MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Lungta

#168051 Re: Re: Vlajka pro Tibet

2021-03-10 20:53

#168050: - Re: Vlajka pro Tibet 

 Senát už v roce 1998 pod vedením Petra Pitharta ve svém usnesení pověřil své představitele, aby aktivně vystupovali na obranu lidských práv obyvatel Číny a Tibetu. „Vlajka pro Tibet a podobné akce nejsou prázdnými gesty. Veřejná a politická podpora ze svobodného světa je pro Tibeťany důležitá,“ uvedl Vystrčil.

Tibetský národ podle místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky z klubu Starostů „zoufale bojuje ne už o svobodu a právo rozhodovat o sobě, ale o sebezachování“. Vyvěšení tibetské vlajky je podle něj i připomenutím nesamozřejmosti a křehkosti vlastní svobody a vyjádřením „pocitu spolupatřičnosti k těm, kdo nám pomáhali, i k těm, jimž nyní pomáháme my“.

Horní komora podle senátora Přemysla Rabase (za Senátor 21), který je předsedou senátní Skupiny přátel Tibetu, akcí znovu ukázala, že politika založená na etických a morálních principech má v ČR silnou tradici. „Považuji za přirozené, že demokratické země podporují ty, kterým je svoboda upírána,“ uvedl Rabas.

Skupina přátel Tibetu v Senátu vznikla u příležitosti návštěvy předsedy tibetské exilové vlády Lobsanga Sangaye na podzim roku 2018. Nyní má přes 20 členů a členek napříč politickým spektrem a spolu s obdobnou skupinou v Poslanecké sněmovně tvoří druhou nejpočetnější tibetskou parlamentní iniciativu na světě.

Vlajku vyvěsili i pražští radní. „Je to symbol toho, že Praha nemusí mít kontakty s komunistickou diktaturou Čínské lidové republiky za každou cenu, a je to i sympatie nás, v naší zemi, že i my jsme si tu zažili období, kdy jsme měli problém s naším národním sebeurčením a víme, jaké to je, být okupován od nedaleké mocnosti,“ řekl ve středu novinářům primátor hlavního města Zdeněk Hřib (Piráti). Doplnil, že Praha vlajku vyvěšuje potřetí od doby, kdy byla tradice na čtyři roky přerušená.

Celkem se letos podle webových stránek hnutí Lungta, které akci Vlajka pro Tibet v Česku organizuje, zúčastní 46 z 57 pražských městských částí. Vyvěšení vlajky ohlásily například městské části Praha 1, Praha 6 nebo Praha-Zbraslav. K akci se naopak neplánuje připojit radnice v Dolních Počernicích. Další městské části, jako třeba Praha 8 nebo Zličín nebo Uhříněves, se k tomu, zda se k akci připojí, podle organizátora nevyjádřily.

Vlajka vlaje i v Královehradeckém a Plzeňském kraji

V Královéhradeckém kraji se ke kampani Vlajka pro Tibet připojily desítky měst, obcí a dalších institucí. Tibetskou vlajku ve středu dopoledne vyvěsily například radnice v Hradci Králové, Trutnově a Dvoře Králové nad Labem, Královéhradecký kraj či správa Krkonošského národního parku.

Plzeňský kraj ve středu poprvé po dvanáctileté pauze vyvěsil na budovu úřadu tibetskou vlajku. Plzeňský kraj vyvěšoval tibetskou vlajku v letech 2006 až 2008, kdy byla u moci ODS. Následující vedení kraje z ČSSD ji nevyvěšovalo a naopak podporovalo blízké kontakty s Čínou a uzavřelo partnerství s čínským regionem, zástupci kraje do Číny několikrát jeli. Pokus vyvěsit vlajku nevyšel ani předchozímu vedení kraje. To nechalo rozhodnutí o vlajce na zastupitelích, kteří její vyvěšení odmítli. Až letos nová koalice ODS a TOP 09, STAN a Piráti vyvěšení praporu prosadila.

Mezinárodní kampaň s názvem Vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě a stala se jednou z nejvýznamnějších symbolických akcí vyjadřujících podporu ochrany lidských práv Tibeťanů.

Akce připomíná 80 000 obětí povstání v tibetském správním centru Lhase v roce 1959. Čeští sympatizanti svobodného Tibetu se k vyvěšování vlajek poprvé připojili v roce 1996.

 

 

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#168052 Re: Re: Re: Re: Čínská vlajka pro Tibet

2021-03-10 20:54

#168031: - Re: Re: Re: Čínská vlajka pro Tibet 

 Pozor, tady trolluje známý pročínský kolaborant a zrádce naší země. Jeho jméno je Jiří Makoň a brzy bude vypátrán a pohnán k zodpovědnosti. Nejlepším trestem by bylo jeho doživotní vyhnání do exilu v jeho milované rudé komunistické Číně.

Honza

#168053 Re: Kolovratník je nebezpečný sabotér a škůdce země

2021-03-10 20:55

#168038: SLŽDC - Správa likvidace železniční dopravní cesty - Kolovratník je nebezpečný sabotér a škůdce země 

 Takže: Jsem na dráze 37 let. Každý zaměstnanec drah potvrdí, že dráhy a vlečky u nichž dojde k odstranění kolejového svršku, jsou neobnovitelné! Nastane tlak na „konzervace“ obecně, posílený o tzv. výzisk šrotu a zbytných výhybek, odstraňovaných velmi levnou „ústupovou“ metodou. Pokud ustanovení §10a bude přijato, bude to znamenat absolutní konec rozmanitosti drážní dopravy v České republice.

Petr Velden

#168054 Re: Re: Re: Re: Čínská vlajka pro Tibet

2021-03-10 20:59

#168031: - Re: Re: Re: Čínská vlajka pro Tibet 

Pane kolaborante !!!

Hlupák bude vždy hlupákem ,I kdybys ho provedl celým světe,nikdy nic nepochopí !!!!

 

Vy pročínští blbečkovský kolaboranti a hlavně komunisti v čele s V.Filipem a spol máte v hlavě svou pravdu z Aeronetu a čínských zaručených zdrojů. I kdyby nás Rusko znovu okupovalo, srovnalo se zemí půl republiky, vyhladilo půl obyvatel včetně Vašich rodin, tak kdyby na Sputniku napsali, že to byla bratrská pomoc, tak to pro pro Vás tak bude "až do konce jejich dnů..." Tihle lidi jsou prostě naprosto ztracený a budou navždy.

Podpořme Indii !! Bhárat Zindábád !!

#168055 Re: Re: Re: Re: Vlajka pro Tibet

2021-03-10 21:01

#168049: ČLR je nacistické Německo 21.století - Re: Re: Re: Vlajka pro Tibet 

 

Podpořme demokratickou Indii proti zkurvené totalitní ČLR, která může za celosvětovou hrůzu netopýří čínské pandemie. Pryč se zkurvenými čínskými šunty, pryč s debilními, bezduchými a šovinistickými Chany, pryč s odporným myšlením maoismu a sinocentrismu. Indie si zaslouží naší podporu.

 Před 70 lety napadla komunistická čínská armáda nezávislý a mírumilovný buddhistický Tibet a od té doby ho nezákonně okupuje. Čínský komunistický režim je veskrze prolhaný, zločinný a celému světu nebezpečný, zasluhuje si to nejhlubší opovržení !!!!

Tibetský ozbrojený odpor formou guerillové války trval od začátku čínské invaze v roce 1950 hlavně ve východních částech Tibetu, kde mezi lety 1956-59 přerůstal ve vleklou a ničivou válku. Vyvrcholením těchto bojů pak bylo povstání v samotném srdci Tibetu, ve Lhase v březnu 1959. Po definitivní porážce všech tibetských ozbrojených oddílů na konci roku 1961 se další odboj přesunul právě za indické a nepálské hranice. V Nepálu bylo hlavní strategickou oblastí tibetského partyzánského boje malé autonomní království Mustang na tibetských hranicích. Přes všechny úspěchy v boji proti čínským okupačním jednotkám byla nakonec tato základna po brutálním čínském nátlaku na Nepál v roce 1974 zlikvidována a další víceméně utajený odboj probíhá z indického území


Nepřihlášený uživatel

#168056 Re: Re: Kolovratník je nebezpečný sabotér a škůdce země

2021-03-10 21:03

#168053: Honza - Re: Kolovratník je nebezpečný sabotér a škůdce země 

 

Asi jsme to tedy vůbec nepochopili…
Pan Svoboda jako hlava pomazaná SŽ, prostě rád střihá pásky…

A protože se toho tak moc na presentaci nestaví – většina výluk je spíš k pláči než oslavám, tak budou stříhat pásky u asfaltu cyklostezky a vedle něj položí pražec s kouskem koleje a bude tam mosazné logo SŽ a pár unijních hvězdiček, aby se neřeklo…

Jsem zvědavý, na co budou ten nestydatý paušál SŽ vykazovat potom?

Dobrá je pasáž o tom, jak takto se železnicí nakládá v rámci celosvětového trendu.
Asi celý ten měsíc, co se o konzervaci začalo mluvit, veškerou energii u SŽ věnovali soupisu cyklostezek…

A zapomněli dodat, že např. v Bavorsku chtějí opět oprašovat zavřené lokální dráhy…


Nepřihlášený uživatel

#168057 Re: Je třeba testovat tvojí mámu.

2021-03-11 06:26

#168032: - Je třeba testovat Hrad 

 Ty žádnou nemáš!


Nepřihlášený uživatel

#168058

2021-03-11 07:11

Argumentace odmítačů Sputniku a popíračů jeho kvalit bude stále těžší. Až se bude Sputnik vyrábět v Izraeli, Anglii, Itálii, Maďarsku, Indii a mnoha dalších státech a bude řada dalších zájemců o jeho výrobu, budou Blatný, Piráti, TOP a Senát ČR jedinými obránci lidstva proti té nedemokratické vakcíně. Jako obvykle ke škodě Čechů.

 

Nepřihlášený uživatel

#168059 Re: Re: Re:

2021-03-11 07:29

#168034: - Re: Re:  

 Lžičku karí, ale s olejem, ty pako.


Nepřihlášený uživatel

#168060 Re:

2021-03-11 07:32

#168058: -  

 Však nikdo nepopírá, že sputnik existuje.  Ale někteří si koupili sovětský fotoapparát Zenit, a ještě na to nezapomněli.


Nepřihlášený uživatel

#168061 Re:

2021-03-11 08:18

#168058: -  

 

Pan Vodňanský jeden z dalších, který už mohl být naočkovaný a díky Blatnému, Leyenové a EU nebyl...

 

Nepřihlášený uživatel

#168062 Re:

2021-03-11 09:10

#168058: -  

 

 

V naší republice je spousta lidí, kteří touží po amerických vakcínách a zaklínají se schválení EMA. Nějak jim však nedochází, že toto schvalování nebo spíše "schvalování" bylo uspíšeno pod tlakem EK. Došlo však ke schválení pro nouzové použití s tím, že klinické testy budou (snad) hotovy koncem roku 2023. V kontextu tohoto vám vaši důvěru v tyto vakcíny vlastně ani nezávidím. Nemusíte se mnou souhlasit, ale vše, co poslední dobou přišlo z Bruselu stálo za ....., takže ke všemu, tedy i ke schvalování EMou, mám velmi rezervovaný přístup a z principu prostě nevěřím.

Na druhé straně Sputnik a Sinofarm, vakcíny EMou neschválené, ale mohutně používané také nemají klinické testy za sebou. Rozdíl je však v tom, že ty americké jsou vyrobeny novou technologií, jsou experimentální a tomto rozsahu a na lidech nikdy neaplikované. Zatímco Sputnik a Sinofarm jsou vyrobeny konservativně tak, jak se vyráběly a vyrábějí desítky let a jsou tak časem prověřeny. Domnívám se, že by si u nás nemalé množství zájemců našly.

Za mě tedy Raději Sputnik nebo Sinofarm než experiment s genetickou vakcínou mRNA od Pfizeru nebo Moderny.


Nepřihlášený uživatel

#168063

2021-03-11 09:24

Šířila covid, hrozí jí až osm let

 

Nepřihlášený uživatel

#168064 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2021-03-11 09:35

#168020: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 yes, a true look into the Czech past


Nepřihlášený uživatel

#168065 Re: Díky takovým nestvůrám zemřou stovky nevinných lidí

2021-03-11 09:41

#168063: -  

 Zřejmě by měla dostat doživotí, kdo ví, kolik má ted na svědomí lidských životů. Pokud se někdo dozví, že je covid pozitivní a po potvrzení testu vleze mezi zdravé lidi, tak je to monstrum, za katr s ním , bez cesty zpět!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#168066 Re: Re:

2021-03-11 09:48

#168061: - Re:  

 Ano, pan Vodňanský , mimochodem narozený  ve stejný den a rok jako Klaus senior. Jen pan Vodňanský už takové štěstí neměl.. Pokud bude nespravedlivě  rozdělovat vakcíny AB, zbytečně zemře ještě dalších X lidí

Moc smutná zpráva, upřímnou soustrast rodině.


Nepřihlášený uživatel

#168067 Re:

2021-03-11 10:21

#168063: -  

 To dělalo mnoho lidí po celém světě. Jinak by tu nebyl. Šla si koupit cigarety, a někdo ji udal. Teď jim místo léčení zamořuje basu. Jestli umře, tak ji zabili oni. Včetně udavače/udavačky.


Nepřihlášený uživatel

#168068 Re: Re: Re:

2021-03-11 10:49

#168007: -

 Je očkovaný satanem,  co je proti tomu jakékoliv sput...

Evropan

#168069 Re:

2021-03-11 10:49

#168058: -  

Když je Sputnik V tak kvalitní, tak proč mají Russáci problém požádat si o jeho registraci tak, jak to udělali firmy z jiných zemí? Proč by měla být právě tato vakcína nějak upřednostňována? Je potřeba prokázat, že je účinná a neškodná tak, jako se to prokazuje u vakcín z jiných zemí.

Evropan

#168070 Re: Re:

2021-03-11 10:52

#168061: - Re:  

Díky rozhodnutí Andreje Babiše z 19.8.2020, kdy zrušil návrh protiepidemických opatření, zemřelo zbytečně mnoho lidí. EU s tím nemá nic společného. I vakcíny mohla naše vláda přece nakupovat samostatně. 

 

Evropan

#168071 Re: Re:

2021-03-11 10:54

#168062: - Re:  

Sputnik nebo Sinofarm nejsou EMA schválené, protože si o schválení nepožádali. Proč asi?

 

Zlatý Sputnik V

#168072 Západním farmaceutickým vydřiduchům jde jen o zisk!!!

2021-03-11 12:51

Tři mrtví po očkování proti covidu. SÚKL zjišťuje, zda je v tom souvislost

 
 
Státní ústav pro kontrolu léčiv za poslední týden zaznamenal tři případy úmrtí, která mohla souviset s očkováním proti covidu-19. Ústav a evropská léková agentura je budou prověřovat. Od začátku očkování v Česku bylo těchto případů 11. K úternímu večeru ústav eviduje 1506 podezření na nežádoucí účinky vakcín proti covidu-19, což je o 387 více než před týdnem.

 

Zlatý Sputnik V

#168073

2021-03-11 12:52

Dánsko zastavilo očkování AstraZenecou. U lidí se objevily krevní sraženiny

Dánské zdravotnické úřady ve čtvrtek oznámily, že z preventivních důvodů na 14 dní pozastavují očkování proti nemoci covid-19 vakcínou od firmy AstraZeneca. Důvodem jsou zprávy o výskytu krevních sraženin u několika lidí, kterým byla vakcína podána. Očkování vakcínou pozastavil i Island.
 

 


Nepřihlášený uživatel

#168074 Re: Re:

2021-03-11 14:00

#168067: - Re:  

 Pokud je člověk covid pozitivní a nemá  nikoho,  kdo by mu  nakoupil, tak zavolá na svůj obecní úřad, kde mu velmi ochotně pomohou. Pozitivní člověk má za povinnost zůstat v izolaci a dbát pokynů lékaře a hygieny. Tohle by mělo být tak nějak automatické u dospělého jedince. To byl snad ojedinělý a mimořádný případ opravdu nezodpovědného jedince. Navíc za útěk z izolace je dost vysoká pokuta a vězení, kdo tohle chce riskovat...


Nepřihlášený uživatel

#168075 Re: Re: Re:

2021-03-11 14:34

#168070: Evropan - Re: Re:  

 Přesně tak, vláda se vůbec neměla spoléhat na EU, to není povinností České republiky. Vakcíny tu mohly dávno být a už mohla být oočkovaná aspoň skupina nad 80 let. Můj otec měl v únoru 85 le a na vakcínu stále ještě čeká