MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#69551 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?

2015-12-26 23:37

#69506: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?  

 Jak byste definoval nacistu? Konvička, Okamura kde ani není zřejmé jestli je nacionálním socilistou Japonska nebo České republiky? Nebo je to snad nacionální socialista Sládek? Nebo je snad i pro vás nacionálním socialistou komuista Zeman? 


Nepřihlášený uživatel

#69552 Dnes jen dva podpisy! :D

2015-12-26 23:38

Peníze z americký ambasády došly!


Nepřihlášený uživatel

#69553 Re: Jasný obrys Zemanových blábolů dávají soudruzi Ovčáček, Nejedlý, Mynlář, Augustin a Buriánová...

2015-12-26 23:42

#69534: -  

 

Blábolení Miloše Zemana - povánoční projev u adventního věnce s trikolorou naruby ....

2015-12-26 18:22

 

to již mnohé napovídá o tom, kdo u takové věci sedí a co asi bude pronášet. 

-Irsko - má možná větší větří růst než Malta s ČR dohromady

-jeho poznámka o nízké nezaměstnanosti - je dobré připomenout, že vláda Nečase i Topoláka měla menší nezaměstnanost v době krize a to více jak o procento, než měl Miloš Zeman v době růstu HDP (https://www.czso.cz/csu/czso/hmu_cr) viz. obecná míra nezaměstnanosti, který se sleduje stále stejně. 

-státní dávky - v podstatě celý systém státních dávek zavedl socan Zeman a socanské vlády po něm, kdy Miloš Zeman díky tomu zadlužoval tento stát tempem 100 % za 4 roky, což se při současném růstu nezaměsntnanosti jeví vskutku jako "ekonomický zázrak", je tedy směšné, když dnes Zeman mluví o nesmyslných dávkách. 

-o jaké řadě knih to Miloš Zeman hovoří? "Jako" (těžko řicí, jestli jse skutečně autorem těch blábolů) napsal 6 knih a z toho většinou jeho hloupé představy o politice, řekl bych žádné není o "vizi Zemana, jak by měla ČR vypadat", žádná to ani názvem naznačuje.

-je směšné, když Miloš Zeman podespaný pod zlodějinou 14 mld. hotovosti z MUS mluví o tom, že stát nerozkrade daně. Je sněšné, když tak mluví člověk, který za 4 roky zdvojnásobil zadlužení a současně zvýšil nezaměstnanosti.

-EEP je nepřinese nic, neboť úniky v DPH vznikají tam, kde se davatel a odběratel dohodnou na dodávce bez evidence, tedy logicky i bez evidence v EEP. Nebezpečnost zneužití dat a sektorové zavádění, párování milionů dokladů, jako kontrolní mechanismus, kde každá nesrovnalost logicky musí být vyřešena povede k tomu, že finanční úřady nebudou dělat nic jiného.

-prokazování původu majetku nelze zavést retrospektivně, tedy všechni velcí zloději byli již navíc makroamnestování právě Zemanem a Klausem. Místo propkazování původu majetku, je možné využívat stávající zákony a nesrovnalosti příjmu a výdajů (majetku) řešit konfiskací pokud dotyčný spáchal kriminální čin a to bez ohledu na to, jestli se prokáže kriminální původ příjmů. To možné je již nyní, jak je zřejmé z případu Rath. 

-"daňový podvod je druhý nejtěžší čin po vraždě v USA" - jak je tedy možné, že je na Hradě Lukoil Nejedlý a dělá mu poradce, jak tedy možné v ČR Zemanem protěžované ruské firmy vykrádají DPH? 

- moc se mi nezdá, jeho řeči o tom, odkud dovážíme ropu a jak tam potřebujeme "zlepšovat vztahy", ropovod IKL může plně nahradit ruskou Družbu a v současnosti je spíše problém ropu prodat než nakoupit

- i slova o primátorovi Prahy a jeho slovech na mostě, budou spíše Zemanovou fabulací či účelovou lží, než cokoliv jiného. 

-Zeman má nejspíš pravdu, že migrační vlna je organizovaná a je velmi pravděpodobné, že je organizovaná Ruskem, což nezmiňuje.  

- je naprostým nesmyslem, že velká většina migrantů jsou mladí zdraví muži bez rodin - to je dokonce jedna z nejodpornějších lží, která v projevu zazněnala. 

-má naprostou pravdu v tom, že migranté jsou lidé nadprůměrní už jen proto, že dostali odvahu k migraci a je tedy zřejmé, že skutečně budou v původních zemích chybět a tedy je pravděpodobné, že se dokáží v rámci Evropy uplatnit a víc si tedy přát, než lidi kulturní, vzdělané, kteří se dokáží uplatnit na trhu práce.

-žádná demonstrace zastánců migrace se nepřipravovala, nikdy neproběhla. Všechny demonstrace kde je nárok na migraci na základě Všeobecné deklarace lidských práv zmiňován jsou demonstrace protestní proti demonstracím xenofobním a to jen proto, aby bylo zřejmé, že neexistuje jen xenofobie Konvičky, komunistů, ultra nacionalistů atd. Pravděpoobně by nejspíše nikdo nevyšel do ulic prezentovat názor, že je potřeba přijímat uprchlíky, dbát o ústavu postavenou na Všeobecné deklaraci lidských práv, pokud by se neprezentovala xenofobie v ulicích měst ČR. 

-co to je za odpornou lež, že mu zpravodajská služba poskytuje informaci o tom, že by na nějakém transparentu mělo být cosi napsáno na naprosto nekonkrétně určené demonstraci, to je přece absurdní a pokud by mu takovou informaci poskytli, bylo k tomu také sděleno, že se bude jednat o provokaci a že kdo tu provokaci připravuje. Zeman žije v představa, že jsou zde občané, kteří mu budou věřit blábol o tom, jak mu zpravodajská služba poskytuje informaci o nápisu na plakátu, který ještě ani neexistuje a jak se tento text tedy mění :-). Jak ještě jinak chce Zeman prezentovat jeho demenci? Navic bylo naprosto zřejmé, že to y.  pronáší jako oslí můstek k jeho "finále" projevu, tedy k ultra - nacionalistickému heslu - tato země není pro všechny.

Drobnosti:

- trikolora - když je vodorovně má bílou barvu nahoře a modrou dole, když už má vánoční věnec s trikolorou, tak by jí mohl mít alespoň správně. 

- S "úsměvem jde všechno líp" řekl mimochodem dikcí Václava Havla, je vidět, že si pozorně jeho projevy znovu prošel, ale jako vždy, bohužel z nich nic nepochopil

nepochopil

Slovan

#69554

2015-12-26 23:47

 V NOVOM ROKU 2016 VŠETKO DOBRÉ

BRATOM RUSOM

A

RUSKEJ FEDERÁCII

MIER A PROSPERITU!


Nepřihlášený uživatel

#69555 Re:

2015-12-27 00:46

#69554: Slovan -  

 No ja mierim,len ty sa mi stále vrtíš


Nepřihlášený uživatel

#69556

2015-12-27 00:48

ZEMAN JE ALKOHOLIK.

 


Nepřihlášený uživatel

#69557 Re:

2015-12-27 00:52

#69549: Okamura!!! -  

 Tvuj Okamůra,japonský přivandrovalec, už prakticky nikoho nezajímá.


Nepřihlášený uživatel

#69558 Re: Ruská federace touží pro prosperitě?

2015-12-27 00:53

#69554: Slovan -  

 Proč tedy Rusové volí KGBáky do Kremlu, kteří je dnem i nocí okrádají? 


Nepřihlášený uživatel

#69559 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?

2015-12-27 00:57

#69551: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?  

 "Shrnuto,jsou to všechno xenofobní fašisté."Konvička je navíc něco jako gauleiter."


Nepřihlášený uživatel

#69560 Ruská federace nebo CCCP?

2015-12-27 00:58

 

Mladý Rus šikanovaný za
proukrajinské smýšlení spáchal sebevraždu

 

V poslední době byl podle rozhlasové stanice Echo Moskvy Kolesnikov v depresi a už jen přemýšlel o tom, kde se ukrýt. Do bytu v Žiguljovsku, kde žil s otcem, ho přicházeli vyslýchat uniformovaní i tajní policisté.

 


Nepřihlášený uživatel

#69561 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?

2015-12-27 01:00

#69559: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?  

 A jsou to ti "naše" jak o nich mluvil soudruh Zenan? Je to celé takové jejisté, není to zřejmé, může to být dokocne  i jen Zeman s Putinem, s jeho alkoholovou demencí je možné vše. 


Nepřihlášený uživatel

#69562 Re: Cochtan vypravoval.

2015-12-27 01:08

#69536: - Cochtan vypravoval. 

 Jdi do prdele, kolaborante.

Svrab přichází

#69563

2015-12-27 01:44

Běženci dál proudí do Evropy. Trápí je svrab

 

 


Nepřihlášený uživatel

#69564

2015-12-27 01:56

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana:

 

Vážení a milí spoluobčané, setkáváme se opět po roce, abychom společně přemýšleli o událostech, které se v tomto roce uskutečnily. Stejně jako v lidském životě i v životě naší republiky jsou to události radostné i méně radostné, ale jsem velmi rád, že těch radostnějších je podstatně víc.

 

Začnu tou první. S výjimkou Malty je Česká republika na prvním místě v Evropské unii z hlediska růstu své ekonomiky. Je to veliký úspěch a chtěl bych za něj poděkovat našim zaměstnancům, našim zaměstnavatelům a chtěl bych také ocenit českou vládu za její hospodářskou politiku. Jak řekl ministr financí, vláda "odšpuntovala ekonomiku", a já bych k tomu jenom dodal, že ji vymanila ze svěrací kazajky škrtících opatření minulých pravicových vlád.

 

Druhou dobrou zprávou je to, že podle našich statistiků průměrná mzda, měsíční mzda, vzrostla o tisíc korun. A je dobře, když je hospodářský růst doprovázen i růstem životní úrovně. Týká se to ostatně i našich starobních důchodců, kteří příští rok budou mít ubohou valorizaci 40 korun měsíčně, ale v roce 2017 by měli získat, bez započtení inflace, třetinu růstu průměrné mzdy, tedy minimálně 300 korun. Přál bych si jenom, aby tato částka byla pro všechny, protože jinak by se prohluboval rozdíl mezi starodůchodci a novodůchodci.

 

No a poslední dobrá zpráva se týká nezaměstnanosti. Jsme na druhém místě v Evropské unii hned za Německem pokud jde o nízkou míru nezaměstnanosti. A protože současně přibyla i volná pracovní místa, věřím, že ti, kdo opravdu chtějí pracovat, svoji práci najdou. To ovšem neplatí pro ty, kdo práci odmítají, aniž by k tomu měli vážné zdravotní důvody. Podporuji růst minimální mzdy, ale nepodporuji růst sociálních dávek, protože se domnívám, že právě nůžky rozevírající se mezi minimální mzdou a sociálními dávkami mají lidi nutit k užitečné a v budoucnosti i dobře placené práci. Kromě toho některé sociální dávky jsou naprosto nesmyslné. Například státní příspěvek na bydlení jenom vytvořil ubytovny a obchod s chudobou.

 

Celkově tedy můžeme říci, že skončila blbá nálada a že je důvod pro opatrný a kritický optimismus, pro pozitivní očekávání, které je důležitým psychologickým faktorem ekonomického růstu, a že je také důvod, abychom se na sebe také občas usmáli, jako já teď na vás, protože s úsměvem jde všechno líp.

 

Jsem někdy kritizován za to, že ve svých vánočních poselstvích nemluvím o vizi České republiky. Já jsem sice na toto téma napsal několik knih a pronesl řadu projevů, mimo jiné v Poslanecké sněmovně, ale velmi rád, ve vší stručnosti, svoji vizi České republiky ještě jednou představím. Je to vize založená na postupném přibližování našeho státu ke skandinávskému modelu sociálního státu, tedy modelu, který je založen na dvou pilířích. Na vysokých daních, což je velmi nepopulární, zejména na progresivním zdanění příjmů fyzických osob, kdy ti nejbohatší platí relativně nejvyšší daně. Nu a současně je založen na tom, že daňový výnos se nerozkrade, ale že je určen na investice do lidí, do veřejného sektoru. To znamená do zdravotnictví, do školství, ale také do vědy a výzkumu. Skandinávské země se umísťují na prvních příčkách žebříčku konkurenceschopnosti, což dokazuje nesprávnost pravicové neoliberální teorie, že čím nižší daně, tím vyšší ekonomický výkon. A kromě toho tyto země mají nejvyšší index kvality života včetně pravděpodobnosti dožití, nízké míry kriminality a tak dále.

 

Toto je tedy moje vize, ale plně uznávám, že aby se jí podařilo dosáhnout, je zapotřebí nejdříve zacpat díry státního rozpočtu, jimiž unikají obrovské miliardy formou daňových podvodů. Budu proto podporovat všechny zákony, které čelí daňovým podvodům, ať je to zákon o elektronické evidenci tržeb nebo zákon o prokázání původu příjmů a majetku. Ti, kdo namítají, že těmito zákony se zasahuje do osobní svobody lidí, zapomínají, že nikdo nemá právo krást, nikdo nemá právo podvádět a že daňový podvod je ve Spojených státech druhý nejtěžší trestný čin po vraždě.

 

Závěrem mi dovolte, abych se zmínil o zahraniční politice. Ekonomická diplomacie, kterou prosazuje současná vláda i já, zaznamenala v tomto roce významné úspěchy. Jsem rád, že se zlepšily ekonomické vztahy s Čínou, která se stává největší ekonomikou světa, že k nám přicházejí i investice z Korejské republiky a z řady dalších zemí, že se podařilo zlepšit i vztahy se středoasijskými státy, od nichž dostáváme podstatnou část ropy, a tak dále.

 

A tak v zahraniční politice je jenom jediná a temná skvrna a tou je migrační vlna. Politici, kteří zavírají oči před tím, že se k nám tato migrační vlna ještě nepřelila, že se proto není čeho obávat, mi trochu připomínají jednoho bývalého pražského primátora. Tento primátor v době povodní stál na mostě a říkal: "Situace je nad míru výtečná", a dvě hodiny poté voda zalila pražské metro. Někdy si připadám jako Kassandra, která varuje před vtažením trojského koně do města, a jsem hluboce přesvědčen o tom, že to, čemu čelíme, je organizovaná invaze a nikoliv spontánní pohyb uprchlíků. Ti, kdo se zastávají migrantů, mluví o soucitu a solidaritě. Soucit je možný u starých, nemocných a především u dětí, ale velká většina nelegálních migrantů jsou mladí zdraví muži bez rodin. A já se ptám, proč tito muži nevezmou do ruky zbraň a nebojují za svobodu své země proti Islámskému státu. Jejich útěk objektivně posiluje Islámský stát. A já si nedovedu představit, že v době, kdy z protektorátu prchali naši mladí muži, prchali proto, aby ve Velké Británii dostávali sociální dávky. Prchali proto, aby bojovali za svobodu své země. A totéž samozřejmě platí i pro ty, kdo odcházejí ze zemí, kde se nebojuje, protože jejich odchod odsuzuje tyto země k další zaostalosti.

Když se připravovala demonstrace zastánců migrace k 17. listopadu, tak jsem od jedné z našich zpravodajských služeb dostal informaci, že na transparentu této demonstrace má být nápis "Tahle země není naše - Refugees welcome". Potom někdo poradil těmto organizátorům, že ten nápis je mimořádně hloupý, tak ho nahradili o něco méně hloupým nápisem "Tahle země patří všem - Refugees welcome".

 

A závěrem svého vánočního poselství bych vám chtěl říci dvě závěrečné věty. Tahle země je naše. A tahle země není a ani nemůže být pro všechny.

 

Milí přátelé, šťastný a veselý nový rok.


Nepřihlášený uživatel

#69565 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?

2015-12-27 02:00

#69551: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho si pod tím "naše" představujete?  

 Nikoliv. Nacisti jsou vaši banderovští soukmenovci z Ukrajiny s vytetovanými hákovými kříži, havloidi.


Nepřihlášený uživatel

#69566 Re: Re: Ruská federace touží pro prosperitě?

2015-12-27 02:28

#69558: - Re: Ruská federace touží pro prosperitě? 

 Napsal havloid z havloidy rozkradený republiky.


Nepřihlášený uživatel

#69567 Re: Ruská federace nebo CCCP?

2015-12-27 02:36

#69560: - Ruská federace nebo CCCP?  

Toho Banderovce měli rovnou pověsit!


Nepřihlášený uživatel

#69568 Re: Re: Re: Ruská federace touží pro prosperitě?

2015-12-27 08:18

#69566: - Re: Re: Ruská federace touží pro prosperitě? 

 Napsal člověk, který přečetl mnohé z toho co Václav Havel napsal v republice z části rozkradené post - bolševickou ODS pod vedením pravděpodobného KGBáka Klause za oposluvního kupčení s komunistou a taktéž pravděpodobým KGBákem Milošem Zemanem, tedy stejně jako v Rusku zemi z části skutečně vykrádané KGBáky. Naštěstí je doba oposmluvního kupčení dávno pryč, přestože její důsledky byly makroamnestovány reletaivně nedávno právě jejími aktéry Klausem a Zemanem. 


Nepřihlášený uživatel

#69569 Re: Komentovaný projev komunisty Zeman u věnce s trikolorou naruby :-)

2015-12-27 08:57

#69564: -  

 

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana:

 

Vážení a milí spoluobčané, setkáváme se opět po roce, abychom společně přemýšleli o událostech, které se v tomto roce uskutečnily. Stejně jako v lidském životě i v životě naší republiky jsou to události radostné i méně radostné, ale jsem velmi rád, že těch radostnějších je podstatně víc.

Zde je vidět pečlivé studium projevů prezidenta Václava Havla :-), bohužel z nich Zeman jako vždy nepochopil nic.

 

Začnu tou první. S výjimkou Malty je Česká republika na prvním místě v Evropské unii z hlediska růstu své ekonomiky. Je to veliký úspěch a chtěl bych za něj poděkovat našim zaměstnancům, našim zaměstnavatelům a chtěl bych také ocenit českou vládu za její hospodářskou politiku. Jak řekl ministr financí, vláda "odšpuntovala ekonomiku", a já bych k tomu jenom dodal, že ji vymanila ze svěrací kazajky škrtících opatření minulých pravicových vlád.

 Zeman jako obvykle má velmi nepřesné informace, premiantem není ČR ani Malta, ale Irsko, které ještě nedávno dokonce potřebovalo pomoc z EU s bankovním sektorem. Růst Irska je dle dostupných informací až na úrovni 7 % HDP, tedy na co si to vlastně vláda hraje? 4,5 % není zásluha této vlády, je to zásaluha toho, že vláda Nečase měla v době krize nemazměstnanost menší, než Zeman v době růstu 3% a to o více jak jedno procento. 

Druhou dobrou zprávou je to, že podle našich statistiků průměrná mzda, měsíční mzda, vzrostla o tisíc korun. A je dobře, když je hospodářský růst doprovázen i růstem životní úrovně. Týká se to ostatně i našich starobních důchodců, kteří příští rok budou mít ubohou valorizaci 40 korun měsíčně, ale v roce 2017 by měli získat, bez započtení inflace, třetinu růstu průměrné mzdy, tedy minimálně 300 korun. Přál bych si jenom, aby tato částka byla pro všechny, protože jinak by se prohluboval rozdíl mezi starodůchodci a novodůchodci.

Zeman by měl u tohoto zmínit, že starobní důchody tvoří více jak polovinu celého rozpočtu vlády, aby občané získali představu, jak obrovský objem prostředků to je a jaké tedy riziko při stárnutí populace hrozí.  

 

No a poslední dobrá zpráva se týká nezaměstnanosti. Jsme na druhém místě v Evropské unii hned za Německem pokud jde o nízkou míru nezaměstnanosti. A protože současně přibyla i volná pracovní místa, věřím, že ti, kdo opravdu chtějí pracovat, svoji práci najdou. To ovšem neplatí pro ty, kdo práci odmítají, aniž by k tomu měli vážné zdravotní důvody. Podporuji růst minimální mzdy, ale nepodporuji růst sociálních dávek, protože se domnívám, že právě nůžky rozevírající se mezi minimální mzdou a sociálními dávkami mají lidi nutit k užitečné a v budoucnosti i dobře placené práci. Kromě toho některé sociální dávky jsou naprosto nesmyslné. Například státní příspěvek na bydlení jenom vytvořil ubytovny a obchod s chudobou.

Zde by měl Miloš Zeman zmínit, jak se mu podařil ekonomický zázrak, když v pozici premiéra zadlužoval ČR nejrychlejším tempem v historii ČR vůbec (100 % nárůst dluhu za 4 roky) a přitom mu k tomu ještě stoupala nezaměstnanost - jak se kdokoliv může přesvědčit v makroekonomických datech ČSÚ. Obávám se, že to byla jeho socanská oposmluvní vláda, který zavedla štědrý sociální systém na dluh. 

 

Celkově tedy můžeme říci, že skončila blbá nálada a že je důvod pro opatrný a kritický optimismus, pro pozitivní očekávání, které je důležitým psychologickým faktorem ekonomického růstu, a že je také důvod, abychom se na sebe také občas usmáli, jako já teď na vás, protože s úsměvem jde všechno líp.

 

Zde je dobré si přímo na videu povšimnout, že použil v poslední větě přesnou dikci Václava Havla, tedy jak jsem již psal, pečlivě projevy prostudoval, pečlivě nacvičil, ale nic nepochopil, jak je nakonec u komunistů obvyklé. 

 

Jsem někdy kritizován za to, že ve svých vánočních poselstvích nemluvím o vizi České republiky. Já jsem sice na toto téma napsal několik knih a pronesl řadu projevů, mimo jiné v Poslanecké sněmovně, ale velmi rád, ve vší stručnosti, svoji vizi České republiky ještě jednou představím. Je to vize založená na postupném přibližování našeho státu ke skandinávskému modelu sociálního státu, tedy modelu, který je založen na dvou pilířích. Na vysokých daních, což je velmi nepopulární, zejména na progresivním zdanění příjmů fyzických osob, kdy ti nejbohatší platí relativně nejvyšší daně. Nu a současně je založen na tom, že daňový výnos se nerozkrade, ale že je určen na investice do lidí, do veřejného sektoru. To znamená do zdravotnictví, do školství, ale také do vědy a výzkumu. Skandinávské země se umísťují na prvních příčkách žebříčku konkurenceschopnosti, což dokazuje nesprávnost pravicové neoliberální teorie, že čím nižší daně, tím vyšší ekonomický výkon. A kromě toho tyto země mají nejvyšší index kvality života včetně pravděpodobnosti dožití, nízké míry kriminality a tak dále.

Miloš Zeman napsal 6 knih a z toho ani jedna se vlastně nezábývá tím, jak si Zeman představuje ČR. Jeho vize nerozkrádání daní vskutku velmi těžce kontrastuje s tím, že je podepsán pod ukradením 14 mld. hotovosti z Mostecké uhelné společnosti, kdy to byla právě Zeman, kdo 46 % nejen z výše uvedeného objemu hotovosti na rekultivace, ale také celého "zbytku" společnosti "vyměnil" (zprovatizoval) za 650 mil, jak se opět každý může přesvědčit v usnesení vlády z roku 1999 tuším ze srpna. 

 

Toto je tedy moje vize, ale plně uznávám, že aby se jí podařilo dosáhnout, je zapotřebí nejdříve zacpat díry státního rozpočtu, jimiž unikají obrovské miliardy formou daňových podvodů. Budu proto podporovat všechny zákony, které čelí daňovým podvodům, ať je to zákon o elektronické evidenci tržeb nebo zákon o prokázání původu příjmů a majetku. Ti, kdo namítají, že těmito zákony se zasahuje do osobní svobody lidí, zapomínají, že nikdo nemá právo krást, nikdo nemá právo podvádět a že daňový podvod je ve Spojených státech druhý nejtěžší trestný čin po vraždě.

 O jakých daňových podvodech to vlastně Miloš Zeman mluví? On o nějakých ví, tedy proč nepodá trestní oznámení? EET nemůže žádný "daňovým podvodům zabránit" a to z prostého důvodu, největší únik je v DPH tam, kde se prodávající s odběratelem dopředu dohodnou, že nevadají, tedy logicky ani žádný doklad do EET nezavedou :-). K této věcné námitce existuje druhá, kdy typ dat (detail všech dokladů v podnikání až do šrobku a matičky) jsou v případě, že je bude mít J&T, která chce systém provozovat děsivě nebezpečný pro trh. 

Závěrem mi dovolte, abych se zmínil o zahraniční politice. Ekonomická diplomacie, kterou prosazuje současná vláda i já, zaznamenala v tomto roce významné úspěchy. Jsem rád, že se zlepšily ekonomické vztahy s Čínou, která se stává největší ekonomikou světa, že k nám přicházejí i investice z Korejské republiky a z řady dalších zemí, že se podařilo zlepšit i vztahy se středoasijskými státy, od nichž dostáváme podstatnou část ropy, a tak dále.

 Jaké významné úspěchy má Zeman na mysli? Že mu Putin slibíl, že ruský odběratel plynové elektrárny za kterou nezaplatil 5 mld. korun a dodavateli je tedy zaplatila vládní pojištovna a vládní banka z našich daní, zaplatí? Dosud se tak nestalo a od jednání již uběhly měsíce. Nebo snad myslí úspěchem, kdy se z důvodu vykrádání DPH ruskou státní firmou - Gazpromem mění režim výběru DPH u prodeje plynu na revers charge? Zeman je vskutku tajemně nekonkrétní. 

A tak v zahraniční politice je jenom jediná a temná skvrna a tou je migrační vlna. Politici, kteří zavírají oči před tím, že se k nám tato migrační vlna ještě nepřelila, že se proto není čeho obávat, mi trochu připomínají jednoho bývalého pražského primátora. Tento primátor v době povodní stál na mostě a říkal: "Situace je nad míru výtečná", a dvě hodiny poté voda zalila pražské metro. Někdy si připadám jako Kassandra, která varuje před vtažením trojského koně do města, a jsem hluboce přesvědčen o tom, že to, čemu čelíme, je organizovaná invaze a nikoliv spontánní pohyb uprchlíků. Ti, kdo se zastávají migrantů, mluví o soucitu a solidaritě. Soucit je možný u starých, nemocných a především u dětí, ale velká většina nelegálních migrantů jsou mladí zdraví muži bez rodin. A já se ptám, proč tito muži nevezmou do ruky zbraň a nebojují za svobodu své země proti Islámskému státu. Jejich útěk objektivně posiluje Islámský stát. A já si nedovedu představit, že v době, kdy z protektorátu prchali naši mladí muži, prchali proto, aby ve Velké Británii dostávali sociální dávky. Prchali proto, aby bojovali za svobodu své země. A totéž samozřejmě platí i pro ty, kdo odcházejí ze zemí, kde se nebojuje, protože jejich odchod odsuzuje tyto země k další zaostalosti.

Tady se dá věřit, že migrace je svskutku organizována, jen Miloš Zeman neuvádí, že je nejspíše organizována Rusky v představě, že tím uškodí EU. Odpornou lží je mnohokrát vyvrácená lež, že ve struktuře migrujících převládají ve většině mladí muži. Co je ale skutečnost, že migranté vzhledem k tomu, že se jedná o lidi odvážné, protože se k migraci rozhodli, budou původních zemích velmi chybět. 

Když se připravovala demonstrace zastánců migrace k 17. listopadu, tak jsem od jedné z našich zpravodajských služeb dostal informaci, že na transparentu této demonstrace má být nápis "Tahle země není naše - Refugees welcome". Potom někdo poradil těmto organizátorům, že ten nápis je mimořádně hloupý, tak ho nahradili o něco méně hloupým nápisem "Tahle země patří všem - Refugees welcome".

Představa, že se zpravodajské služby baví tím, že zjišťují co bude na plakátu a pak zjištují jak se to mění mi přejde spíše jako oslí můstek poslední větě vskutku neonacistické větě, než jako něco reálného. Tedy si myslí, že si to Zeman prostě vymyslel. Mimo to, demonstrace zdůrazňující, že existuje Všeobecná deklarace liských práv, která obsahuje i právo na azyl, se uskutečňují především proto, aby ukázaly, že exstuje i druhá xenofobie, která Zemanovi tak konvenuje a kterou podporuje. 

 

A závěrem svého vánočního poselství bych vám chtěl říci dvě závěrečné věty. Tahle země je naše. A tahle země není a ani nemůže být pro všechny.

 Koho si představuje pod tím "naše", kým se zaštiťuje? Může tím klidně myslet Nejedlého, Mynáře, Ovčáčka a Zemana a dokonce třeba i Putina, jedná se o velmi konzistentní skupinu s politickou mocí v ČR.  Kdo další by to mohl být? Jeho volilči? 

Obě věty jsou bohužel ubohou parafrází neonacistických hesel a bylo skutečně děsivé to slyšet z úst člověka, který má být správcem úřadu prezidenta republiky podle demokratické Ústavy jejích nedílnou součástí je Všeobecná deklarace lidských práv. 

Milí přátelé, šťastný a veselý nový rok.

Těžko říci, jestli může další rok šťasný a veselý za situce, že na Hradě sedí člověk, který si v Kremlu nechává připnout oranžovo-černou stuhu symbo ruské agrese na Ukrajině. Těžko řicí, jestli se mohou občané radovat z toho, že vyznamenal nomenklaturní komunisty státním vyznamenáním, těžko řicí, jestli může být občan ČR šťastný z toho, že na Zemana obklopují lidé, kteří nejsou schopni získat základní věc - tedy bezpečnostní prověrku státu aniž by zničili demokracii a pro získání prověrky nepoužili již existující politickou moc. Těžko řící, jestli jsou občané ČR vůbec přáteli Miloše Zemana a tudíž je velmi obtížné určit, koho vlastně posledním přáním oslovil. 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#69570 Re:

2015-12-27 09:38

#69564: -  

 Tatíček Zeman! 

Svrhnout zločineckou vládu!

#69571

2015-12-27 10:15

Demokracie neexistuje. Jaká demokracie? To je přece vláda lidu. A vládne lid?


Nepřihlášený uživatel

#69572 Re: Voláte po diktatuře proletariátu soudruhu?

2015-12-27 10:53


Nepřihlášený uživatel

#69573 Re: Re: Voláte po diktatuře proletariátu soudruhu?

2015-12-27 11:12

Slovan

#69574

2015-12-27 11:36

Čo bychom za Zemana dali??? Teraz u nas strašia zapadniar zasratý!


Nepřihlášený uživatel

#69575 Re: Podporuji pana prezidenta

2015-12-27 11:44

#8: Občan - Podporuji pana prezidenta 

 Správně, buďme rádi, že pana Zemana máme.