MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#30676 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-07 06:13

#30670: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vy jste tam vedeni zřejmě celá rodina


Nepřihlášený uživatel

#30677 Re: Re:

2015-01-07 06:18

#30668: - Re:  

 A já se přidávám a přeji aby Donbas byl konečně osvobozen od proruských  hord,aby byli Rusáci vyhnáni z Krymu a ten se vrátil pod Ukrajinskou správu. Ukrajině přeji brzký vstup do NATO a začlenění do západních struktur.


Nepřihlášený uživatel

#30678 Re: Re: Signatáři této petice čekají co bude dál...

2015-01-07 06:21

#30656: - Re: Signatáři této petice čekají co bude dál... 

 Zeman je lhář, rozdělitel národa, nevzdělanec, hulvát,........

Stačí jeden řádek, soudruhu.


Nepřihlášený uživatel

#30679 Re:

2015-01-07 06:21

#30672: -  

 Kouří Putlerovi?


Nepřihlášený uživatel

#30680 Re:

2015-01-07 06:25

#30672: -  

 Iditě iz Kryma damoj, rossijskije zachvatčiki, putinskije sobaki!


Nepřihlášený uživatel

#30681 Proč nelze respektovat Zemana v žádné ústavní pozici?

2015-01-07 06:28

Znovu tedy, proč nelze Zemana respektovat dokonce v jakékoliv ústavní pozici je, že není demokratem, což nejen ústava u ústavních činitelů předpokládá, ale dokonce je to nutná podmínka, aby nebyly v rozporu s Ústavou a tedy v případě prezidenta dokonce nepáchali velezradu. 

Zákon o volbách prezidenta má tři limity:

Nelhat - Zemam lhal prakticky o všem o čem promluvil, počínaje jeho povedenou rodinkou a konče privatizací MUS

Volební účet a délka kampaně - těžko říci jak nazvat období před založením volebího účtu, jestli to byla kampaň či co to vlastně tedy bylo, podstatné je, že to rozhodně nebylo financováné z volebního účtu a bez nejmenších pochyb to stálo min. desítky milionů korun jestli ne více než sto milionů korun.

Volební účet a vše z něj financovat - to by snad dodržel, pokud bychom plně věděli, co to bylo před založením volebního účtu resp. kdybychom to nazvali například nekampaň.  Podivné jsou také ony 3 mil. sekery, kterou tam zatnul a kterou kdosi uhradil již plně mimo volební účet. 

 

Lídé, kteří porušují volební zákon jsou buď komunisté nebo nacisté, obecně zločinci, kteří následně chtějí moc zneužívat např. na to, aby do země zvali post-bolševické diktátory.  Shodou nějakých podivných okolností Zeman v době krize zničil parlament a na skoro rok jmenoval a spoluvytvářel vládu složenou prakticky výhradně z členů KSČ, kdy mnozí byli zároveň nějakou shodou záhad členy Zemanovců (asi nějaká neonacistická banda, byť NSDAP si do názvu Hitlerovci dát nedovolila). 


Nepřihlášený uživatel

#30682 Zeman je loutkou Putina, to je bohužel daleko pravděpodobnější.....

2015-01-07 06:29

...než to, že by se jednalo o standardní demokratického politika. 

Stejně tak je velmi pravděpodobné, že zpravodajské služby našeho státu již mají nezvratné důkazy o tom, že Zeman jedná pro rusky záměrně a je úkolován. Nikdo z okolí Zemana za celou dobu, co je Zeman na Hradě nezískal bezpečnostní prověrku. Situace je velmi vážná. 

 

Miloš Zeman je loutkou v Evropské unii a člověkem, kterého především řídí ruská KGB, uvedl pro server Ukrajinské národní noviny (UNN) ukrajinský politolog Alexandr Palij. Reagoval tak na to, že český prezident přirovnal Stěpana Banderu k Reinhardu Heydrichovi.


Nepřihlášený uživatel

#30683 Signatáři této petice čekají co bude dál......

2015-01-07 06:30

Jestli se svolá nějaká větší demonstrace při vhodné příležitosti, jestli se petice předá i Sněmovně a Senátu k vyjádření, kdy do Senátu půjde jednoznačně petice papírová. 

Věci mají svůj vývoj. Také přijde brzo pokles "preferencí" Zemana někam k preferencím komunistů tedy kolem 10 %, tedy drtivá většina občanů přestane věřit, že mluví pravdu. Což také jistě bude muset mít své důsledky, neboť to byl právě Zeman kdo ničil Sněmovnu v době vládní krize s odkazem na to, že "jí občané dle průzkumů nedůvěřují", tedy Zeman na věc bude muset reagovat - pravděpodobně abdikací ze zdravotních důvodů. 

Také se musí začít řešit bezpečnost. Na Hradě se pochybují lidé bez bezpečnostní prověrky v bezprostřední blízkosti Zemana a pohybují se tam dnes jíž daleko déle než rok. Zemanova pornografická dcerunka si vymínila 4 auta, která mají volný průjezd do chráněných objektů bez kontroly. Věci jsou opravdu již naprosto kritické a je potřeba je začít řešit okamžitě. Je více než pravděpodobné, že ze země unikají informace do Ruska. Je možné, že opět přijde rána v podobě výzvy USA, aby to ČR začala řešit, jinak USA přestatne předávat i onen zbytek informací, který ještě ČR poskytuje. Obdobné to bylo v době Grosse na vnitru a aféry Jakubík, který byl v přímém spojení s mafiánem Mogilevičem, v době kdy byl Zeman premiérem.  

Je možné, že nás také vyzve EU k řešení bezpečnostní situace i státy EU nemají zájem, aby bezpečnostní informace unikaly do Ruska. Je možné, že Sněmovna bude muset přistoupit k drastikým krokům mimořádných opatření, např. výběru úředníků, kteří budou moci na Hradě pracovat a přitlačení Zemana k tomu, aby je akceptoval. Možné je dnes opravdu všechno, právě proto, co Zeman nažvanil 3.1.

Velmi pravděpodobné je ale tvrdé politické řešení a abdikace ze zdravotních důvodů, je možné a že přijde do tří měsíců. Pokud bude banda kolem Zemana si chtít udržet alespoň základní zdání legitimy a mít vůbec naději na nějakou budoucnost v ČR a to především v politice ale i businessu, budou muset Zemana přinutit k abdikaci. Je logické, že se část této bandy přesune k novému kandidátovi od Zemanovců a budou chtít prodat sociální kapitál a vazby na Rusko. Je otázka, jestli občané vůbec budou ale jakéhokoliv kandidáta od Zemanovců akceptovat, když Zemanovcům jako takovým naprosto nedůvěřují. Část jich bezpochyby začně informacemi z Ruska vydírat Babiše a mnohé další a tím budou získávat zdroje na "politckou práci". 

Věci jsou velmi vážné, jsem přesvědčen, že Zeman ale již do Ruska rozhodně neodjede....


Nepřihlášený uživatel

#30684 Kam vlastně "vyšuměla" Kmoníčkova kampaň, že Zeman není ruský šváb?

2015-01-07 06:32

Rozplynula se v jeho bláholech z povánočního "projevu" a včerejších blábolech a denohestacích občanů této země.

I na tomto je zřejmé, že se působení Miloše Zemana na Hradě blíží ke svému závěru. Nikdo v jeho okolí se jej už nesnaží usměrňovat, nikdo se nesnaží ani o tu nejmenší korekci, všichni včetně Kmoníčka, Nejedlého, Mynáře, Augustina, Ovčáčka i šílenou Burianovou už si začali chránit vlastní existenci. 

Nejedlý s Mynářem se snží dostat evidentně k informacím, které by mohli prodat a v budoucnu prodávat, tedy především ke spisu soudruha Babiše a lidí z jeho party, tedy Krnáčová, jeho předsedy poslanců atd. atd. Buriánová neříká nic, Augustin jen trne, kdy na něj někdo podá žalobu ke Správnímu soudu, neboť v dopise úředníka nestoudně lhal, což ústava přímo zapovídá. Ovčáček se ještě nedávno zmohl na pochlebování, ale kdyby s ním dělali rozhovor dnes, už se hodně mírně v tom, jak je "Zeman vnímavým nadřízeným". 

Řekl bych, že se věci v nejbližších čtyřech týdne velmi pohnou. Je možné, že prijde masivní úprk lidí z Hradu. Ovčáčka pravděpodobně Klausova banda drží pod krkem, ale ostatní se teď "bude hodit", že nezískali prověrku a útěkem se budou snažit uniknout z dosahu svých zločinů, které se Zemanem na Hradě napáchali. 

Hrad bude mít obrovský problém se získáváním nových lidí, mimo jiné proto, že Zemanovci nemají koho nabídnout.  Do věci se budou muset vládní strany a převzít odpovědnost za situaci na Hradě, což udělají jedině tehdy, pokud banda kriminálníků kolem Zemana donutí Zemana k abdikaci. 

Řekl bych, že již dnes je vidět světlo na konci tunelu Hrad a řekl bych, že s bandou na Hradě již dávno probíhají zákulisní rozhovory, přsněji prostě pracovní jednání o situaci na Hradě.  Řekl bych, že ale mnoho lidí velmi trne, především Babiš, který je se Zemanem spojen pupeční šňůrou archivu KGB, kdy možná vůbec přesně neví, co všechno je či není k dispozici. 

Myslím si, že politické divadlo v nejbližších šesti měsících bude obrovská zábava pro ty, kdož jej nějakou dobu již sledují. Myslím, že se budeme velmi bavit, jak parta kolem Babiše a Zemana bude škvařit na vlastním sádle. 


Nepřihlášený uživatel

#30685 Re: Re:

2015-01-07 06:47

#30627: - Re:  

 Tebe, s igelitkou s emblémem ficovy strany,hřebenem v zadní kapse kalhot, mastnými vlasy, zápachem z úst po borovičce,potkáváme tady dnes a denně.Jsme nuceni to snášet.Jsi pro nás, takový slovenský šašek a člověk ze zapadlé slovenské vesničky, snažící se vyvolávat dojem "svetového"Slováka. Přitom jsi jenom kýčovitá atrapa toho, za koho se vydáváš.Přiznej, že se ti to nedaří.


Nepřihlášený uživatel

#30686 Re: Re: Signatáři této petice čekají co bude dál...

2015-01-07 07:41

#30656: - Re: Signatáři této petice čekají co bude dál... 

 Další snůška dezinformací dle not FSB.


Nepřihlášený uživatel

#30687 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-07 07:43


Nepřihlášený uživatel

#30688 Re: Re: Re:

2015-01-07 07:45

#30685: - Re: Re:  

 Otázočka: akej farby je hrebeň? :-))


Nepřihlášený uživatel

#30689 Re:

2015-01-07 07:47

#30665: Jana -  

Sem píší pouze soudruzi z FSB, slušní rusové sem nemají potřebu nahlížet.


Nepřihlášený uživatel

#30690 Re: Re: Re: Petránek: "Angela Merkelová by si mala pamätať, že istá Nemka vybojovala Krym pre Rusko“

2015-01-07 07:55

#30677: - Re: Re:  

 České média a analytici stále väčšiu pozornosť venujú dianiu na Ukrajine. Vyjadrenia mnohých novinárov a expertov znejú čoraz otvorenejšie a ostrejšie. Krízu na Ukrajine hodnotia inak, ako väčšina ich kolegov v Európskej únii

Odlišný názor na občiansku vojnu na Ukrajine má aj známy český novinár, medzinárodný spravodajca Ján Petránek. Je presvedčený, že konflikt na Ukrajine potrvá ešte dlho: „Ukrajina bude ešte dlhšie krvácať, pretože oligarchovia – Porošenkovci - ju roztrhali tak, ako sa to nesnívalo ani ruským, ani českým zbohatlíkom. Ozbrojený konflikt sa zmenil na niečo, čo v generálnych štáboch viacerých armád celého sveta označujú ako „vojnu druhej čerstvosti“. Prízvukuje, že na pokračovaní vojny majú záujem rôzne sily. „Ak hovoríme o Ukrajine, sú to aj jednotliví oligarchovia typu Kolomojského, ktorí si pekne zarábajú na vojne a majú obrovský vplyv na rozvoj udalostí. Pozor: Ukrajina bude v tomto roku jadrom vnútropolitického boja aj v samotných Spojených štátoch. Amerika bude ešte viac podporovať Petra Porošenka. Na váhe získajú neokonzervátori, prívrženci presadzovania univerzálnych hodnôt a amerických ideálov,“ predpokladá novinár.

Poukazuje na to, že bude mimoriadne dôležité, kto bude budúcim pánom Bieleho domu – Hillary Clintonová, alebo niekto iný. „Myslím si, že sa rozpúta búrlivý predvolebný boj. Republikáni už dnes hovoria o konce demokracie v Amerike. Skrátka, čaká nás turbulentné obdobie, pretože zaoceánske búrky budú mať vplyv na Európsku úniu - vrátane Česka. Budeme musieť určiť svoj vzťah k USA. A taktiež musíme pochopiť ešte niečo: ak je tam „koniec demokracie“, aká je u nás situácia v politickom systéme? Domnievam sa, že Európa na demokratickom poli zjavne prehráva, čo sa negatívne odrazí na rozvoji ukrajinskej krízy. Ako konkrétne? Zostáva iba hádať,“ hovorí Petránek.

Nemyslí si, že sa v blízkej budúcnosti zníži napätie vo vzťahoch Rusko – EÚ a dupľom Rusko – USA. Priznáva však, že by sa našli nejaké cestičky k normalizácii vzťahov Východ – Západ. „USA sa snažia postaviť proti Rusku celú Európu. Vo svojej hre využívajú v prvom rade Nemecko. V skutočnosti sa rozpútala tretia svetová vojna – obchodná, humanitárna. Vedie sa bez pravidiel. Mimoriadne ma poteší, ak sa kolízie medzi Európou a Ruskom predsa skončia - mierom. Bolo by to prospešné pre všetkých,“ podčiarkol.

Pripomenul dokonca aj „zásluhy Nemcov na tom, že sa Krym stal ruským územím“: „Pani Merkelová stvárňujúca celú Európsku úniu, by si mala spomenúť, že jej krajanka, princezná Sofia Federica Angalt-Zerbská, teda ruská imperátorka Katarína II. vybojovala Krym v roku 1783 pre Rusko a že Krym je ruské územie. Áno, Rusko ho niekoľkokrát stratilo. Hitler sníval osídliť polostrov Nemcami. To sa mu však nepodarilo. Ukrajinec Nikita Chruščov „daroval“ túto ruskú zem Ukrajine. V súčasnosti sa obnovuje historická spravodlivosť. A my za to Rusko zúfalo bičujeme. No ešte Masaryk varoval: žiadna superveľmoc sa nedá chladnokrvne urážať. To nedopadne dobre,“ varuje český novinár.

Nesúhlasí, že Rusko položí hospodárska a politická kríza. Pripomína, že veľa razy zvládlo aj horšie situácie: „Myslím si, že Rusko, tak ako to vždy bolo v dejinách, dokáže prekonať ťažkosti. Prekoná aj hospodársku krízu, aj silný nátlak Západu. Kedysi sa Madeleine Albrightová posťažovala, že Rusko zdedilo veľmi veľa nerastného bohatstva, že Sibír by nemala patriť iba jemu. Áno, niekomu sa to nepáči, ale fakt zostáva faktom: Rusko je mimoriadne dôležité pre Európsku úniu ako krajina s obrovskými perspektívami rozvoja. Moje novoročné prianie Rusom je, aby sa im čo najskôr podarilo zlepšiť stav poľnohospodárstva. Domnievam sa, že sa z tohto odvetvia začnú infraštruktúrne ekonomické reformy tak potrebné pre Rusko,“ podčiarkol v závere známy český novinár Ján Petránek.


Nepřihlášený uživatel

#30691

2015-01-07 08:19

Tak kde ste, chlapci, kam ste sa schovali ? Raný tréning nebude? :-)


Nepřihlášený uživatel

#30692 Re: Re:

2015-01-07 08:27

#30679: - Re:  

Ako dlho ju z toho podozrievaš? Buď sa s ňou rozíď, alebo sa daj vyšetriť, či nie si iba chorobne žiarlivý :-D

Pravda vítězí!

#30693 Re:

2015-01-07 08:46

#3801: -  

 Doporučuji změnit tuto petici na Petici za odvolání poradce prezidenta Mynáře! Proč je taková nespokojenost - hledejme ne v hlavě ale v krku, který touto hlavou hýbe! Už si i lempl Janoušek míří na svobodu - díky  Mynářovi zajisté.

Nesouhlasím s jednáním a vystupováním prezidenta Miloše Zemana řízeného z pozadí Mynářem! A dalšími z bandy mafiánů.


Nepřihlášený uživatel

#30694

2015-01-07 08:46

Problémom Ukrajiny posledných 20 rokov je, že túto ideu štátnosti, ktorá by integrovala a napĺňala zmysel ukrajinského politického národa, nebola schopná ponúknuť. Ukrajinské elity jednoducho po získaní samostatnosti všetky zlyhali. To je základný problém Ukrajiny, z ktorej za posledných 20 rokov jej elity vytvorili gangsterský štát.

Druhým problémom je postoj Západu.
Nalievaním peňazí do mäkkých politických rezidentov, budovania prozápadných NGO a animovanie farebných revolúcií, jasne ukázalo, že to nestačí na prežitie Ukrajiny ako celku. Ani táto stratégia totiž neponúkla integrujúcu ideu a naopak jednotlivé časti Ukrajiny postavila proti sebe.


Nepřihlášený uživatel

#30695 Is Ukraine Slipping Into Illiberal Democracy?

2015-01-07 08:48

The latest parliamentary elections in Ukraine have been characterized in the West as a victory for pro-European forces.

But the terms “pro-European” and “anti-European” no longer serve as useful reference points in Ukrainian politics. In these elections, after all, not one of the twenty-nine parties that stood for election was officially opposed to EU entry.

The real issue in this election was war or peace.

President Petro Poroshenko called for snap elections just before going to Minsk to meet with Vladimir Putin on August 27 to request a cease-fire. Subsequent negotiations led to the signing of two documents, on September 5 and September 19 outlining terms for the ceasefire and for a future political settlement in Eastern Ukraine. The terms of the Minsk accords, however, split his government. The prime minister, minister of interior and speaker of parliament even set up their own political party—the Popular Front—which won the elections.

This election was thus, first and foremost, a referendum on Poroshenko’s decision to halt the military campaign and grant de facto autonomy to the rebel controlled regions.

The results must be disappointing to the supporters of peace. The parties that opposed the Minsk accords (Popular Front, Fatherland, and the Radical Party) got more than 35 percent of the party list vote, while the Poroshenko Bloc, which at the outset of the campaign was projected to get nearly 40 percent of the vote, actually got fewer than 22 percent. The only other party in the Rada to endorse the peace plan, the Opposition Bloc, barely got 10 percent of the vote.

These results underscore the rise of militant nationalism among the Western and Central Ukrainian electorate. That is where the parties opposed to the Minsk accords did especially well. By contrast, the parties that placed peace first on their campaign agenda (Opposition Bloc, Communist Party and A Strong Ukraine) did especially well in the East and South. The Opposition Bloc, the successor to the now defunct Party of Regions, won in five of the eight predominantly Russophone regions.

The seating mechanism used in Ukraine, which is not at all unusual among parliamentary democracies, actually served to reinforce this regional division. In the Russophone regions, for example, the Communist Party received 9.2 percent of the vote on average, while Strong Ukraine received 8.2 percent. This combined 17 percent, however, will not receive a single seat in the national parliament because neither party managed to get five percent of the total national vote. That is also why the nationalistic Svoboda and Right Sector parties will not be seated in the next parliament, though it is worth noting that their percentage of the local vote in nine Western and Central regions of Ukraine, was less than 7 percent on average. Thus, the results inflate the significance of nationalistic parties that are strong in the west and center, while muffling the voice of parties popular in Russophone Ukraine.

To be sure, the nationalist agenda is likely to be tempered somewhat by the fact that a significant percentage of single-mandate seats in the more populous east and south will be filled by candidates from the Opposition Bloc, “independent candidates” who were formerly part of the Party of Regions and the Poroshenko Bloc.

But the political agenda of the parliament is set by parties, not by individual members of parliament, and if in the previous Rada the nationalistic parties—for whom it was key to emphasize Ukraine’s distinctiveness from Russia, oppose bilingualism, rewrite history textbooks and treat those Ukrainians who fought alongside Nazi Germany as honored veterans—comprised less than a third of the party list, in the next Rada that figure will be closer to three-quarters.

What then can we expect from this new nationalist parliament?

Supporters of the current majority expect rapid progress on “lustration”, anticorruption and economic progress, as well as a decisive military victory over the rebels in the East. Unfortunately, the money for these things is simply not there.

It is therefore likely that actual progress will be replaced by ever more intense anti-Russian and nationalistic rhetoric, which will only heighten the sense of alienation felt by Ukrainian Russophones.

New legislation prohibiting Russian cultural performers, televisions shows and movies might suffice to show progress on the nationalist agenda for a while. Beyond that, however, parliamentary speaker Oleksandr Turchynov has already said that he hopes there will now be a sufficient majority to change the constitution. In that case, one initiative likely to be adopted is to eliminate, or severely curtail, the 2012 language law that allowed individual regions to adopt a second language, such as Russian. 

If such constraints on minority rights are indeed adopted, it will lead to a new spiral of conflict in the east, and to a political trajectory for the country as a whole that will resemble illiberal democracy. Such democracies hold regular elections, but without institutional guarantees of basic freedoms, or legal support for opposition public activity. Minority rights typically suffer first.

Of course, this pretty much also describes every previous Ukrainian government. The difference today, however, is the value added by the institutional presence of so many militant nationalists, which strikes me as unlikely to contribute to constitutional liberalism.

Such an outcome is not inevitable. One way out might be to grant meaningful economic and political self-rule to all regions of Ukraine. On this point, paradoxically, the third largest party, Self-Help, led by the mayor of the western Ukrainian city of Lviv, is in full agreement with the leaders of Donbass. The only problem is that meaningful political devolution is quite unpopular among the nationalist majority in parliament, who see it as wresting control of the national political and cultural agenda out of their hands.

The coming months will reveal whether the new government embraces the course of radical or moderate nationalism. If it is the former, then Ukraine’s “European” choice may wind up being more reminiscent of Europe in the 1930s, than of Europe today.

 


Nepřihlášený uživatel

#30696 HPOTÉKOVÍ ŽURNALISTI

2015-01-07 09:11

Pán prezident Zeman vyslovuje presne ten istý názor, ako sú názory vo vyššie citovanom článku. Štvaví českí bulvárni "novinári" a "publicisti" sa chovajú horšie ako novinárski vazali v normalizačnom Rudom Práve. Spravodajské a publicistické relácie vo verejnoprávnych médiách sú skrytá reklama na šaty a kozmetiku. Okrem toho, že robia politickú reklamu zrejme svojmu manažmentu blízkym osobám. 

Jekaterina Baľšaja

#30697 Re: Re:

2015-01-07 09:20

#30680: - Re:  

 A što ty, durak? Krym byl i búdet ruskij. Razve ty etogo neznaeš? 


Nepřihlášený uživatel

#30698 Re: Re:

2015-01-07 09:22

#30689: - Re:  

 hmmm...takže sem nahlížíš ty :-)), si neslušný Rus?


Nepřihlášený uživatel

#30699 Re: Re:

2015-01-07 09:27

#30668: - Re:  

 MIER? No veď ja mierim, len ty sa mi stále vrtíš!


Nepřihlášený uživatel

#30700 maminka, tatínek, dědeček, babička

2015-01-07 09:29

104 621 lidí podepsalo tuto petici. Podpisy pochazi z 66 873 ruzných IP adres.