se v této oblasti kdy objevilo a co produkovalo odpravdu hrůzné mezilidské vztahy, obdobně jako tak činil fašismus či nacismus resp. llibovolná uplatněná totalitní ideologie.  

Vaše představa zřejmě pramení z toho, že jste se narodil spíše až po roce 1989 a znáte komunismus jen z vyprávění vašich komunistických rodičů a prarodičů. 

Jestli něco charaketrizuje ČSSR tak děsivý smrad všude a především v zimních tramvajích, rozbité domy i silnice (ty prý ale byli rozbité i za první republiky, je to asi náš národní sport nestarat se o společný majetek) a až neuvěřitelná statičnost práce pro práci o čem dokonce i komunisté natočili nepřeberné množství "výchovných filmů" počínaje těmi z padesátých let např. Anděl na horách a nejen tam a konče Větrem v kapse. :-)

Tedy celou dobu komunismu (40 let!!!) komunistům vydrželo kritizování práce pro práci a nikdy jim nedošlo, že je to právě komunisty a jejich způsobem zrůdné idoelogie. Taková zabedněnost se vskutku může narodit jen v hlavách lidí, které svazuje jejich zrůdná ideologie. 

Názory dnes nejsou kriminalizovány prakticky vůbec, dokonce mnohdy pobíháte s vlajkou CCCP a nic se vám nestane, což je absurdní, neboť pokud byste taktto pobíhali s vlajkou nacistického Německa, zaručeně byste byli okažitě zatčeni a to přesto, že komunistická a nacistická ideologie jsou prakticky stejné nejen svými důsledky. Absurdní je to také v tom, že je dokonce komunistická ideologie explicitně vyjmenována ve výše uvedeném zákonu a přesto je toto "tolerováno", ale je zřejmé, že trestní oznámení začnou přicházet, je evidentní, že to nelze tolerovat.


Nepřihlášený uživatel

#70189 Za 20 let chtějí postavit 6 reaktorů. Plánovat tak to v Rusku umí dokonale.....

2016-01-05 08:36

Rusko postaví v Indii šest reaktorů, obě země prohloubí spolupráci při vývoji zbraní

Stavěť také právě v Indii jaderné reaktory se bude už velmi brzo pravědpodobně jevit jako naprosto kontraproduktivní. 

Navíc je velmi pravděpodobné, že již dnes Rusko nemá inženýry, manažery projektů a ani vzdělané dělníky, kteří by byli schopni jaderné elektrárny stavět, když jen za prvních deset měsíců roku 2015 a jen do USA a jen legálně z Ruska uteklo 240 000 lidí a tento exodus ruské inteligence a lidí schopných trvá roky. Je docela dobře možné, že z Ruska každý rok odejde stejný počet absolventů vysokých škol, které Rusko stačí za daný rok vygenerovat, neboť jistě neutíkají jenom do USA, ale také do EU, jižní Ameriky, Austrálie, která je velmi liberální při vydávání víz absolventům vysokých škol. 

Bill Gates chce svět bez špinavé energie. Do obnovitelných zdrojů investuje dvě miliardy dolarů

Bill Gates se skupinou lidí schoopných a zvyklých spravovat miliardy dolarů tak, aby o ně nepřišli, založil skupinu, která má zajistit právě to, aby se žádné jaderné elektrárny už nemusely stavět. Do celého projektu navíc investují všichni, kdož se jej účastní, tedy 2 mld. jsou jen menší částí celé investice, která se bude jistě pohybovat mezi 10 -20 mld. dolarů, tedy 250 - 500 mld. českých korun. Pro srovnání, ČR má rozpočet cca 1 200 mld., ale nemandatorní výdaje, tedy rozpočtová položka, který není určena pevně zákone je cca 200 mld.

I z tohoto je vcelku zřejmé, proč se Bill Gates nebyl zrovna dvakrát uctivý, když se setkal s Klausem. Nebyl k tomu totiž žádný důvod, Klaus nebyl ani ekonomickou (odbornou) natož morální autoritou, která by si úctu zasloužila. 

Proč je tam Dánsko a není tam Česká republika? O co se Miloš Zeman tedy stará? 

breakthroughenergycoalition

http://mission-innovation.net


Nepřihlášený uživatel

#70190 Líbí se mi Ústava ČR a velmi se mi nelíbí extrémista Miloš Zeman v pozici správce úřadu prezidenta

2016-01-05 08:40

Líbí se mi současná Ústava ČR, která deklaruje, že jsme zemí demokratickou a jsme součásti rodiny demokratických zemí. Líbí se mi, že ústava je postavena na Všeobecné deklaraci lidských práva a tato práva zaručuje. 

Velmi se mi líbí, že máme Ústavní soud, že konečně po 25 letech od revoluce máme základní zákon demokracie - zákon o státní službě. Libí semi, že politici alespoň jezdí na jednání Evropské rady a na Rady ministrů, líbí se mi, že máme komisaře v EK, byť paní Jourovou za přiliš chytrou nepovažuji, jeji poslední vyjádření o jednání Zemana bylo správné. Libí se mi že přímo volíme EP a že je ustaven a funguje. 

Jsem skutečně velmi rád, že jsme členy NATO a EU, neboť kdyby tomu tak nebylo, je docela dobře možné, že by komunista (obecně extrémista) Miloš Zeman již skutečně zvací dopis do Ruska zeleným mužíčkům na "dovolené" napsal.

Velmi se mi nelíbí současná sestava na Hradě to především proto, že diky absenci prověrek nemá stát žádnou možnost na Nejedlého, Augustina, Mynáře, Ovčáčka, Buriánovou dohlížet. Že nemají žádnou povinnost o sobě nic zveřejňovat a že Nejedlému vystavil diplomatický pas bývalý komunista Kohout, aniž by měl jako člen vlády důvěru Sněmonvy, neboť celá Rusnokova vláda neměla důvěru Sněmovny. 

Velmi se mi nelibí, že se Zeman dostal k moci na základě toho, že masivně porušoval všecha tři základní pravidla zákona o volbě prezidenta republiky, neboť v tom spatřuji komunisticko - nacistický způsob získávání moci v demokracii. Tedy se logicky obávám, že selhaly demokratické instituce, které měly takovou osobu vyřadit z voleb. Velmi se mi nelíbí, že Miloš Zeman svůj komunistický náhled na demokracii a obecně život aplikuje pri správě úřadu prezidenta republiky, přestože mu to ústava zapovídá a on podpisem ustavního slibu slibil, že tak činit nebude.

Co se líbí příznivcům Miloše Zemana? Pokud jim nevyhovuje současná Ústava jako Milošovi Zemana, který by rád měl pravomoc odvolávat premiéry a tím svrhávat vlády schválené v parlamentní demokracii parlamentem, je potřeba to řici a jasně sdělit, jako změny by si voliči Miloše Zemana přáli. 


Nepřihlášený uživatel

#70192 Tady je zjevně hradním tajemstvím životopis soudruha Nejedlého, možná je také agentem GRU....

2016-01-05 09:11

Kreml oznámil smrt šéfa mocné vojenské rozvědky GRU. Jeho životopis je státním tajemstvím

Starkermann

#70193 Re:

2016-01-05 11:07

#1: -  

 Nasrat !!! Ať žije Zeman (y) !!!

Starkermann

#70194 Re:

2016-01-05 11:12

#31: Mike Spirit -  

 Nebreč ;) :DDDDD

Tatíček Mesaryk!

#70195 Re: Komentovaný "vánoční" projev Miloše Zemana

2016-01-05 12:00


Nepřihlášený uživatel

#70196 Re: Re: Komentovaný "vánoční" projev Miloše Zemana

2016-01-05 12:41

#70195: Tatíček Mesaryk! - Re: Komentovaný "vánoční" projev Miloše Zemana 

 Co se vám na "vánočním" projevu Miloše Zemana líbilo? Jásáte nad ním? Jste tedy komunista nebo nacionální socialista, byť je to ve své podstatě bohužel totéž? Nebo jste obecně příznivce politického extrémismu všeho druhu, nedá se to moc od IS, přes Putina až k Zemanovi jste si všichni vlastně strašně podobní včetně Pol Pota a rudých khmérů. 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-01-05 13:02



Nepřihlášený uživatel

#70198 Jak mohlo Kaouskovi podařit, že měl schodky daleko lepší?

2016-01-05 13:02

Schodek státního rozpočtu je nejnižší za osm let, dosáhl 62,8 miliardy korun

Jak se mu to dokonce mohlo podařit nejspíše s mírně horší nezaměstnaností? S vládou s většinou 101 hlasů? 

Jak chce Andrej Bureš alias Babiš vlastně splinit schodek 70 mld v příštím roce, když růst HDP odhaduje o min. 1,5 % bodu menší než byla ten letošní? Jak by se takový zázrak vlastně mohl udát, když za první dva roky jejich mandátu nebyli schopni zvýšit produktivitu práce státní správy a dokonce ani nezajistily plýtvání se státními miliardami jak slibovali před volbami, neboť pak by byl logicky rozpočet vyrovnaný a nikoliv deficitní. Kolik z rozpočtu jsou nemandatorní výdaje?  Jak se změnily mandatorní výdaje? Že to nikdo neví? Není se co divit. 


Nepřihlášený uživatel

#70199

2016-01-05 13:03

#31: Mike Spirit -  

 Za to půjdeš bručet, hajzle!


Nepřihlášený uživatel

#70200 Re: Sobotka trochu blafuje při tom blogování :-) neříká jak toho docílil.....

2016-01-05 13:06

#70181: - Sobotka trochu blafuje při tom blogování :-) neříká jak toho docílil..... 

Tak tu vládu zrušíme, když nemůže nic ovlivnit. Stačí jeden moudrý vůdce, jako je třeba Putin.